30.1.2012,

KΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ REAL FM

Στείλτο Email

«Θα πρέπει να καταλάβουν οι τροϊκανοί και τα αφεντικά τους, ότι το πολιτικό σύστημα στην χώρα μας δεν είναι προσωποπαγές, είμαστε «Συνταγματική Δημοκρατία» και έχουμε θεσμούς. Η απαίτησή τους είναι κωμική και σε κωμικά κελεύσματα δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξη του στον  Real FM, στους δημοσιογράφους Α. Παυλόπουλο και  Μ. Μιφλή.
 
Απαιτήσεις χωρίς νόημα
Τι σημαίνει να δεσμευτώ εγώ, ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου;
Ο Παπανδρέου σε έναν μήνα, 20 μέρες δεν θα αποτελεί τίποτα. Ο κ. Σαμαράς αν θέλει αύριο το πρωί μπορεί να αλλάξει την ΝΔ να την κάνει ΕΡΕ, ότι θέλει, ή να πάρω εγώ τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και να τον κάνω Εθνική Ανεξαρτησία. Τι κωμικά πράγματα είναι αυτά;
 
Στην Βουλή η Νέα Συμφωνία
Η κυβέρνηση, η συγκυβέρνηση, θα προτείνει στην Βουλή, η οποία θα ψηφίσει και για να υπάρξει εφαρμογή του νόμου. Υπογράφει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τι άλλο μπορεί να ζητάνε; Ας αφήσουμε τα κωμικά πράγματα. Υπογραφή ευτελισμού εγώ τουλάχιστον δεν βάζω και δεν πιστεύω πως είναι διατεθειμένοι να βάλουν και οι υπόλοιποι ή κάποιοι εξ αυτών. Αυτό για να αποκαταστήσουμε την λογική γιατί κάποιοι δεν συνειδητοποίησαν τι είπα εχθές. Δεν είναι προσωποπαγές το πολιτικό σύστημα. Είμαστε Συνταγματική Δημοκρατία και η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ ανέντιμη!
 
Σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα
Να μην είσαστε σίγουροι πως τα πράγματα θα πάνε όπως περιγράφονται στο δεκασέλιδο. Υπάρχουν περιθώρια άλλων πραγμάτων πέραν από την διαπραγμάτευση η οποία είναι ανοιχτή. Ας το ξεκαθαρίσουμε. Ένα πράγμα λέω. Δεν φοβάμαι καθόλου την χρεοκοπία. Αυτό όμως το κείμενο το οποίο είναι εξαιρετικά άδικο δεν μπορεί να περάσει. Το απόγευμα στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα τεθούν άλλοι παράμετροι για να δούμε τι θα γίνει.
 
Να μην περιμένουν από εμένα υπογραφή ευτελισμού
Το είπα και από το βήμα της Βουλής. Να μην περιμένουν από εμένα να βάλω υπογραφή ευτελισμού. Το όλο αυτό κείμενο μου δίνει δυνατότητες άλλης προσέγγισης. Το Μάρτιο δεν τον φοβάμαι για χρεοκοπία. Και αυτό εννοώ διότι δεν είναι όλοι γνώστες όλων των παραμέτρων.
 
 
 
Και αυτό το κείμενο που έχει έρθει μην νομίζετε πως θα περάσει έτσι!! Ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να υπογράψει γιατί αποτελεί θεσμοθετημένο όργανο. Έχουμε Συνταγματική Δημοκρατία και δεν έχουμε προσωποπαγές σύστημα για να υπογράψουμε εγώ, ο Αντώνης και ο Παπανδρέου. Βεβαίως και ο πρωθυπουργός θα υπογράψει ότι συμφωνήσουμε, διότι εμείς δεν είμαστε “Συνταγματικό Όργανο” και αυτό ας το καταλάβουν καλά! Εγώ μιλάω για την επιστολή που αναφέρεται στους πολιτικούς αρχηγούς και όχι στους όρους που αναγράφονται. Και επαναλαμβάνω πως δεν είμαστε προσωποπαγές πολιτικό σύστημα, αλλά μια Συνταγματική Δημοκρατία που έχει θεσμούς και συνέχεια.

Λέω όχι στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού
Οι απαιτήσεις για κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού είναι παράμετροι που θα δούμε και αυτές δεν είναι κωμικές, αλλά είναι τραγικές. Και όλα αυτά θα τα δούμε το απόγευμα που θα υπάρξει ένα πλαίσιο από εμένα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και πιστεύω να το βάλω μέσα στο διυλιστήριο της σκέψης και των άλλων πολιτικών αρχηγών.    
Ήμουν αντιστασιακός τότε που έπρεπε και να είσαστε σίγουροι πως θα είμαι και τώρα.