27.4.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR

Στείλτο Email

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σαφώς υπάρχει και άλλος δρόμος, ο τρίτος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αυτός ο δρόμος είναι υπαρκτός, αλλά και βατός. Τους τον είχα προτείνει και στη σύσκεψη που είχαμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Δυστυχώς, δεν με άκουσαν. Το Μνημόνιο όπως έχει εκπονηθεί και δομηθεί δεν βγαίνει. Άλλωστε, και η ίδια η αρχιτέκτων, ο άνθρωπος που το εισηγήθηκε και το σχεδίασε, η κα. Λαγκάνρτ, δεν είναι σίγουρη ότι μπορεί τελικά να υλοποιηθεί και να πετύχει. Επομένως, δεν έχουμε καμία ελπίδα. Ματαιοπονούμε. Το Μνημόνιο αυτό προβλέπει μείωση μισθών και εναρμονισμό τους με τα αντίστοιχα των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης. Αυτό σημαίνει μισθούς ύψους 250 ευρώ! Δεν βγαίνει».

Η πρόταση του ΛΑΟΣ

Η πρόταση του ΛΑΟΣ είναι να συμπράξουν όλοι οι λαοί του Νότου, μαζί και η Γαλλία. Την καλωσορίζουμε στο κλαμπ των χωρών του Νότου, τόσο από την πλευρά των σοσιαλιστών, όσο και από την πλευρά της κ. Λεπέν. Επομένως, ο λαός της Γαλλίας, είναι έτοιμος να αντιταχθεί στη «μπότα της Γερμανίας» που θέλει πάλι με τον τρόπο της να σκεπάσει και να κυριαρχήσει στην Ευρώπη. Δεν είμαστε πλέον μόνοι μας. Είναι τώρα όλοι οι λαοί του Νότου μαζί μας. Μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες προκλήσεις.

Έπεσε και η Ολλανδία

Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να ζήσει η Ευρώπη κάτω από τη λιτότητα που επιβάλει η κ. Μέρκελ. Η Ολλανδία, μια πλούσια και οικονομικά εύρωστη χώρα του πυρήνα και του κορμού της Ευρώπης, με άριστη πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ, έπεσε για μια ελάχιστη υποψία λιτότητας. Δεν μπόρεσαν να περάσουν μέτρα λιτότητας 14 δισ ευρώ και έπεσε η κυβέρνησή τους!

Μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα και να ανατρέψουμε καταστάσεις, μόνο αν πάμε όλες οι χώρες μαζί. Αν τα δύο κόμματα λάβουν περισσότερο από 50% στις εκλογές, θα επιβραβεύουν και θα νομιμοποιήσουν την πολιτική της κ. Μέρκελ σε όλη την Ευρώπη. Θα λέει ότι “ο ελληνικός λαός υιοθέτησε τα μέτρα μου”. Θα είναι καταστροφικό για όλους τους λαούς.

Πρέπει να βρούμε ένα άλλο δρόμο. Δεν μπορούμε να αποκρούσουμε τις υπογραφές του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Δεσμεύτηκαν στην κ. Λαγκάρντ. Εάν συμπράξουμε όλες οι χώρες του Νότου θα πετύχουμε πολλά.

Όλοι οι λαοί του Νότου περιμένουν το μήνυμα των εκλογών.

Για τις δηλώσεις Προβόπουλου

Έχω κουραστεί από όλα αυτά τα εκβιαστικά διλήμματα. Έχουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου. Έχουμε εύφορη γη και μια εξαιρετική γεωστρατηγική θέση. Το είπε άλλωστε και η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στο BBC, ότι μπλοφάραμε και στριμώξαμε την Ελλάδα να ακολουθήσει τις θέσεις και τις προσταγές μας.

Όλοι μαζί μπορούμε

Είμαι ανυποχώρητος. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε. Το πρόβλημα πλέον δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη τη Νότιο Ευρώπη.

Δεν είμαστε μόνοι μας.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών

Δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος ότι και τα δύο κόμματα του Μνημονίου μαζί θα κατορθώσουν να περάσουν τους 150 βουλευτές. Πιστεύω ότι θα χρειαστούν πολλοί περισσότεροι από 151 βουλευτές για να έχεις ισχυρή διακυβέρνηση.

Είμαι έτοιμος να έλθω σε ένα διάλογο, αρκεί ο άξονας να είναι η ακύρωση του κακού αυτού Μνημονίου. Δεν είμαι από αυτούς που «πετάνε πέτρες στη τζαμαρία» και διαλαλούν διάφορα ουτοπιστικά, όπως μονομερή διαγραφή χρέους, όχι στο Μνημόνιο κ.λπ. Ο ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα ευθύνης. Δεν γίνομαι ούτε Τσίπρας, ούτε Καμμένος.

Λέω ότι υπάρχει ένα «φως». Αυτό το «φως» είναι να συνασπισθεί ο Νότος για να διεκδικήσει από το Βορρά. Στην ίδια κατάσταση με τη δική μας είναι τώρα και άλλοι λαοί.

Για μετεκλογικές συνεργασίες

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος βρίσκονται σε ένα άλλο κόσμο μακριά από εμένα. Είναι σε άλλες ώρες του 24ωρου! Εγώ είμαι το πρωί και αυτοί είναι το βράδυ.

Λέω όμως ξεκάθαρα, ότι Πρωθυπουργός της χώρας μας την 7η Μαΐου, δεν να είναι κάποιος από αυτούς που υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν στη κ. Λαγκάρντ. Έδεσαν τα χέρια τους πισθάγκωνα μόνοι τους, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος.

Δεν μπορεί να είναι οι «οδηγοί» της επόμενης ημέρας. «Επιβάτες» ναι. Οδηγοί όμως όχι. Κυβέρνηση μπορεί να είναι τα κόμματά τους, αλλά όχι όμως αυτοί οι δύο!

Έχω στο νου μου το τι θα κάνω τη Κυριακή το βράδυ. Θα το αποκαλύψω τότε και βάση του εκλογικού αποτελέσματος.

Διαβεβαιώνω τους Έλληνες πολίτες ότι θα υπάρχει ασφαλής κυβέρνηση την Δευτέρα 7 Μαΐου. Τουλάχιστον, όσο περνά από τα χέρια μου, δεν θα αφήσω τη χώρα να πάει στα “μπάζα”, όπως έχει προδιαγράψει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος με την υπογραφή τους. Αυτό είναι σίγουρο.

Ψηφίζουμε για το αύριο και όχι για το χθες

Η Χρυσή Αυγή αντλεί και αλιεύει κόσμο και ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα. Οι υποστηρικτές της είναι άνθρωποι απογοητευμένοι, δυσαρεστημένοι και απελπισμένοι από το πολιτικό σύστημα της χώρας μας. Προέρχονται από όλα τα κόμματα και τα κοινωνικά στρώματα. Τους ενώνει η απελπισία και η απόγνωση.

Σε αυτούς τους πολίτες θέλω να κάνω μια έκκληση. Να μην ψηφίσουν με οργή και θυμό. Είναι λάθος οδηγός. Να ψηφίσουν με τη λογική και με νηφαλιότητα.

Δεν ψηφίζουμε για το χθες. Ψηφίζουμε για το “αύριο”. Αν ψηφίσουν με λογική και σύνεση, τότε θα βάλουν μέσα στη Βουλή ανθρώπους με μυαλό.

Η Κυριακή, το βράδυ των εκλογών, δεν χρειάζεται τσαμπουκά. Χρειάζεται μυαλό. Πρέπει να βγουν άνθρωποι οι οποίοι θα διαθέτουν το στοιχειώδες μυαλό που θα μας φέρει μια ασφαλή, αποτελεσματική και σίγουρη διακυβέρνηση του τόπου.

Η θέση του ΛΑΟΣ είναι έξω από το Μνημόνιο με τη σύμπραξη όλων των λαών του Νότου απέναντι στο Βορρά.