6.6.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ FM 100 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Β. ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗ

Στείλτο Email

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ

FM 100 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Β. ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗ

 

 

«Διαπιστώνω ότι υπάρχει μια αμετροέπεια στο πολιτικό σκηνικό. Πρέπει όλοι να προσγειωθούν σε μια πραγματικότητα η οποία είναι δραματική. Η προσπάθεια του καθενός να βρίσκεται στη πρώτη «καρέκλα», μαζί με μια ανωριμότητα που είναι εμφανής σε κάποιους, δεν νομίζω ότι μπορούν να δώσουν περαιτέρω σκέψεις για την δημιουργία ενός νέου Κεντροδεξιού πόλου».

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ FM 100 ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗΣ και στον δημοσιογράφο Β. Κοντογουλίδη.

 

Για την χθεσινή εκδήλωση του Κ. Μητσοτάκη

Ήμασταν όλοι στην εκδήλωση εκτός από τον κ. Σαμαρά. Εγώ θα πήγαινα στην θέση του. Θα μπορούσε να κάνει μια παρέμβαση, ώστε να έκλεινε αυτό το χάσμα μεταξύ τους μετά από τόσα χρόνια. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά αρνητική αναφορά στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά, παρά μόνο ανέφερε πως αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση το ’93, θα είχε ολοκληρώσει το έργο της.

Το μήνυμα του βιβλίου του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η τότε η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν μπροστά από την εποχή της και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν συνέχιζε το έργο της. Αυτό είναι απολύτως αληθινό. Όσοι έχουμε θητεύσει δίπλα στον Μητσοτάκη, έχουμε καταλάβει ότι ο χρόνος δημιουργεί νέες συνθήκες και οπτικές στα γεγονότα. Είδα ένα μειλίχιο και συγκαταβατικό Μητσοτάκη και αυτό μου έκανε εντύπωση. Δεν κάκισε κανέναν, είπε αλήθειες. Είναι ο σοφότερος, εν ζωή, πολιτικός στη χώρα. Αν ήμουν στα πράγματα, θα άκουγα την άποψή του περισσότερο.

Αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και δεν θα είχαμε δώσει 11 δραματικά χρόνια για τον τόπο στο ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει.

 

Για ενδεχόμενο ανασχηματισμό

Με υλικά κατεδαφίσεως δεν μπορείς να χτίσεις το αύριο. Και αν κάνει ανασχηματισμό, ποιους θα βάλει; Το θέμα είναι ποια πολιτική θα χαραχθεί. Από την άλλη δεν θέλω άλλα 11 χρόνια στα οποία την «σκυτάλη» θα έχει η Αριστερά. Έχουν δεσμεύσει την χώρα με Μνημόνια. Και αυτοί που πάνε να εναντιωθούν σε αυτό με τσαμπουκά, δεν ξέρουν τι λένε. Παρόλα αυτά, μπορούμε να σηκώσουμε ανάστημα σε μια σειρά θεμάτων. Π.χ, επέβαλλε η τρόικα την άγρια φορολόγηση στα ακίνητα. Δεν μπορούν να το αρνηθούν, εφόσον το επιβάλλουν, μια που έχουν δώσει την εθνική μας κυριαρχία σε αυτούς και που εγώ διαφωνώ κάθετα. Όμως θα μπορούσαμε να πούμε να μείνει η πρώτη κατοικία αφορολόγητη. Είναι αδιανόητο ο απλός πολίτης που κουράστηκε να πάρει ένα σπίτι, να πληρώνει την δόση του δανείου και από πάνω τις φορολογίες που το συνοδεύουν. Άρα ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι κάνει έναν αγώνα δρόμου να φέρει στα πράγματα τον κ. Τσίπρα και εμείς και κάποιοι άλλοι κάνουμε αγώνα δρόμου να μην πάει η κυβέρνηση στα χέρια του κ. Τσίπρα. Από την άλλη δεν μπορώ να υπηρετήσω την λογική της πολιτικής οσφυοκαμψίας των κ.κ. Σαμαρά και Στουρνάρα.

 

Για ενδεχόμενη συνεργασία με ΝΔ

Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με την ΝΔ, μια που η πολιτική της ήταν και ο λόγος αποχώρησής μου από την κυβέρνηση. Αν άλλαζε σκεπτικό η ΝΔ, τότε θα ήμουν έτοιμος να ακούσω. Αλλά δεν μπορώ να πάω σε μια λογική ΠΟΛ.ΑΝ.