4.4.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Στείλτο Email

 

Κυρίες και κύριοι, ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή της προσκλήσεως να είσαστε εδώ για να ακούσετε τις θέσεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Όπως έχετε διαπιστώσει, από την δειλία ενός πολιτικού αρχηγού, δεν έγινε το debate. Το βρίσκω σημαντικό να γίνεται αυτή η μονομαχία, όχι μόνο γιατί ο λαός έχει μια δυνατότητα μιας καλύτερης πρόσβασης στην πληροφόρηση, αλλά γιατί η παρουσία των πολιτικών αρχηγών σε ένα ενιαίο πάνελ δίνει την δυνατότητα στο κοινό, στο εκλογικό Σώμα, να ζυγίσει και να μετρήσει αρκετές από εκείνες τις παραμέτρους που πρέπει να έχει ο υποψήφιος πρωθυπουργός.

 

Το νόημα των εκλογών

Αυτό είναι ίσως κάτι το οποίο ξεχνάμε ή μάλλον ξεχνάει ο Ελληνικός λαός, θυμωμένος, όχι αδικαιολογήτως, δικαιολογημένα, ξεχνάει ότι την Κυριακή προσέρχεται στις κάλπες, για να εκλέξει πρωθυπουργό. Δεν προσέρχεται στις κάλπες για να τιμωρήσει τα πράγματι, μεγάλα λάθη και μεγαλύτερα εγκλήματα τα οποία έγιναν. Έχουμε μια εξαιρετικά περιπλεγμένη κατάσταση. Από την ψήφο του Ελληνικού λαού, εξαρτάται εάν θα έχουμε μεγαλύτερη περιπλοκή της κατάστασης, ή θα έχουμε κάποια ελπίδα ομαλοποιήσεως και σταθερότητας της χώρας.

 

Γιατί ο ΛΑΟΣ είναι δύναμη σταθερότητας

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο αρχηγός του, προβάλλονται ως δύναμη ομαλότητας, σταθερότητας και ασφάλειας. Δεν είμαι σίγουρος ότι σήμερα, με τον τρόπο που παρακολουθώ να χειρίζονται και να τοποθετούνται απέναντι στα κυρίαρχα θέματα κάποιοι, ότι αυτά τα στοιχεία μπορούν όλοι να τα παρακολουθήσουν. Βλέπω εξαλλότητα. Βλέπω μια στείρα άρνηση. Βλέπω βερμπαλισμούς, βλέπω ανίερες και παρά φύση πολιτικές συμμαχίες. Όλα αυτά, δημιουργούν περισσότερη ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα. Εάν υπάρξει επόμενη ημέρα. Πολύ φοβάμαι ότι η πριμοδότηση του θυμού, μπορεί να φέρει την κατάσταση ανεξέλεγκτη το βράδυ της Κυριακής. Διάβασα στην ιστοσελίδα αυτού του ακραίου κόμματος που λέει ότι εάν το βράδυ των εκλογών ο επιτηρητής, που θα έχουμε όλα τα κόμματα σε εκείνες τις εκλογές, διαπιστώσει ότι κάτι κ.τλ., δεν θα αρκεστούμε στις ενστάσεις – γράφει μέσα – αλλά οι «πειστικές δυνάμεις» θα πάρουν το λόγο. Όταν ξεκινάνε έτσι, ότι κάτι δεν μας αρέσει, θα μπουν μέσα οι «ντουλάπες» για να καθαρίσουν την κατάσταση, αυτό είναι πολύ κακό στοιχείο. Κακή ένδειξη για το που οδεύει η Δημοκρατία.

Ποιο είναι το φάσμα, όπως προβάλλεται τουλάχιστον, από τα οποιαδήποτε ευρήματα σοβαρά και λιγότερο σοβαρά; Είναι δυο κύκλοι ομόκεντροι. Είναι ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Σαμαρά, δεν χωρά αμφιβολία. Αυτοί είναι «σημαδεμένοι». Αριστερά του Βενιζέλου είναι ο κ. Κουβέλης, πιο αριστερά είναι ο κ. Τσίπρας και πιο αριστερά είναι η κ. Παπαρήγα. Δεξιά, είναι ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά είμαι εγώ, παραπέρα είναι ο κ. Καμένος και πάρα πέρα είναι η Χρυσή Αυγή. Από αυτό που ακούσατε από αυτό τον συνδυασμό των κομμάτων της Κυριακής το βράδυ, τα τέσσερα «ακραία», δυο και δυο, έχουν πει ότι δεν συζητάμε για τίποτα. Καμία κουβέντα. Είμαστε στα «κάγκελα». Άρα λοιπόν περιορίζεται ο αριθμός εκείνων οι οποίοι θα πρέπει αναγκαστικά να βρούνε μια λύση. Δεν πρέπει να μείνει η χώρα ακυβέρνητη. Δεν πρέπει η χώρα να διαλυθεί. Δεν πρέπει η ακυβερνησία να δημιουργήσει άλλοθι για περαιτέρω κακοποίηση και ασέλγεια εις βάρος της Πατρίδας. Έτσι το αντιλαμβάνομαι. Γι’ αυτό λέω ότι είμαστε μοχλός ομαλότητας και σταθερότητας.

 

Γιατί δεν μπορούν να κυβερνήσουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος

Πως έχουν τα πράγματα και τι μπορεί να γίνει; Δεν είχα εγώ καμία ψευδαίσθηση και δεν πρέπει να έχετε και εσείς ότι μετά την υπογραφή του Σαμαρά και του Βενιζέλου στο Μνημόνιο και ιδιαίτερα στην επιστολή της κ. Λαγκάρντ, μια απάτη η οποία ακόμα δεν έχει διερευνηθεί, αυτή την πολιτική απάτη, εγώ θα τη διερευνήσω την Κυριακή το βράδυ. Όπως ξέρετε το Μνημόνιο ήρθε στα Αγγλικά και μετά από πίεση δική μου και στα Ελληνικά. Έχει μεταφραστεί όλο το Μνημόνιο εκτός από τρεις γραμμές. Είναι οι γραμμές της επιστολής προς την κ. Λαγκάρντ που οι πολιτικοί αρχηγοί δεσμεύονται ότι όσο πολιτεύονται δεν θα ασκήσουν πολιτική ενάντια στις ρυθμίσεις του Μνημονίου. Αυτό έχουν υπογράψει. Από την στιγμή που έχουν υπογράψει αυτό ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, αυτομάτως είναι ανενεργοί. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, παρά να εφαρμόσουν το Μνημόνιο. Το έχουν υπογράψει αυτό. Απόδειξη αυτού που σας λέω, δεν ξέρω πόσο ενημερωθήκατε από την επιστολή του κ. Ματίας Μορς του επικεφαλής της Τρόικα, που έστειλε μια επιστολή προς τους κυρίους αυτούς και τους λέει, «πως διανοηθήκατε εσείς και το Ελληνικό Κοινοβούλιο να ψηφίσετε για τον ΕΟΠΥΥ, για τα Ταμεία. Μαζέψτε το αλλιώς θα σας κόψω τα πόδια». Αν είναι δυνατόν. Δεν είναι η κυβέρνηση, είναι το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εγώ βέβαια δεν ψήφισα, αλλά δεν παύει να είναι το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Και να το καταργεί με μια επιστολή με ημερομηνία 20 Απριλίου ο κ. Ματίας Μορς; Έχουμε πλήρη απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας. Ο βασικός λόγος για τον οποίο έφυγα από εκεί μέσα.

 

Για τους λόγους που αποχώρησε ο ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση

Από τους όρους που είχα βάλει στην συνάντηση στην Προεδρεία της Δημοκρατίας, ότι για να βοηθήσω την κυβέρνηση, δεν μπορούμε να έχουμε μειώσεις μισθών και συντάξεων και απώλεια κυριαρχίας. Ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και έλεγχο της λαθρομετανάστευσης. Αυτά είχα πει. Είπανε ναι, αλλά μέσα εκεί είδα άλλα αντί άλλων. Έρχεται η ελληνική κυβέρνηση τότε και λέει ότι γι’ αυτούς που χρωστάνε στην εφορία και δεν μπορούν να πληρώσουν, πώς να πληρώσουν όταν έχει εξαντληθεί η φορολογική δύναμη του καθενός, να γίνει σε εξήντα δόσεις. Προχθές στο Κοινοβούλιο ψηφίζεται με πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Το παίρνει χαμπάρι η Τρόικα και τους λέει: «Το μαζεύετε αύριο, αλλιώς σας κόβω τα πόδια». Και γίνεται έξη μήνες. Και ελάτε τώρα στον πλήρη εξευτελισμό της βουλευτικής ιδιότητας. Την Τρίτη να ψηφίζουν εξήντα δόσεις και την επόμενη ημέρα να πάνε να ξαναψηφίζουν έξη δόσεις. Δηλαδή αυτός ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου, δεν έχει προηγούμενο.

 

Μαζί μπορούμε να τα αλλάξουμε

Ακυρώσαμε το Ευρω-Σύνταγμα. Υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων που σκέφτεται έτσι. Σας θυμίζω ότι τον Φεβρουάριο τους είπα ότι δεν συνάδει με την σύμβαση της Λισσαβόνας και να πάμε το Μνημόνιο στο Ευρωκοινοβούλιο. Και η φράση την οποία άκουσα εκείνο το βράδυ ήταν «θα σου βάλουμε πιπέρι στο στόμα». Και το πήγα μόνος μου. Και η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κάλεσε τον Πωλ Τόμσεν και του «τράβηξε το αυτί». Εντονότατα. Σε σημείο που η κα Μέρκελ έβαλε κάποιες σταγόνες νερό στο κρασί της. Τώρα λοιπόν, η μόνη λύση είναι σύμπτυξη μετώπου του Νότου και να πάμε να τα ακυρώσουμε. Συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια είναι ένας άνθρωπος που ξέρει την Ευρώπη σαν το σπίτι του. Ο Ρομάνο Πρόντι, ο πρώην πρόεδρος της Ιταλίας αλλά και ο οικονομολόγος νομπελίστας ο Στίγκλιτς ο οποίος είπε ότι η συνέχεια της λιτότητας σημαίνει «ταφόπλακα» στην Ευρώπη. Πτωχεύει η Ευρώπη. Αυτό το λέει ο μεγαλύτερος οικονομολόγος του κόσμου. Ακριβώς κινείται το μυαλό του στον άξονα τον δικό μας. Εγώ λοιπόν είμαι έτοιμος, όποιος θέλει, να συνεννοηθούμε γι’ αυτή την προσπάθεια και να συνεργαστώ μαζί του. Δεν μπορώ να συνεργαστώ και το ξεκαθαρίζω για εφαρμογή του Μνημονίου γιατί μιλάμε για 14,5 δισεκατομμύρια, – 11 και 3,5 από τον προϋπολογισμό που δεν εξυπηρετήθη – μείωση δαπανών. Αυτό σημαίνει ότι ο δικός σας μισθός, όχι των τρίτων, ο δικός σας εδώ σε ένα μήνα θα είναι στα 250 ευρώ. Λέει η σελίδα 427 του Μνημονίου για όσους έχουν διαβάσει « οι μισθοί και οι συντάξεις και ο κατώτερος μισθός θα εναρμονιστούν με τους μισθούς και τις συντάξεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης». Δηλαδή Ρουμανία και Βουλγαρία. Το γράφει μέσα. Αυτό το έχει υπογράψει ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος.

 

Συνεχίζουν να υπόσχονται και να κοροϊδεύουν το κόσμο

Οδηγούμεθα σε τραγικές καταστάσεις. Ένα άλλο θέμα που είναι συγκλονιστικό είναι ότι γίνονται μυστικές διαβουλεύσεις, άκουσον-άκουσον, να καταργηθεί η μισθοδοσία του κλήρου. Δηλαδή, μας οδηγούν σε πλήρη εξουθένωση της χώρας. Κι’ όταν το πήρα χαμπάρι, έκανα Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό. Μου έχει απαντήσει σε όλες, σε αυτή «ποιεί την νήσσα» ο Πρωθυπουργός. Και τον καλώ από εδώ, από την Τρίπολη, πριν ανοίξουν οι κάλπες, να δεσμευθεί ο κος Παπαδήμος εάν γίνονται κουβέντες για να σταματήσει η μισθοδοσία των κληρικών. Πριν ανοίξουν οι κάλπες, διαφορετικά θα είναι και αυτός συνένοχος σε σκοπούμενη εξαπάτηση και του Ελληνικού λαού αλλά και του κλήρου. Αυτό είναι ξεκάθαρο κατ’ εμέ. Όπως επίσης πρέπει, να βγει ο Πρωθυπουργός και ο κ. Προβόπουλος να μας πουν αυτό το οποίο είπε ο καθ΄ έξιν ψεύτης, ο κος Βενιζέλος. Ότι σε τρία χρόνια θα βγούμε από το Μνημόνιο. Να μας πουν εάν μπορεί να εφαρμοστεί. Δεν μπορεί να μην απαντήσει ο κος Παπαδήμος. Θεσμικά είναι Πρωθυπουργός της χώρας και ο άλλος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Να μας πουν αυτό θα γίνει, ή αυτό δεν γίνεται. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ξεφύγει από το Μνημόνιο, όχι σε τρία χρόνια αλλά σε τριάντα χρόνια. Άρα λοιπόν, αυτό δεν μπορεί να είναι λύση. Αυτό είναι το ξεκάθαρο θέμα. Ούτε λύση βεβαίως είναι ένα στείρο «ΟΧΙ» άνευ προτάσεως κτλ.

 

Να μην ψηφίσουμε με θυμό

Βέβαια κάποιοι από το πολιτικό προσωπικό ποντάρουν σε αυτό τον δικαιολογημένο θυμό και σου λένε θα πάνε την Κυριακή και θα αντι-ψηφίσουν. Όμως εάν βάλουμε στην κάλπη θυμό, τότε θυμό θα βγάλει η κάλπη. Εάν βάλουμε λογική στην κάλπη μυαλό, θα βγάλει η κάλπη. Γιατί το βράδυ της Κυριακής χρειαζόμαστε μυαλό και όχι τσαμπουκά.

Εγώ να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν εδώ στην Τρίπολη, να ευχαριστήσω τους υποψηφίους που έχουμε. Είναι μια εξαιρετική πεντάδα. Και να πω δυο κουβέντες για το τι έγινε εκείνο το βράδυ, και παρακαλώ πάρα πολύ προσπαθήστε για τριάντα δευτερόλεπτα, να ζήσετε την σκηνή. Είναι ένα δωμάτιο, το ένα τρίτο από αυτό. Είναι ο Παπαδήμος ο πρωθυπουργός, είναι ο Βενιζέλος ο αντιπρόεδρος, είναι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί και σε ζεύξεις, συχνές ζεύξεις, Μέρκελ, Λαγκάρντ, Όλι Ρεν, Ντράγκι και Πώλ Τόμσεν. Και όλοι εκεί μέσα με στριμώχνουν να υπογράψω να πω «ΝΑΙ». Βρείτε τα ψυχικά αποθέματα να βγείτε από κει μέσα με «ΟΧΙ». Δεν είναι το εύκολο που λέμε τώρα και τι έγινε και είπε «ΟΧΙ» ο Καρατζαφέρης. Να βρεις τα ψυχικά αποθέματα σε τέτοια πίεση και να πεις «ΟΧΙ δεν μπορώ». Και βεβαίως όταν έχεις γεννηθεί σε ένα τρίγωνο όπου γεννήθηκε ο Νικηταράς, στον Τουρκολέκα δίπλα στο Λεοντάρι, έζησε και έκανε την οικογένειά του ο Κολοκοτρώνης και παραπέρα ο Παπαφλέσσας. Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν είπα αυτό το «ΟΧΙ». Είμαι υπερήφανος απέναντι στη συνείδησή μου και στα εγγόνια μου, γιατί αυτή η επαίσχυντη επιστολή μας προσβάλει σε όλη την Ευρώπη. Όλοι οι πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη λένε τι κάνατε; Και κάνουν μια έκκληση την οποία κάνω και εγώ. Μην δώσετε 50% και μια ψήφο στο Μνημόνιο, γιατί τότε θα εμφανιστεί η κα Μέρκελ και θα μας βάλει και εμάς στη μέγγενη. Αντισταθείτε. Άρα λοιπόν, δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα. Ψηφίζουμε για όλη τη Νότια Ευρώπη. Ψηφίζουμε για να μην περάσει η λογική της κας Μέρκελ.

Εμείς πτωχεύουμε βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πάρα πολύ άσχημη και η κα Μέρκελ στο κοινοβούλιό της, βγήκε ότι κέρδισε στα χρόνια της κρίσης 41 δισεκατομμύρια. Θα κλείσω με κάτι που υπάρχει εδώ στη «Λευκή Βίβλο». Κυκλοφορήσαμε ένα εκατομμύριο αντίτυπα και όποιος το διαβάζει ξέρει το τι συνέβη αυτά τα δυο χρόνια. Εμείς κυκλοφορήσαμε «Λευκή Βίβλο» το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν το έκανε, η Ν.Δ. δεν το έκανε. Εδώ μπορείτε να βρείτε τα πάντα στα τελευταία δυο χρόνια. Γιατί οσάκις πήγαινα εγώ σε αυτές τις συναντήσεις, τους έδινα μια επιστολή. Γιατί δεν είχα καμία εμπιστοσύνη και ήξερα τι μπαγαπόντες είναι. Θα σας πω λοιπόν ένα απόσπασμα, τέσσερις γραμμές και παρακαλώ ακούστε το.

Γράφω στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς: «Ακούστε κύριοι, βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι το πρωτοφανές. Ιδρύεται για την Ελλάδα μέσω αυτών των σελίδων που μας υποβλήθηκαν μια επονείδιστη κηδεμονία. Μια εξω-Συνταγματική, αυθαίρετη και αυταρχικά υπερκείμενη των πάντων Αρχή. Μια καμουφλαρισμένη δικτατορία δεκαετιών. Ένα μόνιμο καθεστώς καταπίεσης του λαού μας».

Αυτά που σήμερα βγαίνουν, εγώ τους τα έλεγα εκεί μέσα. Και ως εκ τούτου δεν μπορεί να περίμεναν ότι εγώ θα μπορούσα να ψηφίσω αυτά τα πράγματα. Δεσμεύτηκα σε αυτά που σας είπα. Τους τα είπα και μου είπαν συμφωνούμε. Δεν ήθελα να μπω στην κυβέρνηση. Μου το ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με παρακαλούσε ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου. Είχα και μια ηθική ικανοποίηση, ότι αυτοί που μέχρι πριν τρεις μήνες με έλεγαν ακραίο, με παρακαλούσαν να μπω στην κυβέρνηση και λόγω της ρευστότητας που υπήρχε, το τόλμησα, γνωρίζοντας ότι θα έχω πολιτικό κόστος. Αλλά βάζω πάντα πρώτα την πατρίδα. Και μπορώ και λέω σε όλους αυτούς ότι εγώ ουδέποτε έβλαψα την πατρίδα μου. Ουδέποτε. Με καμία πράξη και κίνηση. Δεν έχω πει ποτέ ψέματα «τύπου Παπανδρέου», δεν έχω προδώσει ποτέ «τύπου Σαμαρά». Με αυτές τις σκέψεις είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση θέλετε.

 

 

 

 

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

Γιατί ψήφισα το πρώτο Μνημόνιο

Απάντηση επί του ερωτήματος το οποίο έχει και τοποθέτηση εξ’ αρχής. Πρώτα-πρώτα, δεν καταλαβαίνω τα Μαθηματικά. Άκουσα τον κο Βενιζέλο και τον κο Σαμαρά στο Ζάππειο, να λέει ότι γλυτώσαμε 103 δισεκατομμύρια. Αυτό το νούμερο ακούσατε και εσείς έτσι δεν είναι; 103 γλυτώσαμε 130 πήραμε. Τι Μαθηματικά είναι αυτά; Δηλαδή 103 γλυτώσαμε 130 φορτωθήκαμε. Είναι καλύτερα; Δεύτερον, ότι σε αντίθεση με το πρώτο Μνημόνιο, τα λεφτά αυτά δεν τα παίρνουμε εμείς. Τα λεφτά αυτά πάνε σε ένα Ταμείο που διαχειρίζονται αυτοί. Τρίτον, ήταν να μπουν 30 δισεκατομμύρια στις τράπεζες. Γίνανε 50. Και ναι μεν δώσανε 50 στις τράπεζες, ή τα δίνουνε ακόμα, και είναι πολύ σοβαρό αυτό, αυτή η επανακεφαλαιοποίηση όμως, δεν μας έχουν πει πως θα γίνει. Όπερ, σημαίνει ότι μας παίρνουν τις τράπεζες. Εγώ επισκέφθηκα προχθές την Εθνική Τράπεζα σε ένδειξη εξαιρετικού ενδιαφέροντος για το τραπεζικό σύστημα. Γιατί το τραπεζικό σύστημα δεν είναι πέντε τραπεζίτες. Είναι ο κόσμος που έχει τις καταθέσεις που έχει πάρει τα δάνεια. Και εκεί διαπίστωσα ότι ο κίνδυνος να φύγουν οι τράπεζες από τα χέρια μας είναι πάρα πολύ μεγάλος. Ξέρετε, για να προχωρήσει μια χώρα θέλει να έχει ή νομισματική πολιτική, να κόβει λεφτά, να διολισθαίνει, ή δημοσιονομική, ή τουλάχιστον τραπεζική. Άμα μας φύγει το τραπεζικό σύστημα από τα χέρια μας, τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας που θα οδηγηθούμε. Οι τράπεζες τα χρειάζονται αυτά τα λεφτά, αλλά με μια προϋπόθεση. Ότι θα δεσμευθούν ότι αυτή η ρευστότητα, θα μεταφερθεί στην αγορά. Θα δεσμευθούν ότι θα επεκταθεί ο χρόνος των δανείων στο διπλάσιο τουλάχιστον. Θα δεσμευθούν ότι οποιοδήποτε δάνειο πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό, θα κοπεί κατά 30%. Αυτά εάν δεν τα κάνουμε, τότε νομίζω ότι θα οδηγηθούμε σε μαρασμό. Πιστεύω ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει εάν δεν υπάρξει αποκατάσταση όλων των δανειοληπτών και των ομολογιούχων. Δηλαδή, για να προχωρήσει το τραπεζικό σύστημα, τώρα σας βάζω σε λίγο βαθειά αλλά εν πάση περιπτώσει είναι υποχρέωσή μου να το κάνω. Όταν πήραμε τα πρώτα λεφτά, το πρώτο Μνημόνιο στις τράπεζες υπήρχαν 270 δισεκατομμύρια. Τώρα που μιλάμε είναι 169 τα δισεκατομμύρια. Τα λεφτά τα οποία είχαν δοθεί δεξιά και αριστερά σε επιχειρήσεις, σε στεγαστικά, που θυμάστε μας παρακαλούσαν οι τράπεζες να πάρουμε δάνεια και μια μακαρονάδα μαζί, τώρα έχουν εξαπλωθεί. Δεν μπορούν να τα ικανοποιήσουν. Λένε να τους δώσουμε 50, αλλά λείπουν άλλα 50. Δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν οι τράπεζες την ρευστότητα. Αν δεν εξυπηρετηθεί η ρευστότητα δεν προχωράμε σε τίποτα, σε κανένα έργο. Χρειάζεται μια εντελώς άλλη πολιτική. Εντελώς διαφορετική πολιτική.

 

Η πρόταση του ΛΑΟΣ

Η δική μου η πρόταση, η οποία συμφωνεί με την πρόταση που άκουσα από τον νομπελίστα οικονομολόγο Στίγκλιτς, είναι η κυκλοφορία και η αναθέρμανση της αγοράς. Να μπουν χρήματα στην αγορά. Να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά. Να γίνουν επενδύσεις και να ξεκινήσουν έργα. Τι εννοώ. Όταν εσύ ξεκινάς από το σπίτι σου με ένα πενηντάρικο και από το πρωί μέχρι το βράδυ το πενηντάρικο το πας βόλτα και το ξαναγυρίζεις το βράδυ σπίτι, εγώ έχασα σαν κράτος. Δηλαδή, μπορεί να πάρεις μια τσίχλα, να πάρεις ένα πακέτο τσιγάρα, να πας να πάρεις ένα πουκάμισο, να πας να πάρεις κάτι για να παίρνω εγώ την συμμετοχή μου που τώρα είναι 23%. Τώρα τι κάνουμε; Όλοι αποθησαυρίζουμε ότι υπόλοιπο υπάρχει γιατί φοβόμαστε. Το υπόλοιπο, όποιο και να είναι, δεν κυκλοφορεί στην αγορά. Δεύτερον: Ορμά η φορολογία και παίρνει τα περισσότερα χρήματα, οπότε δεν υπάρχει κινητικότητα στην αγορά του χρήματος. Θα φθάσουμε κάποια στιγμή να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε. Είναι λάθος συνταγή. Θα την πολεμήσω μέχρι τέλος.

 

Για τις δημοσκοπήσεις

Δεν ξέρω ποιες δημοσκοπήσεις διαβάζετε εσείς, αλλά εμείς δεν τις λαμβάνουμε υπόψη γιατί τα πράγματα είναι εξαιρετικά διαφορετικά. Εν πάση περιπτώσει, εγώ θέλω να δεχθώ το δικό σας. Γι’ αυτό ζητώ και την δική σας ψήφο μήπως και δεν μπω μέσα. Σκεφτείτε, άσκηση εργασίας, να μην είμαστε μέσα. Σκεφτείτε. Εγώ νομίζω ότι μπορεί να με ψηφίσει και ο ίδιος ο Σαμαράς, ή ο Βενιζέλος ή κάποιοι άλλοι γιατί φοβούνται το αύριο χωρίς την παρουσία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Και αν θα παρακολουθήσετε, ο κος Σαμαράς μιλάει για Τσίπρα, μιλάει για Καμμένο, μιλάει για Χρυσή Αυγή, αλλά δεν μιλάει για μένα. Το ίδιο και ο κος Βενιζέλος. Γιατί έχουν συνειδητοποιήσει ότι η επόμενη μέρα χρειάζεται σοβαρότητα. Κάτι το οποίο είναι στα ουσιώδη εν ανεπαρκεία, δυστυχώς στον τόπο. Εν πάση περιπτώσει, εμείς θα είμαστε μέσα και οι δυνάμεις μας θα είναι ψηλότερα απ’ ότι ήταν στις προηγούμενες εκλογές. Ποντάρω στο ένστικτο του Ελληνικού λαού που θα καταλάβει ότι δεν πρέπει να ψηφίσει με θυμό αλλά με λογική.

 

Ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός, τι στοιχεία πρέπει να έχει σήμερα; Εδώ που είμαστε, σε αυτό που περιγράψατε εσείς πριν από λίγο. Πρέπει πρώτα – πρώτα να ξέρει την Ευρώπη. Δεύτερο, πρέπει να τον ξέρει η Ευρώπη. Τρίτο, να έχει το θάρρος να λέει και κανένα «ΟΧΙ» σε κάποιες απαιτήσεις. Τέταρτο, αν έχει και λίγο μυαλό δεν βλάπτει. Και νομίζω ότι αυτά περιορίζονται λίγο αν τα βάλει κάποιος σε μια ζυγαριά.

Το Μνημόνιο εφαρμόζεται όπως εφαρμόζεται κάθε «Λεόντειος σχέση-σύμβαση». Ο ισχυρός αποφασίζει. Μην έχετε καμία ψευδαίσθηση γιατί φτάσαμε στην αοριστία του Νοεμβρίου. Κάναμε εκλογές και τέλειωνε η υπόθεση. Ναι, αλλά δεν θα μας έδιναν τη δόση. Τη δόση μας την έδωσαν, αφού έγινε η κυβέρνηση. Και τη δόση, έπρεπε να την έχουμε πάρει 10 Σεπτεμβρίου, και σας θυμίζω, ότι την πήραμε 10 Δεκεμβρίου.

Αν πηγαίναμε τότε σε εκλογές, που θα είχε καθαρίσει το πολιτικό τοπίο, θα είχε γίνει ο Σαμαράς, Πρωθυπουργός του Α’ Νεκροταφείου, ίσως και του Β’. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα υπήρχε χώρα. Δεν θα υπήρχε Ελλάδα. Τώρα λοιπόν πρέπει να δούμε, αν θα υπάρξει συνέχεια στην Ελλάδα. Εσείς θα σκεφτείτε, είσαστε ενεργός πολίτης – δημοσιογράφος – αν θα μπορέσει να γίνει δουλειά με κάποιο από αυτά τα κόμματα που προβάλλονται, αλλά και επιβάλλονται στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, από εκείνους που έχουν κάθε λόγο να αποσυντονίσουν την Ελλάδα.

 

Δεν μπορούσα να υπογράψω

Και για αυτό έφυγα. Τι πιο απλό; Τέσσερις υπουργούς είχα. Ποιο κόμμα δεν θέλει μέσα σε τέσσερα χρόνια που είμαι στο Κοινοβούλιο να μην κυβερνήσει; Είχα τέσσερις υπουργούς. Θα μπορούσα να ήμουν εκεί να κυβερνάω. Να εξασφαλίζομαι και εσύ να με χειροκροτείς. Όχι. Είπα ΟΧΙ. Είπα ΟΧΙ με κόστος. Γνωρίζοντας το κόστος. Γιατί η Τρόϊκα, αυτόν που σήκωσε κεφάλι έπρεπε να τον περιποιηθεί δεόντως. Προσπάθησε. Το ταξίδι μου στη Μόσχα ίσως δεν το εξετάσατε καλά. Όταν έφερα το Ρώσο εδώ, όταν του είπα να πάρει το Νεώριο, να έλθει ο Ρωσικός στόλος εδώ για λόγους προστασίας κ.λπ., οι Αμερικάνοι χάρηκαν πάρα πολύ! «Μπράβο Καρατζαφέρη, που πας να μας φέρεις τη Μόσχα εδώ». Δεν ήξερα; Και μάλιστα όταν έχω περάσει όλα τα «σχολεία» τους, ότι θα «μου κόψουν τα πόδια»; Η μαγκιά ποια είναι; Ότι έχοντας απέναντι και την Τρόϊκα και τους Αμερικανούς, εγώ «γύρισα» το πράγμα! Αυτή είναι η μαγκιά. Και δεν εξαφανίστηκα σαν τον Καραμανλή. Ένα θέμα.

Δεύτερο θέμα. Εγώ αν ήθελα τον Μάιο του 2010, θα μπορούσα να έχω πάρει 50 εκατομμύρια, να είμαι ήρωας στα μάτια όλων, να τα έχω «πιάσει» και η χώρα να μην υπάρχει. Όπως το λέω. Ο «μεγάλος Καρατζαφέρης». Η Ελλάδα να έχει διαλυθεί, και “50 στην πανταλόνα”. Δώδεκα ήταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν το ψηφίσανε. Δώδεκα. Εάν πήγαινα εγώ στην Ουάσιγκτον και έλεγα «Παιδιά ψηφίζω ΟΧΙ» και ενεργοποιούνται τα CDS των 70 δισεκατομμυρίων, έπαιρνα την «πενηντάρα» ή όχι; Εγώ όμως είμαι Πατριώτης και είπα «Δίχως κέρδη, κέρατα». Για την Πατρίδα και μόνο την Πατρίδα. Συγκρίνετε τον αιφνιδιασμό. Από το «λεφτά υπάρχουν» μέχρι το «δεν μπορούμε να πληρώσουμε τη δόση».

 

Δεσμεύομαι ότι μπορώ

Έφερα τον υπουργό μεγάλης πετρελαιοπαραγωγού χώρας στην Αθήνα, του έκανα τραπέζι και του λέω: «Θέλω 10 δισεκατομμύρια, για 10 χρόνια, με 3%». Και μου λέει: «Το εξετάζει η χώρα μου». Τηλεφωνώ αμέσως στο Μέγαρο Μαξίμου. Πηγαίνω στον Παπανδρέου, έχω την αγωνία να πάρουμε τα 10 εκείνη την ημέρα, οπότε φεύγαμε από τα δεσμά του Μνημονίου, και μου λέει ο άνθρωπος «μόνο για κανό μου μίλησε, και έφυγε»… Εγώ το προσπάθησα. Επιβεβαιώθηκα στις σχέσεις με τη Ρωσία. Μας έδινε 25 δισ. ο Πούτιν και το είπε ο Ιβάν Σαββίδης, ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Δούμα και στενός συνεργάτης του Πούτιν.

Δηλαδή, .είχε αποφασίσει ο κ. Παπανδρέου μία συγκεκριμένη πολιτική, που νομίζω δεν ήταν δική του πολιτική, αλλά “His Master’s Voice”, τα θέματα μπαίνανε σε εθνικό κίνδυνο. Δεν μπορούσα εγώ να παίξω κορώνα- γράμματα την Ελλάδα.

Και σε ότι με αφορά. Είχα κάτι να κερδίσω εγώ; Τι κέρδισα; Κέρδισε όμως η Ελλάδα, γιατί σήμερα υπάρχει. Κουτσά, στραβά και ανάποδα, αλλά υπάρχει. Μας δίνει σήμερα το περιθώριο να σχεδιάσουμε κάτι άλλο. Αν πέφταμε σε 10 ημέρες, όπως επέμεναν εκείνοι οι οποίοι είχαν παίξει τα 70 δισεκατομμύρια τα CDS, δεν θα υπήρχε η Ελλάδα. Άρα λοιπόν, αυτό που είπα πριν, δεν το είπα τυχαία.

Ο Καρατζαφέρης ουδέποτε έβλαψε την Πατρίδα. Ποτέ. Τον εαυτό του, το κόμμα, ίσως. Αλλά έχω να λέω στη συνείδησή μου ότι «Ποτέ δεν πρόδωσες, ποτέ δεν κορόιδεψες». Και για αυτό είμαι απέναντι στον Ελληνικό λαό. Για αυτό και μπορώ και περπατάω σε πλατείες, που δεν μπορούν οι άλλοι. Μάθατε τι έγινε στη Μεγαλόπολη; Μάθατε τι έγινε στο Λεοντάρι με τον βουλευτή του άλλου κόμματος; Εγώ λοιπόν κυκλοφορώ, πηγαίνω, κάθομαι και δεν με ενοχλεί κανένας. Γιατί όλοι ξέρουν ότι ο Καρατζαφέρης δεν έχει βλάψει την Πατρίδα.

Να σας θυμίσω τι είπε η Μέρκελ την ημέρα που υπέγραψαν ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου, μέσα εκεί όταν είμαστε, το βράδυ, μιλάμε για οκτάωρα εκεί μέσα – τα θυμάστε – τους λέω: «Κύριοι, πόκερ ξέρετε»; Αυτοί δεν ήξεραν παρά μόνο ΜΟΝΟΠΟΛΗ που έπαιζαν οι δυο τους στη Βοστόνη. Μέχρι εκεί ήταν. Λέω: «Η Μέρκελ έχει ζεύγος του πέντε και παριστάνει ότι έχει φουλ του άσσου. Δεν πτωχεύουμε. Δεν μπορεί να μας διώξει από το ευρώ». «Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε» μου έλεγαν εκείνοι. «Δεν πτωχεύουμε. Έχει εκλογές μπροστά η Γαλλία, η Γερμανία, η Αμερική. Δεν πτωχεύουμε. Ξεχάστε το. Έχουμε χρόνο μπροστά. Πάμε να δούμε τι θα κάνουμε».

Υπέγραψαν. Και βγαίνει η Μέρκελ στο BBC και λέει: «Δεν μπορούσε να πτωχεύσει με τίποτα η Ελλάδα». «Δεν μπορούσε να πτωχεύσει η Ελλάδα». Μέρκελ στο BBC. Δεν πτωχεύει η χώρα. Με αυτό το μαστίγιο θα μας πηγαίνουν τρέχοντας για δεκαετίες ολόκληρες. Δεν είναι δυνατόν.

 

Για τη σύμπραξη όλων των λαών του Νότου εναντίον του Βορρά

Αυτή τη στιγμή έχει καταργηθεί η ΕΕ. Δεν υπάρχει ΕΕ. 3 Φεβρουαρίου, σας λέω συγκεκριμένα πράγματα, με παίρνει (στο τηλέφωνο) κορυφαίος Επίτροπος. Φίλος δηλαδή, όταν ήμαστε μαζί, εγώ αντιπρόεδρος μιας Ευρωομάδας, και μου λέει: «Έχε υπόψη σου μας κατήργησε. Δεν παίρνουν απόφαση ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε το Στρασβούργο. Κάντε κάτι εσείς του Νότου, και από το Νότο η Ελλάδα, και από την Ελλάδα, εγώ ξαφνικά». Μου λέει: «Γιώργο, κοίτα κάνε ότι έκανες με το Ευρωσύνταγμα». Και την άλλη μέρα μου στέλνει τον Γενικό Διευθυντή του στο Χίλτον. Και μου λέει: «Έχουμε καταργηθεί. Κλείνονται σε έναν πύργο έξω από το Βερολίνο». Θυμίζω Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Φιλανδία και εσχάτως και το Λουξεμβούργο. Είναι η εποχή που αλλάζει απότομα πολιτική ο κ. Γιούνκερ.

 

Ήξερα ότι θα με τιμωρούσαν γιατί δεν υπέκυψα

Ανεβαίνω Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα, που είχα να κόψω την Βασιλόπιτα, και λέω τα εξής: «Αυτό και αυτό και αυτό… Για αυτό που σας αποκαλύπτω και σημαίνει ότι φεύγω από την κυβέρνηση, γίνονται τα εξής πράγματα. Θα μου πάρουν βουλευτές. Θα μου στήσουν μαϊμού δημοσκοπήσεις. Θα με χτυπήσουν τα μέσα ενημέρωσης. Τα περιγράφω. Αυτά πριν γίνουν, μία εβδομάδα. Ύστερα από μία εβδομάδα έγιναν όπως ακριβώς τα είπα. Βουλευτές δικούς μου τους πήραν, με τον τρόπο που τους πήραν και όλοι ξέρουμε. Γραφίδες και μικρόφωνα που με εμφάνιζαν, γύρισαν ξαφνικά όλα απέναντί μου. Τα ξέρετε. Δεν χρειάζεται να τα περιγράψω ποια είναι. Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων που είχε εδώ η Τρόϊκα έπιασε όλες τις εταιρείες των δημοσκοπήσεων και μου λένε «μείον ο Καρατζαφέρης». Εγώ δεν έβλεπα; Δεν ήξερα; Έφτασε μάλιστα ένας ο οποίος επιδοτείται από την ΕΕ – καθηγητής – να μας δώσει 0,5%! 0,5% είναι…τι να σας πω δηλαδή, μόνο τα πρόσωπα της Νομαρχιακής που έχω σε κάθε νομό. Δηλαδή έναν πόλεμο. Τον ήξερα. Δεν ήξερα ότι ο Αμερικάνος θα με βγάλει από τη μέση όπως έβγαλε τον Καραμανλή; Έχω περάσει και το ένα σχολείο και το άλλο σχολείο, όλα τα σχολεία τα δικά τους τα έχω περάσει. Όμως τα αντίμετρα, που αυτοί μου δίδαξαν, τους το «γύρισα». Και τι έγινε τώρα; Αυτοί οι οποίοι ήθελαν να με βγάλουν από το παιχνίδι τον Φεβρουάριο οι ίδιοι τώρα λένε «αμάν, αν δεν μπει ο Καρατζαφέρης την Κυριακή το βράδυ, τι κάνουμε»; Οι ίδιοι! Εξ ου και άνοιξαν πάλι τα κανάλια. Και το λέω αυτό με την εμπειρία που έχω να αντιμετωπίσω το θέμα. Ο Καραμανλής πήγε στη Ραφήνα. Φοβήθηκε. Τώρα θα τον βγάλουν την Κυριακή το βράδυ έξω.

Με Σαμαρά και Βενιζέλο δεν πάω, γιατί έχουν δεσμευτεί από τη στιγμή που έβαλαν την υπογραφή στην επιστολή της κας. Λαγκάρντ. Είναι σαν να αφήνω το λεωφορείο σε έναν που έχει δέσει τα χέρια του πισθάγκωνα. Δεν γίνεται.

Από κει και πέρα όμως, εκεί μέσα θα είμαστε 300. Όλο και κάποιος θα βρεθεί.

Γιατί να μπω σε ονόματα σήμερα και να μην περιμένω την Κυριακή το βράδυ;

 

Δεν είμαι δογματικός και αγκυλωμένος

Να σας θυμίσω ότι η κα. Μπακογιάννη ήταν η πρώτη και μοναδική υπουργός εξωτερικών που είχε δεχθεί την αντιπυραυλική ζώνη γύρω από τη Μόσχα, τη ζώνη που ήθελε η Ουάσιγκτον. Μιλάμε για ανεξάρτητους πολιτικούς!

Εδώ υπάρχει ένα φυλλάδιο. Εάν δεν το διαβάσετε εσείς, θα σας το διαβάσω εγώ.

Πρώτον, έχω βάλει την Ελλάδα πάνω από το κόμμα μου. Δεν το έχει κάνει κανένας άλλος. Βλέπω όταν οι άλλοι εθελοτυφλούν. Τι συμφέρει το Έθνος και υπερασπίζομαι τις θέσεις μου. Λέω κάτι πριν πέντε χρόνια και βγαίνει μετά από δεκαπέντε χρόνια. Να σας θυμίσω αυτά που ζούμε σήμερα τα είχα πει 27 Ιανουαρίου του 2000!!! Ακριβώς ό, τι είχα πει!! Όταν μίλαγα για ΑΟΖ, οι άλλοι μου έλεγαν τι είναι αυτό; Σας θυμίζω την «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή που ήταν ο Καραμανλής και όταν είπα για την ΑΟΖ, ρωτούσε τον Βαληνάκη να του πει τι λέει και τι σημαίνει αυτό. Δεν ήξερε τι ήταν η ΑΟΖ…Μίλαγα πριν χρόνια για τον ορυκτό πλούτο. Τώρα ξαφνικά, όλοι οι άλλοι ανακάλυψαν τον ορυκτό πλούτο.

Δεν είμαι αγκυλωμένος και δογματικός, αλλά διαλεκτικός και αποφασιστικός.

Εδώ έχουμε αγκυλωμένους. Βλέπε Παπαρήγα, Τσίπρας. Ξέρω να μιλάω και τα επιχειρήματά μου είναι αποστομωτικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ανακηρύχθηκα κορυφαίος ρήτορας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2006.

Θέλετε αρχηγό ή Πρωθυπουργό, που να μην ξέρει να μιλάει; Ήμουν ο πρώτος Έλληνας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μιλώντας την ελληνική γλώσσα και όχι στα αγγλικά, ή γαλλικά. Αυτό σημαίνει, αν μη τι άλλο, κάποια πράγματα.

 

Γιατί ο ψηφοφόρος πρέπει να ψηφίσει ΛΑΟΣ

Γιατί είμαι ο μόνος που είμαι νοικοκύρης.

Ο ΛΑΟΣ δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ στο κράτος. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν 250 εκατ. ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα που πτωχεύει τώρα. Και τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, κάτι λιγότερο. Όχι μόνο δεν χρωστάω, αλλά έδωσα και ένα εκατομμύριο ευρώ που θα μπορούσα να το έχω στο ταμείο μου και να το κάνω αφίσες ή αυτοκίνητα, στο κράτος. Το δωρίσαμε στο Ταμείο Φτώχειας. Άλλο θέμα, αν αυτοί το έφαγαν και το εξαφάνισαν!

Μετά υποκατέστησα το κράτος. Πας στην Εθνική οδό στη Μακεδονία μας και δεν υπάρχει κανένας ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παρήγγειλα με τον καθηγητή κ. Παλαιολόγο, το ίδιο ακριβώς άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και το έφερα εδώ! Με τα λεφτά μου!

Εν συνεχεία, πάω σε ένα ιατρείο τον Δεκέμβριο και μου είπε ένα νέο παιδί 25 ετών: «Κύριε Πρόεδρε, πεινάμε. Αλλά και η ξεφτίλα .. Αρρώστησε η μάνα μου και ενώσαμε τα τραπέζια του καφενείου στο χωριό, για να κάνουμε κρεβάτι και να την εξετάσει ο γιατρός. Δεν έχουμε ένα ιατρείο».

Για φανταστείτε! Ένωσαν τραπέζια μέσα στο καφενείο για να το κάνουν εξεταστήριο αγροτικού ιατρείου!

Προσπάθησα με τους μανδαρίνους του υπουργείου υγείας για να φτιάξουμε ένα μικρό ιατρείο στην Εύβοια, τους Στουππαίους κοντά στο Μαρμάρι. Μου είπαν όχι.

Πήρα τη νύφη μου, τη Τζούλια Βομπίρη, που είναι ένας εξαίρετος αρχιτέκτων το μελέτησε και το σχεδίασε. Το φτιάξαμε και το μεταφέραμε μόνοι μας. Όλα αυτά με δικά μας λεφτά 25.000 ευρώ από τη τσέπη μας.

Όταν το εγκαταστήσαμε, ξέρετε ότι έκλαιγε ο κόσμος; Γιατί; Για ένα ιατρείο στη “ξεχασμένη” Ελλάδα. Για να μην εξετάζονται στα τραπέζια του καφενείου.

 

Κάθε χρόνο, χρόνια τώρα, μοιράζω το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, σε όποιον αδυνατεί να αγοράσει και δεν έχει να φάει, τα πρέποντα. Φέτος, γιατί είναι πολύ μεγάλη η ανάγκη του κόσμου, λειτουργήσαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Χθες, η εφημερίδα του κ. Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι σοβαρός άνθρωπος, η REAL NEWS, αποκάλυψε ότι μοιράσαμε πρόσφατα 50 τόνους λάδι, 10 τόνους κρέας, 25 τόνους ζυμαρικά (ρύζι – αλεύρι και μακαρόνια) στο κόσμο.

Είναι δουλειά μου εμένα να ταΐζω τον ανήμπορο συμπολίτη μας; Του κράτους είναι δουλειά. Έτσι, με αυτούς τους τρόπους αξιοποίησα τα χρήματά μου.

Είμαι ο μόνος – ούτε η κα. Παπαρήγα ούτε ο κ. Τσίπρας – ο μόνος πολιτικός αρχηγός που δεν έχει πάρει αυτοκίνητο από το κράτος!

Ενώ ο νεότευκτος αρχηγός κ. Καμμένος, για δέκα ημέρες, ζήτησε θωρακισμένη Μερσεντές! Άλλη αντίληψη. Αλλά θα σας πω κάτι.

Είμαι από την Αρκαδία και με ξέρουν όλοι. Είμαι γιος σανοπώλη. Ο πατέρας μου δεν ήταν πρωθυπουργός, δεν ήταν μεγαλοεπιχειρηματίας ή κάτι τέτοιο.

Αποφοίτησα από το Γυμνάσιο του Φαλήρου. Δεν σπούδασα στα αμερικάνικα κολλέγια και στη Βοστόνη. Έγινα βουλευτής σε ηλικία 46 ετών. Δεν έγινα στα 26. Στα 26 του, επαιρόταν χθες ο κ. Σαμαράς, ότι έγινε βουλευτής.

Πότε δούλεψε μια ημέρα; Πείτε μου μια ημέρα! Εσείς οι πολίτες από τη καταγραφή και την εμπειρία που έχετε στη ζωή σας, έχετε δουλέψει, έχετε ματώσει, έχετε δακρύσει, σας έχουν κοροϊδέψει, έχετε ιδρώσει, έχετε πεινάσει και τόσα άλλα, αλλά ξέρετε τη ζωή. Αυτοί δεν την ξέρουν την ζωή. Πως θα ξέρει κανείς τον πόνο, να κοιμάσαι νηστικός, να μην έχεις να πληρώσεις το ενοίκιο, να μην μπορείς να ζήσεις. Το έζησα και απέδειξα ότι από τις σούστες που ερχόταν και ταΐζε τα ζώα ο πατέρας μου, κατόρθωσα και έκανα ένα μεγάλο Κέντρο Τύπου, και έχω φτιάξει ένα πανευρωπαϊκό όνομα. Μόνος μου!

Άρα λοιπόν, το όνειρο που έκανα για τον εαυτό μου, μπορώ να το κάνω και για την Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, τι έκαναν; Πτώχευσαν τα κόμματά τους και θα μπορέσουν να κάνουν καλά την Ελλάδα;

Εγώ μπορώ. Αυτοί δεν μπορούν. Αυτή είναι όλη η ιστορία.

 

 

 

Φοβούνται και δεν έρχονται σε debate

Τους καλώ στο debate, την τηλεμαχία, και ντρέπονται και φεύγουν. Και διευκολύνω τον κ. Σαμαρά που φοβάται. Το 1973 μετά το Πολυτεχνείο, όταν με έπιασαν στο ΕΑΤ – ΕΣΑ, και θα αποκαλύψω κάτι που δεν έχω πει ποτέ στη ζωή μου γιατί τώρα είμαι στη γενέτειρά μου, μου είπαν ότι «στην πρώτη καρπαζιά, ο τάδε καθηγητής Συνταγματολόγος – που έχει πεθάνει- λάλησε και μίλησε. Πρόσεξε». Δεν κράτησα κακία στον καθηγητή. Τόσο άντεχε. Κάποιος αντέχει τον πονόδοντο και κάποιος άλλος δεν αντέχει.

Δεν φταίει σε τίποτα. Το ίδιο πράγμα, το αντίστοιχο στη δική μας περίπτωση. Ο κ. Σαμαράς φοβάται. Είναι άλλοι που δεν φοβούνται. Αυτός φοβάται.

Λέω λοιπόν στον κ. Σαμαρά: “Εφόσον φοβάσαι εσύ, ας στείλουμε τους Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας σε ένα debate. O κ. Αθανασίου, ο κ. Πύρρος Δήμας, ο κ. Κύρτσος». Μόλις λέω Κύρτσος…

Φταίω εγώ λοιπόν που έκανα την καλή επιλογή, ενώ οι άλλοι έκαναν αυτές που έκαναν;

Κλείνοντας, θα σας πω κάτι που είναι συγκινητικό. Αυτός που ήρθε τις 12 τα μεσάνυκτα στο σπίτι μου πυροβολώντας- είχα μόλις πάρει ημέρες στο σπίτι μου το γιό μου που είχε γεννηθεί και με έπιασε και με πήγε στο ΕΑΤ – ΕΣΑ – ήρθε πριν ένα εξάμηνο σχεδόν στο γραφείο μου και μου είπε ότι έχει ανάγκη.

Ήθελε να μεσολαβήσω και να του βγάλω ένα δάνειο. Υπήρχε σοβαρή ανάγκη. Πήρα τηλέφωνο και εγγυήθηκα για να πάρει ένα δάνειο 5.000 ευρώ, αυτός ο οποίος με συνέλαβε. Αυτό δείχνει έναν άλλο τρόπο σκέψεως, αν θέλετε.

Επειδή λοιπόν ξέρω τι κουβαλώ μέσα μου, και επειδή δεν διάλεξα τυχαία το Ορθόδοξος για το κόμμα μου, πιστεύω ότι κάνω για Πρωθυπουργός αυτής της χώρας.

Σας ευχαριστώ πολύ.