6.9.2012,

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ.Γ. Καρατζφέρης στον ΣΚΑΙ (video)

Στείλτο Email

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

 

«Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έχουν αυτόεξαιρεθεί από το να οδηγήσουν τη χώρα. Και οι δυο τους έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί. Δεν μπορούν. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος, αλλά όχι αυτοί. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο άλλος και από ποιο κόμμα.

Αρκεί, να είναι στη λογική ότι θα πάμε επάνω, όλοι μαζί ενωμένοι, για να δώσουμε μάχη για την αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής. Μπορούμε να κάνουμε μια άλλη πολιτική». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή “ΣΚΑΪ ΚΑΛΗΜΕΡΑ” στον Γιώργο Αυτιά.

 

Ευχές για την κα. Μαρίκα Μητσοτάκη

Θέλω να ενώσω και τις δικές μου ευχές και τις δικές μου προσευχές για την κα. Μαρίκα Μητσοτάκη. Εάν δεν υπήρχε αυτή η γυναίκα, εγώ δεν θα ήμουν στην πολιτική. Της οφείλω πολλά. Τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τον γνώρισα παιδί, με κοντά παντελονάκια, όταν από το 1980 – 81 ήμουν στενός συνεργάτης του πατέρα του, του μεγάλου Κώστα Μητσοτάκη.

Έχω μια πορεία με το κ. Μητσοτάκη και μια ιδιαίτερη αγάπη για την κα. Μαρίκα Μητσοτάκη.

Την κα. Μπατζελή τη γνώρισα από τη θητεία μου στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής. Συνεργαστήκαμε πάρα πολύ καλά. Μάλιστα ήμουν από εκείνους που έλεγε διαρκώς στον κ. Παπανδρέου, ότι “αν γίνεις ποτέ κυβέρνηση, η κα. Μπατζελή είναι πολύ καλή για το Υπουργείο Γεωργίας”.

Εκτιμώ πάρα πολύ και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την κα. Μπατζελή.

 

Να επικρατήσει η λογική και το μυαλό

Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν οι έξαλλοι, αλλά υπάρχουν και οι σώφρονες και οι νουνεχείς. Το θέμα είναι την Κυριακή το βράδυ να υπάρχει λογική. Να μπορούν να συνεννοηθούν όσοι έχουν μυαλό. Βρήκα εξαιρετική τη σημερινή συνέντευξη του κ. Αβραμόπουλου ο οποίος τονίζει, ότι «…οι δυνάμεις που ενδιαφέρονται για την Ευρώπη υποχρεούνται να βρουν ένα διάλογο, ένα δίαυλο επικοινωνίας». Είμαι πάντα υπέρ του διαλόγου και της επικοινωνίας. Το απόλυτο αρνητικό δεν μας πάει. Το ζητούμενο είναι η χώρα και ο τόπος μας να έχει μια σταθερή κυβέρνηση. Και θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση.

Από κει και πέρα, το θέμα είναι ποια κατεύθυνση θα έχει αυτή. Θα έχει τη κατεύθυνση της πλήρους υποταγής στο Μνημόνιο, ή θα έχει τη κατεύθυνση της αλλαγής πλεύσεως;

 

Ενιαίο μέτωπο του Νότου

Πιστεύω ότι με αυτό το οποίο τώρα κάνω και οργανώνω – ένα προσκλητήριο στις χώρες του Νότου – έχω ήδη συνομιλήσει με 45 ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες και κόμματα, για τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στο Βορρά. Πρέπει να καταλάβει η κα. Μέρκελ ότι δεν βγαίνει η λιτότητα. Συνθλίβει τις χώρες και τις κοινωνίες του Νότου. Είναι λάθος πολιτική.

Το ισχυρίζεται πλέον ανοικτά και ο Πρόντι, αλλά και σχεδόν όλοι οι οικονομολόγοι και αναλυτές, όπως ο οικονομολόγος Νομπελίστας Στιγκλιτς.

Ήδη έπεσε η κυβέρνηση της Ολλανδίας, μιας ισχυρής οικονομικά χώρας του πυρήνα της Ευρώπης. Δεν βγαίνει αυτό. Θα διαλύσει σταδιακά όλη την Ευρώπη.

Πάω να πολεμήσω ένα λάθος και προσπαθώ να βρω ανθρώπους από όλη την Ευρώπη και από όλα τα κόμματα. Χαίρομαι που και η Γαλλία αλλάζει μέτωπο και φεύγει από το «φουρό» της κας. Μέρκελ. Αυτό που λέω και προσπαθώ να υλοποιήσω, είναι ρεαλιστικό και απολύτως εφικτό.

Πριν λίγα χρόνια, εμείς οι ευρωσκεκπτικιστές του 2%, καταφέραμε να κάνουμε μια εκστρατεία ενάντια στο Ευρωσύνταγμα και καταφέραμε να μην περάσει.

Θεωρώ ότι μπορούν οι λίγοι να επιβληθούν στους πολλούς, εάν έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Αυτό το ίδιο θα κάνω και τώρα πάλι.

 

Για την ομιλία του κ. Σαμαρά στο Ζάππειο

Έστειλα τηλεγράφημα στο κ. Σαμαρά με το οποίο τον συγχαίρω για την αρτία εκφώνηση του προγράμματος του ΛΑΟΣ. Είχε τον απαιτούμενο στόμφο και τον παρακαλώ την επόμενη φορά, να αποστηθίσει και να κάνει κτήμα του αυτά που εκφωνεί και να μην τα διαβάζει το γραπτό κείμενο. Όπως και οι συνεντεύξεις του να μην είναι μαγνητοσκοπημένες, αλλά να τολμήσει να είναι ζωντανές. Του υπενθυμίζω φυσικά στο υστερόγραφο, ότι πρέπει πάντα να θυμάται ότι «το αντίγραφο δεν έχει ποτέ την αξία του πρωτοτύπου».

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αντίγραφο των προγραμμάτων του ΛΑΟΣ του 2004, του 2007 και του 2009!

Ο τότε αρχηγός της ΝΔ κ. Καραμανλής, με χαρακτήριζε ως «ακραίο» για αυτές τις θέσεις και πεποιθήσεις  μου. Τώρα, ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ κ. Σαμαράς τις υιοθετεί απολύτως! Χαίρομαι πραγματικά.

 

Αντιγράφουν το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ

Χαίρομαι που και ένα άλλο νεότευκτο κόμμα, συνεργάτης του κ. Τσίπρα, δανείζεται και αυτό κομμάτια από το πρόγραμμά μας. Αυτό δείχνει την ορθότητα των θέσεων μας και ότι περπατάμε σε μια σταθερά οδό.

 

Φοβάται και κρύβεται ο κ. Σαμαράς

Ακούγονται διάφοροι ψίθυροι και φήμες μέσα από τα γραφεία της ΝΔ ότι «φοβάται ο κ. Σαμαράς να έλθει σε τηλεμαχία, σε debate. Φοβάται τι θα του κάνει ο Καρατζαφέρης». Δεσμεύομαι ότι θα είμαι «τρυφερός» απέναντι στον κ. Σαμαρά. Δεν θα είμαι «σκληρός». Έλα κ. Σαμαρά στο debate! Δεν μπορείς να κρύβεσαι! Ένας άνθρωπος που κρύβεται και φοβάται να μιλήσει με τους πολιτικούς του αντιπάλους, πώς θα πάει να αντιμετωπίσει την κα. Μέρκελ και την κα. Λαγκάρντ αύριο;

Θα ήθελα πάρα πολύ να γίνει ένα debate που θα συμμετέχουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος για να πούμε τι ελέχθη και τι έγινε στις δύσκολες εκείνες νύχτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρέπει να  μάθει ο κόσμος αυτές τις αλήθειες και τα γεγονότα.

Είχαμε καταλήξει και συμφωνήσει όλοι μας στο Μαξίμου ότι δεν θα κοπούν οι επικουρικές συντάξεις. Με ενόχλησε αυτή η υποταγή και η υπογραφή που μας απαίτησαν. Έπρεπε να εγκρίνει η τρόικα και ο κ. Τόμσεν κάτι που είχαμε αποφασίσει οι πολιτικοί άνδρες της χώρας!

Δεν θα έλθουν στο debate γιατί φοβούνται όλα αυτά που συνέβησαν. Ξέρουν ότι θα τους ξεμπροστιάσω. Υπάρχουν τα κείμενα και οι επιστολές που τους έστειλα και που περιγράφουν αναλυτικά όλα αυτά τα οποία συναντάμε σήμερα. Και οι δυο τους φοβούνται τις αλήθειες που αναφέρονται στο έντυπό μας, τη ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ.

 

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με εκβιασμούς

Θα προχωρήσουμε με εκβιασμούς σαν και αυτούς που ασκεί ο κ. Βενιζέλος, για την αδυναμία καταβολής συντάξεων και μισθών την επόμενη ημέρα; Είναι δυνατόν να συνεχίσουμε με τέτοιους εκβιασμούς; Γιατί αποκρύπτουν την αλήθεια από τον κόσμο; Γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο;

 

Διαπράττουν μια πολιτική απάτη

Θα φέρουν νέα σκληρότατα φορολογικά μέτρα, αμέσως μετά τις εκλογές. Έντεχνα αποκρύπτουν αυτό το γεγονός. Θέλουν πρώτα να πάρουν τη ψήφο του πολίτη και μετά θα του ανακοινώσουν τα νέα μέτρα. Έχουν ήδη μειωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά θα ισχύσει από το Μάιο και μετά. Εγώ δεν συμμετέχω σε πολιτικές απάτες. Να το καταλάβει καλά αυτό και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος.

 

Δεν έχει πολιτική ηθική ο κ. Σαμαράς

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει πολιτική ηθική. Πρόδωσε την παράταξή του και έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Άπαξ προδότης, πάντα προδότης. Συνέχισε με τις προδοσίες των δύο στελεχών του ΛΑΟΣ, οι οποίοι προτίμησαν την καρέκλα από τον πατριωτισμό. Το ίδιο έκανε και με μια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ την τελευταία ημέρα! Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν είναι αυτός που επιβράβευσε τον μέγιστο προδότη, τον Συμπιλίδη, και τον έβαλε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;

 

Η κοινωνική προσφορά του ΛΑΟΣ

Είχα υποσχεθεί να φτιάξω ένα ιατρείο στο Δήμο Στουππαίων, στο Μαρμάρι Ευβοίας,  για να καλυφτούν οι ανάγκες υγείας και να εξυπηρετηθεί η τοπική κοινωνία. Δεν έβρισκα άκρη με τους μανδαρίνους της γραφειοκρατίας. Με τη πολύτιμη συνδρομή και βοήθεια της νύφης μου, της Τζούλιας Βομπίρη, η οποία είναι μια εξαίρετη αρχιτέκτων, το σχεδιάσαμε και το κατασκευάσαμε στην εταιρεία του κ. Κολοβού. Το μεταφέραμε και το εγκαταστήσαμε στο Δήμο Στουππαίων. Έδωσε πολύ χαρά και ανακούφιση σε ένα κόσμο που αισθάνεται ξεχασμένος και παραμελημένος. Ήθελαν ένα χώρο για να εξετάζονται χωρίς να ντρέπονται. Μέχρι να το επανδρώσει με γιατρούς το κράτος, δεσμεύτηκα ότι οι γιατροί του ΛΑΟΣ, θα βοηθούν και θα εξυπηρετούν.