9.4.2012,

Δε θέλει κόπο…θέλει τροπο(λογία)

Στείλτο Email

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αμετανόητες προσπάθειες κυβερνητικών βουλευτών να περάσουν στο παραπέντε των εκλογών όσο το δυνατόν περισσότερες τροπολογίες-ρουσφέτια.

Μέσα σε λίγες μέρες λαοπρόβλητοι εθνοπατέρες επιχειρούν να περάσουν νύχτα και μέσω άσχετων νομοσχεδίων, τροπολογίες για να μαζέψουν ψηφαλάκια σε μια κυβέρνηση που κινδυνεύει να απολέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, αποσυντιθέμενη για χάρη της πελατείας και του κομματικού συμφέροντος. Η εικόνα της είναι τραγελαφική αλλά κάποιοι παρόλα αυτά δε δείχνουν καμιά διάθεση να σοβαρευτούν στέλνοντας στη βουλή ντροπολογίες, πολλές από τις οποίες εν τέλει, ευτυχώς, αποσύρουν χάρη στη δυναμική αντίδραση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Και ενώ στο παρελθόν τα δύο κόμματα εξουσίας δεν κατέβαλαν τον απαραίτητο κόπο για να λύσουν προβλήματα του ελληνικού λαού, τώρα λίγες ημέρες πριν από τη φημολογούμενη προκήρυξη εκλογών, βρίσκουν τον τρόπο μέσω αλλεπάλληλων ντροπολογιών να εξυπηρετήσουν ψηφοθηρικές σχέσεις και μικροπολιτικά οφέλη.

Εντυπωσιακή είναι και η εξήγηση που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δίνουν έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη αναφορικά με τους λόγους αυτής της αποσαρθρωμένης λειτουργίας του κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι πιθανότατα τα προηγούμενα χρόνια οι εκάστοτε υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίσταζαν να φέρουν εξαίφνης «αμαρτωλές» τροπολογίες, λόγω της ενδεχόμενης αντιπολίτευσης της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, ενώ τώρα που συγκυβερνούν πιστεύουν ότι μπορούν να περάσουν εύκολα ό,τι θέλουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα βέβαια η τροπολογία με την οποία θα δοθούν εν τέλει τα ποσά από την κρατική επιχορήγηση που μέχρι σήμερα παρακρατούνται λόγω των υπέρογκων οφειλών των κομμάτων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες. Ειδικότερα σύμφωνα με την τροπολογία «οι δόσεις αυτές δεν κατάσχονται και δεν εκχωρούνται, αλλά καταβάλλονται υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς». Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση μεθοδεύτηκε, δεδομένου ότι τα κόμματα έχουν υποθηκεύσει μελλοντικές επιχορηγήσεις για τη λήψη τραπεζικών δανείων από τράπεζες τις διοικήσεις των οποίων ήλεγχαν.

Και ενώ ένας απλός ιδιώτης ουδέποτε θα ελάμβανε δάνειο με εγγύηση αβέβαιες μελλοντικές του αποδοχές τα κόμματα πήραν δάνεια ύψους 250 εκ. ευρώ, υποθηκεύοντας τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις το ποσό των οποίων σημειωτέον είναι εξαιρετικά αβέβαιο λόγω της κατρακύλας των ποσοστών τους. Έτσι ενώ λεφτά δεν υπάρχουν για τον απλό Έλληνα…βρήκαν τρόπο(λογία) για να υπάρξουν για τα πλούσια κόμματα. Ενώ αποσύρθηκαν οι διατάξεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ έχουν αρχίσει κατασχέσεις ακόμη και μικροκαταθέσεων, ενώ αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες λόγω της δυσπραγίας των Ελλήνων, κάποιοι αμετανόητα ζητούν και λαμβάνουν εκατομμύρια ευρώ για να συντηρούν χλιδάτα γραφεία και κομματικούς μηχανισμούς, στρατευμένες δημοσκοπήσεις και πληρωμένους διαύλους προπαγάνδας.

Και ενώ κάποιοι στα λόγια, με πομφόλυγες και ρητορικά πυροτεχνήματα δείχνουν δήθεν ενδιαφέρον για τον ταλαιπωρημένο συμπολίτη, υποσχόμενοι πολλά παλαιοκομματικά και ασαφή «θα…» , στην πράξη μόνο ο ΛΑ.Ο.Σ δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον, ζητώντας επίμονα, εδώ και καιρό, να μη δοθεί καθόλου κρατική επιχορήγηση για τα κόμματα…αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» μιας βουλής, όπου καθημερινά διαδραματίζεται ένα λαϊκίστικο θέατρο σκιών.

Σίσσυ Αλιγιζάκη, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΛΑ.Ο.Σ