8.1.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΖΟΥΓΚΛΑ RADIO

 

« Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε ένα διάχυτο πανικό γιατί διαφορετικά δεν θα έμπαινε σε αυτόν τον πειρασμό να κάνει μια τέτοια καταγγελία, μιας και δεν θα υπήρχε λόγος. Εάν πίστευε λοιπόν ότι κάπου είχε παρανομήσει ο κ. Ψυχάρης, υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της χώρας. Ο κ. Ψυχάρης ή ο υιός του έχει συζητήσει να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Και προφανώς αυτό ο κ. Παπανδρέου το θεώρησε χτύπημα κάτω από την μέση. Σου λέει ότι «ένας κόσμος που ακολουθεί το συγκρότημα θα είναι πιο κοντά στην κακιά ΝΔ» και αυτό έχει δημιουργήσει κάποιους τριγμούς». Αυτά μεταξύ άλλων ανέφερε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ΖΟΥΓΚΛΑ RADIO.

 

Λάθος ο πανικός του κ. Παπανδρέου

Το έχει ξανακάνει ο κ. Παπανδρέου, την προηγούμενη φορά απ’ όσο θυμάμαι με τον κ. Μπόμπολα, με αποτέλεσμα ο κ. Μπόμπολας να του κόψει την καλημέρα και εν συνεχεία, να στέλνει κάθε μέρα και έναν πρεσβευτή για να τα βρούνε. Και αυτό δείχνει έναν πανικό.

Όμως, το πολιτικό ερώτημα είναι ότι όταν κάποιος, ο οποίος βρίσκεται σε αυτόν τον πανικό, πως θα μπορεί να χειριστεί αύριο το πρωί κατά το 1/3 το μέλλον της Ελλάδας. Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος.

 

Πολλοί δεν θέλουν να πετύχει ο Παπαδήμος.

Ο Παπανδρέου δεν θέλει να πετύχει ο Παπαδήμος, γιατί αν πετύχει θα πούν «εσύ απέτυχες». Αν πετύχει ο Παπαδήμος θα γυρίσει ο κόσμος και θα πει στον Παπανδρέου: «Σε είχαμε 2 χρόνια και μας πήγες στα νταμάρια και ήρθε ο Παπαδήμος και μας έσωσε». Καθόλου δεν τον ήθελε ο Παπανδρέου για αυτό και έβαζε διαρκώς προσκόμματα.

Νομίζω πως την επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου, πέραν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την εύχομαι μόνον εγώ ή ίσως και κάποιος ακόμα.

 

Η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Πιστεύω πως ο πιο πιθανός είναι ο κ. Βενιζέλος. Ο κ. Λοβέρδος αν πάει στην βάση έχει ένα προβάδισμα, η κα Διαμαντοπούλου έχει μια καλή εικόνα, ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Ο καθένας έχει τα δικά του στοιχεία, και εν πάση περιπτώσει, ποσώς με ενδιαφέρει εμένα ποιος θα είναι.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει σοβαρός συνομιλητής την άλλη Δευτέρα.

 

 

 

 

 

 

Ο χρόνος των Εκλογών.

Έχω ζητήσει να πάνε πίσω οι εκλογές. Η φράση που χρησιμοποιώ είναι «όταν φανεί η καρποφορία» αυτών των μέτρων που θα ληφθούν. Είναι αυτοκτονικό να πάμε σε εκλογές στον χρόνο που λέει ο κ. Σαμαράς. Δεν ξέρω πως το σκέφτεται, αλλά είναι αυτοκτονικό. Οι εκλογές να γίνουν όταν θα αρχίσει η καρποφορία. Τα σκληρά μέτρα που θα πάρουμε τον Μάρτιο, να καρποφορήσουν κάποια στιγμή, δηλ. να πάνε τα λεφτά στις τράπεζες, από τις τράπεζες στους επιχειρηματίες, να γίνουν προσλήψεις, να ανοίξουν δουλειές. Λοιπόν, είναι λάθος να πάμε τότε σε εκλογές. Και αυτό που έχω πεί είναι οι εκλογές να πάνε πίσω. Το πόσο πίσω δεν με απασχολεί. Να πάνε πίσω και όταν αρχίσει η καρποφορία να πάμε να πούμε: «Λοιπόν κύριοι, εγώ συμμετείχα τόσο στην καρποφορία, ο άλλος τόσο, ο άλλος τόσο, ας ψηφίσει ο ελληνικός λαός».

 

Για μένα ισχύει το «πρώτα η Ελλάδα».

Έχουμε μεγάλη ανέλιξη σαν κόμμα, εξαιρετικά μεγάλη ανέλιξη. Αλλά εγώ δεν σκέφτομαι την ανέλιξη του κόμματος, με ενδιαφέρει πρώτα η ανέλιξη της Ελλάδος. Άλλοι σκέφτονται την ανέλιξη του κόμματος και εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Οπότε αυτό είναι ένας αστείος εκβιασμός που προσπαθεί να δημιουργηθεί. Εμείς δεν έχουμε κρούσματα αποχώρησης από το κόμμα, είχαμε τέτοια κρούσματα με το 1ο μνημόνιο αλλά τώρα δεν έχουμε απολύτως κανένα.

 

Στην υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να υπάρχει σκάνδαλο μόνο από την μία πλευρά.

Οι εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης έχουν χάσει μεγάλο μέρος από το κύρος τους. Θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και να λάβουν τις ευθύνες τους. Όλη αυτή η ιστορία έχει αφαιρέσει κύρος, και ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν απαιτεί αυξημένο κύρος και για αυτό πιστεύω πως υπάρχει ένα πρόβλημα.

Με την υπόθεση Εφραίμ εγώ ήμουν μεγάλος πολέμιος στην αρχή. Όμως, ως αρχηγός κόμματος ήμουν υποχρεωμένος να ψάξω βαθιά. Το πόρισμα του κόμματός μου ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικό και την πρώτη και την δεύτερη φορά, για το κατά πόσο αυτή η υπόθεση ήταν σκάνδαλο τέτοιου βεληνεκούς που έλεγαν.

Απλά ήταν τα πράγματα. Αν ο Καραμανλής ήταν λίγο πιο προνοητικός και έβγαζε μια τροπολογία με 3 λέξεις δεν θα υφίστατο το θέμα. Όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ όταν έδινε λεφτά όπως πχ όταν δώσαμε 10 εκατ. για το νεκροταφείο των Εβραίων. Θα έφτιαχναν μια τροπολογία και δεν θα ήταν σκάνδαλο για να τους κατηγορήσει κανείς. Δεν ήξερε να κάνει σωστά τη δουλειά του ο κ. Καραμανλής.

Ως προς την ουσία, φύγανε χρήματα από το Δημόσιο και πήγαν που; Σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Δεν πήγαν σε κάποιον ιδιώτη. Εάν κάποιος μου βρει έναν λογαριασμό του Εφραίμ με 1 εκατ 500 χιλ., όπως βρέθηκε στον λογαριασμό του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης του κ. Παπαγεωργόπουλου, βεβαίως και θα είχα ενστάσεις. Ψάχνουν δυο επιτροπές, δύο διαφορετικές κυβερνήσεις και δεν βρήκαν να μου φέρουν ένα στοιχείο. Άρα λοιπόν, επί των ευρημάτων που έχω εγώ δεν βλέπω τίποτα άλλο. Εν τέλει, εάν πράγματι η Πολιτεία διερευνήσει ότι είναι σκάνδαλο, τότε θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να καθίσει στο σκαμνί και κάποιος άλλος. Πρέπει λοιπόν να είναι και οι άλλοι. Μονόπλευρα δεν γίνεται.

Εάν υπάρχει σκάνδαλο υπάρχει ο δωροδοκών και ο δωροδοκούμενος. Οπότε, όλοι στο παιχνίδι! Όχι η Πολιτεία με την μία έκφρασή της, τον Κοινοβουλευτισμό, να καθαρίσει τους δικούς της και η ίδια Πολιτεία δια των δικαστών να τα ρίχνει όλα πάνω σε έναν μοναχό. Είναι λάθος αυτό για την Δημοκρατία.

 

Λεφτά μόνον αν υπάρχουν αποτελέσματα.

Για το σκάνδαλο των υποβρυχίων αυτό που έχω να πω είναι πως η κατάσταση αυτή θέλει πολύ μελέτη. Για τα υποβρύχια έχω την αίσθηση ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος κάποια στιγμή θα απολογηθεί όχι μόνο από την έδρα της Βουλής, αλλά και από την έδρα του κατηγορουμένου. Και αυτό θα πρέπει να γίνει.

Θέλω να μιλήσω για ένα κυοφορούμενο σκάνδαλο. Έχουμε τον κ. Σάφα που ζητάει να πάρει 105 εκατ. ευρώ για τα υποβρύχια. Εάν δοθούν τα χρήματα αυτά και ταυτοχρόνως δεν μας δώσουν δουλειά στα υποβρύχια, 105 εκατ. τότε θα είναι έγκλημα. Είπα λοιπόν μέσα στην Βουλή στον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών, όπως και στον δικό μου Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας καθώς και στον κ. Αβραμόπουλο τον Υπουργό: «Προσέξτε λεφτά θα δοθούν εάν προχωράει η δουλειά. Εάν δεν προχωράει η δουλειά, τότε θα είναι σκάνδαλο μεγαλύτερο του Τσοχατζόπουλου».

 

Μία κοινή γραμμή απέναντι στους δανειστές μας

Έρχεται η τρόικα και θα αρχίσει η ίδια ιστορία, όπου θα δει ξεχωριστά τον Παπαδήμο, τον Βενιζέλο, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη. Αυτό το «διαίρει και βασίλευε» ουδέποτε μας βοήθησε! Να θυμίσω πως το 1949 οι Εγγλέζοι ρίχνανε στον Γράμμο, στους μεν της Αριστεράς μπότες μόνο το αριστερό παπούτσι, στους δε της Δεξιάς μπότες μόνο το δεξί, χωρίς εν τέλει να έχει κανείς μπότα να φορέσει. Αυτά τα κολπάκια θα έπρεπε να μας έχουν γίνει μάθημα. Λέω λοιπόν: Να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να πούμε. Ποια είναι η γραμμή μας: «Α,Β,Γ. Δεν δεχόμαστε καθόλου αυτό, και προτείνουμε αυτό». Αλλά όλοι μαζί να δείξουμε την σοβαρότητα της μίας οντότητας. «Εδώ είμαστε, ελάτε πέστε μας. Είμαστε όλοι μαζί με μια φωνή». Εάν αυτά που λέω είναι παράλογα, ας βγει κάποιος και να πει «Καρατζαφέρη είσαι παράλογος, είσαι ρομαντικός». Παίζεται κορώνα-γράμματα η τύχη της Ελλάδας. Εάν δεν βρεθούμε τώρα να κάνουμε ένα “πολεμικό συμβούλιο” πότε θα το κάνουμε; Το θέμα είναι: Ή σώζεται η πατρίδα, ή καταστρέφεται η πατρίδα. Αυτή είναι η θέση μου και αν το καταλαβαίνουν καλώς. Εάν δεν το καταλαβαίνουν νομίζω πως περισσεύω.

Ας ελπίσουμε πως αύριο των Θεοφανείων θα φύγουν και οι… Καλικάτζαροι από την ζωή μας.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε