12.11.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ-Σ ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Μ. ΚΟΥΡΗ

Στείλτο Email

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Τ/Σ ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Μ. ΚΟΥΡΗ

 

 

«Εγώ προτιμώ τον Ρόμνει γιατί πιστεύω ότι θα κρατήσει την Αμερική στο εσωτερικό. Γιατί θέλει μια ισχυρή οικονομία. Και με ενοχλεί που η Αμερική μας ξεχνάει για 10-15 χρόνια και μας αγκαλιάζει όποτε έχει πρόβλημα, όπως τώρα που βλέπει την Τουρκία που πάει να το παίξει ουδέτερη στο Ιράν».

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Τ/Σ ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL και στον δημοσιογράφο . Μ. Κουρή.

 

Για τις βλέψεις της Αμερικής

Η Αμερική ήθελε να βάλει στο χέρι το ευρώ. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να μπει μια χώρα της Ευρώπης στο ΔΝΤ. Τον Στρος Κάαν τον «έφαγαν» γιατί ήθελε να δει τι χρυσός υπάρχει. Τώρα ο Ομπάμα θέλει να επεμβαίνει περισσότερο. Αλλά όσο περισσότερες «πεθερές» είναι στο δωμάτιο, τόσο ανησυχώ.

Η Αμερική επεμβαίνει και εμένα προσωπικά μου «έκοψε τα πόδια», όταν πήγα στην Ρωσία και ήμουν στο «παρά 1» για να πάρουν το Νεώριο. Για να κάνουν μια Σούδα εδώ στη Σύρο και να εξασφαλισθώ και εγώ από το κίνδυνο της Τουρκίας.

 

Δεν κυβερνά ο Σαμαράς

Σήμερα κυβερνά ο Ράιχενμπαχ και τα μεγάλα κέντρα του συστήματος (3 μεγάλοι επιχειρηματίες) και όχι ο κ. Σαμαράς που τους «ταΐζει» για να μην τον «φάνε». Και προσπαθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ να δώσει την ΑΤΕ, τα ΕΛΤΑ, τον ΟΠΑΠ. Αφού ο ΟΠΑΠ αποτελεί το «χρυσάφι», γιατί υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος αγοραστής; Εγώ έχω μέλος στο ΤΑΙΠΕΔ που λέει συνεχώς ΟΧΙ σε όλα και χαλάει την ομοφωνία και έτσι θα οδηγηθούν σε Ειδικά Δικαστήρια. Και γιατί ο Σαμαράς παλαιότερα έλεγε ότι δεν θα πουλήσουμε το μεγαλύτερο μέρος των ΔΕΚΟ για ένα ευρώ, ενώ τώρα επισπεύδει τις διαδικασίες;

Δεν νομίζω ότι ο Σαμαράς μετά την Δευτέρα έχει το δικαίωμα να σκέφτεται για τέλος 4ετίας.

 

Για τις πολιτικές μου επιλογές

Εγώ μπήκα στην κυβέρνηση γιατί με ενδιαφέρει πρώτα η Ελλάδα και μετά το κόμμα και τη καριέρα μου. Αν δεν είχα μπει, τώρα θα ήμουν Πρωθυπουργός. Το λάθος μου είναι ότι υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου και πίστευα ότι θα επιβάλλω μια άλλη πολιτική. Αλλά εκεί ακούγαν Μέρκελ και τρέμανε από το φόβο τους. Και τότε καλέστηκα να επιλέξω για πρωθυπουργό ανάμεσα σε Παπανδρέου που θα αποτελούσε αυτοκτονία για την Ελλάδα, σε Πετσάλνικο –το υποκατάστατο του κ. Παπανδρέου- ή Παπαδήμο. Επέλεξα Παπαδήμο , ενώ γνώριζα ότι ήταν άνθρωπος της «τριμερούς», της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και των τραπεζιτών. Αλλά τον επέλεξα γιατί σκέφθηκα ότι δεν θα αφήσουν να αποτύχει ο δικός τους άνθρωπος. Εξάλλου δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Έτσι πήρα ανάσα 6 μηνών και η Ελλάδα υπάρχει ακόμα.

Είχα θέσει τρεις προϋποθέσεις πριν μπω στην κυβέρνηση: Όχι σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, όχι στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και όχι στην μείωση μισθών και συντάξεων. Και είχαν δεχθεί. Μόλις είδα ότι δεν τα υιοθετούσαν, άρχισα να γράφω επιστολές διαμαρτυρίας. Είδα ότι δεν γινόταν τίποτα και έφυγα. Το σύστημα μετά και όλα τα «μεγάλα» κανάλια με αποκάλεσαν «κωλοτούμπα»,. Αν όμως τα κανάλια με παρουσίαζαν σαν τον «ήρωα» που σήκωσε ανάστημα, το ποσοστό μου θα πήγαινε στο 20%. Και από τότε κανένα μεγάλο κανάλι δεν με έχει καλέσει. Αλλά το παιχνίδι το ξέρω καλύτερα από τα αφεντικά. Και θα τους χορέψω, δεν θα με χορέψουν. Γνωρίζω ότι ο κόσμος θα καταλάβει και θα με επαναφέρει στα πράγματα. Έτσι μας διδάσκει η ιστορία και με άλλους πολιτικούς.

Εγώ επέμενα τότε να ανοίξει το Alter –με τον Χατζηνικολάου- για να μην έχουμε την μονοφωνία του Mega. Και θα είχαμε τώρα ένα πλουραλισμό στην ενημέρωση. Αλλά δεν με άκουγε κανείς.

 

Για την Χρυσή Αυγή

Ο κόσμος ψήφισε Χρυσή Αυγή από αντίδραση, αλλά κάποια στιγμή αυτό θα εκλείψει. Το «τρομπάρισμα»αυτό των Αμερικάνων για την δημιουργία κομμάτων προκειμένου να μην ακούγεται η φωνή Καρατζαφέρη θα πάψει. Αύριο, οι μισοί απ’ αυτούς που είναι στη Βουλή, θα ψηφίσουν από φόβο μην τους κατασπαράξουν οι κακοί. Το σύστημα έφερε τον «μπαμπούλα» στη Βουλή για να ελέγχει περισσότερο τους βουλευτές. Η Χ.Α θα πέσει από μόνη της. Από την άλλη δεν συμφωνώ να θεωρηθεί αντισυνταγματική η συμμετοχή της Χ.Α στη Βουλή. Ο κόσμος θα καταλάβει ότι δεν τους εκπροσωπεί πλέον, όταν θα περάσει ο θυμός και επέλθει η λογική.

 

Για τον κ. Κουβέλη

Δεν τιμάει τον κ. Κουβέλη που η κοινοβουλευτική του ομάδα και η Κεντρική του Επιτροπή τον φωνάζει «Τσιριμώκο». Και αυτό γιατί λέει ότι θα καταψηφίσει τα εργασιακά και θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό.

 

Για την αξιοπιστία των μέτρων

Κανείς από τους βουλευτές δεν πιστεύει αυτά τα μέτρα. Αν η ψηφοφορία γινόταν με παραβάν, οι ψήφοι δεν θα ξεπερνούσαν τους 20.

 

Για Άδωνι και Βορίδη

Ο Άδωνις παίζει τον ρόλο του γενίτσαρου στην τουρκοκρατία. Τον Βορίδη και τον Άδωνη τους είχα ενημερώσει όταν είχαμε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επί δύο ημέρες, πως αν φύγουν τώρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως φεύγανε στην ψηφοφορία, θα το θεωρούσα προδοσία. Και έτσι έγινε.

 

Για συναντήσεις με κ. Σαμαρά

Μετά τις πρώτες εκλογές του Μαΐου, έγιναν κάποιες συναντήσεις με τον κ. Σαμαρά αλλά δεν ευδοκίμησαν γιατί εγώ ήθελα άλλη πολιτική –διαφορετική από αυτή του μνημονίου- και ήθελα να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές μου στην συνεργασία των δύο κομμάτων, ενώ ο κ. Σαμαράς ήθελε να πάω με μερικούς δικούς μου. Θεώρησα ότι θα είναι προδοσία για τους υπόλοιπους.

 

Για ενδεχόμενη συμμετοχή σε νέο κόμμα

Για ενδεχόμενη συμμετοχή μου σε ένα Ευρωπαϊκό, λαϊκό, πατριωτικό κόμμα σαν και αυτό που πάει να δημιουργηθεί τώρα, εγώ λέω όχι, γιατί αυτοί που πάνε να το στήσουν είναι παιδιά της Ουάσιγκτον και εγώ δεν ανήκω σε αυτούς. Οι Αμερικάνοι έχουν βάλει επικεφαλής σε αυτό τον Χρυσοχοίδη. Εξάλλου ο ίδιος δεν το έχει κρύψει ότι η Αμερική τον λατρεύει, από την εποχή της σύλληψης της συμμορίας της 17 Νοέμβρη.

 

Για την Ρωσία

Η Ρωσία θέλει να μπει στην Ελλάδα και να γίνει στρατηγικός εταίρος στις επιχειρήσεις, χωρίς να τις αγοράσει. όπως πάει να κάνει η Γερμανία. Η Ρωσία ενδιαφέρεται εξαιρετικά πολύ για τα πετρέλαιά μας. Ένας από τους 5 ομίλους που είναι υποψήφιοι για την αγορά της ΔΕΠΑ είναι Ρώσοι. Προβλέπω ότι η προσφορά θα πάει στον Μυτιληναίο-Βαρδινογιάννη γιατί ο κ. Σαμαράς εξαρτάται περισσότερο από αυτούς.

 

Για το ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σοβαρέψει, να δείξει ένα άλλο πρόσωπο. Δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Ένα μέρος τους έχει πάει στην Χ.Α.

 

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Κόμματα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που ανήκουν στην άκρα Δεξιά –όπως και η Χ.Α- έχουν πρόβλημα εσωτερικά με δεύτερες φωνές και αυτό το παιχνίδι παίζεται συνήθως από κόμματα που δεν «πατάνε γερά στα πόδια τους».

 

Για τον κ. Σαμαρά

Ο κ. Σαμαράς ήθελε πάνω απ’ όλα να γίνει πρωθυπουργός. Έφυγε από την κυβέρνηση γιατί δεν ήθελε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Τώρα έχει συμβιβαστεί με την απόδοση του ονόματος. Φώναζε ότι ο ΛΑΟΣ είναι δεκανίκι του Παπανδρέου για την ψήφιση του άρθρου 1 του Α’ Μνημονίου και αυτός τώρα έχει γίνει τσόντα.

 

Για την κ. Μπακογιάννη

Νομίζω ότι η κ. Ντόρα με την επιστροφή της στη ΝΔ, έχει χωθεί πολύ βαθιά στο χώμα και έχει αποστασιοποιηθεί εντελώς.

 

Το χρέος δεν είναι 342 δισ. ευρώ που λέει τώρα ο προϋπολογισμός

Το χρέος δεν είναι 342 δισ. ευρώ που λέει τώρα ο προϋπολογισμός, μαζί με τα 31,5 που θα πάρουμε τώρα. Είναι άλλα 210 δισ. ευρώ τα οποία επιμελώς κρύβουν. Είναι τα ομόλογα τα οποία βγάλαμε, γιατί τα ομόλογα μας δεν περνάνε πουθενά στο κόσμο εκτός από την ΕΚΤ. Αν μια εγχώρια τράπεζα θέλει ένα δάνειο, το κράτος μπαίνει εγγυητής, δίνοντας ομόλογα. Όταν η τράπεζα δεν μπορεί να τα πληρώσει, αυτά εκπίπτουν. Αυτά είναι ύψους 210 δισ. ευρώ και λήγουν την προσεχή 3ετία. Αυτό είναι το κρυφό χρέος. Προχθές υπεγράφη ένα ποσό της τάξης των 5 δις. ευρώ από τον κ. Σαμαρά. Αυτά που λέω τώρα, δεν θα τα έβγαζε κανένα κανάλι. Ο Κυριακού με 30 δις. ευρώ χασούρα, πήρε 100 εκατ. ευρώ από τράπεζα. Αυτός είναι ο βρόγχος. Τα δελτία των 20:00 στα μεγάλα κανάλια και στα πρωινάδικά των 8:00, δίνουν στον κόσμο το όπιο της προπαγάνδας, τις θέσεις που θέλουν να του περάσουν. Δείχνουν τούρκικα σήριαλ που επιδοτούνται από την ίδια την Τουρκία και είναι πάμφθηνα.

 

Τι θα γίνει σε περίπτωση πτώσης αυτής της κυβέρνησης

Αν πέσει αυτή η κυβέρνηση, μπορεί να δημιουργηθεί μια άλλη από την παρούσα Βουλή. Και δεν είναι απαραίτητο να γίνουν εκλογές. Ο κ. Σαμαράς έχει δημιουργήσει με τη στάση του έχθρες και αντιπαλότητες. Μπορεί να βρεθεί κάποιος να μαζέψει αυτούς που δεν έχουν υπογράψει. Υπάρχουν φωνές που δεν ανήκουν στις έξαλλες, αντιμνημονιακές, που θα κάνουν την εμφάνισή τους.

 

Για το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ δεν το βλέπει κανείς. Είναι νεκρό όπως και ο κ. Βενιζέλος, αλλά αυτός μπορεί να βολευθεί όπως βολεύθηκε ο Γ. Μαύρος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Είναι ευφυής αλλά έκανε βήματα τα οποία δεν μπόρεσε να περάσει.

 

Δεν θέλει η τρόικα να βγούμε από το ευρώ

Το ευρώ το 2000 είχε ισχύ. Μπορούσες να το εξαργυρώσεις παντού. Ήταν ανταγωνιστής του ευρώ και γι’ αυτό θέλανε να μας βγάλουν από τη μέση. Και τώρα δεν μας αφήνουν να φύγουμε, γιατί αν ξαναμπεί η δραχμή, τότε τα δικά μας προϊόντα θα είναι πολύ φθηνότερα της Γερμανίας.

 

Για τη σύμπλευση των χωρών του Νότου

Εγώ μιλούσα για σύμπλευση των χωρών του Νότου κάτι που δεν ακολούθησε ο κ Σαμαράς, πήγε με την κ. Μέρκελ και τώρα οι χώρες του Νότου μας θεωρούν προδότες.

 

Για την δραχμή

Δεν πτώχευσα επί δραχμής. Επί ευρώ πτωχεύω. Γιατί να θεωρώ ταμπού την δραχμή; Δεν πρέπει να την δαιμονοποιούμε, χωρίς όμως να παρακαλώ να έρθει. Είναι μια λύση που μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε αν την δούμε ρεαλιστικά.

 

Για ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Δεν χωράω σε ένα σχήμα με τον κ. Τσίπρα αν και έχει πάρει τελευταία πολλές από τις προτάσεις μου, όπως τη συμμαχία του Νότου που όταν το πρωτοείπα στη Βουλή με λοιδώρησε.

 

Για τον κ. Καμμένο

Ο κ. Καμμένος δεν με έχει πείσει για την σοβαρότητα των προθέσεων και ενεργειών του. Και νομίζω δεν έχει πείσει και τους βουλευτές του. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι και στα μεγάλα κόμματα που ψάχνουν ευκαιρία να αναπνεύσουν. Και εκεί στρέφω το βλέμμα μου.

 

Για το ΛΑ.Ο.Σ

Εμείς είμαστε ένα πατριωτικό κόμμα που φαινόμαστε σε όλο το τόξο και γι’ αυτό μας πολεμήσανε όλοι. Αλλά εμείς θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

Δείτε το video