1.11.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ALPHA ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ

Στείλτο Email

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Ρ/Σ ALPHA ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ

 

Ήρθε ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής εδώ στην Ελλάδα, αυτοπροσώπως, για να μας επιβάλει την παρουσία του, να τα χάσουν οι εδώ –όπως φάνηκε- και βεβαίως να δείξει ότι η Τουρκία είναι αμετακίνητη στις θέσεις της. Ούτε άρση του casus belli έγινε αλλά ούτε και παραίτηση της διεκδικήσεως του εναέριου χώρου πάνω από τον 25ο μεσημβρινό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον φέραμε εδώ. Τι περιμέναμε και τι πήραμε;

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ ALPHA και στο δημοσιογράφο Σπ. Χαριτάτο.

 

Για τις συναντήσεις του κ. Νταβούτογλου

Εγώ ήθελα το καραβάκι που έδωσε σαν δώρο ο Πρόεδρος της Βουλής στον κ. Νταβούτογλου να έγραφε «Μιαούλης».

Περίμενα από τον κ. Αβραμόπουλο να συζητήσει με τον κ. Νταβούτογλου κάποια κύρια θέματα όπως αυτό του casus belli. Δεν μπορεί κάτι που ισχύει σε όλη την Ευρώπη να μην ισχύει για την Τουρκία. Και δεν μπορεί μια χώρα να απειλεί μια άλλη χώρα της Ευρώπης με πόλεμο και να θέλει να την ψηφίσει για να μπει στην Ευρώπη.

Οι πολιτικοί μας φοβούνται. Ακούνε για Τούρκο και προσκυνάνε. Όλες οι κυβερνήσεις. Ο ένας χορεύει ζεϊμπέκικο στον Τζεμ, ο άλλος κάνει κουμπαριές κλπ.

 

Σχετικά με την παλαιότερη δήλωση του σχετικά με αναστολή άρθρων του Συντάγματος

Είχα πει σε προηγούμενη εκπομπή σας ότι τα πράγματα οδηγούν –εκ των πραγμάτων- σε αναστολή άρθρων του Συντάγματος. Πίεσαν από την μία τον κόσμο να δεχθεί μέτρα που δεν αντέχει άλλο και εφόσον έχουν την δέσμευση να τα περάσουν, προχωρούν σε αναστολή άρθρων του Συντάγματος. Αυτό όμως που με παραξένεψε είναι πως το αποδέχθη αυτό ο κ. Κουβέλης. Οι άλλοι έχουν ζυγισθεί και μετρηθεί. Και προσπαθώ να καταλάβω ποιες είναι οι δεσμεύσεις αυτές που αναγκάζουν έναν άνθρωπο –που τον εκτιμώ εξαιρετικά πολύ- να έχει αυτήν την συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει με την ιστορία του.

 

Για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα

Όλα αυτά σημαίνουν ύφεση. Έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση που όλοι θέλουν να παραδώσουν τα ακίνητά τους για να απαλλαγούν. Φτάσαμε στο σημείο ο ιδρώτας δεκαετιών του κόσμου να επιστρέφεται στο κράτος, προκειμένου να απαλλαγεί. Έτσι και τα Σοβιέτ έπαιρναν τις περιουσίες. Δεν έβαζαν το πιστόλι στο κεφάλι των Ρώσων για να τους πάρουν τις περιουσίες, αλλά έβαζαν τόσο δυσβάστακτες φορολογίες που αναγκάζονταν να τις παραδώσουν. Συνειδητοποιήσαμε τη Δημοκρατία μας.

 

 

Για τη μείωση του εισοδήματος

Η μείωση του εισοδήματος, όπως αυτή και αν ενεργείται, τώρα και με την έκλειψη των όρων, πολύ φοβάμαι ότι θα σημάνει νέα κλεισίματα μαγαζιών και μεγαλύτερη ανεργία. Είναι ατελέσφορη. Αν η Ελλάδα συνεχίσει αυτήν την πολιτική, η δραχμή είναι ante portas. Ίσως τώρα είναι στην χαραμάδα της πόρτας. Η Ευρώπη για να σωθεί πρέπει να απαλλαγεί από την παρουσία της Γερμανίας με αυτή την επικυρίαρχο διάθεση που έχει.

 

Για τη μεταφορά της ΦΑΓΕ

Τα λεφτά που έβγαλε ο κ. Φιλίππου μέσα απ΄ την εταιρεία του, τα έβγαλε από τον Ελληνικό λαό. Μπορεί τώρα να είναι νόμιμο να φύγει, αλλά είναι άκομψο. Να θυμίσω ότι ο ιδιοκτήτης της Benetton που έκανε το ίδιο το μετάνοιωσε από τους προπηλακισμούς που εδέχθη. Αν ο κ. Φιλίππου νομίζει ότι του το επιτρέπει η συνείδησή του, ας το κάνει. Εγώ όμως δεν αισθάνομαι καθόλου καλά απέναντί του. Και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες αισθάνονται το ίδιο. Και μου έκανε εντύπωση που ο λαλίστατος κ. Καμμένος δεν έκανε καμία αναφορά για το θέμα. Ίσως γιατί θέλει να προστατέψει τον παππού των παιδιών του. Ο κ. Φιλίππου τα πήρε από τον Ελληνικό λαό, έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες πολλές Ελληνικές τράπεζες και τώρα φεύγει στο Λουξεμβούργο. Αλλά αυτά δεν τα βλέπει το Κεφάλαιο.