1.10.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ: REAL FM ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ  Β.ΣΚΟΥΡΗ ΚΑΙ Λ.ΙΩΑΝΝΟΥ

Στείλτο Email

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ REAL FM

 
«Η κατάσταση στην Ελλάδα, πάει εκεί που πήγαινε. Απλώς αλλάξαμε καπετάνιο στην ίδια ρότα. Δεν αισιοδοξώ παρότι θα το ήθελα. Οι κ.κ Χριστοδουλάκης, Αλογοσκούφης, Παπακωνσταντίνου, Παπαθανασίου και Στουρνάρας είναι της ίδιας σχολής. Επομένως δεν περιμένω καμιά θετική εξέλιξη. Παρακολουθώ μια παθητικότητα και μια τρόικα να κάνει ότι θέλει με εξαιρετική ευκολία. Από την άλλη βλέπω χώρες πολύ μικρότερες της Ελλάδας, όπως η Κύπρος, που αντιδρούν. Δεν αισιοδοξώ. Περίμενα περισσότερα πράγματα αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να έρχονται».
 
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας σήμερα στο Ρ/Σ: Real fm και στους δημοσιογράφους  Β.Σκουρή και Λ.Ιωάννου
 
Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση μπορεί να δώσει καρπούς
Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση μπορεί να δώσει καρπούς. Κατ’ αρχήν απεύχομαι αποτυχία αυτής της κυβέρνησης γιατί κάθε φορά που “τσαλακώνεται” μια κυβέρνηση, “τσαλακώνεται” και η Ελλάδα. Αλλά όταν εγώ τα έλεγα αυτά για την κυβέρνηση Παπανδρέου, με έλεγαν “δεκανίκι”. Τώρα ίσως με πουν “δεκανίκι” από την άλλη πλευρά. Η ουσία είναι ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια μιας στείρας αντιπαράθεσης μεταξύ μας. Το φωνάζω εδώ και 3 χρόνια. Δεν βλέπω από που μπορεί να έρθει μια φρέσκια, παραγωγική ιδέα. Και όσο ο ΛΑΟΣ ήταν στη Βουλή, υπήρχαν ιδέες και προτάσεις που άλλες υιοθετούσαν και άλλες τις απέρριπταν.
Βλέπω μια κυβέρνηση αναιμική που δεν μπορεί να “περπατήσει” γιατί είναι διαφορετική η περπατησιά των τριών πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν σ’ αυτήν, αν και οι κ.κ Κουβέλης και Βενιζέλος βλέπω τώρα ότι προσπαθούν να εναρμονίσουν την περπατησιά τους. Η πολιτική τους πρέπει να είναι η πλήρης υπακοή στην τρόικα, ή να δοθεί μια πρόταση σαν και αυτή που έλεγα εγώ για μορατόριουμ 5 χρόνια; Δεν βλέπω τίποτα.
Προσπαθώ να καταλάβω κάποια διαφορά στην συμπεριφορά του κ. Σαμαρά σε σχέση με αυτή του κ. Παπανδρέου προς την τρόικα και την Ευρώπη και δεν βλέπω καμία. Αυτή η πλήρης υποταγή στις λαθεμένες σκέψεις και ιδέες, δημιουργεί πρόσθετο πονοκέφαλο στην Ελλάδα.
 
Χάθηκε οριστικά το σχέδιο σύμπτυξης των χωρών του Νότου
Το πιο τραγικό είναι ότι χάθηκε το σχέδιο που εγώ είχα αναπτύξει τότε στο Μαξίμου, να πάμε όλες οι χώρες του Νότου μαζί, για να ανατρέψουμε την επικυριαρχία των Βορείων, κάτι για το οποίο δίψαγαν τότε οι χώρες. Ωφελήθηκε μεμονωμένα η Ισπανία και η Ιταλία αλλά χάθηκε η πρόταση της συνεργασίας των χωρών του Νότου που τότε ήταν πάρα πολύ ώριμη. Και δεν βλέπω κάτι εναλλακτικό, παρά μόνο μια παθητικότητα.
 
Για την επαναδιαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα
Είναι 3 μήνες που έχουν περάσει από την υπογραφή της σύμβασης-παράδοσης άνευ όρων από τους κ.κ Σαμαρά και Βενιζέλο. Δεν έχουν περάσει χρόνια για να πεις ότι μπορείς να αναθεωρήσεις μια σύμβαση. Και θα τους ρωτήσουν από την τρόικα γιατί δεν την κάνανε τότε την επαναδιαπραγμάτευση, τον Μάρτιο που υπέγραψαν την σύμβαση; Γιατί δεν την έκαναν τότε που τους φώναζα εγώ να πάμε πιο σκληρά να επαναδιαπραγματευθούμε με την κ. Μέρκελ η οποία μπλοφάρει;
 
Γιατί είμαι εκτός Βουλής
Το λάθος που είμαι εκτός Βουλής είναι η εμμονή μου να μπουν οι Ρώσοι στην Ελλάδα. Είναι ένα σχέδιο που το έχω πάνω από 10 χρόνια. Όταν έγινα κυβερνητικός εταίρος το έφερα σε συζητήσεις, αλλά διαπίστωσα ότι είχα μια υπονόμευση και από τον ίδιο τον κ. Παπαδήμο αλλά φυσικά και από τον κ. Παπανδρέου που ότι έλεγα περί Ρωσίας πήγαινε στα αυτιά των άλλων οι οποίοι έχουν λόγους να μην θέλουν άλλη δύναμη στην περιοχή. Πιστεύω πως θα ήταν μια προσπάθεια που θα έσωζε την χώρα που πτωχεύει. Αλλά πέρα από την πτώχευση, εμένα με ενδιαφέρει πιο πολύ η αρτιμέλεια της χώρας που είναι πιθανό να χαθεί την επόμενη δεκαετία. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ακρωτηριασμός της χώρας από τον συνήθη ύποπτο, την Τουρκία, όπως ακρωτηρίασε με πρώτη ευκαιρία την Κύπρο. Έτσι εγώ ήθελα να εξασφαλίσω με τον Ρωσικό στόλο στην περιοχή κάποια πράγματα. Κάποιοι αυτά δεν τα καταλαβαίνουν και κάποιοι άλλοι έχουν εκχωρηθεί τόσο πολύ στον Αμερικανό που τους τα “κάρφωναν”. Τότε που έλεγα από τον Φεβρουάριο για αυτά που σήμερα διαπραγματευόμαστε και ότι κάποια πράγματα δεν προχωράνε, τότε αντί αυτό να εκτιμηθεί, αντί να πουν ο “ήρωας”, ο “μάγκας” ο Καρατζαφέρης, “αυτός που στύλωσε τα ποδάρια”, έγινα ο κωλοτούμπας. Γιατί το εκδοτικό σύστημα στην Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ξένο παράγοντα και έτσι με απαξίωσαν στην κοινή γνώμη και από ‘κει και πέρα ήταν άνθρακας ο οποιασδήποτε εκλογικός θησαυρός. Τώρα αγωνίζομαι να αποδείξω πόσο σωστές ήταν οι τοποθετήσεις μας.
 
Ο ΛΑ.Ο.Σ θα συνεχίσει να υπάρχει
Ο ΛΑ.Ο.Σ έχει 2 ευρωβουλευτές, έχει μια συνοχή, έχει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και ένα ολόκληρο στρατό πίσω του.
 
Για τον κίνδυνο επιστροφής στην δραχμή
Στο παρελθόν έλεγα ότι υπάρχουν περιθώρια, η Ελλάδα να μην βγει από το ευρώ. Τώρα βλέπω ότι αυτά τα περιθώρια χάνονται. Όταν μέχρι πέρυσι τους έλεγα να πάμε με τσαμπουκά και να τους πούμε ότι φεύγουμε μόνοι μας, να μας κυνηγάνε από πίσω, κάποιοι δεν μπορούσαν να επιλέξουν αυτή την πολιτική. Τους ήταν αδύνατη. Τώρα αυτοί, έχουν φτιάξει τις άμυνες τους, ώστε η Ελλάδα να φύγει με την μικρότερη δυνατή ζημιά στο ευρώ. Τώρα είμαστε ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους. Όταν δουν ότι η ζημιά τους είναι η μικρότερη, θα το αποφασίσουν. Με την δαιμονοποίηση από την άλλη της δραχμής, οι αυτοκτονίες θα είναι στην ημερήσια διάταξη ανά λεπτό. Εγώ δεν δαιμονοποιώ την δραχμή, χωρίς να θεωρώ ότι είναι και η λύση. Το θέμα είναι να κάτσουμε σοβαρά να συζητήσουμε τις επιπτώσεις που θα έχει η επιστροφή στη δραχμή και το χρονικό εύρος της επίπτωσής της στην οικονομία. Θα είναι μια διετία, μια τριετία ή μια 15ετία που δεν θα μπορούσε αυτό να το αντέξει η Ελλάδα; Αλλά κανείς δεν κάνει καμία σκέψη και δεν δίνει καμιά εναλλακτική πρόταση. Ακούω αλαλαγμούς από τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο, τον κ. Μιχαλολιάκο, αλλά δεν ακούω καμιά πρόταση.