4.10.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ALPHA 98.9 FM (ΚΕΙΜΕΝΟ)

Στείλτο Email

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Ρ/Σ ALPHA 98.9 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Δ. ΑΛΦΙΕΡΗ.

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα έχουν πολωθεί τα πράγματα. Από την μία, έχουμε τους τρεις «προσκυνημένους» (Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη) που κάνουν ό,τι τους λέει η τρόικα και από την άλλη έχουμε τους άλλους τρεις (Τσίπρα, Καμμένο και Μιχαλολιάκο) που «πετάνε πέτρες στη τζαμαρία», χωρίς να κάνουν καμία πρόταση και χωρίς να προβάλλουν κανένα επιχείρημα, προσπαθώντας να αποδομήσουν τους τρεις πρώτους.  Μόνο ένα διαρκή τσακωμό βλέπω.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στον Ρ/Σ ALPHA 98.9 και στον δημοσιογράφο Δ. Αλφιέρη.

Οι αρχηγοί της υποτέλειας

Ο Σαμαράς θέλει να δραπετεύσει και είναι όμηρος. Ο Βενιζέλος βλέπει το κόμμα του να διαλύεται και δεν ξέρει τι να κάνει και ο κ. Κουβέλης αισθάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια του να τρίζει. Έτσι και οι τρεις οδηγούνται στην πολιτική της υποτέλειας. Άρα δεν βλέπω τι είναι αυτό που μπορεί να γίνει, ώστε να χαραχθεί μια πολιτική που θα οδηγήσει τον τόπο σε καλύτερες μέρες.

Είναι λάθος η δήλωση του κ. Σαμαρά ότι η τύχη της Ελλάδας είναι στα χέρια τρίτων. Εμείς έχουμε το πρόβλημα, εμείς πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Αλλά είναι άλλο θέμα αν στις λύσεις συμπεριλαμβάνονται και τρίτοι. Αυτή η δήλωση σημαίνει πλήρη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και  εμένα με προσβάλλει, όπως φαντάζομαι και όλους τους  Έλληνες. Δεν ψάξαμε εναλλακτικές πολιτικές. Μετά τον εξοβελισμό μου από το κοινοβούλιο, ως δια μαγείας, κανείς δεν μιλάει πλέον για ενδεχόμενο συνεργασίας  με Ρωσία και Κίνα. Και αυτό γιατί το απαγορεύει ο μεγάλος δυνάστης της χώρας. Η πολιτική των «καλών παιδιών» δεν οδηγεί πουθενά. Όσο ήμουν στην κυβέρνηση, το έλεγα στο κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, ότι τα μέτρα που έσπευδαν να υπογράψουν προς την κ Λαγκάρντ, είναι ανεφάρμοστα. Και τώρα έχουν γίνει καραγκιόζηδες, που δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν και προσπαθούν τρεις μήνες να κάνουν αλλαγές και παρακαλάνε τον Τόμσεν. Χρειάζεται άλλη πολιτική.

Προτάσεις για ανάκαμψη της χώρας

Όταν δεν έχεις εγχώρια παραγωγή προϊόντων, η συρρίκνωση είναι άμεση.

Οι εισαγωγές έπρεπε να γίνονται με το σταγονόμετρο.

Οι βιομηχανίες που κάνουν εξαγωγές πρέπει να αποδεσμεύονται από την ασφάλιση (ΙΚΑ) των υπαλλήλων τους, για να πέσουν τα κοστολόγια.

Την μεγάλη παραγωγή να την αναλάβει ο στρατός. Σε παραγωγή γενοσήμων φαρμάκων που δίνουμε 2 δισ. ευρώ, ή σε παραγωγή σε σεντόνια και πετσέτες για τις ένοπλες δυνάμεις, τα νοσοκομεία και τα επιδοτούμενα από το κράτος ξενοδοχεία που κοστίζουν στο κράτος πλέον των 2 δις. ευρώ και τα οποία εισάγουμε σε μεγάλο βαθμό από την Τουρκία. Ο στρατός μπορεί, με πρόσληψη περίπου 10.000 ανθρώπων να μας καλύψει αυτήν την παραγωγή. Αλλά δεν γίνεται τίποτα και περιμένουμε σαν ναρκομανείς ποτέ θα έρθει η δόση. Και λυπάμαι που ο κ. Σαμαράς φάνταζε ότι θα είχε κάποια λύση.

Τα μέτρα που προσπαθούν να εφαρμόσουν τώρα είχαν προϋπογραφεί

Τα μέτρα που προσπαθούν να εφαρμόσουν τώρα είχαν προϋπογραφεί από τους κ.κ Σαμαρά και Βενιζέλο με την επιστολή που στείλανε προς την κ. Λαγκάρντ, η οποία ήταν μόνο στα Αγγλικά, γιατί ντρεπόντουσαν. Η επιστολή έλεγε ότι, όσο πολιτεύονται, δεν θα ασκήσουν άλλη πολιτική από αυτή που αναφέρεται στο Μνημόνιο. Και έτσι υποτάσσονται στα μέτρα που τους λένε. Όλα τα άλλα είναι προσπάθειες να κερδίσουν χρόνο για να γίνουν οι Αμερικάνικες εκλογές, επειδή ο Ομπάμα φοβάται μην γίνει καμιά έκρηξη, καμιά αιματοχυσία στην Ελλάδα και εξαιτίας αυτού χάσει τις εκλογές. Και περιμένει και σέρνεται ένας ολόκληρος λαός μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Σε ενδεχόμενο συνεργασίας με κ. Σαμαρά

Αν τα είχα βρει τότε με τον Σαμαρά και είχαμε συνεργασία κομμάτων, θα ήμουν τώρα και εγώ μες στις μυλόπετρες και δεν θα υπήρχε αύριο μια εναλλακτική πρόταση. Διαφωνούσα με τον κ. Σαμαρά σε βασικά σημεία της πολιτικής του και δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια ενιαία πολιτική. Παρόλα αυτά αν βρισκόταν ένα κοινό πλαίσιο χάραξης πολιτικής, δεν θα υπήρχε τώρα αυτή η διάλυση, όπως την παρακολουθούμε σήμερα.

Για την λίστα του ΣΔΟΕ

Εγώ έχω μια πρόταση. Ένας νόμος, ένα άρθρο. Όποιος κάνει καταγγελία εις βάρος κάποιου και η καταγγελία αποδειχθεί ψευδής, τότε θα μπαίνει τρία χρόνια φυλακή. Αν ισχύει, τότε θα παίρνει το 20% της ακίνητης περιουσίας αυτού που καταγγέλλει. Αν ίσχυε αυτό, τώρα δεν θα είχαμε αυτήν την ξεφτίλα, που διασύρονται 36 πολιτικά πρόσωπα επειδή κάποιος τηλεφώνησε αόριστα. Διάβασα όλες τις περιπτώσεις και σας διαβεβαιώνω ότι οι περισσότερες είναι μπαρούφα. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που θα έπρεπε να είμαστε σοβαροί. Και όλο αυτό το θέμα έχει αναδειχθεί τώρα για να τραβήξει την προσοχή του κόσμου από τα βάναυσα μέτρα.

Για τα μέτρα

Με αυτά τα μέτρα, κανείς δεν θα μπορεί να πάει σε μαγαζί και θα αυξηθούν και πάλι οι απολύσεις. Όσο και να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα αυξηθούν αντιστοίχως και τα επιδόματα ανεργίας. Άρα το κράτος θα αναγκασθεί να πάρει και άλλα μέτρα, ίσως και μέσα στη χρονιά. Και ψεύδεται ασυστόλως ο κ. Σαμαράς που λέει ότι τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία. Κοροϊδεύει εαυτόν και αλλήλους. Από κει και πέρα είναι θέμα χρόνου οι κ.κ Τσίπρας, Καμμένος και Μιχαλολιάκος να «ανάψουν τον αναπτήρα» και αυτή η ελάχιστη διαδήλωση που έγινε, βάζει σε πειρασμό πολλούς, ώστε να τους κάνει να σκεφθούν ότι «δια του κόσμου δεν γίνεται τίποτα, πρέπει να βρούμε ένα άλλο τέχνασμα να ανάψουμε φωτιές».

Για την 18η Νοεμβρίου

Η 18η Νοεμβρίου είναι μια αποφράδα ημερομηνία. Ήταν τότε που ήρθε ο Παπανδρέου στην εξουσία το 1981 και κατόπιν ξεκίνησε εκείνο το γαϊτανάκι της καχεξίας.