12.11.2013,

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ Ν.Ε ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στείλτο Email

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, προκειμένου να προεδρεύσει της συνεδρίασης τυης διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής.

Στο σύντομο χαιρετισμό του προς τα μέλη της Ν.Ε και τους συνέδρους, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ τόνισε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Έκαναν λάθος όσοι πίστεψαν ότι μπορούσαν να μας νικήσουν. Είμαστε πολύ σκληροί για να γονατίσουμε. Είμαστε πολύ δυνατοί για να παραδοθούμε. Και είμαστε πάρα πολύ έξυπνοι για να μας μπλέξουν στα δικά τους παιχνίδια…

Σήμερα στη συγκέντρωσή μας αυτή, είναι οι ψυχωμένοι Έλληνες που δεν τρώνε το κουτόχορτο που τους σερβίρουν οι ολιγάρχες μέσα από τα κανάλια και δελτία ειδήσεων.

Όταν αυτό το έθνος είχε ηγεσίες, έγραψε ιστορία. Όταν είχε τον Λεωνίδα, το Θεμιστοκλή, τον Αλέξανδρο, έγραψε λαμπρές σελίδες. Ηγέτες θέλει ο τόπος. Οι Έλληνες έχουν μέσα στο DNAτους, όλες τις αρετές.

Αυτά που ζούμε τώρα, είναι οι δοκιμασίες της ιστορίας. Πάντα οι Έλληνες, μετά από δοκιμασίες, κάναμε θαύματα. Και απευθύνομαι στη νέα γενιά: Τα πράγματα δεν είναι χειρότερα από παλιά. Το 1940 υπήρχε ένας εμπνευσμένος ηγέτης και μπορέσαμε εμείς, πεινασμένοι και φτωχοί, να πολεμήσουμε ενάντια σε 2 αυτοκρατορίες. Και τα καταφέραμε.


Μας φοβούνται οι δυνάστες μας

Σήμερα ζούμε ένα δράμα. Τι φοβούνται όλοι αυτοί σήμερα; Να μην ξεπεταχτεί ένας ηγέτης που να εμφορείται από το πνεύμα που σας είπα. Βολεύονται με «Ναιναίκους». Τους εξυπηρετούν οι «yes sir-ιστές» και δεν θέλουν να αλλάξει το καθεστώς.

Τους βολεύει ο Σαμαράς. Εκχώρησε την εθνική μας κυριαρχία, χωρίς δυσκολία. Ξέρετε τι ντροπή θα αισθάνονται τα εγγόνια σας, όταν θα διαβάζουν στο βιβλίο της Ιστορίας, ότι το 2013 η Βουλή υπέγραψε την εκχώρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας;

Κάνουν μεγάλα λάθη και δεν δικαιολογούνται γιατί ξέρουν πολύ καλά με ποιον έχουν να κάνουν. Η αλήθεια είναι ότι πέρσι, όταν μπήκα στη κυβέρνηση, πίστευα ότι μιλώντας για Ελλάδα θα μπορούσα λίγο να τους ταρακουνήσω. Έκανα λάθος. Νόμιζα ότι αυτοί οι 4 εκεί μέσα, είχαν κόκκο εθνικής συνειδήσεως από αυτόν που κουβαλάτε εσείς. Τους έλεγα ότι η Μέρκελ μπλοφάρει και είναι η ώρα για να κερδίσει η Ελλάδα. Έκανα λάθος. Ήταν φοβισμένοι και αδύναμοι να μιλήσουν με την Μέρκελ. Δεν περίμενα να υπάρχει τέτοιος ενδοτισμός. Δεν το πίστευα ποτέ.


Πιστοί στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Κάποιοι πρόδωσαν και ακολούθησαν τον μεγαλύτερο προδότη. Αυτός όμως τους άφησε απέξω και τώρα γυρίζουν στα κανάλια και «γαυγίζουν». Είναι άξιοι της τύχης τους. Με ρωτούν αν αισθάνομαι πικρία. Τους απαντώ όχι. Είμαι ευτυχής, γιατί αυτή η κατάσταση σφυρηλάτησε τη σχέση μας. Εμείς προχωράμε μπροστά. Τηρούμε το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας. Δεν διεκδικώ τίποτα απ’ αυτούς. Δεν μπορούν να με εξαγοράσουν. Είμαι ελεύθερος, αδέσμευτος, ακηδεμόνευτος. Είμαι Έλληνας και θα τους πολεμήσω μέχρι το τέλος.

Το πρόγραμμά μας τα έχει όλα. Έχουμε υπέρ μας το μεγάλο προσόν ότι δεν μας ελέγχουν. Και το κυριότερο προσόν της ηθικής. Δεν μπορείς να προχωρήσεις στην πολιτική χωρίς ήθος. Μόνο πρόσκαιρα οφέλη μπορείς να έχεις. Και όταν πέρσι το Μάιο χρειάστηκε να δοκιμαστεί αυτή ηθική από κάποιο στέλεχος, ξεκαθάρισα ότι πρώτα η ηθική και μετά όλα τα άλλα. Όσο αγωνιστής και να είναι κάποιος αν δεν έχει μέσα του την ηθική δεν μας κάνει. Πολλοί από αυτούς που είναι σήμερα στη Βουλή, είναι χειρότεροι από τον Τσοχατζόπουλο. Και η θέση τους είναι δίπλα στον Τσοχατζόπουλο και όχι να τους προστατεύει ο κ. Σαμαράς. Δεσμεύομαι ότι κάποια ημέρα ο κ. Σαμαράς, θα απολογηθεί στο εδώλιο της συνειδήσεως του ελληνικού λαού.

Κοιταζόμαστε στα μάτια και λέμε: «Μείναμε όρθιοι για να τηρήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στην πατρίδα».

Σας ευχαριστώ πολύ για τη δύναμη που μου δίνετε με τον τίμιο, καλό αγώνα».