6.7.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ-Σ ΑΛΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Στείλτο Email

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Ρ/Σ ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Ν. ΧΑΖΑΡΙΔΗ

 

 

«Η κατάσταση που περνάμε τώρα είναι ένα στημένο παιχνίδι από την τρικολόρ κυβέρνηση και τα «ντόπερμαν», τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με ανησυχεί που δεν βλέπω εξέγερση του κόσμου, από την στιγμή ειδικά που υπάρχει τόσο υψηλή ανεργία και γίνεται δήμευση της ακίνητης περιουσίας. Ο κόσμος έχει χάσει τις αντοχές του και από φόβο περιμένει μοιρολατρικά το τέλος του. Φοβάμαι όμως από την άλλη τον έλεγχο μιας αντίδρασης του κόσμου από προβοκάτορες».

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ Ράδιο Άλφα Καβάλας και στον δημοσιογράφο Ν. Χαζαρίδη

 

Αποκλείουν την προβολή εναλλακτικών λύσεων οι ολιγάρχες των ΜΜΕ

Υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά τις αποκλείουν οι ολιγάρχες. Σε αυτό συντελεί και η προώθηση συγκεκριμένων ατόμων που λαμβάνουν μέρος στα τηλεοπτικά πάνελ οι αποτελούν τις πολιτικές θεραπαινίδες τους, που υποστηρίζουν το Μνημόνιο με συνείδηση. Αυτό δεν συμβαίνει με τους υπόλοιπους βουλευτές που ψηφίζουν το Μνημόνιο λόγω τήρησης της κομματικής πειθαρχίας. Οι ελεύθερες φωνές ακούγονται μόνο από τα αδέσμευτα επαρχιακά μέσα ενημέρωσης. Στα μεγάλα κανάλια ακούγονται οι φωνές δημοσιογράφων τύπου Πρετεντέρη που συσκοτίζουν την συνείδηση του λαού.

Πριν μια εβδομάδα έφυγε το Κατάρ από τον διαγωνισμό για το Ελληνικό. Ομοίως συνέβη με τους Ρώσους που έφυγαν από την αγορά της ΔΕΠΑ, που έδιναν 1.9 δισ. ευρώ. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί οι ολιγάρχες εδώ στην Ελλάδα θέλουν τις επιχειρήσεις να πάνε σε ελληνικά χέρια. Άρα οι διαγωνισμοί είναι στημένοι. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει εισαγγελική έρευνα για τους διαγωνισμούς.

 

Είμαστε μια αποικία της Αμερικής

Κάποιοι επιμένουν η Ελλάδα να ανήκει στην Δύση. Και όποιος σηκώνει ανάστημα, του «κόβουν τα ποδάρια». Αυτό συνέβη και με τον Καραμανλή ο οποίος είχε κλείσει συμφωνία με τους Ρώσους για αγορά φθηνών αρμάτων και την χάλασαν οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος. Ο κ. Καραμανλής ήταν επίσης υπέρ του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Αλλά μετά την παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη που χαιρέτησε για αντιπυραυλική ασπίδα στην Ρωσία, ο Πούτιν άλλαξε ρότα. Από την άλλη δεν έχω κανένα συμφέρον να είμαι με το μέρος των Αμερικανών από την στιγμή που η Ελλάδα γι’ αυτούς έχει αντικατασταθεί από την Βουλγαρία, στο Κόσσοβο έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές βάσεις και είναι με το μέρος της Τουρκίας.

 

 

 

Για τον κομματικό κατακερματισμό και τα κόμματα της Βουλής

Η πολιτική κατάσταση που ζούμε τώρα, μου θυμίζει την εποχή του ΄51-΄52, τότε που ο Παπάγος στέγασε πολλά κόμματα και αργότερα που έγινε μια ενοποίηση πολιτικών φορέων υπό τον Γ. Παπανδρέου με την δημιουργία της Ένωσης Κέντρου.

Από την μία έχουμε τους υποταγμένους της κυβέρνησης στην κ. Μέρκελ και από την άλλη τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α) που «πετάνε πέτρες στην τζαμαρία» χωρίς να δίνουν καμία πρόταση. Οι μόνες προτάσεις που αναμασιόνται αλλοιωμένες στη Βουλή, είναι αυτές που εμείς έχουμε δώσει κατά καιρούς.

 

Δεν μπορώ να ακολουθήσω το Μνημόνιο

Είχε γίνει μια προσπάθεια από τον κ. Σαμαρά για συνεργασία των κομμάτων μας αλλά εγώ δεν μπόρεσα να ακολουθήσω την μνημονιακή πολιτική και να προσκυνήσω τον κ. Τόμσεν, αλλά ούτε και να «πετάω πέτρες στην τζαμαρία».

Μπήκα στην κυβέρνηση θέτοντας τρεις όρους: «ΟΧΙ στην μείωση μισθών και συντάξεων, ΟΧΙ στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και ΟΧΙ στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας». Είδα, στην πορεία του χρόνου ότι τα αιτήματά μου δεν εισακούστηκαν και αποχώρησα από την κυβέρνηση.

 

Η Βουλή όπως είναι σήμερα δεν έχει επίπεδο

Φαίνεται αυτό εξάλλου και από τις βωμολοχίες που ανταλλάσσουν οι βουλευτές μεταξύ τους. Αν ήμασταν στη Βουλή, δεν θα επιτρέπαμε να γίνουν όλα αυτά. Από αυτό και μόνο, φαίνεται η έλλειψη του ΛΑ.Ο.Σ από το Κοινοβούλιο.

 

Για την φυγή βουλευτών από το ΛΑ.Ο.Σ.

Υπήρξαν κάποιοι βουλευτές μας που έφυγαν από το κόμμα και από πατριώτες έγιναν νεοφιλελεύθεροι. Το χρήμα πολλοί μίσησαν, την δόξα ουδείς. Πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει χρήμα και δόξα.