29.8.2012,

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΛΑ.Ο.Σ

Στείλτο Email


 

 

 

Είναι η ώρα μιας μεγάλης μάχης. Μια μάχη την οποία θα δώσουμε δυνατά, εθνικά, πατριωτικά και μαχητικά.

Γνωρίζουμε ότι απέναντί μας έχουμε συσσωρευμένες στρατιές δυνάμεων που δεν θέλουν τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό μέσα στα πόδια τους. Η απάντησή σε αυτούς είναι μία: Έχει πάψει η εποχή που ο ξένος παράγων αποφάσιζε ερήμην του Ελληνικού λαού. Ο λαός θα αποφασίσει και ο λαός θέλει τις υγιείς δυνάμεις μέσα στο Κοινοβούλιο!

 

Άκουσα τον κ. Σαμαρά να λέει, ότι αν έλθει μεθαύριο στα πράγματα, θα κάνει το ένα, το δύο και το τρία. Τον ερωτώ: Όταν ήταν παντοδύναμος, ο ισχυρότατος κρίκος στη κυβέρνηση Παπαδήμου, γιατί δεν έκανε όλα αυτά για τα οποία εγώ επέμενα μέσα εκεί; Γιατί τότε δεν τα έκανε και θα τα κάνει τώρα;

 

 

Ψεύδεται ο κ. Σαμαράς

Μετά από δύο εκλογικές περιπέτειες, ψεύδεται σαφώς ο κ. Σαμαράς. Μπορούσαν αυτά να έχουν γίνει.  Και το γνωρίζετε πολύ καλά. Γιατί κατ΄ επανάληψη έχει λεχθεί, ότι ήμουν ο μόνος που έλεγα ότι «η Ευρώπη δεν έχει την δύναμη να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ». Είναι εκβιασμοί της κας. Μέρκελ. Και ενώ αυτά τα έλεγα και επέμενα, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έλεγαν να μην προκαλούμε.

Τώρα, όλος ο κόσμος, όλα τα οικονομικά ιδρύματα, όλη η Ευρώπη ομολογεί ότι είναι αδύνατον η Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Και αυτά τα ψευτοδιλήμματα, ευρώ ή δραχμή, νομίζω ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν το εκλογικό Σώμα. Γιατί είναι και ψευδή και εκβιαστικά!

 

Μπαμπούλας ο Τσίπρας

Και τι επιχειρεί ο κ. Σαμαράς; Να αναδείξει ως “μπαμπούλα” τον κ. Τσίπρα.

Εμείς έχουμε τεράστια απόσταση από τον κ. Τσίπρα. Και οι επιμελείς του πολιτικού ρεπορτάζ γνωρίζουν ότι όσες φορές αναμετρήθηκε ο αρχηγός του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού με τον κ. Τσίπρα, δεν αναμετρήθηκε ο κρυπτόμενος στη Βουλή, κ . Σαμαράς. Εάν πράγματι ο κ. Τσίπρας είναι αυτά που καταμαρτυρά ο κ. Σαμαράς, τότε γιατί πριν από 15 ημέρες τον πρότεινε για πρωθυπουργό της χώρας, δια ψήφου ανοχής ή εμπιστοσύνης από τη ΝΔ;

Ή ήταν κακός και δεν έπρεπε να τον προτείνει, ή δεν είναι έτσι και το κάνει για να εκβιάσει τη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας είναι απέναντί μας.  Είναι προφανές ότι δεν εμπιστευόμαστε το πρόγραμμα του. Αλλά από κει και πέρα, ότι είναι ο μεγάλος “μπαμπούλας”, αυτά είναι διχαστικά. Διχαστικά τα οποία δεν έχει ανάγκη ο τόπος. Εάν οδηγήσουμε τη χώρα στο διχασμό με ευθύνη του κ. Σαμαρά, την επόμενη ημέρα που θα χρειαστούμε δυνατό, ενωμένο και συγκροτημένο τον ελληνικό λαό για να απαντήσει στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας, δεν θα τον βρούμε!

 

Το μήνυμα του ΛΑ.Ο.Σ

Το μήνυμά μας είναι : “Όχι πλέον διχαστικά διλήμματα. Όχι σε νέο διχασμό”. Πρώτα η πατρίδα και μετά όλα τα άλλα. Εμείς το πιστέψαμε. Το κάναμε δράση. Το κάναμε πράξη και βεβαίως ο κόσμος είπε: «Κοιτάξατε πολύ την Ελλάδα. Και δεν κοιτάξατε τους Έλληνες».

Ζητάμε συγγνώμη. Πίστευα λάθος. Πίστευα ότι πρώτα κοιτάζεις το σπίτι και μετά αυτούς που μένουν μέσα. Εάν έπεφτε το σπίτι, θα ήμαστε όλοι μας πολύ χειρότερα. Στηρίξαμε την Ελλάδα σε κομβικά σημεία και θα το ξανακάνουμε.

Γιατί εμείς δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα στη κατάσταση που είναι. Και που είναι η Ελλάδα; Είμαστε σε δεύτερες εκλογές  μέσα σε 40 ημέρες! Επειδή το ήθελε ο κ. Σαμαράς και τις δύο φορές! Μία που βιάστηκε να γίνουν οι πρώτες και που δεν μπόρεσε, όντας το πρώτο κόμμα, να συζητήσει και δεύτερη, να πείσει τους υπολοίπους να γίνει μια σοβαρή κυβέρνηση για την Ελλάδα.

 

Εγγύηση ο ΛΑ.Ο.Σ

Αποτελούμε την εγγύηση της Κυριακής το βράδυ. Το λέω για άλλη μια φορά. Ίσως ο Έλληνας και η Ελληνίδα να ήταν πολύ θυμωμένοι και δεν το άκουσαν.

Τώρα όμως, ο Έλληνας νομίζω ότι έχει συνειδητοποιήσει ότι ο θυμός δεν οδηγεί πουθενά, παρά σε νέα αδιέξοδα. Με την λογική, είμαστε η πρώτη προτίμηση. Και πρέπει να πείσουμε. Και για να πείσουμε, πρέπει να κινήσουμε όλη την Ελλάδα. Και η ευθύνη είναι όλων μας. Από το δικό μου γραφείο, μέχρι τις Τοπικές και Νομαρχιακές Επιτροπές.

Δεν θα έχουμε πολύπλοκα φυλλάδια. Θα έχουμε ένα με τις 15 άμεσες θέσεις και προτεραιότητες του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, για την ταχεία έξοδο του Ελληνικού λαού από την κρίση.