16.4.2012,

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στείλτο Email


Παρέμβαση του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά την έναρξη της συζήτησης του νέου Μνημονίου, επί του ζητήματος της διαδικασίας του κατεπείγοντος.
 
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):
Αντιλαμβάνεστε ότι όλοι μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σήμερα, βουλόμεθα κάτω από μία ασφυκτική πίεση, που γίνεται εξαιρετικά πιο ασφυκτική από το «υπερεπείγον». Επιχειρηματολόγησε επ’ αυτού ο κ. Αντιπρόεδρος, συνταγματολόγος στην ιδιότητα. Ερωτώ: Νόμιμο είναι, ηθικό είναι; Να συζητήσουμε για μία κορυφαία πράξη, που θα είναι συνοδός της ζωής, όχι μόνο της δικής μας, αλλά και των παιδιών μας και των εγγονών μας, χωρίς να μπορούμε να μιλήσουμε; Είπε ότι την Τετάρτη υπάρχει η πίεση -εκβιασμό το λένε οι άλλοι- του Eurogroup. Έχουμε, όμως, και την αυριανή ημέρα, ας δώσουμε το χρόνο να υπάρξει μία συζήτηση άνετη. Να ακουστούν όλες οι απόψεις, μην αισθάνονται ότι είναι σε μειονεκτική θέση όλοι εκείνοι που θέλουν να επιχειρηματολογήσουν αντίθετα από την πλειοψηφία. Ας ακούσουμε, δεν βλάπτει! Και, βεβαίως, θα ήθελα να πω προς όλους ότι δεν χρειάζονται ακρότητες. Από καμία πλευρά. Σαν κι αυτές που ζήσαμε πριν από λίγο και από εσάς, αλλά και από κάποιους βουλευτές της Αριστεράς. Χρειαζόμαστε χειροπιαστά επιχειρήματα, δεν χρειαζόμαστε χειροπιαστές εκτοξεύσεις. Ας είμαστε, λοιπόν, τόσο υπεύθυνοι όσο το επιβάλλουν οι περιστάσεις. Κάνω έκκληση σε σας κ. Πρόεδρε, για την Δημοκρατία, μία ημέρα μόνο, δεν αλλάζει τίποτα. Γιατί να ψηφίσουμε σήμερα μέχρι τις δώδεκα τα μεσάνυχτα; Μπορεί να πάμε και μέχρι τις 2.00. Να συνεχίσουμε αύριο το πρωί και να ψηφίσουμε αύριο. Δε χάλασε ο κόσμος! Μπορούμε να κουραστούμε λίγο παραπάνω, για να στηρίξουμε τη Δημοκρατία που κλονίζεται. Και εάν επιτέλους έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, σ’ αυτό το επίπεδο του πλήρους ελέγχου της πολιτικής και κοινοβουλευτικής ζωής από τους δανειστές μας, τότε μόνο μία λύση υπάρχει: Εκλογές εδώ και τώρα! Διάλυση της Βουλής σήμερα και πάμε σε εκλογές!              
 
Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ  είπε τα εξής:
 
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):
κ. Πρόεδρε, προχθές, έκανα σαφή τη θέση μου στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών -όπου λάθρα μπήκε μέσα ο κ. Βενιζέλος και τον πέταξε έξω ο Πρωθυπουργός- ότι δεν μπορώ να συνδιαλέγομαι με τις εντολές της κας Μέρκελ. Ε, δεν μπορώ ούτε με τις μαριονέτες της!»