5.9.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΣΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στείλτο Email

 
Έχοντας 2 μήνες χρονικό περιθώριο μέχρι την εκλογή του Ομπάμα, θα το χρησιμοποιούσα αυτό επωφελεία της χώρας, γνωρίζοντας ότι δεν θα με αφήσουν να «πέσω», ότι και να γίνει. Αλλά ο κ. Σαμαράς φοβάται να «παίξει το χαρτί». Όταν συμμετείχα στην κυβέρνηση, τους έλεγα -όταν είχε εκλογές η Γαλλία, η Αμερική και σε λίγο θα είχε η Γερμανία- ότι δεν θα μας αφήσουν όλοι αυτοί ενόψει των εκλογών να «πέσουμε». Αλλά τότε δεν το «παίξανε το χαρτί».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας σήμερα στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ Πιερίας και στον δημοσιογράφο Άκη Ρούσσο.
 
«Με πολιτικούς όρους η έκθεση της τρόϊκα»
Εγώ θα έλεγα στον κ. Σαμαρά, αν δεν είχε χαλάσει εκείνη η συνεργασία, στην συνάντηση του με την Μέρκελ και τον Ολάντ, αφού το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης ήταν ένα αστείο και διαπιστώθηκε αυτό, να πει στη κ. Μέρκελ ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να πει στους τροικανούς να μην χρησιμοποιήσουν υπερθετικό βαθμό στην έκθεση που θα κάνουν σε λίγες μέρες. Να γράψουν ότι τα πράγματα πάνε κακά σε αυτούς τους τομείς αλλά όχι κάκιστα. Να γράψουν ότι η κατάσταση σε αυτό το τομέα είναι δύσκολη αλλά όχι στο μη παρέκει. Δεν είπα να αλλάξουν την έκθεση. Αλλά η χρήση υπερθετικού βαθμού με προβληματίζει, ειδικά ενόψει της επόμενης συνάντησης του Eurogroup και της Συνόδου των αρχηγών.
 
«Λάθος η διπλή ψηφοφορία στη Βουλή»
Το δεύτερο πράγμα που δεν βλέπω να γίνεται πολιτικά και μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει στοιχειώδη γνώση ή εμπειρία για την διενέργεια μιας πολιτικής πράξης. Η κυβέρνηση πάει σε δύο ψηφοφορίες, κατά συνέπεια σε δύο κινητοποιήσεις και δύο πιθανές αιματοχυσίες και αποστασίες βουλευτών σε σημείο που σήμερα Βενιζέλος και Κουβέλης να σιγοψιθυρίζουν για ψήφο κατά συνείδηση. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να πάει σε μια ψηφοφορία, μαζί με την ψήφιση του προϋπολογισμού, να ψηφιστούν και τα μέτρα. Μπορεί ο βουλευτής να έχει αντιρρήσεις στα μέτρα, αλλά όταν ξέρεις ότι πέφτει η κυβέρνηση, σκέφτεσαι διαφορετικά.
Άρα ενόψει των Αμερικάνικών εκλογών, κερδίζω χρόνο, και κάνω μία ψηφοφορία, έχοντας έτσι μία κινητοποίηση, μία «βαβούρα» και περνάει η κατάσταση πιο ανώδυνα. Και όταν ο βουλευτής τώρα μπορεί να κάνει «τσάμπα» μαγκιές, όταν πρόκειται για ψήφιση προϋπολογισμού και υπάρχει το ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση, σκέφτεται μια φορά παραπάνω.
 
«Στήριξα την Ελλάδα και δεν στήριξα το κόμμα μου».
Δεν με ενδιαφέρει το τι κάνει το κάθε κόμμα, ακόμα και αν αυτό είναι το δικό μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τι κάνει η Ελλάδα. Με αυτή την σκέψη πορεύθηκα και γι΄ αυτό είμαι εκτός Κοινοβουλίου. Στήριξα την Ελλάδα και δεν στήριξα το Κόμμα μου. Πήρα αποφάσεις κακές για το Κόμμα μου, αλλά χρήσιμες για την Ελλάδα και κανείς δεν μπορεί το αντίθετο.​
 
«Φοβάμαι την κοινωνική έκρηξη»
Εύχομαι να γλυτώσουμε την κοινωνική έκρηξη, να μην χυθεί αίμα, να κρατήσουμε την αυτοκυριαρχία μας, όσο και αν αυτό είναι αδύνατο να συμβεί εξαιτίας των μέτρων.