4.10.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΒΗΜΑ 99,5 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Β. ΧΙΩΤΗ

Στείλτο Email

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα έχουν πολωθεί τα πράγματα. Από την μία, έχουμε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της υποταγής (Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη) που κάνουν ό,τι τους λέει η τρόικα και από την άλλη έχουμε τους άλλους τρεις (Τσίπρα, Καμμένο και Μιχαλολιάκο) που «πετάνε πέτρες στη τζαμαρία», χωρίς να κάνουν καμία πρόταση ή να δίνουν κάποιο επιχείρημα, προσπαθώντας να αποδομήσουν τους τρεις πρώτους. Όλο αυτό είναι ολισθηρό.

 Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ 99,5 και στους δημοσιογράφους Ν. Παπαδόπουλο και Β. Χιώτη.

Για τα μέτρα που καλείται να πάρει η κυβέρνηση

 Δεν βλέπω καμία προοπτική με την συνταγή που ακολουθείται. Διαρκώς κλιμακούμενα μέτρα που θα φέρουν περισσότερη ύφεση. Αν ήμουν στη Βουλή θα έδινα προτάσεις, ότι έκανα τόσο καιρό που ήμουν μέσα. Έχουμε εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία. Δεν μπορεί να κάνει κουμάντο ο κ. Τόμσεν. Αυτό και μόνο είναι «νεκροθάφτης» της όποιας προσπάθειας. Οι νέες απολύσεις θα φέρουν νέους ανέργους, το κράτος θα κληθεί να πληρώσει τα επιδόματά τους και θα επιβαρυνθεί εκ νέου. Εκτός του ότι χάνουν τις εισφορές τους τα ασφαλιστικά ταμεία. Και μου κάνει εντύπωση που δεν αντιδρούν. Ο κ. Ρουμελιώτης σε αυτά που είπε και έγραψε, ταυτίζεται απολύτως με τις δικές μου αναφορές, ότι έπρεπε να πιέσουμε την τρόικα τότε που φοβόταν, μήπως φύγουμε από την Ευρώπη.

Όσο ήμουν στην κυβέρνηση, το έλεγα στο κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, ότι τα μέτρα που έσπευδαν να υπογράψουν προς την κ Λαγκάρντ, είναι ανεφάρμοστα. Και τώρα προσπαθούν να τα εφαρμόσουν επί τέσσερις  μήνες και δεν γίνεται τίποτα. Νομίζω ότι κινούνται στα όρια της εθνικής προδοσίας. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει «να βγάλω τα μάτια μου» σαν χώρα για να πάρω 31 δις. ευρώ. Παίξανε με τα ομόλογά μας, οικονομήσανε πολλά λεφτά αλλά να ξέρουν ότι υπάρχει και ρίσκο στις BUSINESS. Αυτή η εθνική ταλαιπωρία δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Προτάσεις για να βγούμε από τη κρίση

 Έπρεπε να υπάρξει δραστική μείωση των εισαγωγών, μέχρι και να απειλήσουμε ότι θα φύγουμε από την Τελωνειακή Ένωση.

Έπρεπε να ζητήσουμε από την Γερμανία να φτιάξει στην Ελλάδα εξαγωγικές μονάδες σαν αντιστάθμισμα των εταιρειών που έχει στην Ελλάδα (Lidl, Carrefour κλπ) και αποτελεί το 80% του εμπορίου. Και όλα τα λεφτά που δίνουμε σε αυτές τις εταιρείες, πάνε στο εξωτερικό. Κάνουμε 30 εκατ. ευρώ νόμιμη εξαγωγή κεφαλαίου στο εξωτερικό ή παράνομη με τις υπερτιμολογήσεις που κάνουν. Και άλλα 12 εκατ. ευρώ βγάζουν οι λαθρομετανάστες. Έτσι δεν μπορώ να λειτουργήσω σαν κράτος, όσα λεφτά και να μου δώσουν. Είναι λάθος η συνταγή. Χάνω 2 δις. ευρώ κάθε χρόνο σε γενόσημα φάρμακα. Μπορεί το κράτος να βάλει μπρος το εργοστάσιο που διαθέτει ο στρατός για να τα παράγουμε εμείς. Δίνουμε 2,5 δις. ευρώ για σεντόνια και πετσέτες κάθε χρόνο που τα παίρνουμε από την Κίνα και την Τουρκία. Ο στρατός επίσης μπορεί, με πρόσληψη 5.000 γυναικών να μου καλύψει αυτήν την παραγωγή. Αλλά κανείς από αυτούς που παίρνουν αυτά τα μέτρα δεν έχει κάνει ποτέ ταμείο στη ζωή του.

Για την λίστα του ΣΔΟΕ

 Αυτό που έγινε με ανησυχεί και με προσβάλλει. Αυτά τα ανώνυμα τηλεφωνήματα που γίνονται και ερευνούν το ΣΔΟΕ, οι υπηρεσίες, οι τελωνειακοί είναι αδιανόητα. Εγώ έχω μια πρόταση. Ένας νόμος, ένα άρθρο. Όποιος κάνει καταγγελία εις βάρος κάποιου και η καταγγελία αποδειχθεί ψευδής, τότε θα μπαίνει τρία χρόνια φυλακή. Αν όμως αποδειχθεί αληθής, τότε θα παίρνει το 20% της ακίνητης περιουσίας αυτού που καταγγέλλει. Αν ίσχυε αυτό, τώρα δεν θα είχαμε αυτήν την ξεφτίλα, που διασύρονται 36 πολιτικά πρόσωπα επειδή κάποιος τηλεφώνησε αόριστα. Διάβασα όλες τις περιπτώσεις και σας διαβεβαιώνω ότι οι περισσότερες αφορούν ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι και τους γνωρίζω καλά.

Για την υπόθεση που κατηγορούνται οι τρεις υπουργοί της ΝΔ

 Δεν βλέπω να υπάρχουν στοιχεία. Ζητούσε πόρισμα ο πρωθυπουργός το προηγούμενο Σάββατο από τον αρμόδιο Εισαγγελέα και του είπαν ότι δεν υπάρχει, μετά από δύο χρόνια που έπρεπε να υπάρχει. Δεν μπορεί να κατηγορούνται εγγράφως τρεις υπουργοί και να βγάζει πόρισμα αμέσως το ΣΔΟΕ.

Πρέπει να γίνει ανασύνθεση και ανασύσταση όλου του πολιτικού χάρτη.

 Πρέπει να γίνει ανασύνθεση και ανασύσταση όλου του πολιτικού χάρτη, για να αναδειχθούν εκείνες οι δυνάμεις και οι σκέψεις που θα μπορέσουν να λειτουργήσουν αυτόνομα και όχι κάτω από την «ομπρέλα» της κ. Μέρκελ. Με έχει κουράσει να κάνω τον πολύ καλό για να χαμογελάσει η κ. Μέρκελ. Το θεωρώ ανόητο και προσβλητικό. Πιστεύω ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει άλλη κυβέρνηση. Και όσο ταχύτερα, τόσο καλύτερα. Και ο κ. Σαμαράς, πιστεύω θα ήθελε να βρει ένα άλλοθι για μία απόδραση. Πρωθυπουργός που ήθελε έγινε, δεν έχει να περιμένει τίποτα άλλο και το ξέρει και δεν θέλει να εμπλακεί σε κύκλους αίματος που είναι πάρα πολύ πιθανοί και ορατοί.

Γιατί δεν ευδοκίμησε η συνεργασία με την ΝΔ 

Μου πρότεινε ο κ. Σαμαράς να αναλάβω τότε ηγετικό και καθοριστικό ρόλο, αλλά δεν πήγα. Και αυτό γιατί δεν υπήρχε ένα πρόγραμμα. Δεν μπορούσα να υλοποιήσω μια υπογραφή που δεν έβαλα. Δεν μπορούσα να συμφωνήσω σε κάτι που δεν πίστευα. Ήμουν στη κυβέρνηση και έφυγα γιατί δεν πίστευα σε αυτά τα μέτρα που και οι ίδιοι δεν μπορούν να εφαρμόσουν.

Για την Χρυσή Αυγή

 Δεν νομίζω ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής οφείλεται στο ότι έχει επενδύσει στο θέμα των λαθρομεταναστών. Χαίρομαι που όλος ο πολιτικός κόσμος, ανεξαρτήτως της Χρυσής Αυγής, ενστερνίζεται τώρα αυτά που εδώ και 12 χρόνια έλεγα για τους λαθρομετανάστες και βλέπουν ότι είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Η Χρυσή Αυγή είναι η έκφραση του «άει σιχτιρ» στο πολιτικό σύστημα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει συνειδητός πολίτης σε αυτή τη χώρα που θα ψήφιζε για πρωθυπουργό τον Μιχαλολιάκο. Τον ψηφίζει όμως αυτός που θέλει να βγάλει το άχτι του. Κι όσο η αγανάκτηση των πολιτών θα μεγαλώνει, δεν θα σταματήσει και η Χρυσή Αυγή το έργο της. Με τον ίδιο τρόπο σκέπτονται και οι ψηφοφόροι του Τσίπρα και του Καμμένου και επιλέγει ο καθένας ανάλογα με τον χαρακτήρα του.

Δεν συμφωνώ με την απαγόρευση κομμάτων από τη Βουλή

Δεν πιστεύω αυτό που λένε κάποιοι Γερμανοί ότι πρέπει να απαγορευθούν κάποια κόμματα που πιστεύουν στον Ναζισμό και την βία. Με την ίδια λογική έπρεπε να απαγορευθεί και το ΚΚΕ ή να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή που την ψήφισαν 500.000 άνθρωποι. Υπάρχει κοινό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο για τα δύο άκρα, τον Ναζισμό και τον Κομμουνισμό. Αλλά από την στιγμή που ψηφίζει ο λαός, από κει και πέρα είναι υπεύθυνος για την πράξη του. Πρέπει να έχουμε αντοχή στην Δημοκρατία να δεχόμαστε και τα ξινά και τα πικρά.