8.1.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1

 

«Χαίρομαι που τελείωσε αυτό το θέμα της αμφισβήτησης με την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τον Ιούνιο ο κ. Παπανδρέου θα είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ άρα ξέρουμε με ποιον μιλάμε. Και χαίρομαι που η δική μου παρέμβαση στον βαθμό που επηρέασε τις εξελίξεις έλυσε αυτό το πρόβλημα». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 FM.

 

Ή θα καταλήξουμε κάπου ή θα ..καταλήξει η Ελλάδα.

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Στόχος μας είναι να σώσουμε την Ελλάδα. Τις επόμενες 60 μέρες θα παίξουμε την Ελλάδα «κορώνα – γράμματα δεν μπορούμε να μιλάει χώρια ο καθένας μας με την Τρόικα. Πρέπει να σοβαρευτούμε, να συγκεντρωθούμε και να συμφωνήσουμε σε μια κοινή γραμμή. Η ύπαρξη δύο ή τριών διαφορετικών απόψεων ή γραμμών δεν ωφελεί την πατρίδα στην κρίσιμη αυτή ώρα. Ή θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι και θα καταλήξουμε κάπου ή θα ..καταλήξει η Ελλάδα.

 

Δεν ζητά η τρόικα περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Δεν έχω ακούσει από την τρόικα να ζητά να θέτει θέμα μειώσεων μισθών. Πιστεύω πως ο ιδιωτικός Τομέας ότι είχε να δώσει, το έχει δώσει. Πλήρωσε το δικό του μερίδιο. Δεν μπορεί η ιδιωτική πρωτοβουλία να είναι συνέχεια το θύμα. Να μειωθούν δηλαδή οι μισθοί και να πάει ο μισθός που; Στα 400 ευρώ; Ποιος θα δουλεύει τότε για 400 ευρώ; Κανείς. Πιστεύω πως κάποιες ακραίες φωνές που ακούγονται, αν ειπώθηκαν κάποια πράγματα από κάποιους που νομίζουν πως σηκώνουν σημαίες αντίστασης θα πρέπει να σταματήσουν και ο κ. Σαμαράς πρέπει να το δει αυτό.

 

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο πρωθυπουργός των τριών Κομμάτων.

Δεν δέχομαι τον όρο μεταβατικός. Μεταβατικός σημαίνει πως δεν παίρνεις αποφάσεις, δεν νομοθετείς. Ποιος σε υπολογίζει αν είσαι μεταβατικός; O Λουκάς Παπαδήμος είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός των τριών Κομμάτων.

 

Σφικτό το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων.

Το νομοθετικό έργο αρχίζει 18 με 20 Φεβρουαρίου μέχρι 3 ή 4 Μαρτίου. Και μιλάμε για αλλαγές διαθρωτικές πολύ σοβαρές. Για πράγματα που δεν έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια. Μετά ακολουθεί το νέο Μνημόνιο, το PSI και η αποπληρωμή του μεγάλου ομολόγου που λήγει. Όλα αυτά μέχρι τις 10 Μαρτίου. Θέλω να μου πείτε ποιος θα πήγαινε πέντε μέρες μετά, να κλείσει την Βουλή και να πάει σε εκλογές. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Επειδή ξέρω την σοβαρότητα των πραγμάτων, θέλω να είμαι τουλάχιστον σοβαρός με τον εαυτό μου. Δεν γίνονται.

Πρέπει να περάσουν όλα αυτά, να εγκριθεί η δόση των 130 δισεκατομμυρίων, να μπουν τα λεφτά στην χώρα, να αρχίσουν να κυκλοφορούν στην αγορά, να ξανανοίγουν τα μαγαζιά, να αρχίζει να ξαναμπαίνει κόσμος στις δουλειές, να καλυτερέψει η κατάσταση και τότε να πούμε στον κόσμο: “Ορίστε κάναμε θυσίες, πονέσαμε περάσαμε δύσκολα αλλά τώρα οι συνθήκες είναι ομαλότερες. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά, σοβαρότητα και έλα να επιλέξεις την κυβέρνηση που θέλεις”.

 

Για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

Νομίζω ότι έτσι όπως οδηγεί τα πράγματα στην διαδοχή ο κ. Παπανδρέου, υποψήφιος πρωθυπουργός στις εθνικές εκλογές θα είναι ο κ. Βενιζέλος και από το αποτέλεσμα που θα πάρει θα εξαρτηθεί και αν θα είναι και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Αν και πιστεύω πως αυτός που θα πάει τώρα σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος Πρωθυπουργός από το ΠΑΣΟΚ, θα καεί, γιατί τα ποσοστά που θα πάρει θα είναι πολύ μικρά.

 

 

Κοινή Γραμμή ο μόνος δρόμος.

Κακά τα ψέματα. Για πολύ λιγότερα χρήματα που δανειστήκαμε μας επέβαλλαν πολύ σκληρά μέτρα. Πιστεύετε πως τώρα που το ποσό είναι τεράστιο δεν θα μας ζητήσουν σκληρές θυσίες; Όμως επειδή η καταγγελία είναι πάντα εύκολη εγώ πάντα λέω σε όποιον ..φωνάζει: “Εναλλακτική λύση έχεις να προτείνεις; Εναλλακτική λύση υπάρχει;”. Μπορεί να μου πει κάποιος αν γίνει κάτι και έχουμε Ελλάδα και Ιταλία μαζί να κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν. Η Ευρώπη ποια θα κοιτάξει να σώσει, να υποστηρίξει; Εγώ δεν θα τους δώσω άλλοθι για να μην μου δώσουν τα χρήματα που είχαν αποφασίσει επειδή ξέρω πως το έχουν μετανιώσει. Ο μόνος δρόμος σωτηρίας πια που μας απομένει είναι να πάρουμε τα χρήματα. Και γι αυτό φωνάζω και επιμένω πως η μοναδική μας γραμμή πρέπει να είναι η απόλυτη συνεννόηση. Όταν αρχίσει ο καθένας να βάζει τους δικούς όρους και κανόνες, τότε πολύ φοβούμαι ότι το «κραχ» είναι πολύ πιθανό.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε