11.12.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ ΝΕΤ (VIDEO)

Στείλτο Email

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ ΝΕΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Γ. ΚΟΥΒΑΡΑ ΚΑΙ Μ. ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ

 

 

Όσον αφορά την εκταμίευση της δόσης, έχω να πω «από ολότελα, καλή και η Παναγιώταινα». Πρόκειται για μια δύσκολη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ ΔΝΤ και Μέρκελ και στην οποία εμείς απείχαμε. Εμείς απλά πήραμε το πακέτο. Είναι μια ανάσα, με την οποία θα μπορέσουμε να κάνουμε την εξαγορά των ομολόγων, κάτι όμως που το κάνει πολύ δύσκολο η έκφραση του κ. Στουρνάρα, που δεν το πολυπιστεύει. Από την μία ακούω θριαμβολογίες –που δεν χρειάζονται- και από την άλλη ακούω του Υπ. Οικονομικών να λέει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο χειρισμό των επομένων ημερών, γιατί πιστεύω ότι πριν φορέσουμε κοντομάνικα, θα τρέχουμε για νέα δόση.

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Τ/Σ ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Μάριον Μιχελιδακη

 

Για την προσφυγή μας στο ΔΝΤ

Είχα δώσει σαν εναλλακτική πρόταση μες στο κοινοβούλιο, να απευθυνθούμε στο ΔΝΤ αποκλειστικά και όχι σε αυτό που έγινε με συνεργασία Ε.Ε και ΕΚΤ. Αν μας εξυπηρετούσε μόνο το ΔΝΤ, θα παίρναμε τα λεφτά με επιτόκιο 2% και όχι με 5% που τα πήραμε με την σύμπραξη. Σήμερα η κ. Μέρκελ έκανε ταμείο με κέρδη 70 δισ. ευρώ με 16 οι Ολλανδοί από το δανεισμό σε μας. Και όλα αυτά γιατί κάποιοι μας οδήγησαν σε τέτοιες λύσεις, όπως ο Σημίτης, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου.

 

Για την εξεταστική του Μνημονίου

Όλες οι εξεταστικές είναι ατελέσφορες. Μου κάνει εντύπωση η εμμονή του κ. Σαμαρά τον Μάιο για να γίνει εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο που τώρα αναίρεσε, αλλά και η εμμονή του κ. Τσίπρα να γίνει τώρα. Πρόκειται για ένα πολιτικό παιχνίδι για να στριμώξουν τον Σαμαρά έναντι του Βενιζέλου, ώστε να αντιδράσει ο Βενιζέλος.

 

Λάθος η συνταγή που ακολουθείται

Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από το τέλμα με αυτή τη συνταγή. Είναι πολύ επικίνδυνο που έχουμε εκχωρήσει την τύχη της χώρας σε τρίτους. Και αυτός ήταν ο βασικός λόγος αποχώρησής μου τον Φεβρουάριο. Μιλάμε για πλήρη απεμπόληση των εθνικών, κυριαρχικών δικαιωμάτων. Σε όλα τα επίπεδα, διοικεί ο κ. Ράιχενμπαχ. Ο κ. Σαμαράς δεν ακούει την συνείδησή του και ακούει τους ξένους για λόγους σκοπιμότητας. Αν δεν βιαζόταν το ’93, θα μπορούσε να ήταν ένας καλός πρωθυπουργός το ’96. Αλλά δεν μπορεί να είναι καλός πρωθυπουργός το 2012, γιατί έκανε όλη αυτή τη μεγάλη αλλαγή για να γίνει πρωθυπουργός. Και είναι όμηρος των καταστάσεων.

Αυτό το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, πρέπει να είναι το 30ο αν δεν κάνω λάθος, μέσα σε μια 5ετία και κάθε δύο μήνες το αλλάζουν. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα έρθει να επενδύσει σε μια χώρα που είναι τόσο ασόβαρη και ασταθής σε αυτό το θέμα. Η απελπισία του κόσμου είναι τέτοια που φοβάται να αντιδράσει. Έχουμε συνεχώς νέα ξενοίκιαστα μαγαζιά, περισσότερους στην ανεργία. Και όσο διώχνει ανθρώπους η κυβέρνηση με αυτό το τρόπο, τόσο αυξάνονται οι άνεργοι που τους πληρώνει το κράτος. Ένας φαύλος κύκλος.

 

Υπάρχει λύση για την έξοδο από την κρίση

Πρέπει να μιλάμε με ανάστημα στους ξένους, για το τι είναι δυνατόν να γίνει και τι όχι. Τότε θα κερδίσουμε. Εδώ και 4 χρόνια μίλαγα για την Συμμαχία του Νότου, κάτι που δεν έγινε και τώρα ο Νότος μας λέει «ανθρώπους της Μέρκελ». Η κ. Μέρκελ δεν θέλει να φύγουμε από το ευρώ, γιατί αν πάμε στη δραχμή, με μία ή δύο υποτιμήσεις, το ψυγείο που θα γτείαχνουν τα ελληνικά χέρια, θα κοστίζει το 1/5 της τιμής της Μiele. Πρέπει να έχουμε εναλλακτικό σχέδιο σε αυτή τη περίπτωση. Και το θεωρώ σίγουρο ότι θα βγούμε από το ευρώ το 2013. Τον Μάιο θα ζητάμε πάλι νέα δόση. Πιστεύω ότι υπάρχει μια ελπίδα μέσα από τη δραχμή και όχι μέσα από το ευρώ. Και καλώ να γίνει μια Επιτροπή που θα εξετάζει τα υπέρ και τα κατά της δραχμής, αλλά και το χρόνο που χρειάζεται για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

 

Για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Δεν θεωρώ πολύ σοβαρό που από τη μία ο πρύτανης άφησε τα ΜΑΤ να μπουν μέσα και από την άλλη ζητά να αφήσουν ελεύθερους τους συλληφθέντες. Αλλά πολλοί πρυτάνεις –όχι όλοι- που έχουν ανοίξει «μικρομάγαζα», εκμεταλλευόμενοι τους φοιτητές και τη θέση τους. Αυτό πρέπει να το προσέξει η Πολιτεία. Παντού θα βρείτε μια «γκλαμουριά» με χρήματα που προορίζονταν για την εκπαίδευση.

 

Για την άνοδο της Χ.Α

Οι δημοσιογράφοι, κυρίως από την Αριστερά –στο παρελθόν- με αποκαλούσαν Ακροδεξιό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιες πολιτικές ή δημοσιογραφικές σκοπιμότητες. Αυτό μου ακύρωσε την πολιτική ευρωστία. Και τώρα μες στο Κοινοβούλιο, όλοι αναπολούν και λένε «Που είσαι Καρατζαφέρη…».

Η Χ.Α επειδή έχει τις δικές της αιχμές, μαζεύει κόσμο. Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας έχει στρογγυλοποιήσει το λόγο του και αυτό το εκλαμβάνω ως «υπνοστεντόν» της κοινής γνώμης.

Πιστεύω ότι η Χ.Α θα ανέβει και άλλο σε ποσοστά -με ότι αυτό συνεπάγεται- λόγω της αυξανόμενης αγανάκτησης του κόσμου. Θεωρώ πολιτικό «κρετινισμό» τη δήλωση του κ. Βενιζέλου να θέσει εκτός νόμου την Χ.Α και τους 500.000 των πολιτών που την ψήφισαν. Και να γινόταν κάτι τέτοιο, οι βουλευτές της θα έφτιαχναν ένα άλλο κόμμα. Πιστεύω ότι κάνουν τέτοιες δηλώσεις για να ανεβάσουν και άλλο την Χ.Α.

 

Χρειαζόμαστε λύσεις με πραότητα και όχι εξαλότητα

Δεν μου αρέσουν οι κραυγές σε υπερθετικό βαθμό κάποιων «ντόπερμαν» του κ. Σαμαρά, αλλά ούτε και οι κραυγές των κ. Τσίπρα, Καμμένου και Μιχαλολιάκου που έχουν ενοποιήσει τον σκληρό αυτό λόγο. Τώρα χρειαζόμαστε λύσεις με πραότητα και όχι εξαλότητα. Χρειάζεται αυτό που έγινε το ’48 -’51 με την δημιουργία των κομμάτων του Συναγερμού και της ΕΡΕ και ακολούθησε η Ένωση Κέντρου. Θα έχουμε δύο σχηματισμούς μελλοντικά. Δεν ξέρω αν θα είναι Αριστερά και Δεξιά ή Μνημονιακοί και Αντιμνημονιακοί. Αυτή τη στιγμή όμως, το Μνημόνιο υπερισχύει των ιδεολογιών.