16.1.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ Ρ-Σ ALPHA 989

Στείλτο Email

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ: ALPHA 989 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ

« Μου κάνει εντύπωση πως αυτοί οι άνθρωποι που λαμβάνουν μέρος σε επεισόδια όπως αυτά στη βίλα Αμαλίας, μπορούν και πρωταγωνιστούν στις κομβικές στιγμές της Πολιτείας. Νομίζω ότι πρόκειται για μια μηχανή προαγωγής θεμάτων που εξυπηρετούν το σύστημα. Την στιγμή που έχουμε σαν κεντρικό θέμα την Λίστα Λαγκάρντ, που στριμώχνεται η κυβέρνηση και ο Σαμαράς δεν ξέρει τι να κάνει με τον Βενιζέλο, προκύπτει ξαφνικά ένα θέμα και τραβάει τον φακό της δημοσιότητας. Ή πολύ ανόητοι είναι αυτοί που τους ελέγχουν, ή παίζουν κάποιο παιχνίδι όλοι μαζί. Κάποιοι λένε ότι αυτοί που συμμετέχουν στα επεισόδια είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Και αναρωτιέμαι αν εξυπηρετεί το ΣΥΡΙΖΑ να τραβάει τώρα τον φακό από την φθορά της κυβέρνησης. Σε αυτή τη φάση ωφελείται η κυβέρνηση και βλάπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρου του ΛΑ.Ο.Σ. σε συνέντευξη που έδωσε στον Ρ/Σ: Alpha και στον δημοσιογράφο Σπ. Χαριτάτο.

Η ενοχοποίηση οποιουδήποτε είναι έξω από το κύκλωμα, εξυπηρετεί το ίδιο το κύκλωμα.

Είναι πολύ βολικό για το σύστημα να προβάλει ως ένοχο τον κ. Διώτη, γιατί αυτό τους βολεύει. Ο κ. Διώτης από την άλλη, δεν έχει την δύναμη της επιρροής, δεν μπορεί να επηρεάσει γραφίδες, μικρόφωνα, προπαγάνδα και διαρροές και γι’ αυτό βρέθηκε κατηγορούμενος. Τώρα αν ο κ. Διώτης ήταν τόσο «ρηχός» ώστε να κάνει μια τέτοια απάτη -που ίσως να αποκαλυφθεί- για να εξυπηρετήσει τον κ. Παπακωνσταντίνου, αυτό μου κάνει εντύπωση. Ο κ. Διώτης δεν ήταν της «παρέας» του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά της «παρέας» Χρυσοχοίδη που ήταν απέναντι από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Αυτά είναι παιχνίδια εξουσίας. Αν αποδειχθεί όλη η αλήθεια, θα «πέσει» ο κ. Βενιζέλος και θα ακολουθήσει μετά ο κ. Σαμαράς. Άρα τώρα μιλάμε για μια συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί με την μικρή συμμετοχή του κ. Κουβέλη, προκειμένου να κρατηθεί η κυβέρνηση.

Δεν ανήκω στο σύστημα

Σε μια απόπειρα που έκανα να το ελέγξω εκ των έσω, δεν απέκτησα καλές εντυπώσεις. Αρα είμαι εκεί που ήμουν πάντα. Αντισυστημικός.

Για την προοπτική του ευρώ

Δεν καλοβλέπω το ευρώ. Από κει και πέρα ψάχνω για την καλύτερη λύση. Κινούμαι σε μια παράλληλη «ράγα» με τον κ. Μπερλουσκόνι σε αυτό το θέμα. Όπως είχαμε την ίδια άποψη όταν εγώ μίλησα για παλιννόστηση των κεφαλαίων και το εφάρμοσε κατόπιν αυτός, φέρνοντας πίσω στη χώρα του περίπου 95 δισ. ευρώ και εμείς ακόμα ψάχνουμε το εκατομμύριο της κας Ελένης Παπακωνσταντίνου.