7.6.2012,

Ο Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 9-4-12

Στείλτο Email

 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

 

«Κάνουμε εκλογές για ένα καπρίτσιο του κ. Σαμαρά. Προτάσσουν την ιδιοτέλεια και το κομματικό τους συμφέρον έναντι του εθνικού συμφέροντος. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να βρούμε άλλη ημερομηνία για τις εκλογές. Δεν πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε με γνώμονα το θυμό και την οργή. Είναι κακοί σύμβουλοι. Μερικά πράγματα είναι μονόδρομος. Η ΝΔ θα κυβερνήσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή “ ΣΚΑΪ  ΤΩΡΑ” με την Π. Τσαπανίδου.

 

Ο ΛΑΟΣ έχει πρόταση και είναι κόμμα εξουσίας

Ο ΛΑΟΣ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας. Δεν θέλουμε ψήφους θυμού και οργής. Ο ΛΑΟΣ έχει πρόταση και είναι κόμμα εξουσίας. Οι πολίτες εμπιστεύονται και θα ψηφίσουν τον ΛΑΟΣ γιατί θέλουν και προσδοκούν να φέρουμε σε πέρας ορισμένα πράγματα. Ξέρω ότι δυσαρεστώ κάποιους. Δεν είμαι η πρώτη επιλογή όταν θέλω να φέρω τους Ρώσους στο Αιγαίο. Δεν είμαι η πρώτη επιλογή όταν σηκώνω ανάστημα και λέω «όχι» στα σχέδια και στις επιδιώξεις των τροϊκανών. Θα είμαι η αρνητική επιλογή. Γι αυτό το λόγο θα έχω ορισμένη πίεση. Δεν μου χάρισε ποτέ κανείς τίποτα. Τα διεκδίκησα και ό,τι κέρδισα, το κέρδισα μόνος μου.

 

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν δεσμευτεί με την υπογραφή τους στην κ. Λαγκάρντ. Έδεσαν μόνοι τους τα χέρια τους πισθάγκωνα. Δεσμευτήκαν εγγράφως ότι δεν θα ακολουθήσουν διαφορετική πολιτική από αυτή που προσδιορίζει το Μνημόνιο.

 

Ψήφισα μόνο το άρθρο 1 του πρώτου Μνημονίου

Βρέθηκα μπρος σε μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση που είχε πάρει το 44% του Ελληνικού λαού. Πήγα κόντρα και ενάντια στα στενά κομματικά μου συμφέροντα για το καλό της πατρίδας μας και του τόπου. Όλοι μας έλεγαν ότι η κρίση θα διαρκούσε δύο χρόνια και θα βγαίναμε στις αγορές. Ψήφισα για να πάρουμε τα χρήματα και να αποφύγουμε την πτώχευση. Δεν άκουγα από κανέναν, καμία άλλη εναλλακτική πρόταση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, φώναζα και καλούσα για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Αλλά, δυστυχώς, ο κ. Παπανδρέου απέτυχε λόγω της δικής του ανικανότητας και ανεπάρκειας. Κατόρθωσα να τον διώξω.

 

Γιατί έφυγα από την συγκυβέρνηση

Είχαν συμφωνήσει την πρωθυπουργία στο πρόσωπο του κ. Πετσάλνικου και τους το χάλασα. Εκεί φαίνεται ο πολιτικός άνδρας που μπορεί και αντιστέκεται και σηκώνει το ανάστημά του. Συντέλεσα να γίνει Πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος. Όμως, τον έβαλαν σε “ράγες”, ο καθένας για τον δικό του λόγο, από  τις οποίες δεν μπορεί να ξεφύγει. Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Μπήκα στη κυβέρνηση με ορισμένες προϋποθέσεις τις οποίες αρχικά δέχτηκαν. Έφυγα, γιατί είδα πράγματα που με τρόμαξαν  και με φόβισαν. Γιατί να πάμε με το Αγγλικό Δίκαιο και όχι με το Γερμανικό που είναι πιο καλό για την ελληνική περίπτωση; Γιατί να κινδυνεύουμε να μας κατασχέσουν τον ορυκτό πλούτο και τις φυσικές πηγές της  χώρας μας στο πρώτο στραβοπάτημα;

Είπα όχι σε μια σειρά άλλων πραγμάτων και συμφώνησαν. Όμως, τα αναίρεσαν όλα και έκαναν τα αντίθετα όταν έφυγα!

Μας πάνε σε  μισθούς και συντάξεις Ν.Α. Ευρώπης. Τον Ιούνιο έχουν συμφωνηθεί πρόσθετα επώδυνα μέτρα ύψους 14 δισ. ευρώ…Η κ. Μέρκελ  μπλόφαρε και πέρασε εξαιρετικά δυσβάστακτους και επώδυνους όρους. Παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μας διώξουν από το ευρώ.

Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, εξαρτούν την πολιτική τους επιβίωση από ορισμένα ξένα κέντρα, και  για αυτό το λόγο υπέκυψαν. Πιστεύω ότι η λέξη προδοσία είναι επιεικής.

 

Για τους διαγραφέντες

Δεν άντεξαν. Πρόδωσαν τις αρχές τους, δεν πρόδωσαν εμένα. Δεν μπορούσαν όλοι να αντέξουν την πατριωτική γραμμή του ΛΑΟΣ. Πήρα τον κ. Βορίδη, τον «καθάρισα» και τον έκανα υπουργό. Η εξουσία τους αλλοίωσε. Δεν είναι εύκολο να λες όχι στην εξουσία. Δεν αντιστέκονται όλοι. Υπάρχουν κάποιοι που το αντέχουν. Κάποιοι άλλοι, γίνονται ένα με την εξουσία. Διορίζουν αφειδώς από το παράθυρο και κάνουν άφθονα προεκλογικά ρουσφέτια. Όλα τα στελέχη του ΛΑΟΣ κατακρίνουν την στάση του κ. Βορίδη και είναι εναντίον της συγκεκριμένης στάσης που επέδειξε. Θεωρούν ότι πρόδωσαν όλα αυτά τα οποία πιστεύουν, πρεσβεύουν και υπερασπίζονται τόσα χρόνια. Τους ζήτησα να φύγουν σαν φίλοι αν είχαν διαφωνίες. Τους ζήτησα να μην  προδώσουν. Η Κ.Ε. του ΛΑΟΣ ομοφώνως είπε «όχι στο Μνημόνιο». Κάποιοι πρόδωσαν τις αρχές, τις αξίες και τις εντολές του κόμματος.

 

Για την Άκρα Δεξιά 

Θεωρώ ότι αφαιρεί ψήφους από τη ΝΔ.

 

Δικαίωμα στην οπλοφορία του Έλληνα πολίτη

Ο νομοταγής πολίτης θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται την τιμή, την ασφάλεια και την ζωή του εάν κάποιος εισβάλει στον χώρο του, στο σπίτι του. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του. Όταν η αστυνομία αδυνατεί, ο νομοταγής πολίτης μπορεί να ζητήσει άδεια οπλοφορίας. Πάρα πολύ κόσμος υποστηρίζει την άποψη αυτή του ΛΑΟΣ γιατί αισθάνεται ανυπεράσπιστος και απομονωμένος. Πρέπει να βρούμε τρόπους να παρέχουμε ασφάλεια στον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη. Προχθές διέρρηξαν και το σπίτι του γιου μου.

 

Για τους λαθρομετανάστες

Τα σύνορα της πατρίδας μας είναι κυριολεκτικά τρύπια. Όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει! Πρέπει να υπάρξει οριστική και αποφασιστική λύση στο πρόβλημα αυτό. Είμαστε μια χώρα τράνσιτ λαθρομεταναστών. Οι θέσεις του ΛΑΟΣ είναι πάγιες και διαχρονικές. Τις υποστηρίζω τόσα χρόνια. Δεν τις ανακαλύψαμε προεκλογικά, όπως τόσοι άλλοι. Αυτές τις θέσεις φωνάζω και υποστηρίζω πάγια και για αυτό και στη ΝΔ με θεωρούσαν «βαρίδι».

Να εφαρμόσουμε ποσόστωση 2-2,5% και οι υπόλοιποι να φύγουν! Δεν αντέχει η Ελληνική κοινωνία και οικονομία τόσους πολλούς.

Τα κέντρα υποδοχής είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα. Πάντα πριν τις εκλογές προτείνουν τέτοιες λύσεις, τις οποίες φυσικά ποτέ δεν εφαρμόζουν.

Αυτά τα κέντρα θα βαστούν εγκλείστους περίπου 30.000 λαθρομετανάστες. όταν στη χώρα μας υπάρχουν σχεδόν δύο εκατομμύρια και συνεχώς εισέρχονται καινούργιοι. Πως θα το αντιμετωπίσεις αυτό;

Η λύση είναι να φύγουν οι λαθρομετανάστες και θα βρούμε τρόπο να τους διώξουμε. Να τους εκδώσουμε τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και να πάνε σε όποιο μέρος της Ευρώπης επιθυμούν! Εν ανάγκη, να φύγουμε από τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ.

Έχει αναρωτηθεί κανείς τι θα γίνει αν ξεσηκωθούν και εναντιωθούν στην Ελληνική Πολιτεία; Δεν έχουν τη δύναμη, τη θέληση και την βούληση για να δώσουν αποφασιστικές και ριζικές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα.

 

Για την υιοθέτηση διπλού νομίσματος 

Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να μπούμε στο ευρώ. Από τη στιγμή που μπήκαμε, δεν είναι συμφέρον μας να βγούμε. Η πρόταση του ΛΑΟΣ για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την έξοδο από την κρίση, είναι να λειτουργήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε δύο νομίσματα. Μένουμε στην Ευρώπη και για τις εξωτερικές συναλλαγές έχουμε το ευρώ, και για τις εσωτερικές συναλλαγές την «ευρωδραχμή».

Το εφάρμοσε άλλωστε και η Γερμανία το 1932 με επιτυχία. Με τον τρόπο αυτό δεν θα έχουμε διαρροή στο εξωτερικό και θα τονώσουμε την αγορά και την οικονομία της χώρας μας.

 

Παίζονται παιχνίδια στην περιοχή μας

Παίζονται μεγάλα γεωστρατηγικά παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή μας. Το όλο θέμα είναι ότι η Αμερική θέλει να τραβήξει την Ευρώπη από την ενεργειακή επιρροή της Ρωσίας. Είναι η μεγάλη σύγκρουση Δύσης και Ανατολής. Ταπεινώνουν, μειώνουν και «φτύνουν» την Ελλάδα για να της πάρουν την ενέργεια. Η Ελλάδα είναι το θύμα στη μεγάλη αυτή σύγκρουση και διαμάχη που διαδραματίζεται. Για αυτό το λόγο και εξαγοράζουν συνειδήσεις για να ελέγχουν το παιχνίδι. Πληρώνω το τίμημα της αντίστασης μου και της εναντιώσεως μου σε αυτά τα παιχνίδια. Γνωρίζω ότι θα το πληρώσω, όταν λέω φέρτε τους Ρώσους στο Αιγαίο. Όταν λέω ότι ο κ. Τόμσεν είναι persona non grata θα το πληρώσω.

 

Ποιος κυβερνά τη χώρα μας

Θεωρώ ότι σήμερα τη χώρα μας την κυβερνά ο κ. Ράιχενμπαχ.

 

Φοβούμαι κοινωνική έκρηξη

Δεν φοβάμαι την πτώχευση, αλλά την διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής της χώρας μας. Πώς θα ανταπεξέλθει ο κόσμος στη δραστική μείωση του βιοτικού του επιπέδου όταν έχουν υπογράψει και συμφωνήσει σε μισθούς 300 ευρώ; Πώς θα ζήσει ο κόσμος; Τι θα γίνει; Φοβάμαι ότι μπορεί να έχουμε περισσότερο αίμα απ΄ ό,τι ήδη έχουμε ενόψει της κάλπης.

 

Είχα μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον κ. Παπαδήμο

Περίμενα ότι θα γινόταν Πρωθυπουργός. Πρωθυπουργός! Του είπα από τη πρώτη μέρα να κάνει κυβέρνηση τύπου Μόντι, με ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα.

 

Να συσταθεί Υπηρεσιακή Κυβέρνηση

Υποχρεούται ο κ. Παπαδήμος, να συστήσει Υπηρεσιακή κυβέρνηση ενόψει των εκλογών. Δεν θα πάμε σε εκλογές με 40 υπουργικά γραφεία και τα άλλα της ΝΔ για να κάνουν ρουσφέτια σαν και αυτά που είδαμε την περασμένη εβδομάδα! Η κατάσταση είναι ρευστή. Δεν θα πάμε σε εκλογές με άνισα όπλα! Υπηρεσιακή κυβέρνηση. Να το καταλάβει ο κ. Παπαδήμος ότι τα υπουργεία έχουν γίνει πολιτικά γραφεία…Έχουν αρχίσει βιομηχανία προσλήψεων.

 

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στη ΝΔ

Εγώ δεν είμαι  Σαμαράς! Θέλω να κρατάω τη σοβαρότητά μου. Σας θυμίζω τη φράση που είχε πει στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι « δεν θα επέστρεφα στη ΝΔ ούτε αρχηγός»! θέλει να είναι αστείος με τον εαυτό του. Εγώ θέλω να είμαι σοβαρός με τον εαυτό μου.

 

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Σαμαρά

Δεν έχει μπέσα. Τον προσκαλώ σε μια κοινή συνάντηση και συζήτηση στην εκπομπή σας. Όποτε θέλει, όποια ώρα θέλει. Δεν θα έλθει ποτέ. Ξέρει πολύ καλά τι μου έχει πει. Τον προκαλώ να πει τι μου έλεγε και τι τελικά έπραξε. Δεν έχει μπέσα. Στις συζητήσεις στη συγκυβέρνηση, για κάποια πράγματα που τον βοηθούσα μου έλεγε: “Σου χρωστάω πολλά”, “σε ευχαριστώ πολύ”, “σε όλη μου τη ζωή θα σου χρωστώ υποχρέωση. Θα δεις τι ωραία θα σου φερθώ”. Είδατε τελικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα!

Το 1993 έριξε την κυβέρνηση για το όνομα των Σκοπίων. Σήμερα αποδέχεται το όνομα των Σκοπίων να έχει παράγωγο “Μακεδονία”. Πώς μπορώ να πάω με κάποιον που δεν έχει μπέσα; Αυτός δεν έριξε την κυβέρνηση για το όνομα των Σκοπίων; Όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του το γνωρίζουν και λένε ότι πράγματι δεν έχει μπέσα. Ενώ για μένα, λένε το ακριβώς αντίθετο. Όταν τους λέω κάτι είναι Νόμος! Το ξέρει όλος ο κόσμος αυτό. Είναι θέμα χαρακτήρα.

Με τον κ. Βενιζέλο επικοινωνούμε καλύτερα. Μπορώ και επικοινωνώ μαζί του. Έχω βέβαια μια μεγάλη ιδεολογική διαφορά μαζί του. Δεν μπορώ όμως να παρακολουθήσω τον νεοφιλελευθερισμό του.

 

Για την χρηματοδότηση των κομμάτων

Ο ΛΑΟΣ έχει ζητήσει Ονομαστική ψηφοφορία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Με τέτοια δυστυχία, με τέτοια πείνα και ένδεια που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός, θέλουν να πάρουν λεφτά για να κάνουν εκλογές! Με αυτές τις συνθήκες που βιώνει ο κόσμος, πως μπορείς να ζητήσεις λεφτά; Είναι έγκλημα. Μπορούμε να κάνουμε εκλογές με τα λεφτά που έχει υπόλοιπο ο καθένας μας.

Είναι σπάταλοι. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν στη ΔΕΗ, στο ΙΚΑ και τους μισθούς του προσωπικού τους… Πώς να νοικοκυρέψουν το κράτος όταν δεν μπορούν να διοικήσουν το κόμμα τους; Πληρώνουν 55.000 ευρώ το μήνα μόνο σε ενοίκιο! Εμένα γιατί μου περισσεύουν; Γιατί μπόρεσα και έδωσα 1 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Φτώχειας; Γιατί μπορώ και συνδράμω  και βοηθώ τον Έλληνα πολίτη με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου; Γιατί ο ΛΑΟΣ μπορεί και κάνει κοινωνική πολιτική;

Δεν έχουν δουλέψει και δεν έχουν κολλήσει ποτέ τους ένσημα, για αυτό δεν ξέρουν και δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο στα οικονομικά τους. Εάν δεν μπορείς να κουμαντάρεις το οικονομικά του κόμματός σου, πως θα μπορέσεις να κάνεις κουμάντο στα οικονομικά της χώρας; Δεν έχουν μάθει να δουλεύουν. Τα βρήκαν όλα έτοιμα.