5.11.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ FLASH 96.0

Στείλτο Email


 
Η κατάσταση δεν βγαίνει. Δεν πάει άλλο! Βρισκόμαστε στην παραμονή της εξόδου της χώρας από το ευρώ. Δεν ξέρω αν το γεγονός αυτό είναι τραγωδία, ή θα έχει εν τέλει, πολλά θετικά στοιχεία για το μέλλον μας.
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Flash 96.0.
 
ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
Ζούμε την αρχή του τέλους του πειράματος του ευρώ. Το έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Από την εποχή της «Ιεράς εξέτασης», διαχρονικά.
Σε ό,τι αφορά στη δική μας θέση. Δεν νομίζω ότι η νέα χρονιά θα μας βρει στο ευρώ. Εύχομαι να μας βρει, αλλά δεν το βλέπω.
Γι αυτό και από την αρχή, έλεγα «μην δαιμονοποιείτε τη δραχμή». Γιατί αν πάμε τελικά, τι θα γίνει; Θα τρώμε ο ένας τον άλλο;
Δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι θα γίνει αν βρεθούμε ως χώρα εκτός ευρώ. Όσο ήμουν στην κυβέρνηση, ρώτησα τον κ. Παπαδήμο αν υπάρχει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης. Χρειαζόμαστε ένα 6μηνο, μέχρις ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Μου απάντησε «όχι, δεν υπάρχει καμία ομάδα αντιμετώπισης ενός τέτοιου γεγονότος». Τι θα κάνουμε; Γι αυτό λέω ότι είναι ρηχοί, επιπόλαιοι και επικίνδυνοι.
 
ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
Είμαι αποφασισμένος να πω τις αλήθειες πιο δυνατά.
Π.χ, ερωτώ γιατί η τρόικα, ενώ πιέζει για είσπραξη των φόρων, ανέχεται και δέχεται οι καναλάρχες και οι διάφοροι εκδότες- επιχειρηματίες, να χρωστούν εκατομμύρια σε φόρους; Διότι δι’ αυτού του τρόπου, ελέγχουν το σύστημα και χειραγωγούν την πληροφόρηση. «Βγείτε και πείτε αυτό, γιατί αλλιώς…». Και βγαίνουν τα κανάλια στα δελτία των 8 και λένε αυτά που λένε…
Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια; Έδωσα ήδη εντολή στον ευρωβουλευτή μας τον κ. Σαλαβράκο, να καταθέσει ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο, γιατί η τρόικα ανέχεται να χρωστάνε οι καναλάρχες και οι επιχειρηματίες εκδότες.
Γιατί έγινε με κινηματογραφική ταχύτητα, ο διαχωρισμός και η πώληση του υγιούς κομματιού της ΑΤΕ, σε συγκεκριμένο επιχειρηματία; Γιατί έπρεπε να καθαρίσουμε την ΑΤΕ με τέτοιο τρόπο; Τι αντιπαροχή έλαβε ο κ. Σαμαράς γι’ αυτό;
 
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ
Μου θυμίζει τον παιδονόμο που απλώς θέλοντας να μαλώσει την τάξη, φωνάζει τον επιμελητή και τον κατσαδιάζει… Ας μη γελιόμαστε. Είναι όλα προσυμφωνημένα. Τα έχουν υπογράψει όλα οι Σαμαράς- Βενιζέλος από τότε που έφυγα από την κυβέρνηση και μάλιστα έχουν υπογράψει επιστολή προς την Κα Λαγκάρντ και τους υπόλοιπους, με την οποία δεσμεύονται ότι για όσο χρόνο πολιτεύονται, δεν πρόκειται να αλλάξουν πολιτική…
Τώρα λοιπόν περιμένουμε τη δόση, όπως οι ναρκομανείς, περιφέρονται και περιμένουν….
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε. Η επαναδιαπραγμάτευση δεν υπάρχει. Πριν από 3 μήνες υπέγραψαν. Τότε, αν ήθελαν, μπορούσαν να επαναδιαπραγματευτούν. Τώρα δεν υπάρχει τίποτε.
Αλλά και πάλι, ας πούμε ότι επιμηκύνεται ο χρόνος για 2, 3, ή ακόμα και 4 χρόνια. Τι έγινε; Θα αναιρεθούν οι περικοπές μισθών και συντάξεων;
Πρόκειται για την ίδια χρεοκοπημένη πολιτική των Χριστοδουλάκη, Αλογοσκούφη, Παπαθανασίου, Παπακωνσταντίνου και τώρα Στουρνάρα.
Όλοι αυτοί, είναι της ίδιας σχολής. Δεν αισιοδοξώ για τίποτε.
 
ΜΕ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΑ ΜΜΕ
Αυτά που λέω τώρα, τα έλεγα από τότε. Τότε όμως δεν βρέθηκε κανένας από τα ΜΜΕ να πει «μπράβο, να ένας που λέει την αλήθεια». Με είπαν όλοι «κωλοτούμπα» επειδή η εντολή ήταν «καθαρίστε» τον.
Σήμερα, βλέπω τον κ. Κουβέλη, να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Βλέπω τον Σαμαρά, σε ρόλο Παπανδρέου. Καμία διαφορά. Όλοι στο “yes sir!” Δεν έχουν αντοχές να πουν όχι!
 
ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ
Ας μην γελιόμαστε! Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τελικά, ξεπερνούν τα 14 δισ. Ευρώ. Και δεν φτάνει. Είναι σίγουρο ότι θα απαιτηθεί και νέο πακέτο μέτρων, όσο επιλέγουμε να ζούμε με δανεικά.
Είμαστε έτοιμοι να πούμε «τέλος, δεν θα ζούμε πια με δανεικά;» Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε στην άκρη τα αυτοκίνητά μας και να χρησιμοποιήσουμε τη συγκοινωνία; Τόσα χρόνια δανειζόμαστε ασύστολα, προκειμένου να χρηματοδοτούμε τις συντεχνίες και τώρα, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε…
 
ΧΑΣΑΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα πλέον να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Οι Σαμαράς- Βενιζέλος, έχουν δεσμευτεί στην τρόικα ακόμα και για τον αριθμό των εισακτέων στη Σχολή Ευελπίδων!!! Έχουν υπογράψει την πλήρη εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.