27.5.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟΝ FLASH

Στείλτο Email

«Δεν έχω πάψει να αγωνίζομαι. Έχω μάθει να κατακτώ, να διατηρώ, να χάνω δυνάμεις και να τις ξαναβρίσκω. Αγωνίζομαι από τότε που ήμουν 15 ετών. Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος. Το θέμα δεν είναι η ΝΔ. Είναι ο ξένος παράγοντας ο οποίος θεωρεί τον λόγο μου πολύ αιρετικό. Δεν τους αρέσει η εμμονή μου ότι πρέπει να ασκήσουμε μια πιο διευρυμένη πολιτική και να πλησιάσουμε τη Ρωσία. Να αντλήσουμε κεφάλαια, να τους παρέχουμε το Νεώριο ως βάση της. Όλα αυτά τους ενοχλούν. Υπήρχε η προγραφή μου. Με θέλουν έξω από το παιχνίδι». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του FLASH στο Σπ. Χαριτάτο.

«Εργαλείο» από τα παλιά ο Σαμαράς

Υπήρξαν χρήσιμα «εργαλεία», τόσο στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά – έχει άλλωστε ξαναπαίξει αυτό το ρόλο το 1993 με τη κυβέρνηση Μητσοτάκη – όσο και σε κάποια δικά μου παιδιά, τα οποία δεν είχαν αντοχές.

Όσο τους οδηγούσα από νίκη σε νίκη και από αξίωμα σε αξίωμα, ήταν καλά. Όμως, στη πρώτη τρικυμία, το έβαλαν στα πόδια. Δεν θα τα σχολιάσω. Αυτές ήταν οι αντοχές τους.

Για τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη

Η πρόσφατη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για να επιστρέψω στη ΝΔ μου θυμίζει εκείνον που μαχαίρωσε τον πατέρα του και αμέσως μετά λέει «γρήγορα στο νοσοκομείο»!

Το κλίμα στον ΛΑΟΣ

Το κλίμα μέσα στον ΛΑΟΣ είναι πάρα πολύ συσπειρωμένο. Ο κόσμος μας έχει πικραθεί, έχει ενοχληθεί και θέλουν να δείξουν ότι δεν καταβάλλονται.

Ίσως, αυτό είναι και το καλό που μου έχουν κάνει και η υπηρεσία που προσφέρουν στο κόμμα. Ο ΛΑΟΣ συνεχίζει αυτόνομα, με συνεργασίες κάποιων ομάδων που είχαν εμφανιστεί σε κάποιες εκλογές. Έρχονται για να δώσουμε την μάχη μαζί.

Για τον κ. Κώστα Πλεύρη

Η ουσία είναι ότι επανέρχεται στο στίβο ο κ. Κώστας Πλεύρης, ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Αυτό είναι και μια συμβολική κίνηση και ένα μήνυμα στους πατριώτες, στους εθνικιστές όπως θέλουν μερικοί να προσδιορίζονται, οι οποίοι έφυγαν από κοντά μας γιατί πίστεψαν ότι συμμετέχοντας στη κυβέρνηση Παπαδήμου, τους χαλάσαμε λίγο κάποια πράγματα. Ο κ. Κώστας Πλεύρης, ο οποίος είναι και «ο Πατριάρχης τους», ζήτησε να έλθει κοντά μας και να βοηθήσει. Ο ΛΑΟΣ βεβαίως, με πολύ χαρά αποδέχτηκε αυτή την πρότασή του.

Τι έκανα λάθος

Έκανα ένα μεγάλο λάθος, το οποίο πίστευα ότι δεν θα έκανα ποτέ στη πολιτική. Το λάθος μου είναι ότι έβαλα πρώτα την πατρίδα από το κόμμα μου.

Έπρεπε να ακολουθήσω τη συνταγή που ακολουθούν πιστά όλοι οι άλλοι.

Να βάλω πρώτο το κόμμα και το κομματικό συμφέρον και μετά βλέπουμε για την πατρίδα.

Όταν συγκροτούνταν η κυβέρνηση συνεργασίας, προσερχόμουν με την παρότρυνση όλων των παραγόντων της χώρας, «κοίταξε μην γίνει ο Πετσάλνικος πρωθυπουργός γιατί χαθήκαμε…».

Προσερχόμενος έλεγα «Να η ευκαιρία της ζωής μου! Θα πάει το κόμμα μου στο 20%! Θα αφήσω να κάνουν τον Πετσάλνικο πρωθυπουργό, στον οποίο έχουν συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου. Αυτός θα τα διαλύσει όλα και εγώ θα βγω ωφελημένος»!

Όταν όμως πέρασα την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου σκέφτηκα: «Τι πάω να κάνω; Αυτή είναι η Ελλάδα Έχω να διαλέξω ανάμεσα σε τρεις επιλογές:

Ή να παραμείνει ο κ. Παπανδρέου ο οποίος θα διέλυε τον τόπο, ή να δεχτώ τον Πετσάλνικο που θα μας οδηγούσε στον «Καιάδα», ή να προχωρήσω με τον Παπαδήμο, που ήταν η μόνη προσφερόμενη εναλλακτική λύση».

Αποφάσισα και έπραξα με γνώμονα το τι πραγματικά συνέφερε την Ελλάδα και το τόπο μου. Στηρίζοντας όμως την πατρίδα μου, δημιούργησα «τραυματισμούς» στο κόμμα μου.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Παίζονται κάποια παιχνίδια τα οποία αντιλαμβανόμαστε όλοι μας. Δημιουργούνται κάποιες συμμαχίες, ενίοτε και ανίερες. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι και το πολιτικό παιχνίδι. Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι αυτή η ένταση και οι δηλώσεις για αγωγές στα ΜΜΕ, ωφελούν και λειτουργούν αντανακλαστικά στο κόσμο. Είναι η δική του πολιτική.

Πιστεύω όμως ότι οι αποκλεισμοί από τα ΜΜΕ δεν προάγουν αυτό το λειτούργημα που διακονούν. Όμως, αισθάνομαι ότι συμβαίνει.

Θα δώσω την μάχη απ΄ όπου μπορώ και από όποιο Μέσο μου δίνει μικρόφωνο.

Βλέπω ότι κάποια συμφέροντα, έχουν δρομολογήσει κάποιες καταστάσεις.

Καμία σχέση με τον κ. Καμμένο

Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον κ. Καμμένο τους τελευταίους έξι μήνες. Ούτε μια φορά. Είναι ψευδές ότι έχω μιλήσει και ότι έχω έλθει σε επαφή με τον κ. Καμμένο. Νομίζω ότι ο καθένας μας έχει μια δική του παρουσία στα κοινά.

Παρακολουθώ όλα τα κόμματα. Και ως εκ τούτου, παρακολουθώ και το κόμμα του κ. Καμμένου. Δεν υπάρχει καμία σχέση.

Δεν πρέπει να αφήνουμε να αιωρούνται τέτοια πράγματα και φήμες.

Το σύνθημα του ΛΑΟΣ

Το σύνθημα του ΛΑΟΣ στις εκλογές είναι «Μαχητικά μπροστά».