27.2.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Στείλτο Email

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Τ/Σ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

 

«Ζούμε μια κατάσταση όμοια με αυτήν που επικράτησε το 1951, με την δημιουργία του Συναγερμού, υπό τον Παπάγο, από την σύμπτυξη πολλών κομμάτων και κατόπιν την ένωση των κεντρώων κομμάτων σε Ένωση Κέντρου. Εκ των πραγμάτων, θα γίνει μια συσπείρωση, με εξαίρεση τους Μαρξιστές και τους Φασίστες. Αυτό θα συμβεί αν αποχωρήσει ο κ. Σαμαράς που είναι δέσμιος του Μνημονίου με την υπογραφή του. Θα μπορούσα να είμαι μία συνιστώσα σε ένα τέτοιο σχηματισμό με κοινές θέσεις (συνετό και αντιμνημονιακό)».

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Τ/Σ ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη.

 

Για τους φυγάδες από το ΛΑ.Ο.Σ

Αυτοί που έφυγαν προτίμησαν τον εύκολο δρόμο. Δεν είναι οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που πουλάνε ιδεολογίες για άλλα ωφελήματα. Και οι δύο που έφυγαν ζητούσαν μετά μανίας να κουμπαριάσουμε και είμαι θυμωμένος πολιτικά αλλά δεν μπορώ να είμαι θυμωμένος λόγω του μυστηρίου που μας ενώνει.

 

Με τιμώρησαν τα ΜΜΕ γιατί δεν ήθελαν έναν άνθρωπο που σηκώνει ανάστημα, έναν άνθρωπο που λέει ΟΧΙ. Όταν αρνήθηκα να ψηφίσω τα μέτρα, με αποκάλεσαν κωλοτούμπα και αναξιόπιστο. Αλλά ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα. Εγώ πάντως τα έχω καλά με την συνείδηση και την αξιοπρέπειά μου.

 

Για το πολιτικό έργο του ΛΑ.Ο.Σ

Τον Μάιο του 2010, ρωτούσα εναγωνίως μέσα στη Βουλή αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, προκειμένου να μην οδηγηθούμε στην τρόικα. Αφού αναγκασθήκαμε να οδηγηθούμε στο Μνημόνιο, ψηφίσαμε σαν κόμμα μόνο το άρθρο 1 του πρώτου Μνημονίου για να πάρουμε τα λεφτά. Από κει και πέρα, συνέδεσα την επιλογή μου με μια οικουμενική κυβέρνηση που αρνήθηκε ο κ. Σαμαράς. Αφήσαμε έτσι την διαχείριση στον κ. Παπανδρέου και πήγαμε από το κακό στο χειρότερο.

Καταψήφισα το Μεσοπρόθεσμο και το Β’ Μνημόνιο που ψήφισε η ΝΔ και φτάσαμε πέρυσι τον Νοέμβριο σε μια κατάσταση που η κ. Μέρκελ εκβίαζε, χωρίς να δίνει την δόση που έπρεπε από τον Σεπτέμβριο και δεν άφηνε να γίνουν εκλογές τον Δεκέμβριο.

Είχα τρεις επιλογές τότε για πρωθυπουργό. Ή να αφήσω τον Παπανδρέου, που θα κατάστρεφε την χώρα, ή το υποκατάσταστο του κ. Παπανδρέου, τον κ. Πετσάλνικο -που είχαν συμφωνήσει Σαμαράς και Παπανδρέου- ή να γίνει πρωθυπουργός ο άνθρωπος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, της ‘”τριμερούς” και των τραπεζών, ο κ. Παπαδήμος. Εγώ πολέμησα την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και ότι κρυβόταν από πίσω σε όλη μου τη ζωή, αλλά σκέφτηκα ότι αν έρθει στα πράγματα ο άνθρωπός τους, δεν θα τον αφήσουν να πέσει για 5 με 6 μήνες. Όπερ και εγένετο.

Μπήκα στη κυβέρνηση μήπως και πετύχω να αλλάξω το σκεπτικό των 3 πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού, αλλά είδα ότι ήταν πλήρως υποταγμένοι στις προσταγές της κ. Μέρκελ. Έτσι αποχώρησα. Αντί λοιπόν να με επιβραβεύσει το σύστημα και τα ΜΜΕ, με απομόνωσαν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, μια που τους διευκολύνει η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και η οικονομική δυσπραγία προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους. Να πάρει ο ένας μία τράπεζα, ο άλλος τον ΟΠΑΠ κλπ.

Με ενοχλεί που τα ΜΜΕ με απομόνωσαν και κατάλαβα ότι κάποιοι δημοσιογράφοι δεν τιμούν το λειτούργημα που κάνουν και λειτουργούν ως «ντόπερμαν» που με ένα τηλέφωνο ανέλαβαν να «πετάξουν έξω» τον Καρατζαφέρη, όταν αυτά που έλεγα δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά τους. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Αλλά όπως σε δυσκολότερες καταστάσεις, επιβίωσα επαγγελματικά, θα επιβιώσω και πολιτικά. Και όχι από γινάτι για να γυρίσω πίσω, αλλά γιατί βλέπω ότι περισσεύει η εξαλλοσύνη και η γελοιότητα στο πολιτικό σύστημα. Και λέω με παρρησία, πως όταν ήμουν εγώ στη Βουλή αυτή λειτουργούσε δημιουργικά, γιατί ήμουν εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ενώ τώρα δεν εμφανίζεται κανείς.

 

Έκλεψαν τις ψήφους του ΛΑ.Ο.Σ.

Προσπάθησαν να μου προσάψουν τον όρο «Ακροδεξιός», αλλά δεν το πέτυχαν.

Κάποιοι ενοχλούνταν που εγώ ήθελα να φέρω τους Ρώσους στην Ελλάδα και είχα φέρει στα πρόθυρα την συμφωνία να πάρουν το Νεώριο. Και έκαναν τα πάντα για να με βγάλουν από τη μέση. Και το 3,3% που είχα, μου το έκαναν 2,9%, με αλλοίωση ψήφων, γιατί τα αποτελέσματα τα έβγαλε η Singular που ανήκει στον κ. Βγενόπουλο. Μου άφησαν μία μέρα μόνο να κάνω καταμέτρηση, γιατί μετά διαλύθηκε η Βουλή. Εμείς βρήκαμε 140 ψήφους μόνο σε ένα Πρωτοδικείο.

 

Για την προσπάθεια του κ. Σαμαρά να συνεργαστεί με το ΛΑ.Ο.Σ

Ο κ. Σαμαράς επιθυμούσε να παίξω τον ρόλο της κ. Μπακογιάννη και αρνήθηκα. Του είπα ότι για να συμπράξουμε μαζί, έπρεπε να είναι όλοι οι βουλευτές μου υποψήφιοι. Ο Σαμαράς ήθελε να πάω μόνος μου, μαζί με ένα, ή δυο άλλους. Μετά ο κ. Σαμαράς μου ζήτησε να συμπράξω στο Μνημόνιο κάτι που επίσης αρνήθηκα. Όσον αφορά σε αυτό που αναφέρθηκε στο διαδίκτυο ότι εγώ ζητούσα μέρος της επιχορήγησης, αυτό ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας και καλό ήταν που αυτό δεν αναφέρθηκε από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά.

 

Το δικό μου “mea coulpa”

Το λάθος το δικό μου είναι ότι έβαλα πρώτα την πατρίδα και μετά το κόμμα. Και θα το ξανακάνω αν χρειαστεί. Οι άλλοι βάλανε πρώτα το κόμμα ή την πρωθυπουργική καρέκλα και μετά την πατρίδα. Αλλά τα ΜΜΕ δεν άφησαν τον κόσμο να με ανταμείψει γι’ αυτό. Tην ίδια μέρα που έφυγα από την κυβέρνηση, αντί να με επιβραβεύσουν για το ότι υπερασπίστηκα τις ιδέες μου και σήκωσα ανάστημα, αντιθέτως με αποκάλεσαν κωλοτούμπα και αναξιόπιστο. Ο κόσμος από την άλλη επηρεάστηκε από τα δελτία των 20:00 που του κάνουν «πλύση εγκεφάλου». Το ίδιο έζησε και ο Μπερλουσκόνι, όταν πρωτομίλησε για εθνικό νόμισμα και συνάντησε την αντίδραση όλου του Τύπου. Και θα δείτε ότι θα ξαναγίνει πρωθυπουργός επειδή πάει κόντρα στους τροικανούς και αυτό θα επιβραβευθεί από τον Ιταλικό λαό.

 

Για πολιτικές συνεργασίες

Δεν μπορώ να συμπλεύσω με αυτούς που οσφυοκάμπτουν, όπως η ΔΗΜ.ΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Όπως δεν μπορώ να είμαι και με την ομάδα των εξάλλων (Μιχαλολιάκος, Καμμένος και Τσίπρας) που «πετάνε πέτρες στην τζαμαρία», χωρίς να κάνουν καμία πρόταση. Εμείς σαν κόμμα δώσαμε πολλές προτάσεις που άλλες απ’ αυτές υιοθετήθηκαν και κάποιες άλλες εφαρμόστηκαν αλλοιωμένες. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μιχαλολιάκος έχουν μια ιδιαίτερη «περιποίηση» από τον υπερατλαντικό παράγοντα. Ο κ. Τσίπρας έχει βγει τόσες φορές στα μεγάλα αμερικάνικα δίκτυα, που δεν έχει βγει ποτέ κανείς άλλος πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα. Ίσως οι Αμερικανοί να θέλουν να εφαρμόσουν αυτό που έγινε το 1981.

Ποτέ δεν πρόκειται να ταυτιστεί η δική μου πρόταση με αυτή της Χρυσής Αυγής.

 

Ανάγκη για την δημιουργία ενός νέου σχηματισμού

Εγώ δεν κάνω συνεννοήσεις «κάτω από το τραπέζι», όπως κάνει ο κ. Σαμαράς. Δεν έχω κάνει καμία επαφή. Όλοι διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά «μετράει μέρες». Αυτός που στην ουσία κυβερνά τον τόπο δεν είναι ο κ. Σαμαράς αλλά ο κ. Ράϊχενμπαχ. Το σύνολο των βουλευτών του κ. Σαμαρά, με εξαίρεση κάποιους «γενίτσαρους», είναι εναντίον της τρέχουσας πολιτικής. Ο σχηματισμός μπορεί να περιλαμβάνει αυτούς ή αυτούς που έφυγαν από τους ΑΝ.ΕΛ, κάποιους που δεν εξελέγησαν με την ΝΔ, ή υγιείς δυνάμεις –έξω από κόμματα- όπως ο κ. Ψωμιάδης.

 

Για την πρόοδο του κόμματος

Όλος ο κόσμος, μου συμπαραστέκεται -σε αντίθεση με όλους αυτούς που πρόδωσαν την Ελλάδα- και μου λέει: «κάνε κάτι Καρατζαφέρη».

Και οι περιοδείες μου στην Ελλάδα πάνε καλύτερα απ’ ότι πήγαιναν τότε που είχα τα μεγαλύτερα ποσοστά. Το κόμμα μου είναι πιο δυνατό από κάθε άλλη φορά και δουλεύω περισσότερο από κάθε άλλη φορά γι’ αυτό.

Αλλά ο κόσμος έχει ταυτίσει την προβολή στα μεγάλα κανάλια με την επιτυχία. Πρέπει να με δουν για να πουν ότι το κόμμα προοδεύει. Αλλά δεν είναι έτσι. Εμείς οργανώνουμε αθόρυβα το κόμμα, έχουμε 62% νέα πρόσωπα στη διοίκηση του κόμματος. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που δεν αντέχουν την τρέχουσα πολιτική.