27.5.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ REAL FM

Στείλτο Email

«Δεν σημαίνει ότι τα εγκαταλείπεις επειδή έχασες μια μάχη για 1.000 σταυρούς. Εάν το έκανα αυτό, θα λέγατε ότι ο Καρατζαφέρης το έβαλε στα πόδια. Δεν εγκαταλείπεις 200.000 ψηφοφόρους σου, οι οποίοι παραμένουν πιστοί και στρατιώτες, στη χειρότερη περίοδο που διανύεις σαν κόμμα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του REAL FM στον Ν. Χατζηνικολάου.

 

Η απογοήτευση των εκλογών της 6ης Μαΐου

Ο κόσμος αναγνωρίζει και συνειδητοποιεί ότι αν ήταν ο Καρατζαφέρης μέσα τώρα, δεν θα μπαίναμε σε περιπέτειες. Όλο και θα εύρισκε μια λύση. Το ακούω καθημερινά παντού σε όλα τα σαλόνια και σε όλα τα καφενεία.

Ο κόσμος κατάλαβε και είδε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι αυτό το οποίο περίμενε. Νομίζω ότι ο κ. Καμμένος, στις πρώτες εξετάσεις που έδωσε ως πολιτικός αρχηγός, έχει χάσει ένα μέρος της ευθύνης του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι «πλαστογράφος».

Θεωρώ ότι η κ. Μπακογιάννη, προσχωρώντας στο συνοικέσιο με τον κ. Σαμαρά, αφήνει έναν κόσμο που έρχεται σε εμάς.

 

Τι συζητήσαμε με τον κ. Σαμαρά

Μου ζήτησε ο κ. Σαμαράς να γυρίσω στη Νέα Δημοκρατία. Του είπα ότι θα πρέπει να δούμε ένα πλαίσιο αρχών. Του είπα «Εάν θέλεις συνεργασία κομμάτων τα οποία όμως θα διατηρούν την αυτοτέλειά τους, στο πρότυπο της Ιταλικής εμπειρίας, τότε είναι κάτι το οποίο μπορεί να αρχίσω να το συζητάω». Θα εμφανιζόμαστε ως ένα κόμμα, διατηρώντας όμως ο καθένας την αυτοτέλειά του. Έχω 16 βουλευτές και δεν μπορώ να πουλήσω κανέναν τους. Με ποια κριτήρια και με ποια λογική θα αποφάσιζα ποιους να πάρω και ποιους να αφήσω; Πως θα διάλεγα; Πατέρας δεν προδίδει τα παιδιά του.

Δεν ζήτησα ποτέ κανένα ποσοστό της κρατικής επιχορήγησης προς το κόμμα. Ουδέν ψευδέστερον! Γιατί δεν επιβεβαιώνει ο κ. Σαμαράς αυτό το οποίο δίνει ως διαρροή το κόμμα του; Ή ακόμα, επειδή αυτό πρωτοβγήκε στο ΒΗΜΑ, να βγει ο φερόμενος ως «μεσάζων» κ. Αβραμόπουλος και να το πει.

Αυτό πλέον ξεπερνά τα όρια της πολιτικής ανηθικότητας.

 

Το σχέδιο του Σαμαρά είναι η πλήρης εξόντωση του ΛΑΟΣ

Ενώ είμαστε στο μέσον των συζητήσεων και εξηγούσα στον κ. Σαμαρά ότι δεν μπορώ να προδώσω τα παιδιά μου και ότι είμαι ανυποχώρητος στο να πουλήσω τους ανθρώπους μου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι άλλοι το κάνουν, βγήκε δημοσκόπηση του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πανά, η οποία μου έδινε 81% δημοφιλία – διείσδυση στο χώρο της ΝΔ, έναντι 31% της κας Μπακογιάννη.

Ερώτησε ο δημοσιογράφος κ. Μυλωνάκης που παρευρισκόταν στο πάνελ της εκπομπής «Αποκαλυπτικό Δελτίο», αν ο κ. Σαμαράς απολαμβάνει τέτοιας δημοφιλίας στο κόμμα του. Η απάντηση ήταν αρνητική.

Τότε, είπα στους συνεργάτες μου, ότι εκεί τελείωσε και η οποιαδήποτε διαδικασία συνεργασίας με την ΝΔ!

Ο κ. Σαμαράς επέμενε στις συζητήσεις, την ίδια στιγμή που είχα μάθει τις κινήσεις που έκανε με τον κ. Πλεύρη και όλους τους άλλους.

Επομένως, είχε άλλο σχέδιο. Την πλήρη εξόντωση του ΛΑΟΣ. Δεν θα κάνουμε αυτή την χάρη του κ. Σαμαρά! Χρησιμοποιεί τους ανθρώπους ως «έμπορος κρεάτων». Άλλωστε, το ίδιο έκανε με τον κ. Στέφανο Στεφανόπουλο, με τον Κλείτο, με τον Μαντζώρη και τον Συμπιλίδη το 1993.

Έχει μάθει σε μια συνταγή. Πώς να το κάνουμε!

 

Πλαστός μπαμπούλας ο Τσίπρας

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε πολύ χειρότερα πράγματα το 1981, από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας σήμερα. Δεν ακούω σήμερα από τον κ. Τσίπρα να λέει «Απόψε πεθαίνει η Δεξιά». Δεν ακούω σήμερα να λέει ότι «Θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ». Γιατί ξαφνικά θα πρέπει να φοβηθώ σήμερα τον κ. Τσίπρα, απ΄ ό,τι φοβήθηκα το 1981 τον Ανδρέα Παπανδρέου;

Όλα αυτά τα διλήμματα που οδηγούν σε διχασμό. Είναι πολύ επικίνδυνα για τον τόπο. Το μόνο που δεν θέλει η χώρα μας στη κατάσταση που βρίσκεται, είναι ένας νέος εθνικός διχασμός!

Δεν αξίζει τον κόπο να τραυματίσουμε την Πολιτεία και την Δημοκρατία μας με αυτά τα διλήμματα.

 

Δύναμη σταθερότητας ο ΛΑΟΣ

Δεν μπορώ να λειτουργήσω με έναν άνθρωπο ο οποίος καθημερινώς επιβεβαιώνει την πολιτική ανηθικότητα. Θα έχω την πολιτική δύναμη και θα την χρησιμοποιήσω με την ίδια σωφροσύνη που την χρησιμοποίησα την προηγούμενη φορά, έστω και αν μου κόστισε.

Ο ΛΑΟΣ πρέπει να υπάρχει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Όλα αυτά τα χρόνια, έδειξα μια εξαιρετική ποιότητα. Ο ΛΑΟΣ είναι το καλύτερο κόμμα από τη μεταπολίτευση και μετά σε απόδοση, βάσει του περιοδικού «Βουλή και Βουλευτές». Σε δουλειά, σε σοβαρότητα, σε συνέπεια, σε αριθμό κοινοβουλευτικής δράσης, σε ομιλίες και σε παρουσίες.

Ο ΛΑΟΣ είναι το κόμμα που απέκρουσε μια σειρά νόμων που ήλθαν με ένα πλάγιο τρόπο. Είμαστε το κόμμα που έκανε τις περισσότερες ονομαστικές ψηφοφορίες και αναγκάστηκαν να αποκαλυφτούν πρόσωπα και προσωπεία.

Για την παρέμβασή μας και μια σειρά πραγμάτων. Γιατί στα δύσκολα, μπήκαμε μπροστά βάζοντας πρώτα την Ελλάδα και όχι το κόμμα.

Θα μπορούσα να αυξήσω τα ποσοστά μου στο 20%, αφήνοντας τον κ. Σαμαρά και τον κ. Παπανδρέου, να κάνουν πρωθυπουργό τον Πετσάλνικο.

Είχα να διαλέξω: Να αφήσω – όσο περνούσε από το χέρι μου – να παραμείνει πρωθυπουργός ο Παπανδρέου, με ό, τι καταστροφικό, ή να αφήσω τον κ. Πετσάλνικο, στον οποίο είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς και να τον εκθέσω έτσι ανεπανόρθωτα, ή να προτιμήσω την προσφερόμενη ως τρίτη λύση, τον κ. Παπαδήμο. Πήρα λοιπόν το κόστος και φορτώθηκα τον κ. Παπαδήμο στη πλάτη, ίσως περισσότερο από κάθε άλλον.

Αλλά η Ελλάδα, εν πάση περιπτώσει, δεν είναι στα χειρότερα. Άρα λοιπόν, μπορώ και λαμβάνω μεγάλες ευθύνες που δεν μου αναλογούν.

Και αυτό πιστεύω ότι ο κόσμος το έχει καταλάβει. Πιστεύω ότι θα το αξιολογήσει.

Νομίζω ότι είναι αρκετοί αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι η παρουσία του ΛΑΟΣ στη Βουλή, είναι αρκετά πιο χρήσιμη από κάποιες άλλες περιπτώσεις.