6.4.2012,

Καρατζαφέρης στη βουλή, άστραψε και βρόντηξε! (video)

Στείλτο Email

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ SIEMENS ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

 

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον.

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ κ. ΞΥΝΙΔΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

(Απευθυνόμενος στον παριστάμενο αν. υπουργό Ανάπτυξης, κ. Ξυνίδη)

Προλογικά, κ. υπουργέ, δεν πιστεύω ότι είναι απόδραση, αλλά υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά. Θεωρήσατε ότι καταπλακώθηκαν αυτά που πιστεύατε και πρεσβεύατε τόσα χρόνια από λάθη παραλείψεις και ανομήματα. Μακάρι να είχαν και άλλοι το θάρρος να πουν αυτό και να αποσυρθούν.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Βέβαια, συνείδηση με συνείδηση έχει διαφορά. Η σφαίρα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος πρέπει να χτύπησε κατευθείαν τη συνείδηση του πολιτικού κόσμου και πρέπει όλοι να αισθανθούμε πίσω από τη σκανδάλη. Ένας αυτόχειρας δεν είναι απλά ένας νεκρός.

Τι είδε αυτός ο άνθρωπος από τον πολιτικό κόσμο; Είδε από όλους αυτούς που έκλεβαν τα λεφτά του τόσα χρόνια, ότι κανένας δεν πήγε φυλακή. Είδε ότι δεν μπόρεσαν να τον διευκολύνουν με τα δάνειά του. Είδε ότι του έκοψαν τη σύνταξη, παρά το γεγονός ότι είχαν πει ότι δεν θα συμβεί αυτό. Και το είχα πει: Όταν ο κόσμος αρχίζει να αυτοκτονεί στο Σύνταγμα, τότε θα έχουμε φτάσει στο τελευταίο σημείο διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Ένας άνθρωπος αυτοκτόνησε, διότι αυτόν κανείς δεν τον διευκόλυνε, κανένας δεν του είπε ότι έχει το ακατάσχετο. Όμως, έρχεστε τώρα και λέτε ότι θα δώσουμε χρήματα στα κόμματα, τα οποία δεν τα δικαιούνται, και μάλιστα ακατάσχετα! Ένας άνθρωπος αυτοκτόνησε κι εμείς θα το δεχτούμε να πάρουμε ένα πακτωλό χρημάτων και μάλιστα λεφτά παράνομα, με τα παλιά ποσοστά, με τα 44% τις δόσεις του 2012;

Το κάναμε αυτό για τους πολίτες; Καθίσαμε να πούμε ότι αφού κόψαμε 32% από τους μισθούς θα κόψουμε και 32% από τα δάνεια των πολιτών, τη στιγμή μάλιστα που δίνουμε 50 δις στις τράπεζες;

Και την ίδια στιγμή δίνουμε εκατομμύρια στα κόμματα για να μπορεί να φεύγει κάποιος από το ενοίκιο των 10.000 ευρώ το μήνα και να πηγαίνει σε πολυτελή γραφεία με 55.000 ευρώ το μήνα, όσα δηλαδή θα πάρει ένας νεοδιοριζόμενος σε 10 χρόνια!

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ SIEMENS

Για τη SIEMENS: Ο κ. Παπαδημούλης, που είναι πάντα διεισδυτικός, με είχε κατηγορήσει αδίκως κάποια στιγμή. Εγώ κ. Παπαδημούλη, δεν είχα πει να πάρουμε 150 εκατ. από τη SIEMENS, αλλά ότι θα φτάσουμε να πάρουμε τόσα! Και μάλιστα μέσα στη Βουλή είχα πει ότι θα φτάσουμε να πάρουμε 150 εκατομμύρια! 2 δις είχε ψελλίσει ο κ. Βαληράκης ότι θα πάρουμε και είχα πει εδώ στη Βουλή ότι θα ήμουν εξαιρετικά ευχαριστημένος αν παίρναμε και το 15%, αλλά αν τα παίρναμε! Τώρα τι μας δίνουν; Έναν συμψηφισμό με τη SIEMENS για χρέη προς αυτήν που το ελληνικό Δημόσιο ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει, κάποιες υποτροφίες και σεμινάρια και μία επένδυση στη θυγατρική τους στην Ελλάδα..!

Θυμάμαι τόσα που μου έλεγε ο κ. Αϊβαλιώτης για αποκαλύψεις προσώπων και πραγμάτων ένα χρόνο εξεταστικής. Έμειναν τόσα αναπάντητα ερωτήματα, για το πόσα πήραν τα κόμματα, οι ταμίες των κομμάτων, ποιο το μικρό κόμμα της Δεξιάς που είχε αναμειχτεί… Και ερχόμαστε τώρα να δώσουμε άφεση αμαρτιών σε όλα αυτά, χωρίς καν να έχουν δοθεί απαντήσεις σε τόσα ζητήματα.

Εδώ θα φανεί το κατά πόσο η σφαίρα στο κεφάλι του γέροντα σήμερα το πρωί χτύπησε τη συνείδησή μας. Χρηματοδότηση κομμάτων και άφεση αμαρτιών στη SIEMENS οδηγούν σε συμβάντα σαν αυτό που μας συγκλόνισε το πρωί. Γι΄ αυτό ο ΛΑΟΣ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τη Siemens, ώστε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ & ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Εμείς παίρνουμε το 1/10 από αυτό που παίρνουν τα μεγάλα κόμματα και μας περίσσεψε και 1 εκατομμύριο ευρώ το οποίο είχαμε δώσει στο Ταμείο Φτώχειας. Και επειδή το Ταμείο έκλεισε, το εκατομμύριο εξαφανίστηκε! Πού πήγε ουδείς γνωρίζει!

Γι΄ αυτό, εμείς ό,τι μας περισσεύει το κάνουμε κοινωνική πολιτική μόνοι μας. 3.000 άνθρωποι ήρθαν σε 4 ώρες και πήραν 12 τόνους από το κοινωνικό παντοπωλείο που φτιάξαμε.

Εμείς αρνούμεθα ότι μπορεί να συμβεί εφέτος αυτό με τη χρηματοδότηση των κομμάτων και καλούμε όλα τα κόμματα να αρνηθούν να πάρουν χρήματα την ώρα που ο ελληνικός λαός πλήττεται βαναύσως!

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές: Εδώ έχουμε κάτι πολύ σπάνιο! Πάμε σε εκλογές, χωρίς να έχουμε ημερομηνία εκλογών!

Τι συμβαίνει; Γνωρίζουν τα μέτρα του Ιουνίου, θέλουν τις εκλογές πριν τον Ιούνιο, ταυτοχρόνως όμως φοβούνται ότι η ρευστότητα που δημιουργείται θα προκαλέσει ανήκεστη βλάβη στην πορεία του τόπου. Κι ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη μέρα με την είσοδο ενδεχομένως όχι απλώς ανευθύνων αλλά και ακραίων ανευθύνων θα δημιουργήσει τριγμούς στην πορεία της Δημοκρατίας. Εδώ μέσα τα τελευταία πέντε χρόνια είχαμε μεγάλη αντιπαλότητα και με το ΣΥΡΙΖΑ και με το ΚΚΕ. Σας κατηγορήσαμε και μας κατηγορήσατε, αλλά πάντα κάτω από την σκέπη της Δημοκρατίας. Είμαστε σίγουροι ότι θα περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία την επόμενη ημέρα;

 

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ

Φοβάμαι ότι έρχονται δυσκολότερες ημέρες, διότι δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Θα μου πείτε ότι κάποιοι, έχοντας δέσει πισθάγκωνα τα χέρια τους -ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος- δεν επιτρέπεται πλέον να δώσουμε την χειραψία της συμμετοχής. Γιατί τι άλλο είναι όταν υπογράφουν στα Αγγλικά στην επιστολή στην κα Λαγκαρντ, ότι όσο πολιτευόμαστε εμείς που υπογράφουμε δεν θα ασκήσουμε πολιτική ενάντια στο Μνημόνιο. Ένα Μνημόνιο που μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά στη ύφεση. Πείτε μου έναν από τους αρχιτέκτονες της υφεσιακής πολιτική, που να λέει ότι τα πράγματα είναι σίγουρα και εξασφαλισμένα. Εμείς ψηφίσαμε το άρθρο 1 του πρώτου Μνημονίου, όχι τα υπόλοιπα άρθρα, σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που βρέθηκε η χώρα, όταν όλοι ήμασταν άμαθοι και βλέπαμε και τον Πρόεδρο της ΝΔ να εξαφανίζεται. Ο αρχηγός της Ν.Δ. εξαφανίσθηκε. Μας λέγανε για 2 χρόνια και έξοδο στις αγορές, τέλος του 2011. Όμως μία ανίκανη και αναιμική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος και να αλλάξει την εικόνα. Ήδη ψελλίζουν ότι πριν το 2025 δεν πρόκειται να βγούμε στις αγορές.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Για ποια ανάπτυξη μου μιλάτε κύριε Υπουργέ; Ποιο πλαίσιο; Κάνατε το fast track με τιμές και φωτοβολίδες. Τι έγινε; Πόσο λειτούργησε; Τι απέδωσε; Με ποια ψυχική συμμετοχή θα κάνει ο Έλληνας επένδυση; Βγάζοντας τα λεφτά στο εξωτερικό; Βγήκαν τα λεφτά στο εξωτερικό. Σκέφτηκαν ιδιοτελώς και όχι εθνικά. Τι θα κάνουμε; Θα τα αφήσουμε εκεί που είναι; Ποια πολιτική έχουμε για να γυρίσουν; Πώς μπόρεσε και γύρισε περισσότερα από 100 δις ο πρώην πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι; Γιατί δεν κάνετε το ίδιο; Δεν τα έχετε ανάγκη αυτά τα λεφτά; Πόσα είναι ανενεργά μέσα σε θυρίδες; Γιατί πιστεύοντας με τον ασφυκτικό έλεγχο του πόθεν έσχες θα πιάσετε φορολογητέα ύλη, η οποία φοροδιαφεύγει. Δεν σκέφτεστε όμως ότι αυτά που είναι στο σεντούκι ανενεργά πρέπει να βγουν έξω και να επιτρέψετε να χρησιμοποιηθούν αντί να λειτουργούν σαν νεκροθάφτης της οποιαδήποτε προσπάθειας για ανάπτυξη. Εάν πρόκειται να πάνε στην οικοδομή, κ. Υπουργέ, δεν χρειάζεται το πόθεν έσχες. Βάλτε μπρος την οικοδομή. Διακόσια επαγγέλματα. Θα ξεκινήσει η ανάπτυξη από το χτίσιμο. Ούτε αυτό κάνετε. Είστε σε εντελώς διαφορετική πολιτική. Τον Ιούνιο λοιπόν πάμε για μείωση μισθών και συντάξεων.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

Πάμε σε ένα άλλο θέμα, κ. Υπουργέ. Έγιναν συζητήσεις και συζητιέται σήμερα στις Βρυξέλλες. Κατάργηση της μισθοδοσίας των κληρικών! Αντιλαμβάνεστε τι φωτιά βάζετε στην Εκκλησία; Την ίδια ώρα που μονομερώς δίνετε δικαιώματα στους Μουσουλμάνους να νομιμοποιούν τα οικήματά τους σε δύο νομούς στη Θράκη! Στη Ξάνθη και τη Ροδόπη και όχι στον Έβρο! Πείτε στον κ. Σηφουνάκη ότι, αν θέλει, εμείς κάνουμε τροπολογία για όλους όμως τους νομούς της Μακεδονίας και Θράκης! Και αν δεν το αντέχει το κρατικό ταμείο, όπως λένε, κάντε το τουλάχιστον για όλη τη Θράκη! Και για όλους τους κατοίκους, και τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους! Μονομερή στήριξη των μουσουλμάνων, εις βάρος των Χριστιανών, μην περιμένετε να τη στηρίξει ο ΛΑΟΣ! Το ίδιο και με το τζαμί… Έχουμε τη Μητρόπολη, των 250 καθισμάτων, κλειστή εδώ και 13 χρόνια, κλειστή λόγω σεισμών και πάμε να κάνουμε τζαμί για 1000 άτομα ξοδεύοντας μάλιστα πολλά εκατομμύρια Ευρώ. Δεν είναι αυτό σχήμα οξύμωρο και αντιφατικό; Δεν ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα κανονικά; Για ποιο λόγο πρέπει να κάνουμε ένα ισλαμικό κέντρο λοιπόν;

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Εδώ και τόσα χρόνια που μιλώ για λαθρομετανάστες, ότι λέω έχει “βγει”… Τώρα μόνο αρχίσατε να σπεύδετε όλοι, ή σχεδόν όλοι, να σχεδιάζετε στρατόπεδα και άλλα τέτοια για να στεγάσετε 30.000. Και τους άλλους 1.970.000 από τα 2.000.000 που είναι οι λαθρομετανάστες τι θα τους κάνετε; Και μετά από 3 μήνες που θα έχουν μπει και εγώ δεν ξέρω πόσοι, τι θα κάνετε τότε; Δεν είναι λύση αυτή. Έχετε τα “κότσια” να τους σφραγίσετε τα ταξιδιωτικά έγγραφα και να φύγουν για τον προορισμό τους; Γιατί προορισμός τους δεν ήταν η Ελλάδα. Το “Δουβλίνο 2″ είναι που τους εγκλωβίζει εδώ!

Κάποιοι μιλούν για “φυλακές ψυχών”… Εγώ ξέρω ότι έχω εδώ 2.000.000 που στέλνουν ετησίως εκτός χώρας 12.000.000.000 ευρώ, τα οποία και μου τροφοδοτούν το έλλειμμα και δεν μπορώ να το ελέγξω.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

Πρέπει επιτέλους να βρούμε το σωστό δρόμο. Είναι μόνο προεκλογικά τερτίπια τα στρατόπεδα ή τα νομοσχέδια με τις 300 συντεχνιακές τροπολογίες το καθένα; Δεν έχετε αντιληφθεί ότι μας κοροϊδεύει ο κόσμος; Όπως και όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα που χαστουκίζουν κυριολεκτικά τους Υπουργούς, φετινούς ή χθεσινούς… Και κανείς δεν συνέρχεται! Πολύ φοβούμαι ότι μόνοι μας κατασπαταλούμε τα όποια αποθέματα Δημοκρατίας έχουμε.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αλλά πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι Δημοκρατία δεν είναι η σύνθεση των δύο μεγάλων κομμάτων που κυβερνούν την Ελλάδα, που δεν έχουν και την πλειοψηφία τώρα πλέον. Θέλω να πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει σύμφωνα με τις νοητικές του διαδρομές και όχι βάσει του θυμικού, το οποίο είναι και κακός αγωγός. Εάν ψηφίσει ελεύθερα και αβίαστα, ξέρει τι πρέπει να κάνει: να βάλει δυναμικά μέσα στο Κοινοβούλιο τα κόμματα εκείνα που έδειξαν δύναμη, ψυχή, σωφροσύνη και στιβαρότητα. Και θα το κάνει!