25.4.2012,

Συνέντευξη του Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργου Καρατζαφέρη στο REALFM

Στείλτο Email

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL.FM

 

«Η νέα δανειακή συμφωνία που επετεύχθη ήταν αναμενόμενη. Αλλά, από κοινωνικής απόψεως δεν θα αποδώσει τίποτα. Δεν θα μειωθεί η ανεργία, οι νεόπτωχοι και οι άστεγοι. Θα είναι μια σκληρή ζωή. Θα ζούμε σε ένα συγκεκριμένο χώρο – πλαίσιο, με συγκεκριμένες συνθήκες και έναν τρόπο ζωής. Δεν μπορείς να έχεις κάτι περισσότερο. Η χρεοκοπία δεν ήταν απαραίτητα η άλλη εναλλακτική λύση. Δεν είναι άσπρο – μαύρο αναγκαστικά».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του REAL.FM και στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.

 

Ακολουθούμε λάθος δρόμο

Η πρόταση μου, την οποία έχω αναλύσει κατ΄ επανάληψη και έχω αναπτύξει στη Βουλή, είναι ρεαλιστική και ουσιαστική. Να ζητήσουμε 5 χρόνια περίοδο χάριτος για να υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, την εφαρμογή του Σχεδίου Μάρσαλ που προβλεπόταν άλλωστε από τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου  για την ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη της οικονομίας. Εν συνεχεία, την πάγια ετήσια πληρωμή 10 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους μας για όσο διάστημα χρειαστεί, με επιτόκιο 1%, δηλαδή αυτό που χρεώνει η ΕΚΤ.

Τώρα,  με αυτήν την εξέλιξη και τη συμφωνία, και ξεφτίλες γίναμε διεθνώς και δεν πρόκειται να βγούμε στις διεθνείς αγορές πριν το 2020.

 

Εξασφαλίσαμε μόνο τους δανειστές μας

Συμφωνήσαμε να εξασφαλιστούν οι δανειστές μας με νέα ισχυρά εγγυημένα ομόλογα 3Α. Εξασφαλίσαμε ότι θα πάνε στις τράπεζες 30 δισ.ευρώ, χωρίς καμία άλλη εξασφάλιση. Θέλω να δω τι λεφτά και κεφάλαια θα μείνουν, για να διοχετευτούν τελικά στη “δρώσα”  και πραγματική οικονομία της χώρας. Εάν ήθελαν να μας βοηθήσουν πραγματικά και ουσιαστικά, θα συνόδευαν το ίδιο πακέτο που μας έδωσαν με το «Σχέδιο Μάρσαλ», που ήταν άλλωστε και η δική τους απόφαση για να πάρει πάλι μπρος η οικονομία.

Δεν θα πάρουμε «μπρος» σαν κοινωνία και οικονομία. Απλά, θα ζούμε σαν χώρα και θα απολαμβάνουμε τη ζωή και την ποιότητα διαβίωσης, που έχει κάποιος μέσα σε ένα στρατόπεδο.

 

Ακόμα “ψάχνεται” η κυβέρνηση

Η Ελληνική κυβέρνηση είναι δυσκίνητη. Δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε τίποτα. Πρότεινα να δώσουμε στο ενοποιημένο Ταμείο τις μετοχές που θα πάρουμε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Να προικίσουμε το Ταμείο με 30 δις.ευρώ με τις μετοχές των τραπεζών. Να τα επενδύσουν και να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα για τα επόμενα χρόνια με το Ασφαλιστικό τους. Φοβούνται ακόμα και να το συζητήσουν αυτό. Τα Ταμεία δεν απομυζήσαμε τόσα χρόνια και τα φέραμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας; Πρότεινα απλές, εφαρμόσιμες λειτουργικές και ρεαλιστικές λύσεις.  Σε όλα μου έλεγαν όχι.

 

Δεν ήθελαν να πάμε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το πήγα μόνος μου και είδατε το θετικό αντίκτυπο και αντανάκλαση που είχε για την υπόθεση μας. Η Ελλάδα θα έχει μέλλον, εάν όλες οι χώρες του Νότου ξεσηκωθούν απέναντι στην επικυριαρχία της κ. Μέρκελ. Άλλο Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλο η κ. Μέρκελ και οι “δορυφόροι” της. Όλες οι χώρες του Νότου πρέπει να ενώσουν τις προσπάθειες και τις δυνάμεις τους σε  μια συμμαχία και να δημιουργήσουν έναν άξονα. Να μην είμαστε μόνοι μας. Να δημιουργήσουμε έναν άξονα για να επαναφέρουμε την  Ευρωπαϊκή Ένωση με κέντρο τις Βρυξέλλες και όχι το Βερολίνο.  Αύριο θα έχουμε χειρότερα.

 

Πλήρης υποτέλεια και υποταγή

Πόσο αξιοπρεπές είναι για τη χώρα μας να υπάρχει και να λειτουργεί ένας Ευρωπαίος Επίτροπος δίπλα σε κάθε υπουργό; Είναι αναξιοπρεπές αυτό. Θα πρέπει να παραιτηθούν όλοι τους.

 

Για το ενδεχόμενο εκλογών

Δεν βλέπω να είναι κανείς “ζεστός” για τις εκλογές. Δεν βλέπω να είναι ο κ. Σαμαράς τόσο ζεστός όσο ήταν παλιότερα. Οι καταλυτικές ημερομηνίες των εκλογών συνεχώς απομακρύνονται. Εάν επιτραπεί στον ελληνικό λαό να μάθει όλη την αλήθεια για αυτά που συμβαίνουν, τότε θα στείλουν την ημερομηνία των εκλογών όσο πιο πίσω μπορούν. Δεσμεύτηκαν για άλλη μια σειρά επώδυνων, δυσβάστακτων και επιπόνων νέων μέτρων που θα εφαρμοστούν τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει καινούργιες μειώσεις στις συντάξεις, σε μισθούς και ακόμα περισσότερη ανεργία και φτώχεια. Τόνισα στον κ. Βενιζέλο με την επιστολή που του έστειλα χθες «να μην δεσμευτεί για νέα μέτρα».

 

Νέα μέτρα σε τρεις μήνες

Πήραν ό, τι πήραν από την συμφωνία με τρεις μεγάλες όμως δεσμεύσεις:

Τον Ιούνιο θα ληφθούν και άλλα νέα μέτρα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Θα υπάρχουν Επίτροποι σε κάθε υπουργείο. Ο πλήρης ευτελισμός της εθνικής μας κυριαρχίας…Επειδή μας θεωρούν αναξιόπιστους και μπαταχτσήδες, δεν θα μας δώσουν ούτε ένα ευρώ, αλλά θα ιδρύσουν ένα Ταμείο στο οποίο δεν θα πηγαίνουν μόνο αυτά τα λεφτά για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά θα πηγαίνουν και τα δικά μας λεφτά για πληρώνονται πρώτα οι δανειστές μας και μετά θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες του κράτους και της κοινωνίας μας.

Μου κάνει εντύπωση πως δέχθηκε και συμφώνησε ο κ. Σαμαράς αυτά τα μέτρα.

 

Για τη σχέση του ΛΑΟΣ – ΝΔ

Η ΝΔ πήρε στις τάξεις της δύο βουλευτές που είχαν διαγραφεί από την Κ.Ο. του κόμματος, ήταν «αδέσποτα». Ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να το κάνει αυτό με πιο κομψό τρόπο. Καμιά φορά, κάτω από ανάγκες και αγωνίες παραμερίζονται οι καλοί τρόποι. Ο κ. Σαμαράς μου έλεγε καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόσφατης συνεργασίας μας: “Γιώργο, βάλε πλάτη και θα το θυμάμαι“. Δεν πρόκειται να μη μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του Εκλογικού Σώματος εκείνης της Κυριακής των εκλογών, για «ψιλοπράγματα» αυτού του είδους. Θα δούμε πια θα είναι η απαίτηση της Κυριακής βάσει των θέσεων του Εκλογικού Σώματος και θα αποφασίσουμε.

 

Ποτέ ξανά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Αυτό που θα απαγορεύσω 100%, ή θα προσπαθήσω τουλάχιστον, με τις όποιες δυνάμεις μου, είναι να μην έχουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Γιατί, όπως δυστυχώς το πολιτικό σύστημα χειρίζεται σήμερα τα πράγματα, πάει για μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΝΔ. Κάτι τέτοιο θα είναι ολέθριο. Είναι ντροπή στην Ελλάδα, εκεί που μας κατάντησε και μας έφερε το ΠΑΣΟΚ να το αφήσουμε στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Πρέπει να τιμωρούνται οι ένοχοι αυτής της κατάστασης. Δεν το πήγε ο κ. Σαμαράς το θέμα εκεί. Τον «πήγαν» τον κ. Σαμαρά σε αυτή την εξέλιξη της συγκυβέρνησης. Θα αγωνιστώ για να μην είναι ξανά στα πράγματα αυτό ΠΑΣΟΚ που διέλυσε τον τόπο μας.

Αυτή είναι η δική μου διαφορά, εκτίμηση και στρατηγική έναντι όλων των άλλων.