25.4.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9

Στείλτο Email


 

 

«Δεν θα χαρακτήριζα ως πόλεμο την κατάσταση με την ΝΔ. Εμείς πάντως δεν έχουμε συμμετοχή σε τίποτε από αυτά. Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους και μια απόλυτα ψύχραιμη στάση. Δεν καταφύγαμε σε μια συνθηματολογία του παρελθόντος ανάλογη με αυτή του ΄65 όπως θα μπορούσε κάποιος να κάνει. Κοιτάζουμε το αύριο και μόνον αυτό. Όποιος νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί, ας απολογηθεί. Εμείς βλέπουμε μόνον μπροστά». Αυτά μεταξύ άλλων ανέφερε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ράδιο 9, στον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

 

Επιστολή ενόψει του EUROGROUP

Απέστειλα μια επιστολή στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και στους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά ενόψει του σημερινού EUROGROUP όπου επισημαίνω τα εξής: Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να δεσμευτεί για νέα μέτρα (επαπειλούμενα) κατά τον προσεχή Ιούνιο γιατί η αντοχή του λαού έχει φθάσει στα έσχατα όριά της και κυρίως δεν πρέπει να πουν ναι στην ταπείνωση του εφευρήματος του «ειδικού λογαριασμού» και της αυξημένης εποπτείας. Επισήμανα πως ο συνδυασμός χρεών, των απάνθρωπων μέτρων αλλά κυρίως της ταπείνωσής μας ως λαού και ως χώρας φοβάμαι πως θα μας οδηγήσει στην κοινωνική έκρηξη και την μεγάλη ανωμαλία.

 

Προσπάθειες να λειτουργήσει η κυβέρνηση.

Από πολύ νωρίς με μια σειρά από επιστολές μου είχα επισημάνει στον πρωθυπουργό πως το σχήμα αυτό δεν θα μπορούσε να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο. Έπρεπε με κάθε τρόπο να απόσυμφορηθεί, να σταματήσει να αποτελεί τροχοπέδη. Να μην χάσει η κυβέρνηση τον προσανατολισμό της. Αποχώρησα γιατί δεν μου δόθηκαν οι κατάλληλες εγγυήσεις πως η νέα δανειακή σύμβαση ήταν σύννομη με τους νόμους του κράτους και το ευρωπαϊκό σύνταγμα. Ζήτησα μετ’ επιτάσεως να μας δώσει την γνώμη του το Ελεγκτικό Συμβούλιο τους κράτους. Μου είπαν όχι. Ζήτησα την γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του κράτους. Μου είπαν όχι. Ζήτησα να μας πει η Τράπεζα της Ελλάδος αν το χρέος θα είναι βιώσιμο ή όχι. Μου αρνήθηκαν. Πως λοιπόν εγώ θα έβαζα μέσα σε δύο ώρες μια υπογραφή που θα δέσμευε την πατρίδα μου για πολλά χρόνια μετά, και μάλιστα στο Αγγλικό Δίκαιο που γνωρίζετε όλοι τι σημαίνει αυτό.

 

Γιατί αποχώρησα από το Συμβούλιο αρχηγών

Μιλήσαμε μέσα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για την απειλούμενη κοινωνική έκρηξη που θα έφερνε η πιθανότητα των περικοπών στις συντάξεις. Και συμφώνησε μαζί μου και ο κ. Σαμαράς. Μόλις λοιπόν συμφωνήσαμε είπε ο κ. Βενιζέλος να πάρουμε τώρα τηλέφωνο τον κ. Τόμσεν να τον παρακαλέσουμε να μας το εγκρίνει. Ε λοιπόν εγώ δεν θα καθόμουν να παρακαλώ έναν υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι ντροπή.

 

Η Ευρώπη στενάζει

Σας το έχω ξαναπεί πως η Ευρώπη στενάζει από τον βραχνά της Γερμανίας. Δέχτηκα επίσκεψη από Διευθυντή γραφείου Ευρωπαίου Επιτρόπου ο οποίος μου είπε πως πρέπει η Ελλάδα να αντιδράσει για να σωθεί η Ευρώπη από την επικυριαρχία της Γερμανίας, το καπέλωμα της Μέρκελ. Που βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Τον έχετε δει πουθενά να βγει να μιλήσει; Σήμερα στην Ευρώπη αποφασίζει η κα Μέρκελ. Έτσι αποφάσισα λοιπόν και έστειλα τις επιστολές μου στο Ευρωκοινοβούλιο και στους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου και είδατε το αποτέλεσμα που αυτές είχαν.

 

Χρειάζεται στρατηγική και διαπραγμάτευση.

Τίποτε ακόμη δεν έχει χαθεί. Σήμερα κιόλας, όχι αύριο, σήμερα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας της Ιταλίας και της Πορτογαλίας μία συνεννόηση για να πολεμήσουμε μαζί σε αυτό το eurogroup. Αν είμαστε μαζί σαν Νότος μπορούμε να νικήσουμε. Θα δείτε πως η υπόλοιπη Ευρώπη θα αντιδράσει, θα σταθεί στο πλάι μας.

 

Κοινοβουλευτική διπλωματία.

Στο πλαίσιο αυτών των κινήσεων έστειλα και την Παρασκευή επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο όπου τον καλούσα να ενεργοποιήσει τις ομάδες φιλίας του Κοινοβουλίου. Χρειάζεται στρατηγική και διαπραγμάτευση.

 

Ο ΛΑΟΣ συσπειρώνεται.

Δεν ήταν δημοσκοπικοί οι λόγοι που μας οδήγησαν να επιλέξουμε την στάση αυτή που κρατήσαμε. Ήταν μια περήφανη στάση που απαιτούσαν οι περιστάσεις. Ο ελληνικός λαός αισθάνεται περήφανος που κάποιος σήκωσε επιτέλους το κεφάλι ψηλά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη συσπείρωση στις τάξεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

 

Για πιθανές μεταγραφές από την ΝΔ.

Δεν συζητάμε με βουλευτές της ΝΔ. Έχω ήθος.