23.8.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟΝ REAL FM

Στείλτο Email

«Αφού κατεστράφη η Ελλάδα, τώρα, εκ των υστέρων, αναζητούν την πρόταση Καρατζαφέρη! Αυτά που έλεγα πριν δύο χρόνια για την αναγκαιότητα της συγκρότησης μιας «κυβέρνησης συνευθύνης» και «εθνικής σωτηρίας», έρχονται τώρα οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος να τα πλασάρουν. Κατόπιν εορτής όμως! Γιατί δεν έγιναν τότε που τους εγκαλούσα; Θα είχαμε προλάβει τη κατάσταση και θα είχε αποφύγει αυτές τις καταστροφές ο ελληνικός λαός. Γιατί λειτουργούν με μια χρονοκαθυστέρηση; Δεν είναι επικίνδυνο αυτό;

Έρχονται τώρα οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, με καθυστέρηση όμως δύο χρόνων, στην πρότασή μου για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και συνευθύνης. Ως γνωστόν, ψήφισα το Άρθρο 1, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα σχηματίζαμε μια τέτοια κυβέρνηση». Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του REAL FM.

 

Ο Σαμαράς επιμένει στο ίδιο λάθος που μας οδήγησε εδώ

Με τον κ. Σαμαρά μάθαμε τα «γράμματα» από τους ίδιους ανθρώπους, δίπλα στον Αβέρωφ και δίπλα στον Μητσοτάκη. Σας θυμίζω ότι το 1989 ο κ. Μητσοτάκης είχε πάρει 46%. Και όμως παραχώρησε τότε την Πρωθυπουργία στο Τζανετάκη!

Εφόσον έχουμε μάθει τα ίδια «γράμματα», απορώ πως ο κ. Σαμαράς επιμένει στο λάθος, το οποίο μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε.

Γιατί αν ήταν σοβαρός ο κ. Σαμαράς, θα έλεγε να πάει η Βουλή σε εκλογές, στο τέλος της τετραετίας. Να μην είμαστε σε αυτή την περιδίνηση που βρισκόμαστε τώρα.

Το γινάτι του να γίνει πρωθυπουργός, πρόδωσε την πρώτη φορά την κυβέρνηση της ΝΔ και τώρα ξαναπροδίδει την εθνική βούληση. Και αυτή δεν είναι να πηγαίνουμε κάθε εβδομάδα σε εκλογές.

 

Σημαντική η παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ στη Βουλή

Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το μόνο κόμμα που προσέφερε ουσιαστικές υπηρεσίες στη προηγούμενη Βουλή. Ήταν πρώτο στις ομιλίες, στις ερωτήσεις και στις εμφανίσεις.

 

Στηρίζω τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο μόνος σοβαρός και αυτός που πραγματικά ήθελε να σχηματιστεί κυβέρνηση, ήταν ο κ. Παπούλιας. Όλοι οι άλλοι κρυβόντουσαν, ο ένας πίσω από τον άλλον, φοβούμενοι μήπως το κόμμα τους χάσει μισό τοις εκατό!

Εάν και εγώ σκεφτόμουν έτσι, με τον ίδιο τρόπο, η Ελλάδα δεν θα είχε κυβέρνηση από το Νοέμβριο. Προτίμησα να στηρίξω την Ελλάδα, με κόστος στο κόμμα μου. Αυτοί, προκειμένου να μην έχει κόστος το κόμμα τους, κοστίζει στην Ελλάδα η ανυπαρξία κυβέρνησης. Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας.

Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίσει ένα σχήμα για την κυβέρνηση του τόπου, ζυγίζοντας τις ανάγκες της χώρας, εγώ δεν θα πάω κόντρα. Τον σέβομαι και τον εμπιστεύομαι. Φυσικά, δεν τον θεωρώ «πλαστογράφο», ή «μεγαλόψυχο δανειστή της κας Λιάνη», όπως τον αποκάλεσαν κάποιοι άλλοι.

 

Πως θα συζητήσουν μαζί του τη Δευτέρα, όταν τον έχουν εξυβρίσει με αυτό τον τρόπο; Αντιλαμβανόμαστε πόσο δυσκολότερη κάνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση οι επιπολαιότητες και οι δογματισμοί κάποιων;

 

Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι «παρών» στο πολιτικό σκηνικό

Ο ΛΑ.Ο.Σ θα υπάρχει. Δεν τεμαχίζεται, δεν εκποιείται, δεν χαρίζεται, δεν πανικοβάλλεται και δεν προσβάλλεται από κανέναν. Ενώ κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι είναι το πρώτο κόμμα, ακόμα προσπαθούν να πλήξουν τον ΛΑ.Ο.Σ. Γιατί φοβούνται τον πατριωτισμό του, τη διαφάνειά του, την καθαρότητά του και τον αρχηγό του. Εάν υπήρχε ποινικοποίηση του φιλότιμου, κάποιος, δεν θα διεκδικούσε την πρωθυπουργία, αλλά μια θέση στον Κορυδαλλό.