10.4.2012,

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Στείλτο Email

 

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση τροπολογίας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

 

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

κ. Υπουργέ, γνωρίζετε τη θέση μας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Πρόκειται για κλοπή από το ισχνό πορτοφόλι του Έλληνα πολίτη. Δεν είναι δυνατόν, αυτήν την περίοδο, να δίνονται 30 εκατομμύρια στα κόμματα. Να κάνει ο καθένας το κουμάντο του! Και δεν είναι μόνο τα δύο κόμματα -ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά είναι και άλλα οικονομικά ισχυρά κόμματα που δεν είναι υπέρ της προσπάθειας να φρενάρουν την κατηφόρα της κυβέρνησης. Για ποιο λόγο δίνονται τα λεφτά; Για να κάνει το κομμάτι του ο κ. Σαμαράς και να δίνει 660.000 ευρώ ενοίκιο το χρόνο σε πολυτελή γραφεία; Και τους δίνετε και το ακατάσχετο για να μην μπορούν να τα πάρουν αυτοί στους οποίους τα δύο κόμματα χρωστάνε; Χρωστάνε και στην Αγροτική Τράπεζα 250 εκατομμύρια ευρώ και η τράπεζα κλείνει. Τι θα γίνει με αυτά τα λεφτά;

Τους δίνετε τη χρηματοδότηση τώρα για να πάμε σε πολυτελείς εκλογές; Για να κάνουν ουσιαστικά αυτό το πινγκ πονγκ που είδαμε το Σαββατοκύριακο μεταξύ τους και για να χρηματοδοτήσουν ουσιαστικά τα προσφιλή τους ΜΜΕ;

Σε ποιες εκλογές πάμε; Με 40 πολιτικά γραφεία των υπουργών του ΠΑΣΟΚ και 7 πολιτικά γραφεία των υπουργών της ΝΔ; Τις ρουσφετικές τροπολογίες τις είδατε. Πάγωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ξέρετε τι γίνεται σήμερα στα υπουργεία; Γίνεται δουλειά παραγωγική για το κράτος ή ρυθμίζουν «τόσους θα πάρω με οκτάμηνο, τόσους εσύ» κλπ; Χρειάζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, δεν μπορούμε να πάμε με άνισο τρόπο στις εκλογές! Θα πάμε με ίσους όρους! Και γι’ αυτό λέω όχι χρήματα, να πάμε όλοι με ίσους όρους και όχι με υπουργικά-πολιτικά γραφεία.

Επιτέλους, οι εκλογές αυτές γίνονται και αφορούν τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να συμμετέχουν οι ξένοι παράγοντες με δηλώσεις της κα Λανγκάρντ και του κ. Σόιμπλε ποια κόμματα πρέπει να προτιμηθούν Αυτά πρέπει να τα απαγορεύσετε! Και αν δεν έχετε τη δύναμη, να το ομολογήσετε ότι δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε.

Ούτε ο αμερικανικός παράγοντας θα κάνει κουμάντο! Ανατρίχιασα διαβάζοντας μία εφημερίδα, σήμερα, να λέει ότι ο πρέσβης της Αμερικής είχε πάει σε στέλεχος της ΝΔ, αρχηγό νεότευκτου κόμματος, και του είπε γιατί δεν παίρνει όπλα ο υπουργός της ΝΔ από την Αμερική και κοίταξε αυτό και κάνε μια αίτηση για να γίνεις υπουργός.. Τι είναι αυτά; Πώς τα επιτρέπουμε αυτά να γίνονται; Δεν χρειάζεται μόνο μία διάψευση σε επίπεδο θιγομένου, χρειάζεται μία διάψευση σε επίπεδο πολιτικού κόσμου. Δεν μπορεί να αφήνουμε τον Αμερικάνο να κάνει ό,τι θέλει, να δίνουν αναφορά οι βουλευτές και οι υπουργοί γιατί δεν παίρνουν όπλα από εκεί και να τους λένε «θα σου δώσουμε το κατιτί». Είναι ντροπή για την εθνική κυριαρχία και για το ελληνικό φιλότιμο! Επιτέλους, θα πάμε σ’ αυτές τις εκλογές με κυρίαρχο τον ελληνικό λαό και όχι κυρίαρχο τον ξένο παράγοντα!

 

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Γιαννίτση, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

Χαίρομαι, κ. Υπουργέ, που συμφωνήσατε στην ουσία των πραγμάτων. Δεν πρέπει να δοθούν λεφτά. Είναι άνισος ο αγώνας. Τα σπαταλήσανε όπως τα σπαταλήσανε. Λεφτά πήρανε και τα σπαταλήσανε. Επειδή αυτά γίνανε προβληματικές επιχειρήσεις, όπως κι εσείς είπατε στην πρωτολογία σας, δεν σημαίνει ότι αντέχει ο λαός, ο καταδυναστευμένος λαός, ο πεινασμένος λαός, να βάλει το χέρι στην τσέπη για να δώσει κεφάλαια στα κόμματα τα προβληματικά. Δεν πρέπει να δοθούν λεφτά και, επιτέλους, θέλω τη θέση σας για το εάν πιστεύετε ότι πρέπει να πάμε σε αντικειμενικές εκλογές, αντικειμενική προεκλογική περίοδο με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Δεν μπορεί να πάμε με κυβερνήσεις οι οποίες απέδειξαν το τελευταίο εικοσαήμερο ότι ενδιαφέρονται μόνο για ρουσφέτια. Υπηρεσιακή κυβέρνηση για να πάμε σε δίκαιες εκλογές και εκλογές οι οποίες θα αφαιρέσουν πάθος και δεν θα προσθέσουν οργή.

 

Ύστερα από μεσολαβήσασες τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

Οποία επιβεβαίωση μέσα σε 24 ώρες, ότι θα συγκυβερνήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ! Άκουσα την κοινή υπερασπιστική θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Τα ίδια πράγματα! Έχουμε τύπο και ουσία. Έστω ότι ο τύπος είναι με την πλευρά τους, η ουσία όμως; Είναι συνταγματικό ή αντισυνταγματικό; Γιατί φοβόμαστε να το πούμε στον ελληνικό λαό; Πιστεύω ότι η κα Μπακογιάννη έχει απολύτως δίκιο, να θέσουμε το θέμα σε συζήτηση και να μη φοβόμαστε. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά! Τόσα ώστε να γελοιοποιούνται κάποιοι!