11.12.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

Στείλτο Email

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2012

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Τ/Σ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

 

 

“Δεν είμαι μέσα στη Βουλή γιατί ο Καρατζαφέρης ήρθε να υπηρετήσει την πατρίδα μέσα από το πολιτικό σύστημα. Αν «πέταγα πέτρες στην τζαμαρία», ή φερόμουν με εξαλότητα θα είχα πολύ κόσμο κοντά μου. Αλλά δεν ήθελα να γίνω ο Λεπέν της Ελλάδας. Και πέρυσι -και το λέω με παρρησία- με τις επιλογές μου έσωσα την Ελλάδα, εις βάρος του κόμματός μου. Έδωσα ανάσα ζωής στην Ελλάδα 6 μήνες με την επιλογή Παπαδήμου, αλλά έχασα σε ποσοστά”.

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε χθες ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Τ/Σ ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Ν. Ευαγγελάτο

 

Έχουν καταργηθεί οι ιδεολογίες των κομμάτων

Δεν υπάρχει Αριστερά και Δεξιά. Υπάρχει το Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο. Εγώ δεν είμαι με το Μνημόνιο και αυτός είναι και ο λόγος που χάθηκε όλη μου η προσπάθεια. Αν έλεγα τότε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, τώρα θα ήμουν στο Κοινοβούλιο. Αλλά είπα ότι εγώ δεν αντέχω αυτή την πολιτική και αποχώρησα από την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι αυτή μου η πράξη ήταν πολύ λεβέντικη.

 

Για τον κ. Παπανδρέου

Πόσο σημασία έχει τι λέει ο κ. Παπανδρέου; Νομίζω ότι έχει απαξιωθεί από μόνος του.

 

Για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου

Να θυμίσω πως η κουβέντα αυτή των κοιτασμάτων φυσικού αερίου ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν εγώ πρώτος έθεσα στη Βουλή το θέμα της ΑΟΖ. Είναι γνωστοί οι χάρτες που δείχνουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Έχουν δημοσιευθεί εδώ και 30 με 35 χρόνια και υπάρχει και σχετικό βιβλίο που δεν υπάρχει στα βιβλιοπωλεία. Γι’ αυτό και η Τουρκία έθεσε πριν από μερικά χρόνια, γκρίζες ζώνες για την Γαύδο.

Γιατί η Γαύδος συμπεριλαμβάνεται στην ΑΟΖ που περιέχει πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου ικανά να δώσουν ενέργεια στην Ευρώπη για πέντε χρόνια. Και αυτοί που γνώριζαν, ήθελαν να φέρουν την Ελλάδα σε αυτή τη κατάσταση, για να μπορέσουν να «βάλουν στο χέρι» αυτά τα κοιτάσματα. Αλλά αυτό το κοίτασμα -στην ουσία- δεν ανήκει σε μας, σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο που έχουμε υπογράψει. Ανήκει στους δανειστές μας Ότι υπάρχει σε αυτό το τόπο έχει εκχωρηθεί σε αυτούς. Όλη η περιουσία της χώρας έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και όλα τα έσοδα από αυτό, πηγαίνει πρώτα για την εξόφληση του χρέους. Και έχει υπογραφεί στο τελευταίο Μνημόνιο πως ότι υστέρηση υπάρχει στο ΤΑΙΠΕΔ, θα μπαίνουν ισοδύναμα μέτρα εις βάρος της Ελλάδας. Σε αυτό το γενικό ξεπούλημα ανήκει και η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Γαύδο. Και όλα αυτά οφείλονται σε ένα σαθρό πολιτικό σύστημα που δανειζόταν συνεχώς για να καλύψουν τις ανάγκες των συντεχνιών.

 

Για την Χρυσή Αυγή

Ήταν εξαιρετικά μεγάλο το λάθος του κ. Βενιζέλου –και από νομικής άποψης- να καταθέσει πρόταση για να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α. Η Χ.Α αποτελεί ένα πολιτικό «μόρφωμα» και το θέμα είναι πως θα φτάσει στα ποσοστά που ήταν εδώ και 20 χρόνια και όχι εδώ που τους ώθησαν κάποιοι να φτάσουν. Η άνοδος της Χ.Α οφείλεται στην αγανάκτηση και την οργή του κόσμου που θέλει ένα κόμμα τιμωρίας μέσα στη Βουλή. Και όσο αυξάνει η οργή του κόσμου, τόσο θα αυξάνουν τα ποσοστά της Χ.Α.

Εμείς λειτουργούσαμε ως «κυματοθραύστης» στην εισχώρηση λαθρομεταναστών. Κάποιοι πήραν τον κυματοθραύστη και έφεραν την θύελλα στο λιμάνι. Και δεν είναι τυχαίο πως πολλοί, μέσα στη Βουλή, από το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το άλλο άκρο, με αναζητούν. Δεν μπορεί να λέει ο κ. Μιχαλολιάκος ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το Κοινοβούλιο, όταν το κόμμα του απασχολεί 70 κρατικούς υπαλλήλους, έχει 20 κρατικά αυτοκίνητα και 5 εκατ. ευρώ επιδότηση.

Αλλά υπάρχουν και άλλα περίεργα που συμβαίνουν στη Βουλή όπως το ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός για την σύνταξη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, δεν γνώριζε αν σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η συνταξιοδότηση των βουλευτικών υπαλλήλων και ερωτηθείς εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, είπε «δεν ξέρω, θα δω». Αυτό συνέβη γιατί την πράξη την συνέταξε η τρόικα. Είναι επικίνδυνο να γράφουν οι τροικανοί και εμείς να μην ξέρουμε τι υπογράφουμε.

 

Δεν είμαι υπέρ του Μνημονίου

Ψήφισα μόνο το Άρθρο 1 του Α’ Μνημονίου με την προϋπόθεση ότι θα πηγαίναμε σε οικουμενική κυβέρνηση. Το δεύτερο και το τρίτο Μνημόνιο τα ψήφισε η ΝΔ που δεν είχε ψηφίσει το πρώτο, αλλά δεν τα ψήφισα εγώ. Τότε «κλώτσησαν» και την προσπάθεια να πάρουμε την κυβέρνηση από τον κ. Παπανδρέου και έγιναν τα υποτακτικά «γατάκια» της κ. Μέρκελ.