2.6.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤO ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ZOOGLA.GR

Στείλτο Email

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤO ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ZOUGLA.GR ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ

 

 

Πρέπει να κάνουμε και σκέψεις για το πώς θα επιβιώσουμε και χωρίς ευρώ. Τώρα δαιμονοποιούμε την δραχμή, ιδίως ο πρωθυπουργός. Αν πάμε στη δραχμή, μόνο από τον πανικό που έχει δημιουργηθεί, θα «τρώει ο ένας τον άλλον». Ας έχουμε έτοιμο ένα σχέδιο –σε περίπτωση δραχμής- να το δείξουμε και στη κ. Μέρκελ και ας μην το χρησιμοποιήσουμε. Αλλά αυτός ο συνεχής δανεισμός δεν οδηγεί πουθενά. Αυτά είδα πέρυσι, φοβήθηκα και έφυγα από την κυβέρνηση.

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στo διαδικτυακό κανάλι zougla.gr και στον δημοσιογράφο Μ. Τριανταφυλλόπουλο.

 

Γιατί έφυγα από την κυβέρνηση

Αυτό που θα γίνει τώρα με το ΤΑΙΠΕΔ, όλα τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα περνάνε στο ταμείο -στο εξωτερικό- για εξόφληση του χρέους. Αυτό θα επεκταθεί και στην ιδιωτική περιουσία του κάθε πολίτη. Όλα αυτά αποτελούν λάθος τακτική και γι’ αυτό από το Φεβρουάριο διεχώρησα την θέση μου απ΄ την κυβέρνηση, λέγοντάς τους ότι αυτά τα μέτρα δεν περνάνε και είναι ατελέσφορα.

Μπήκα στη κυβέρνηση, σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα, προκειμένου να προσφέρω τη βοήθειά μου. Μόλις όμως είδα μετά ότι όλοι είχαν παραδοθεί άνευ όρων, έφυγα. Το σύστημα όμως τότε με αποκάλεσε «κωλοτούμπα», ενώ κάποιοι άλλοι σήμερα που κάνουν το ίδιο πράγμα, τους αποκαλούν «ήρωες». Ο κόσμος επηρεάστηκε από τα «δελτία των 8» των μεγάλων καναλιών που με έλεγαν «κωλοτούμπα». Αν το Mega, για παράδειγμα, την ημέρα που έφυγα από την κυβέρνηση με έλεγε «ήρωα», τώρα θα είχα ποσοστό 20%.

Από την άλλη, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος -οι εκλεκτοί των μεγάλων ΜΜΕ- υπέγραψαν προς την κ. Λαγκάρντ πως όσο πολιτεύονται δεν θα ασκήσουν πολιτική ενάντια στο Μνημόνιο. Και σε αυτούς δώσαμε το «τιμόνι» της εξουσίας.

 

Για τον διαμελισμό του ΠΑΣΟΚ

Από το «όχι σε όλα» που έλεγε ο Α. Παπανδρέου, οδηγηθήκαμε στο «ναι σε όλα» από τους διαδόχους του, από τον Σημίτη και μετά. Αυτή είναι η μεγάλη κωλοτούμπα ενός κόμματος που έχει διαγράψει μια ιστορία. Προβλέπω όμως πως ότι έχει μείνει από το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί στον κ. Σαχινίδη, ψάχνοντας έναν αντι-Τσίπρα.

 

Για την ομοφωνία των τριών κομμάτων που μετέχουν στη κυβέρνηση

Οι ηγέτες των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν έχουν κοινές ιδεολογίες.

Και στο σχέδιο Ανάν, είχαν πει «ναι» οι τρεις συγκυβερνώντες.

Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει νέο πρωθυπουργό

Δεν νομίζω ότι θα γίνουν εκλογές και η παρούσα Βουλή θα δώσει νέο πρωθυπουργό ο οποίος δεν θα έχει παραδοθεί άνευ όρων στην κ. Λαγκάρντ και θα μπορεί να κάνει τους κατάλληλους εφικτούς χειρισμούς.

 

Ποιο είναι το πραγματικό χρέος της Ελλάδας

Το πραγματικό χρέος της Ελλάδας είναι 550 δισ. ευρώ, αν προσθέσουμε στο χρέος -που σύμφωνα με τον προϋπολογισμό είναι 240 δισ. ευρώ- επιπλέον 210 δισ. ευρώ περίπου που είναι ομόλογα που δόθηκαν σαν εγγύηση από το Δημόσιο για δανεισμούς τραπεζών (Αlpha Bank, Eurobank Τράπεζα Πειραιώς κλπ). Όλα αυτά καταδεικνύονται σε διάφορα ΦΕΚ. Στις 24 Αυγούστου, όταν κόβονταν οι μισθοί και οι συντάξεις των 500 ευρώ, δόθηκαν 4,2 δισ. ευρώ στην Eurobank σε ομόλογα. Και εγώ έδωσα μάχη την τελευταία μέρα που ήμουν στη κυβέρνηση για μόλις 325 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μην κοπεί η επικουρική σύνταξη. Αυτό είναι υποκρισία και απάτη.

 

Για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Ο Σαμαράς γνωρίζει πως για να παραμείνει στην εξουσία και να ικανοποιήσει το γινάτι του να είναι πρωθυπουργός, πρέπει να «ταΐζει τον μινώταυρο», που είναι αχόρταγος. Και του δίνει μια τράπεζα όπως την ΑΤΕ ή τα ΕΛΤΑ, τον ΟΠΑΠ κλπ.

Αλλά εμείς δεν θα κάτσουμε να μείνουμε απαθείς στο πάρτυ που παίζεται εις βάρος της ελληνικής περιουσίας.