27.4.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA

Στείλτο Email

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δεν έχουν υπογράψει όλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την επαίσχυντη αυτή επιστολή της κυρίας Μέρκελ. Και μιλάω για υπογραφή. Υπογραφή έχει μόνο του Σαμαρά, του Βενιζέλου». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA και τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη.

Για το αν θα υπάρξουν μετεκλογικές εξελίξεις στην κορυφή της ΝΔ

Βλέπετε νέο αρχηγό στη ΝΔ γιατί τέτοια πράγματα ακούω και εγώ;

Είναι μία υπόθεση ανοικτή. Το βλέπουν πολλοί μέσα στ Συγγρού.

Για το ποιοι είναι υπεύθυνοι για την υπογραφή των δεσμευτικών εγγράφων του Μνημονίου

Μιλάμε για την επιστολή προς την κυρία Λανγκάρντ, που μέσα λέει ότι «οι αρχηγοί που υπογράφουν την παρούσα δήλωση, αναλαμβάνουν την ευθύνη όσα χρόνια πολιτεύονται να μην ασκήσουν πολιτική εναντίον του Μνημονίου.

Την έχει υπογράψει ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός οικονομικών

Για το «Μέτωπο του Νότου»

Εγώ θα ήθελα ελεύθερους και αδέσμευτους ανθρώπους. Να απευθυνθούμε στο Νότο, ο οποίος Νότος διογκώνεται τώρα, με τη διαφαινόμενη νίκη του Ολάντ, και να πάμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από το Βορρά μία άλλη συμπεριφορά.

Για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας της χώρας την επομένη των εκλογών

Συμμερίζομαι ότι υπάρχει κίνδυνος να μην έχουν 150 βουλευτές. Και αυτό θα είναι «χαράς Ευαγγέλιο». Απίθανο ενδεχόμενο. Εφόσον είναι απίθανο, άρα θα μπορέσουν να κάνουν κυβέρνηση αυτοί. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξουν.

Και εξάλλου δεν μου το έχει πιστοποιήσει κανένας, μη εξαιρουμένου του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά. Κατ’ αρχήν έχουν υπογράψει το ίδιο Μνημόνιο, το ίδιο πρόγραμμα έχουν. Έχουν δεσμευτεί, ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, άρα θα κάνουν κυβέρνηση. Είναι δύο πακέτα στη συσκευασία του ενός. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Τι θα γίνει τον Ιούνιο, όταν χρειάζεται ένα «συμμάζεμα» της τάξης των 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ…..

Για τα λεγόμενα του κ. Βενιζέλου που ζητά την αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ

Είναι αρκετά ειρωνικό αυτό από πλευράς του κ. Βενιζέλου. Και βεβαίως ειρωνικά μπορεί κανείς να εκλάβει την πιθανότητα να έχει αυτονομία ενός κόμματος. Εδώ το ζητούμενο είναι τα δύο κόμματα μαζί πάρουν τους 151 βουλευτές.

Η συνεργασία είναι μονόδρομος για αυτούς. Να πιαστούν χέρι-χέρι για τον γκρεμό. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: «Αυτή είναι η πολιτική;». Ας έλθει κάποιος να μου πει ότι σίγουρα, με αυτήν την πολιτική, το Μνημόνιο βγαίνει και τότε ας κάνουμε όλοι θυσίες. Η αρχιτέκτων, η κυρία Λανγκάρντ, δεν είναι βέβαιη ότι θα υπάρξει ένα ευτυχές αποτέλεσμα.

Για το ότι ο ΛΑΟΣ ψήφισε το Μνημόνιο Ι

Δεν είναι το ίδιο πράγμα…

1)Ήταν για δύο χρόνια και φέτος, τέτοια εποχή, θα βγαίναμε στις αγορές. Τώρα μιλάμε για 30 χρόνια.

2)Τα χρήματα που θα παίρναμε θα τα διαχειριζόμαστε εμείς και όχι ένα Ταμείο εκτός Ελλάδος. Δεν το διαχειριζόμαστε εμείς. Δεν μπορεί αύριο το πρωί η ελληνική κυβέρνηση να πάρει 30 δισεκατομμύρια από εκεί. Τότε μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι θέλαμε τα λεφτά.

3)Και πιο βασικό. Τότε είχαμε 270 δισεκατομμύρια ευρώ καταθέσεις. Τώρα έχουμε 169 δισεκατομμύρια καταθέσεις. Δεν υπάρχει τρόπος να βγούμε. Άρα, δεν είναι τα ίδια πράγματα. Επί της ουσίας όμως. Υπάρχει ο Νότος. Μη χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Επαναλαμβάνω. Είναι η ΜΟΝΗ λύση!

Για τα δημοσκοπικά αποτελέσματα

Η αρνητική πορεία (στις δημοσκοπήσεις) ξεκίνησε από τη στιγμή που εγώ πήγα αντίθετα στην Τρόϊκα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ξέρω αυτούς τους μηχανισμούς πάρα πολύ καλά. Ξέρω πως ενεργούν σε κάθε χώρα. Ξέρω ότι προσεγγίζουν γραφίδες, μικρόφωνα, -ευτυχώς όχι όλους- ξέρω τι κάνουν.

Αυτοί, οι οποίοι έμειναν μέσα και έχουν όλη την ευθύνη και όλο το διασυρμό, κάτι έπρεπε να πουν. Εγώ σας λέω για ποιο λόγο. Είχα συμφωνήσει ορισμένα πράγματα και δεν μπορεί κανείς να τα αρνηθεί και τα έχετε στο αρχείο του MEGA. ΟΧΙ μειώσεις μισθών και συντάξεων. ΟΧΙ απώλεια εθνικής κυριαρχίας. ΟΧΙ ξεπούλημα του εθνικού πλούτου. Και όταν όλα αυτά που είχα συμφωνήσει μαζί τους και δημόσια «ξεστράτευαν», δεν μπορούσα να παραμείνω μέσα. Είναι ξεκάθαρο. Υπάρχει εξάλλου η «Λευκή Βίβλος», που κυκλοφορήσαμε σε 1.000.000 αντίτυπα. Όποιος τη διαβάζει καταλαβαίνει. Εγώ έχω αφήσει εκεί έξι επιστολές και δύο σημειώματα. Τα έδωσα στη δημοσιότητα. Θα καταλάβει τις αντιρρήσεις που είχα μαζί τους.

Για το τι μπορεί να κάνει η χώρα την Κυριακή το βράδυ

Προτείνω ξεκάθαρα την Κυριακή το βράδυ να υπάρχουν εκεί – με εντολή του Ελληνικού λαού – άνθρωποι με μυαλό. Γιατί δυστυχώς, το μυαλό είναι στα «ουσιώδη εν ανεπαρκεία». Αν ο κόσμος ψηφίσει με θυμό, ο θυμός είναι κακός σύμβουλος και μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες και σε περισσότερο περιπεπλεγμένες καταστάσεις από ότι είναι σήμερα. Άρα την Κυριακή το βράδυ, όσοι διαθέτουν ένα στοιχειώδες μυαλό, να κάτσουμε να βρούμε τη λύση.

Η λύση που προτείνω εγώ είναι η σύμπτυξη ενός «Μετώπου του Νότου» προς το Βορρά. Μόνοι μας ό,τι και να κάνουμε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Πόσο εύκολη είναι η συνεργασία των χωρών του Νότου;

Όταν τους είπα να πάμε την υπόθεση του Μνημονίου στο Ευρωκοινοβούλιο, μου είπαν: «Δεν γίνεται. Κόφτο». Πήγα μόνος μου, εντελώς μόνος μου, με την Τζαβέλα και το Σαλαβράκο, το πήγα στο Συμβούλιο των Προέδρων, το πήγα στην Ολομέλεια με τα γνωστά αποτελέσματα. Γιατί όχι; Να προσπαθήσουμε. Το θέλουν όλοι.

Έχω διατελέσει αντιπρόεδρος των Ευρωσκεπτικιστών, την ομάδα με την οποία είχαμε δώσει τη μεγάλη μάχη με το Ευρωσύνταγμα και πετύχαμε την ακύρωσή του. Έχω πάνω από 20 Ευρωβουλευτές στην ατζέντα μου, που θέλουν το θέμα αυτό και συμφωνούν για να γίνει μία σύμπραξη. Υπάρχει ένας «αέρας».

Για το αν βλέπει τους Ευρωπαίους εταίρους του Νότου έτοιμους να συγκρουστούν με τη Μέρκελ

Η κυρία Μέρκελ, βλέποντας ότι χάνει τη Γαλλία, έχει αρχίσει και βάζει την Ιταλία να παίζει τη «μύγα στο ρουθούνι» της Γαλλίας. Εγώ λέω να βάλουμε τη «μύγα στο ρουθούνι» της Μέρκελ. Θα προσπαθήσουμε. Έχουμε μία προοπτική. Από το να καθόμαστε παθητικά και να δεχόμαστε ό,τι λέει η κυρία Μέρκελ, με τον εδώ πρωθυπουργεύοντα κ. Ράϊχενμπαχ, δεν οδηγεί πουθενά. Εγώ παθητικά δεν στέκομαι. Θα κάνω μία ενεργητική πολιτική, θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που έκανα πριν από έξι χρόνια με το Ευρωσύνταγμα.

Για το ποιος είναι ικανός να υλοποιήσει αυτό το πλάνο στο εσωτερικό της χώρας

Εγώ είμαι ανοικτός σε αυτήν την ατζέντα. Σε ατζέντα παρακολουθήσεως του Μνημονίου είμαι απολύτως αρνητικός. Όμως επαναλαμβάνω ότι υπάρχει ένας κίνδυνος να χάσουμε κάθε έρεισμα στην Ευρώπη. Όλοι λένε: «Προσέξτε μήπως ο ελληνικός λαός ψηφίσει αυτά τα μέτρα. Θα έχει ένα άλλοθι η κυρία Μέρκελ να τα επιβάλλει και στις δικές μας χώρες. Αμυνθείτε. Να πούμε ότι ο ελληνικός λαός δεν τα δέχτηκε, για να μη τα δεχτούμε και εμείς». Δεν πρέπει να γίνουμε η «κακή ατραπός» για όλη την Ευρώπη.

Να ψηφίσουμε με λογική και όχι με θυμό. Και η λογική λέει να πάμε να αντισταθούμε και όχι να προσκυνήσουμε.

Για τις νέες εμφανίσεις στη γαλάζια πολυκατοικία, όπως εμφανίζονται δημοσκοπικά, και για την εμφάνιση της «Χρυσής Αυγής»

Κάθε συνοικία έχει και ένα κακόφημο σπίτι.

Δεν είμαι χαιρέκακος, αλλά δύο χρόνια στην αρχηγία της ΝΔ ο Σαμαράς και δημιουργήθηκαν δύο κόμματα από το εσωτερικό της, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και η κυρία Μπακογιάννη. Τώρα άμα μιλάμε για τη «Χρυσή Αυγή» και την εντάσσουμε μέσα στο κοινοβουλευτικό τόξο, μακριά από μένα. Νομίζω ότι η απογοήτευση και η απελπισία από την εν γένει πολιτική των δύο κομμάτων, γέννησε αυτές τις εξτρέμ καταστάσεις, που είναι τελικά επικίνδυνες για το «αύριο» της Δημοκρατίας. Ήδη λειτουργούμε με ένα έλλειμμα Δημοκρατίας. Φανταστείτε να μπουν μέσα και αυτοί οι Ναζιστές τι έχει να γίνει.