11.12.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Λ. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΚΑΙ Θ. ΕΛΙΟΓΛΟΥ

Στείλτο Email

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Λ. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΚΑΙ Θ. ΕΛΙΟΓΛΟΥ

 

 

«Στο Eurogroup δεν υπήρχε η ελληνική συμμετοχή. Ότι μας έδιναν θα έλεγαν «ευχαριστώ». Αλλά, «από ολότελα, καλή και η Παναγιώταινα». Πήραμε το ‘’κάτι τις’’ μας χωρίς να είναι βέβαιο ότι αυτό χρειάζεται η χώρα, ή είναι αυτό που επιβάλλεται.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Τ/Σ Επιλογές Σερρών και στους δημοσιογράφους Λ. Ιωαννίδου και Θ. Ελιόγλου

 

Ο κ. Σαμαράς δεν μας είπε που θα πάνε τα λεφτά

Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση η Ελλάδα να βγει από την κρίση με αυτό το πρόγραμμα. Τροφοδοτούν ύφεση στην ύφεση. Κλείνουν τα μαγαζιά, δεν ανοίγει κανένα εργοστάσιο, δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη. Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Σαμαράς στο σημερινό του «αυτοκρατορικό» διάγγελμα είναι το που θα πάνε τα λεφτά.

Τα λεφτά αυτά θα πάνε στις τράπεζες και αυτό γιατί οι ιδιοκτήτες τους (Λάτσης, Σάλλας, κλπ) δεν βάζουν το «χέρι στην τσέπη». Και έτσι η ΕΚΤ αναγκάζεται προκειμένου να μην σπάσει κάποιος κρίκος της αλυσίδας, να δίνει τα λεφτά. Στα υποκαταστήματά της.

Έχουμε αφελληνισμό των τραπεζών. Μια χώρα για να προχωρήσει θέλει νομισματική και δημοσιονομική πολιτική. Αυτά τα χάσαμε. Αν χάσουμε και τις τράπεζες μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Μας πήραν τις τράπεζες πολύ έξυπνα και όλα αυτά γιατί κανείς από τους προβεβλημένους πολιτικούς (Σαμαράς, Παπανδρέου, Δαμανάκη, Μπακογιάννη, Καραμανλής, Καμμένος, Τσίπρας, Παπαρήγα, Μιχαλολιάκος) δεν έχουν δουλέψει ούτε μία ώρα. Ο κ. Προβόπουλος που είναι και αυτός του Συστήματος 100% δέχθηκε να γίνει έλεγχος των τραπεζών από την Black Rock η οποία μέσω αυτών ελέγχει όλες τις βιομηχανίες και επιχειρήσεις.

 

Για τα Μ.Μ.Ε

Εγώ διαβάζω σοβαρές εφημερίδες. Δεν διαβάζω «Το Βήμα». Πρέπει να προσέχουμε από πού ενημερωνόμαστε. Ο κ. Ψυχάρης ανήκει στο Σύστημα, είναι πλουσιότερος από τον Κόκκαλη. Από εκεί που «χτυπούσε» μια ζωή την Δεξιά, επέβαλε τον γιο του βουλευτή στη ΝΔ. Και αυτές οι πολυσέλιδες εφημερίδες έχουν σαν σκοπό να εκβιάσουν τους κυβερνήτες επειδή λόγω της αδυναμίας τους, τους έχουν ανάγκη.

 

Αδύναμος ο Σαμαράς

Ο κ. Σαμαράς βλέπει την αδυναμία του ως πρωθυπουργός, αλλά για να παραμείνει γνωρίζει ότι πρέπει να «ταΐζει» κάποιους που τον βαστάνε σε αυτή τη θέση. Σαν αντάλλαγμα τους δίνει την ΑΤΕ, τον ΟΠΑΠ κλπ. Και καμιά κουβέντα δεν γίνεται από τα κανάλια για την πώληση της ΑΤΕ.

Είναι μεγάλο ψέμα ότι τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία, όπως λέει ο κ. Σαμαράς . Τον Μάρτιο θα ξαναζητάμε λεφτά και θα υπάρξουν και άλλα μέτρα. Ο μισθός της Ελλάδας θα εναρμονιστεί πλήρως με αυτόν της Βουλγαρίας και των Σκοπίων (200-250 ευρώ).

Ο κ. Σαμαράς πρόδωσε την συμμαχία του Νότου -που εγώ φώναζα να κάνουμε- και τώρα οι χώρες του Νότου μας βλέπουν σαν προδότες.

 

Για την άνοδο της Χ.Α και της ΑΝ.ΕΛ

Η Χρυσή Αυγή ανέβηκε σε ποσοστά και ο Καμμένος αναδείχθηκε απ’ αυτούς που ήθελαν τον Καρατζαφέρη εκτός Βουλής, γιατί είχε άποψη, την τεκμηρίωνε και είχε ανταπόκριση. Για τον σκοπό αυτό δόθηκαν τα ανάλογα κεφάλαια στους προαναφερθέντες συντονιστές.

 

Έρμαιο των Τούρκων στο Αιγαίο

Τα κεφάλαια που χρειάζεται η Ελλάδα είναι δίπλα μας, στη Ρωσία. Εγώ έκανα κάποιες προσπάθειες για να έρθουν επενδύσεις εδώ και οι Αμερικάνοι έκαναν τα πάντα για να με διώξουν από το πολιτικό σκηνικό. Και τώρα δεν έχουμε πετρέλαιο να κινήσουμε τα πλοία του Π.Ν. Η Τουρκία όποτε θέλει κάνει πάρτυ στο Αιγαίο, αλλά δεν επεμβαίνει γιατί βλέπει ότι μόνοι μας σαπίζουμε.

 

Για την εξεταστική για το Μνημόνιο

Πρέπει να γίνει εξεταστική για το πώς οδηγηθήκαμε στα Μνημόνια και τι προηγήθηκε.

Αν ήμουν στη κυβέρνηση τώρα, θα αισθανόμουν σαν ευνουχισμένος σε χαρέμι. Παρόλα αυτά, θα πρότεινα 5ετή περίοδο χάριτος και μετά συμφωνία για συγκεκριμένη δόση αποπληρωμής, μέχρι 10 δισ. ευρώ. Σε αυτό το διάστημα, θα μπορούσα να κάνω ανάπτυξη, να ρίξω την φορολογία στο 15%. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος πολύ φοβάμαι ότι θα πάνε στο Γουδή.

 

Σωτήρια η παρέμβαση μου για την Ελλάδα

Είναι πιστεύω σωτήρια η παρέμβασή μου τότε που έπρεπε να καταλήξουμε σε πρωθυπουργό και πρότεινα Παπαδήμο. Γνώριζα ότι ο κ. Παπαδήμος αποτελούσε «κεφάλαιο» στον χώρο των τραπεζιτών και θεώρησα ότι δεν θα φέρουν εμπόδιο στον δικό τους άνθρωπο. Έτσι πήρα μια ανάσα 6 μηνών, ώστε τώρα να συνεχίζει η παραμονή μου στο ευρώ, ειδάλλως τώρα θα ήμουν στη δραχμή. Προσπάθησα να περάσω κάποια πράγματα μέσα στη κυβέρνηση, εναντιωνόμενος στην εφαρμοζόμενη πολιτική αλλά συναντούσα τα εμπόδια του Γερμανού και του Αμερικάνου. Μετά από 6 επιστολές αντίθεσης στα μέτρα, έφυγα από την κυβέρνηση, φωνάζοντας ότι δεν οδηγούν πουθενά. Αλλά το Σύστημα με χαρακτήρισε «κωλοτούμπα», ενώ θα μπορούσε να με πει ήρωα που σήκωσα ανάστημα. Αυτό έπεισε και τον κόσμο που με πήγε στο 2%. Αλλά ο κόσμος θα καταλάβει το λάθος του και θα επιστρέψει σε μένα. Ποτέ δεν έχω πουλήσει την ιδεολογία μου και πάντα υπερασπίζομαι πρώτα την πατρίδα μου.

 

Για πιθανές εκλογές

Δεν νομίζω ότι θα γίνουν άμεσα εκλογές. Θα γίνει πρώτα προσπάθεια ανεύρεσης πρωθυπουργού -απ’ αυτό το κοινοβούλιο- κάποιου που θα έχει καλές σχέσεις με τους Αμερικάνους γιατί δεν γίνεται αλλοιώς. Αν δεν υπάρξει πρόσωπο, τότε θα οδηγηθούμε σε εκλογές.

 

Περιοδείες από τον Ιανουάριο

Από τον Ιανουάριο, θα αρχίσω τις περιοδείες, οι οποίες πλέον είναι αναγκαίες από την στιγμή που τα εδώ λεγόμενα «μεγάλα» κανάλια -τα συστημικά- με έχουν απομονώσει γιατί φοβούνται τον λόγο.