11.12.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ-ΜΠΡΑΟΥΝ

Στείλτο Email

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ-ΜΠΡΑΟΥΝ.

 

 

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει, γιατί δεν βασίζεται σε μια λογική επεξεργασία των πραγμάτων και η προσπάθεια τους είναι ατελέσφορη. Είναι μια αίολη και μετέωρη κυβέρνηση, στην οποία συνυπάρχουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί γιατί γνωρίζουν πως αν πέσει, θα χαθούν και οι τρεις».

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ Μεσόγειος FM και στην δημοσιογράφο Ιουστίνη Παπαλέξη Μπράουν.

 

Γιατί είναι εκτός Βουλής ο ΛΑ.Ο.Σ.

Ο ένας βασικός λόγος ήταν η επιλογή του κ. Παπαδήμου για πρωθυπουργό της χώρας που γνώριζα ότι ήταν ο άνθρωπος των τραπεζιτών, μέλος της τριμερούς και της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Τον επέλεξα όμως για να πάρει η Ελλάδα μια ανάσα 6 μηνών, σκεπτόμενος ότι η τρόικα δεν θα αφήσει αβοήθητο τον άνθρωπό της. Και αυτή η σκέψη αποδείχθηκε σωστή. Όλα αυτά σε μια περίοδο που δεν μας έδιναν λεφτά, δεν μας άφηναν να πάμε σε εκλογές κλπ. Και οι κ. Σαμαράς και Παπανδρέου είχαν συναποφασίσει για πρωθυπουργό τον κ. Πετσάλνικο –το υποκατάστατο του κ. Παπανδρέου- που θα πήγαινε την χώρα σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι ο κ. Παπανδρέου. Γνώριζα ότι με αυτή την επιλογή θα έχανα ποσοστά, αλλά θεώρησα ότι θα ήταν η καλύτερη για την πατρίδα.

Από την άλλη, με τη συμμετοχή μου στη κυβέρνηση Παπαδήμου, έκανα μια προσπάθεια να αλλάξω το σκεπτικό των τεσσάρων ανδρών που συμμετείχαν σε αυτήν, περνώντας μια πιο πατριωτική χροιά και να διαπραγματευτούμε με την τρόικα με ανάστημα και όχι ως καρπαζοεισπράκτορες της κ. Μέρκελ. Αλλά αυτοί μου έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν αυτά που λέει η τρόικα και ιδιαίτερα ο κ. Τόμσεν. Δεν μπόρεσα να τα αντέξω όλα αυτά και αποχώρησα. Αυτό ενόχλησε το κατεστημένο και τα μεγάλα ΜΜΕ που για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα τους και της τρόικα, αντί να με αποκαλέσουν λεβέντη για την πολιτική μου πράξη, με αποκάλεσαν «κωλοτούμπα» και μου λεηλάτησαν το εκλογικό ποσοστό.

Τέλος είχαμε και την εξαγορά βουλευτών –γνωστή ανέκαθεν, από το ’65 με τον Γ. Παπανδρέου και το ’93 με τον κ. Σαμαρά-. Πάντα στις κρίσιμες περιόδους, οι Αμερικάνοι εξαγοράζουν βουλευτές για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Με αυτό τον τρόπο πέτυχαν να με διώξουν από το κοινοβούλιο, αλλά δεν πέτυχαν την αποχή μου από την πολιτική σκηνή, όπως συνέβη με τον κ. Καραμανλή.

Είμαι όρθιος για να χτυπήσω την πόρτα της Βουλής, όταν έρθει η ώρα. Και έχουμε το ίδιο κέφι που είχαμε πάντα, αλλά με μεγαλύτερη εμπειρία.

 

Για τις αποχωρήσεις των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ

Οι αποχωρήσεις των βουλευτών δεν έγιναν αυθόρμητα και παρορμητικά. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό για τις επιλογές τους και την προδοσία στις ιδέες τους οι οποίες ήταν ταυτόσημες με αυτές του ΛΑ.Ο.Σ. Από πατριώτες έγιναν άκρατοι νεοφιλελεύθεροι. Θυμάμαι πως οι κ. Γεωργιάδης, Βορίδης και Πλεύρης μου ζητούσαν επίμονα να τους παντρέψω ή να τους βαπτίσω το παιδί. Αλλά όσοι δεν έχουν υπόβαθρο ισχυρό στην πολιτική, είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τις σχέσεις τους και την συνείδησή τους.

 

Για τον κ. Σαμαρά

Ο κ. Σαμαράς ψεύδεται όταν λέει ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, όπως ψέματα έλεγε πριν από 6 μήνες που μίλαγε για εξεταστική του Μνημονίου και μείωση της φορολόγησης. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους λόγους του που δρομολογούνται ανάλογα των υπηρεσιακών αναγκών του.

 

Για τον κ. Κουβέλη

Βλέπω ένα μικρό «κλείσιμο του ματιού» του κ. Κουβέλη προς το ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουβέλης είναι σαν το «μαϊντανό» που πάει με όλα. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα αντέξει ημερολογιακά για να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Για το φορολογικό

Μου έκανε εντύπωση που μετά από τόσο καιρό, έκανε προχθές παρέμβαση ο πρωθυπουργός για το φορολογικό και τεκμαίρεται ότι προχθές ενημερώθηκε από τον κ. Στουρνάρα. Αυτό δεν είναι σοβαρό. Και πρέπει επιτέλους να βρεθούν ισοδύναμα. Είναι σαφέστατο ότι αυτή η πολιτική είναι αντιαναπτυξιακή. Ο κ. Προβόπουλος μίλησε για ύφεση 4,5% σε σχέση με πέρυσι. Σε σχέση με το 2008 αντιστοιχεί σε 25%. Μίλησε για ανεργία 26%, αλλά αν λάβουμε υπόψη και αυτούς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, οι άνεργοι φτάνουν το 45%.

 

Για το μέλλον της Ελλάδας

Δεν βλέπω μέλλον με την υπάρχουσα πολιτική. Βλέπω ένα γκρεμό και πολύ σύντομα. Πρέπει να παράξουμε προϊόντα σαν χώρα. Και να πάρουμε την δόση, δεν θα φτάσει τίποτα για ανάπτυξη. Και με την κατάργηση των εποχιακών επιδομάτων, οι υπάλληλοι που ασχολούνται στα επαγγέλματα αυτά θα τρώνε μόνο τους 6 μήνες της τουριστικής περιόδου.

 

Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής

Η άνοδος της Χ.Α οφείλεται στην αγανάκτηση και την οργή του κόσμου που θέλει ένα κόμμα-τιμωρό στη Βουλή και όχι ένα κόμμα δημιουργίας όπως είμαστε εμείς. Όταν έρθει η ώρα –και το εύχομαι- που θα επικρατήσει η ηρεμία, ο λαός θα κάνει άλλες επιλογές. Η Χ.Α κουβαλάει κάποιες αγκυλώσεις που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Θυμηθείτε την ποιότητα που υπήρχε όταν ήμασταν εμείς στη Βουλή που συγκεντρώναμε την σύνθεση στις αντιθέσεις.