30.1.2012,

Συνέντευξη Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργου Καρατζαφέρη στο κανάλι “ΚΟΝΤΡΑ” (video)

Στείλτο Email


 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ” ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ “ΚΟΝΤΡΑ”

 

Πρέπει να πούμε ποια είναι η δραματική κατάσταση στο πραγματικό της μέγεθος στον Ελληνικό λαό για να μπορεί και ο λαός μας να σκέφτεται υπεύθυνα αλλά και πιο συμμετοχικά. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην εκπομπή “επί του πιεστηρίου” στο κανάλι “Κόντρα”.

 

Η σκληρή πραγματικότητα.

Τα πράγματα είναι πραγματικά άγρια και όποιος νομίζει πως δεν έχουμε συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία πλανάται πλάνην οικτρά. Δεν γνωρίζω πως αισθάνεται ο κ. Παπανδρέου, που ήταν ο πρώτος που “βράχηκε”, αλλά εγώ και ο Αντώνης (σ.σ. Σαμαράς), έχουμε πάρει πολύ “βροχή” επάνω μας. Tόση που η σπονδυλική μας στήλη άρχισε να τρίζει. Το κείμενο για την νέα δανειακή σύμβαση είναι πολύ αυστηρό. Πολύ σκληρό. Αλλά υπάρχει το αμείλικτο ερώτημα: Έχουμε εναλλακτική λύση ώστε να το απορρίψουμε; Η μία λύση είναι να πάρουμε τα χρήματα με τις θυσίες που αυτό συνεπάγεται. Η άλλη λύση, να το απορρίψουμε και να οδηγηθούμε στο χάος, στην αιματοχυσία.

Πάντα έχουμε τη δυνατότητα της διαπραγμάτευσης σε ότι μας ζητείται. Η τρόικα δεν απαιτεί. Bάζει κάποιους προβληματισμούς στο τραπέζι και τους συζητάμε. Ο 13ος και ο 14ος μισθός καθώς και οι επικουρικές συντάξεις ήταν πράγματα τα οποία αποκρούσαμε και εγώ και ο Αντώνης Σαμαράς στην πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

 

Για τις υπογραφές στη νέα δανειακή Σύμβαση

Δεν ζητά η τρόικα τις υπογραφές. Είναι ένα θέμα που θέτει το πολιτικό κατεστημένο της Ευρώπης με κάποιες συνεντεύξεις και δηλώσεις. Εγώ δεν νομίζω ότι μπορώ να υπογράψω. Όπως και την προηγούμενη φορά που προτίμησα να στείλω μία ανοικτή επιστολή στον ελληνικό λαό που να του εξηγώ τι σκοπεύω να κάνω. Δεν πρόκειται να υπογράψω. Ή θα εμπιστευθούν τον λόγο της τιμής μας, ή από εκεί και πέρα ας γίνει ότι είναι να γίνει. Υπογραφή ευτελισμού, να μην περιμένουν κάποιοι.

 

Για τις εκλογές

Πρέπει να κατανοήσουμε για ποιον λόγο ζήτησα να πάνε οι εκλογές πίσω. Χρειαζόμαστε για να μείνουμε ζωντανοί τα 130 δισεκατομμύρια. Για να τα πάρουμε όμως, πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες. Οι θυσίες αυτές πρέπει να περάσουν και να ψηφιστούν μέσα από την Βουλή. Ποιος θα τις ψηφίσει από τους νυν βουλευτές με τις εκλογές να κρέμονται ως πέλεκυς πάνω από το κεφάλι του;

 

Για την δημοφιλία του Πρωθυπουργού

Οποιοσδήποτε σήμερα και να ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας τα ίδια ποσοστά δημοφιλίας θα είχε. Εφόσον ο πρωθυπουργός παίρνει δυσάρεστα μέτρα ο Έλληνας, που αποφασίζει βάσει της τσέπης του και όχι βάσει των εθνικών περιστατικών και της σωτηρίας της πατρίδας, θα συνεχίζει να αποδοκιμάζει. Νομίζετε πως για μένα είναι εύκολο αυτό που κάνω; Πριν 2 μήνες ήμουν ο δημοφιλέστερος αρχηγός. Και θα συνέχιζα να ήμουν, αν έμενα έξω από το πρόβλημα και φώναζα. Όμως για μένα σημασία έχει να σωθεί η πατρίδα μου. Τώρα να σωθεί. Και μπήκα μέσα και σηκώνω, αυτοβούλως το φορτίο. Όχι σαν κάποιους άλλους που μας έφτασαν εδώ που βρισκόμαστε και τώρα… “την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια”. Μπορεί κάποιος να πει, γιατί δεν κάνετε εκλογές, να πάρει ο ίδιος ο λαός την ευθύνη; Αν όμως πούμε τώρα πως πάμε για εκλογές δεν θα μας δώσουν τα χρήματα. Θα πτωχεύσουμε.

Να γνωρίζει ο Έλληνας πως αυτή την στιγμή τον μισθό του και την σύνταξή του τα παίρνει γιατί ο Καρατζαφέρης και ο Σαμαράς βάλανε πλάτη στην κρίσιμη στιγμή.

 

Για την Ρωσία

H Ρωσία έδωσε πολλά χρήματα στο ΔΝΤ τα οποία ήρθαν έτσι σε μας γιατί δεν μπορούσε να τα δώσει απευθείας. Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις με την υπόθεση του Εφραίμ μας μπλόκαραν. Χαίρομαι που ο Αντώνης Σαμαράς, κάνει ότι άρχισα και εγώ να κάνω πριν μήνες με την Ρωσία. Προσπαθεί όχι να φέρει λεφτά, αλλά επενδύσεις από την Ρωσία.

 

Για τον Αντώνη Σαμαρά

Με τον Αντώνη Σαμαρά είμαστε χρόνια πολλά μαζί στην ΝΔ. Κάποια στιγμή το 93 χωρίσαμε. Μεσολάβησε μια παρεξήγηση, μια αντιπαλότητα. Πες οι κακοί σύμβουλοι ή δεν ξέρω τι άλλο. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Έχουν μείνει πίσω.

 

Για την λαθρομετανάστευση

Η παρουσία μας στην κυβέρνηση και η σύμφωνη γνώμη της ΝΔ άλλαξε κατά πολύ το αρχικό σχέδιο του νόμου για τη μετανάστευση. Εγώ, αν με ρωτάτε, είμαι της άποψης πως πρέπει να φύγουμε από το Δουβλίνο 2. Την επόμενη μέρα θα έδινα ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες να “κάνουν βόλτες” στην Ευρώπη. Να δουν τι σημαίνει να σηκώνεις ένα τέτοιο βάρος μόνος σου. Δεν δέχομαι να σηκώσει η πατρίδα μου το βάρους του 20% της λαθρομετανάστευσης επί συνόλου 11 εκατομμυρίων, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη μόνον το 3%. Επιτέλους και η Ευρώπη πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες της και προπάντων να καθορίσει σαφώς τα σύνορά της.