20.7.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ALPHA 9.89

Στείλτο Email

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Ρ/Σ ALPHA 9.89

 

«Έχω την αίσθηση ότι οι ηλίθιοι πρωταγωνιστούν και οι επαΐοντες κουρνιάζουν. Έχουμε 1.5 εκατ. ανέργους και ο κ. Σαμαράς μας λέει ότι θα γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, που δεν έχει γίνει καμία. Αλλά και να γίνονταν, πόσους απ’ αυτούς τους ανέργους θα απορροφούσαν; Έχουμε ύφεση στην ύφεση».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ ALPHA 9.89.

 

Για την διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων

Θεωρώ ότι η επιλογή της διαθεσιμότητας στους σχολικούς φύλακες είναι ηλίθια, γιατί αυτοί οι άνθρωποι φυλάσσουν τα σχολεία από τους παιδεραστές, ή τους έμπορους ναρκωτικών, που κυκλοφορούν.

Διώχνουν τους δημοτικούς αστυνομικούς που προφυλάσσουν τις γειτονιές από την διακίνηση ναρκωτικών και τις εξορμήσεις των λαθρομεταναστών. Όλα αυτά είναι λάθη.

 

Αδιέξοδος η παραμονή στο ευρώ

Το πρώτο που πρέπει να σκεφθούμε είναι αν μπορούμε να επιβιώσουμε μες στο ακριβό ευρώ. Εφόσον δεν καταφέραμε μέσω της σύμπτυξης μετώπου των χωρών του Νότου -που εγώ φωνάζω να γίνει εδώ και 6 χρόνια- να φέρουμε το ευρώ σε ισοτιμία 1:1 με το δολάριο, εγώ σαν Ελλάδα θα πεθάνω. Η χώρα πιο εύκολα θα βγει από το οικονομικό αδιέξοδο με το εθνικό νόμισμα.

 

Αθέτησαν τους όρους που είχα θέσει για να μπω στην κυβέρνηση

Όταν μπήκα στην κυβέρνηση Παπαδήμου, είχα θέσει τρεις όρους τους οποίους αρχικά τους δέχθηκαν. Είχα πει:

-ΟΧΙ σε μειώσεις μισθών και συντάξεων

-ΟΧΙ σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και

-ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Όμως, δεν εφάρμοσαν κανένα απ’ αυτούς τους όρους, γιατί ο καθένας είχε κάνει την προσωπική του συμφωνία με την κ. Μέρκελ και έτσι αποχώρησα.

Μπήκα στην κυβέρνηση με σκοπό να τους πείσω για κάποια πράγματα και να βοηθήσω την χώρα μου. Δεν το κατάφερα. Δεν διαπραγματευτήκαμε. Ήμουν υπέρμαχος μιας άλλης Ευρώπης και όχι μιας γερμανικής Ευρώπης. Ήμουν ο πρώτος και μοναδικός που κατήγγειλα ότι υπάρχει ηγεμονία του Βερολίνου και προσπάθησα να ανατρέψω την δυναμική της κ. Μέρκελ αλλά κανείς δεν με ακολούθησε. Αύριο έρχεται και ο ανώτατος άρχοντας, ο κ. Σόιμπλε. Έχουν πεισθεί όλοι ότι είναι ο επικυρίαρχος μια που οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς δεν μπορούν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας και τα έχουν εκχωρήσει εκεί.

Χαιρετίζω την δήλωση του κ. Παπούλια που είπε «ποιος είναι αυτός ο κύριος Σόϊμπλε που θα μιλήσει για την Ελλάδα;». Ήμουν ο μόνος πολιτικός αρχηγός της κυβέρνησης Παπαδήμου που πέρυσι αρνήθηκα να υπογράψω την επιστολή προς την κ. Λαγκάρντ που έλεγε ότι όσοι πολιτεύονται δεν θα ασκήσουν άλλη πολιτική από αυτή του μνημονίου.

 

Η εξαγωγή συναλλάγματος η μεγάλη αιμορραγία της οικονομίας

Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι ο περιορισμός της εξαγωγής συναλλάγματος. Δίνουμε 2.5 δισ. ευρώ το χρόνο για γενόσημα φάρμακα, ενώ μπορούμε να τα κάνουμε εμείς μέσω της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και του στρατού. Δίνουμε άλλα 2.5 δισ. ευρώ για σεντόνια που παίρνουμε από την Τουρκία και εφοδιάζουν τα νοσοκομεία, τα ξενοδοχεία, τον στρατό μας κλπ. Πρέπει να ελέγξω τα 12 δισ. ευρώ το χρόνο που βγαίνουν από τους λαθρομετανάστες στις χώρες τους όπως και τα 35 δισ. που βγαίνουν προς τις μητρικές χώρες από τις μεγάλες ξένες εταιρείες (Lidl, IKEA, Praktiker). Αν συνεχισθεί αυτό, θα δουλεύουμε μόνο για τους άλλους.

 

Για την σύμπτυξη μετώπου των χωρών του Νότου

Εγώ έλεγα να πάμε όλες οι χώρες του Νότου και να πούμε στους Βόρειους ότι εμείς έχουμε άλλα ενδιαφέροντα, άλλα συμφέροντα και άλλες ανάγκες. Αφού αυτό δεν έγινε τότε, τώρα οι ευρωβουλευτές της Ισπανίας -που του ξέρω πολύ καλά- λένε ότι είμαστε οι «πουλημένοι» της Μέρκελ, λόγω πολιτικής Σαμαρά και δεν μας βάζουν στην παρέα. Αυτό το νεύμα που έκανε η κ. Μέρκελ στον κ. Σαμαρά, δείχνει ότι τα πάντα έχουν εκχωρηθεί εκ μέρους του και αυτό με ανησυχεί περισσότερο από όλα τα άλλα λάθη του.

 

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Κοινοβούλιο

Ο λαός με δύο συνεχόμενες εκλογικές μάχες δημιούργησε ένα Κοινοβούλιο όπου επικρατούν οι ύβρεις. Τα 5,5 χρόνια που ήμασταν στη Βουλή, διατηρούσαμε στην Βουλή ένα επίπεδο στο διάλογο. Χρησιμοποιούσαμε τον όρο «αξιότιμε» όταν αναφερόμασταν σε αρχηγό κόμματος και λειτουργούσαμε πυροσβεστικά. Τώρα πρέπει να συνηθίσουμε σε έναν άλλο τρόπο συμπεριφοράς στη Βουλή. Δυστυχώς!