17.6.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΧΤRA 3 «ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στείλτο Email

«Φταίω εγώ που δεν κατόρθωσα να εξηγήσω στον κόσμο ότι έπρεπε να βάλω πρώτα και πάνω από όλα, το καλό και το συμφέρον του τόπου και μετά το στενό κομματικό συμφέρον. Ήξερα εκ των προτέρων ότι η απόφασή μου αυτή θα είχε κόστος. Το γνώριζα αυτό. Αλλά, έκανα το καθήκον μου για την πατρίδα. Δεδομένων των συνθηκών, ο κ. Παπαδήμος ήταν η καλύτερη επιλογή. Είχα προτείνει στη συζήτηση και την υποψηφιότητα του κ. Αλ. Παπαδόπουλου, παλιού υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Αλλά κανείς δεν το δέχθηκε!». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή του EXTRA 3 “Κίτρινος Τύπος”, στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

 

Τεράστια πολιτική ανοησία το Μνημόνιο

Το Μνημόνιο, όπως εφαρμόστηκε στη χώρα μας, ήταν μια τεράστια πολιτική ανοησία. Για αυτό και εγκαλούσα και επέμενα από την αρχή για την συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, η οποία θα κατεύθυνε τη τύχη και τη πορεία της χώρας. Αλλά, δυστυχώς, «κλώτσαγε» ο κ. Σαμαράς. Θα είχαμε προλάβει πολλά πράγματα. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

 

Για την αποχώρηση στελεχών

Πολλοί φοβήθηκαν και λάκισαν. Δική τους απόφαση. Δεν θα απολογηθώ για εκείνους που προτίμησαν την καρέκλα της εξουσίας. Θα κτίσω και θα αναδείξω, όπως και πριν, μια καινούργια γενιά στελεχών. Δεν με απασχολεί το χθες. Κοιτάζω το αύριο. Η υποψηφιότητα του κ. Κ. Πλεύρη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ, σηματοδοτεί και νοηματοδοτεί την επιστροφή των πατριωτών στο φυσικό τους χώρο. Θεωρείται ως ο «Πατριάρχης» του πατριωτικού χώρου. Ο θυμός, η απόγνωση και η οργή έσπρωξαν και οδήγησαν ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου στην αγκαλιά της άκρας δεξιάς. Φυσικά, αυτός ο κόσμος που έχει πικραθεί, εξαγριωθεί και απογοητευτεί από την όλη κατάσταση, δεν είναι ακροδεξιοί. Δεν ανήκουν εκεί. Παρασύρθηκαν και τώρα γυρίζουν πίσω. Θα υπερασπιστώ τη γνήσια έκφραση της Πατριωτικής παράταξης, που αντιπροσωπεύει ο ΛΑ.Ο.Σ.

 

«Μπαλόνι» ο Τσίπρας

Λάθη και ολιγωρίες «φουσκώνουν» τον κ. Τσίπρα. Κάποιοι προσπαθούν τον καταστήσουν πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου. Το ζητούμενο είναι αν θέλουμε τον Τσίπρα για δύο μήνες, ή για δύο τετραετίες.

Πολύ φοβούμαι, ότι η ΝΔ δεν έχει καταλάβει ότι με αυτά που κάνει, θα φέρει τον Τσίπρα για δύο τετραετίες. Όλα αυτά που λέει και πρεσβεύει ο Τσίπρας, είναι έωλα, μετέωρα και αντιφατικά και δεν αντέχουν σε καμία κριτική.

Η λύση είναι μία. Να πάει ενωμένος ο Νότος και να διεκδικήσει από τον Βορρά. Αυτό κάνω και αυτό προσπαθώ.

 

Είμαι εχθρός της Χρυσής Αυγής

Ανέκαθεν, ήμουν εχθρός της Χρυσής Αυγής. Πάντοτε βρισκόμουν στο στόχαστρο και στο κέντρο των αρνητικών σχολίων αυτής της οργάνωσης. Πάντα έβαλλαν και βάλλουν εναντίον μου. Ο Μιχαλολιάκος πάντα εμένα κυνηγάει. Δεν έχουμε καμία σχέση μαζί τους. Όλος ο Τύπος τους με βρίζει διαρκώς. Είμαι πάντα το επίκεντρο των επιθέσεων τους.

 

Σημαντικός ο ρόλος του ΛΑ.Ο.Σ

Θεωρώ ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει από τη ζημιά που του έκαναν οι προδοσίες, αλλά και εκείνοι που δεν με θέλουν στα πολιτικά πράγματα. Τα ανοίγματά προς τη Ρωσία και η εμμονή μου για την ανάγκη διεύρυνσης της εξωτερικής πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει ο τόπος, με κατέστησαν ανεπιθύμητο στον ξένο παράγοντα. Νομίζω ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι ένας στρατηγικός άξονας Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα, Ρωσία.

Θα υπερασπιστώ τις ιδέες μου μέχρις τέλους. Γνωρίζω ότι αυτές δυσαρεστούν και αντιμάχονται τα συμφέροντα κάποιων. Αλλά δεν θα πάω να κρυφτώ στη Ραφήνα. Προτιμώ να έλθουν στην Ελλάδα οι Ρώσοι σαν στρατηγικοί επενδυτές, παρά να ξεπουλήσουμε τα πάντα στους Γερμανούς.

Θεωρώ ότι η πολιτική του κ. Καραμανλή ήταν σωστή. Αλλά, δεν είχε τις απαιτούμενες

δυνάμεις και αντοχές για να την διεκπεραιώσει και να την φέρει εις πέρας. Τον «έφαγαν».

 

Μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα

Η σχέση αυτών των δύο είναι η σχέση μεταξύ του πρόσκαιρου και του μόνιμου. Όποιος είναι πρόσκαιρος, ο άλλος θα είναι μόνιμος. Το θέμα είναι τι πραγματικά επιθυμούμε εμείς: Το πρόσκαιρο, ή το μόνιμο; Εκτιμώ ότι σύντομα θα έχουμε και τρίτες εκλογές.

 

Ρυθμιστικός παράγων ο ΛΑ.Ο.Σ.

Πιστεύω ότι χρειάζεται ένας σοβαρός και έμπειρος άνθρωπος την επόμενη ημέρα, για να μπορέσει να κρατήσει το τιμόνι του τόπου. Και για αυτό ζητώ τη ψήφο του Ελληνικού λαού. Όλοι τώρα αποδέχονται ότι ο τόπος θα είχε σήμερα κυβέρνηση, με τον ΛΑ.Ο.Σ στη Βουλή. Χρειάζεται να είναι κάποιος άνθρωπος μέσα για να μπορέσει να αντέξει όλες αυτές τις διαδικασίες που θα γίνουν. Κάποιον που θα μπορεί να δώσει λύση στη χώρα. Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί ήταν ο μόνος που ενδιαφερόταν και πραγματικά ήθελε να συγκροτήσει κυβέρνηση. Γιατί όλοι οι άλλοι δεν ήθελαν. Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να γίνει Πρωθυπουργός. Όταν το αποφασίσει, τότε νομίζω ότι θα αλλάξουν όλα. Με ποιόν θα κάνει κυβέρνηση; Δεν θα αντέξει. Θα πέσει σε δύο μήνες.

 

Γιατί πρέπει να είναι ο ΛΑ.Ο.Σ στη Βουλή

Τη Κυριακή το βράδυ ο τόπος πρέπει να έχει κυβέρνηση. Η παρουσία του Καρατζαφέρη αποτελεί εγγύηση για αυτό. Για αυτό το λόγο ζητώ από τον ελληνικό λαό να μου δώσει την ευκαιρία να είμαι μέσα στη Βουλή. Έχω δείξει σύνεση, σοβαρότητα και καμία εξαλλότητα. Είμαι ένας άνθρωπος του μέτρου. Με ξέρει η Ευρώπη και τη γνωρίζω καλά. Υπήρξα αντιπρόεδρος μιας μικρής και δυναμικής ομάδας. Ξέρουν ότι είμαι δύσκολος να πω το ναι, όταν δεν το πιστεύω. Δώστε μου την ευκαιρία να είμαι μέσα τη Κυριακή το βράδυ, για να μπορέσω να συνθέσω κάτι το αποτελεσματικό για τη χώρα μας.