30.5.2012,

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ KONTRA CHANNEL (28/3/2012)

Στείλτο Email


ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ KONTRA CHANNEL (28/3/2012)

 

«Δικαιώθηκα στη θέση και εκτίμησή μου ότι η κ. Μέρκελ “μπλοφάρει” και ότι η χώρα δεν πρόκειται να πτωχεύσει και να φύγει από το ευρώ. Δεν με άκουσαν.

Τσίμπησαν, κιότεψαν και φοβήθηκαν. Δεν μπορούσα να ταυτιστώ μαζί τους. Η τρόικα μοιράζει πάρα πολλά λεφτά μέσω ενός γραφείου για να διαμορφώσει και να επηρεάσει την κοινή γνώμη της χώρας. Δίνει και μοιράζει λεφτά. Με τιμωρούν γιατί σήκωσα κεφάλι. Έχουμε μεγάλη συσπείρωση στο ΛΑΟΣ και σημαντικό ενδιαφέρον από στελέχη που θέλουν να συστρατευτούν μαζί μας στον εκλογικό αγώνα. Ο ΛΑΟΣ είναι πολύ πιο δυνατός από το 2009. Το σύστημα και στο παρελθόν έχει υποστηρίξει και υπερασπιστεί “φούσκες”,  οι οποίες φυσικά στη συνέχεια, ξεφούσκωσαν και εξαφανίστηκαν». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA CHANNEL, στον δημοσιογράφο Γ. Παπαγιάννη.

 

Γιατί στήριξα Παπαδήμο

Ξέρω ότι τιμωρούμαι γιατί αντιστάθηκα και γιατί σήκωσα ανάστημα. Τα γνωρίζω όλα αυτά. Γνωρίζω όμως και να μάχομαι, να πολεμώ  και να νικώ.

Ήταν θέμα ευθύνης να υποστηρίξω την Πρωθυπουργία του κ. Παπαδήμου. Δεν μπορούσα να αφήσω την χώρα στα χέρια του κ. Πετσάλνικου. Θα μπορούσα να αφήσω να πάνε με Πετσάλνικο και να τρίβω τα χέρια μου, αλλά δεν ξέρω τι θα γινόταν η Ελλάδα. Νομίζω ότι προσέφερα υπηρεσία στη πατρίδα μας εκείνη την στιγμή. Όταν είδα ότι δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που είχα θέσει, αποχώρησα.

 

Για τη προσχώρηση στο ΛΑΟΣ της κ. Αικ. Τσακάλου

Ήταν η ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου της SIEMENS η οποία δέχθηκε να μιλήσει και να αποκαλύψει το σκάνδαλο, ενώ θα μπορούσε πάρα πολύ καλά, με μια ιδιαίτερη περιποίηση να μην έχει μιλήσει καθόλου. Είχε το θάρρος να σηκώσει το ανάστημα και να χτυπήσει ένα σύστημα με πανευρωπαϊκά πλοκάμια. Μπόρεσε και αντιστάθηκε. Τιμώ τους ανθρώπους που σηκώνουν το ανάστημα τους. Αυτό το επικροτείς. Νομίζω ότι οι αποκαλύψεις που θα έλθουν στο φως για το θέμα της SIEMENS θα είναι πολύ σημαντικές. Κάποιοι δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Γιατί η Βουλή τα συγκάλυψε. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει…Και ο ένας κάλυψε τον άλλον. Δεν έγινε τίποτα για τα Ταμεία, τους ταμίες και τα κουκούλωσαν μεταξύ τους γιατί έχουν μεταξύ τους τις πομπές τους. Δεν θα πρέπει να αισθάνονται και τόσο ήσυχοι με την κ. Τσακάλου.  Πιστεύω ότι τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία να αποκαλυφτεί η αλήθεια που κάποιοι θέλουν να συγκαλύψουν, και μάλιστα, με μια άφεση αμαρτιών που προσπαθούν να περάσουν στη Βουλή αυτές τις ημέρες.

 

 

 

Για την υποψηφιότητα του κ. Παπαμιχαήλ

Ο κ. Γιάννης Παπαμιχαήλ, όταν κάποια στιγμή έφτασε στο μηδέν, είχε το θάρρος και τα ψυχικά αποθέματα να σηκωθεί και να αποκηρύξει ένα τρόπο ζωής. Θέλω να δείξει σε όλους τους νέους της πατρίδας μας αυτή την αποκήρυξη, οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν σε αυτή την κατάσταση. Επιτέλους, η κοινωνία δεν είναι για “κλώνους”. Πρέπει να έχουμε όλο τον κόσμο.  Θέλει να μπει, να προσπαθήσει  και να προσφέρει στη κοινωνία από τον χώρο της πολιτικής. Ας ανοίξουμε την “βεντάλια” της πολιτικής και ας δώσουμε την ευκαιρία να συμμετέχουν και άτομα μιας άλλης αντίληψης της κοινωνίας μας. Στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ θα συμμετέχει και ο κ. Παπαγεωργίου, καθηγητής πανεπιστημίου, ο μόνος Τουρκολόγος στην Ελλάδα. Ο κ. Παπαμιχαήλ θα είναι υποψήφιος στην Β’ Αθηνών, μαζί με άλλους 47 υποψήφιους. Το εκλογικό Σώμα θα διαλέξει και θα αποφασίσει ποιόν θέλει να το εκπροσωπήσει.

 

Για τη στάση Βορίδη- Γεωργιάδη

Οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης, έθεσαν μόνοι τους τον εαυτό τους εκτός κόμματος, αποφασίζοντας να πάνε κόντρα στην ομόφωνη απόφαση της Κ.Ε.

Ο κ. Σαμαράς καραδοκούσε γιατί είχε το πρόβλημα της απώλειας των 21 βουλευτών. Για το ΛΑΟΣ το θέμα αυτό τελείωσε.

Δεν θα κτίσω το καινούργιο οικοδόμημα με υλικά κατεδάφισης.  Δεν πρόκειται να πάρω κανένα βουλευτή από τη ΝΔ.

Δεν ξέρω πως θα τους συμπεριφερθεί ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος. Αυτό εξαρτάται και από τους ίδιους. Έχω την αίσθηση ότι η εν γένει πολιτική τους θα προσδιορίσει και το μέλλον τους. Ήδη, ο ένας από τους δύο, πλασάρεται ως υπαρχηγός της ΝΔ, και αυτό νομίζω ότι ενοχλεί τον κ. Σαμαρά!

Όταν ήλθε ο κ. Βορίδης στο ΛΑΟΣ, τον συνόδευαν 40 άτομα. Στην πρόσφατη εκδήλωση του ΛΑΟΣ στη Λαμία, όλα αυτά τα άτομα στρατεύτηκαν στις αρχές και στις αξίες του ΛΑΟΣ. Αυτό το γεγονός δείχνει ότι η αποχώρηση του κ. Βορίδη ήταν μια μεμονωμένη απόφαση με ιδιοτελή κίνητρα. Δεν τον ακολούθησε κανείς.

 

Για τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ

Εάν περάσουν το 50% των ψήφων του Ελληνικού λαού από κοινού οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, θα δικαιώνεται η κ. Μέρκελ να λέει ότι “…είχα δίκιο που πίεζα και να στρίμωχνα τους Έλληνες”.

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία. Είναι προσυμφωνημένο ότι θα συγκυβερνήσουν την επόμενη μέρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε φαίνεται αυτό από όλες τις πράξεις και κινήσεις τους. θεωρώ ότι από το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί ποιος θα γίνει Πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης τους. Αυτό το θέμα αφορά τους ίδιους και δεν θα τους υποδείξω τι θα κάνουν. Έχουν δέσει τα χέρια μόνοι τους πισθάγκωνα με την υπογραφή και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει προς την κ. Λαγκάρντ. Δεν μπορείς πλέον να πας μαζί τους. δεν μπορείς να πας σε μια πολιτική η οποία είναι ήδη προαποφασισμένη! Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν το συζητάμε.

 

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών

Θα μιλήσει το εκλογικό Σώμα και αναλόγως της απόφασης αυτής θα τοποθετηθούμε όλοι μας. Δεν είμαι καθόλου ζεστός. Είμαι εξαιρετικά παγωμένος να μπω σε μια διαδικασία με αυτούς που υπέγραψαν και κιότεψαν! Δεν μπορώ  να πάω μαζί τους.

 

Για την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη

Αυτά τα διάφορα σενάρια για την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη με «συγκολλητική ουσία» τον κ. Καραμανλή, ακούει ο κ. Σαμαράς και ανατριχιάζει! Τρελαίνεται και τον πιάνει ο πανικός και κάνει όλα αυτά τα πολιτικά  λάθη, το ένα μετά το άλλο. Όλα αυτά με αφήνουν παντελώς αδιάφορο. Με ενδιαφέρει να πάμε ήρεμα στις εκλογές. Προβλέπω ότι δεν θα είναι καθόλου ήρεμες οι εκλογές. Φοβούμαι ότι θα έχουμε αίμα στους δρόμους, κάτι το οποίο απεύχομαι. Ο Θεός να βάλει το χέρι του αλλά  και οι πολιτικοί το μυαλό τους.

Μετά τις εκλογές, έχουμε χρόνο για να συζητήσουμε. Όπως είπε και ο Παύλος Μπακογιάννης, «δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη Δημοκρατία».

Η σκέψη αυτή λειτουργεί εκ προοιμίου και εκ του πονηρού, για να παραπέμψει στη Ραφήνα. Αυτά αφορούν τον κ. Σαμαρά που ακούει τέτοια σενάρια και τρέμει. Ξέρει ότι δεν πατά καλά στα πόδια του. Με την πολιτική που ακολουθεί, κατόρθωσε να διώξει από δίπλα τους πιστούς σε αυτόν, τον κ. Μαρκόπουλο, και να έχει δίπλα του ανθρώπους οι οποίοι δεν υπακούν σε αυτόν αλλά στον κ. Καραμανλή! Δικό του το πρόβλημα. Δεν με αγγίζει και δεν  με απασχολεί.

 

Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ

Θα συμπεριλαμβάνει διάφορες προσωπικότητες που θα καλύπτουν όλα τα επαγγέλματα. Οι άνθρωποι της επικοινωνίας έχουν θέση μέσα στη Βουλή.

 

Για τον χειρότερο Πρωθυπουργό

Νομίζω ότι ο χειρότερος Πρωθυπουργός της μεταπολιτευτικής περιόδου ήταν ο τελευταίος. Ο αμέσως προηγούμενος, θεωρώ ότι ήταν ο αμέσως χειρότερος. Ο κ. Καραμανλής πήγε τη χώρα στα βράχια. Και ο Σημίτης το ίδιο.

 

Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας  Παπαδήμου

Ο κ. Παπαδήμος είναι ένας καλός τεχνοκράτης. Δεν τον γνώρισα ως πολιτικό. Δεν ξέρω αν εξελιχθεί σε πολιτικό. Είναι ένας καλός τραπεζίτης. Έτσι τον ήξερα και έτσι πίστευα ότι μπορεί να κάνει κάποια πράγματα. Όμως, οι δύο μεγάλοι, ο καθένας για τους; λόγους του, ο μεν ένας για να εξευμενίσει την κ. Μέρκελ, ο δε κ. Βενιζέλος γιατί έδινε εξετάσεις στην Ευρώπη, τον έβαλαν πάνω σε “ράγες” από τις οποίες δεν μπορούσε να ξεφύγει. Και για αυτό “στουκάραμε”. Μακάρι να μην είχαν μπει αυτές οι “ράγες”. Μπήκα με όνειρα και προοπτικές. Όταν είδα ότι αυτά προσδίδονται από τους άλλους δύο, σηκώθηκα και έφυγα.

 

Για το ΝΑΙ της Μπακογιάννη στη συνεργασία με ΝΔ

Η απάντηση της κ. Μπακογιάννη στο προσκλητήριο της ΝΔ, με παραπέμπει κάπου. Στο κάτω – κάτω, και τα δύο κόμματα ψήφισαν ΝΑΙ. Είναι πολύ συγγενή κόμματα. Δεν έχουν καμία διαφορά.

 

Πολύ σκληρό το δεύτερο Μνημόνιο

Με το  πρώτο Μνημόνιο, μπήκαμε σε ένα μηχανισμό με 3 χρόνια προοπτική. Με το δεύτερο Μνημόνιο, μπήκαμε σε ένα μηχανισμό με 40 χρόνια προοπτική. Είναι μεγάλη και σημαντική η διαφορά.

 

 

Για τον κ. Προβόπουλο και το επιλεκτικό κούρεμα των ομολόγων

Κατήγγειλα ότι κουρεύτηκαν και ψαλιδίστηκαν τα ομόλογα των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων, των Ασφαλιστικών Ταμείων, ενώ τα ομόλογα της GOLDMAN SACHS, δύο του κ. Χριστοδουλάκη και τρία του κ. Αλογοσκούφη, δεν ψαλιδίστηκαν. Αυτή είναι η απάτη!

Ο κ. Προβόπουλος, δρώντας αυθαίρετα, πήρε τα αποθεματικά  του ΤΕΙ Αθηνών στις 9 Μαρτίου και τα μετέτρεψε σε ομόλογα στις 12 Μαρτίου. Στις 13 Μαρτίου, με το κούρεμα,  είχαν χάσει το 68% της αξίας τους…

Αυτό σημαίνει ποινική διαδικασία, όσο και αν πιστεύει ο κ. Προβόπουλος ότι καλύπτεται.

Για όλα αυτά φταίει το σύστημα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, και ο κ. Προβόπουλος της Τράπεζας της Ελλάδος.