22.6.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ (video)

Στείλτο Email


Έχουμε ένα δυνατό ψηφοδέλτιο στη Ξάνθη. Είναι η δεύτερη φορά που πολιτεύομαι στην περιοχή της Ροδόπης. Χαίρομαι που πάει να γίνει μόδα. Την προηγούμενη φορά ήμουν στη Ροδόπη, τώρα θα είμαι υποψήφιος στην Ξάνθη.

Μαζί μου είναι ο Αβραμίδης ο Γιώργος, είναι ο Αχμέτ Εργύν του Αλή, είναι η Μπιμπίρη η Όλγα και είναι και ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος τον οποίο ακούσατε και προηγουμένως.

 

Δίνουμε μια «μάχη» για την πατρίδα

Δίνουμε μια «μάχη» για την πατρίδα δίνουμε μια «μάχη» για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Τα κάνουν ακόμα πιο δύσκολα κάποια πράγματα. Η υπογραφή του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου στο ιταμό κείμενο της κ. Λαγκάρντ. Δηλαδή ότι δεσμεύονται όσα χρόνια πολιτεύονται να μην ασκήσουν πολιτική ενάντια στο Μνημόνιο αυτό περιπλέκει τα πράγματα. Το Μνημόνιο δεν μπορεί να βγει επάνω. Το ομολογεί η ίδια η κ. Λαγκάρντ τελευταίως, η οποία υποδεικνύει παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά της χώρας να ψηφίσει ο κόσμος τους υποτακτικούς της.

 

Αυτό δυσκολεύει την συνεννόηση. Μια συνεννόηση η οποία πρέπει να υπάρξει όμως την Κυριακή, για να βγει η χώρα από το τέλμα. Άρα η συνεννόηση πρέπει να είναι εκτός Μνημονίου και η συνεννόηση μεταξύ εκείνων που μπορούν να συζητήσουν και να αναπτύξουν ένα θετικό λόγο. Το να λέει κανείς «ΟΧΙ» και να ασκεί μια πολιτική στα «κάγκελα» δεν νομίζω ότι σήμερα προάγει την προσπάθεια της χώρας. Εμείς δεν ασπαζόμαστε κατά καμία έννοια τις σκέψεις της Αριστεράς με ότι εκπροσωπεί η Κομμουνιστική Αριστερά, τόσο της Παπαρήγα όσο και του Τσίπρα. Ούτε βεβαίως τις επιπολαιότητες των νεότευκτων κομμάτων ή των ακραίων κρυπτομένων συνασπισμών. Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε μια «μάχη» μήπως και την επόμενη μέρα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

 

Για την κυβέρνηση Παπαδήμου

Γνωρίζετε ότι βοήθησα να συγκροτηθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, προσπάθησα μέσα εκεί να δώσω τον δικό μου λόγο οι άλλοι είχαν μπει στις ράγες της υποταγής της κας Μέρκελ, έκανα μια σειρά προτάσεων οι οποίες απεκρούσθησαν.

Η Λευκή Βίβλος, η οποία είναι εδώ, περιγράφει απολύτως την πολιτική πράξη των τελευταίων δυο ετών. Επίσης, αποκαλύπτει μέσα το τι ακριβώς έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αυτούς τους μήνες. Σε κάθε συνεδρίαση εγώ προσερχόμουν με μια επιστολή, έχω καταγράψει τις θέσεις μας, δείχνω την δυσαρέσκειά μου από τον πρώτο μήνα γιατί είχαμε ξεφύγει από αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Εγώ είχα προσέλθει με την συμφωνία:

«ΟΧΙ» μείωση μισθών και συντάξεων,

«ΟΧΙ» απώλεια εθνικής κυριαρχίας,

«ΟΧΙ» ξεπούλημα των εθνικών πόρων και βεβαίως έλεγχο των λαθρομεταναστών.

 

Ενώ τις πρώτες ημέρες έδειχναν να τα ασπάζονται τους είδα να ξεφεύγουν από αυτή την δέσμευση, κατήγγειλα τα πράγματα, γράφω μέσα στις επιστολές σημαντικές θέσεις. Θα ήθελα μόνο για την δική σας ενημέρωση, αλλά και των δικών σας ανθρώπων να σας διαβάσω μια φράση για να καταλάβετε από πότε είχα δει ήδη το τι συμβαίνει. Λέει λοιπόν η φράση, Επιστολή 29ης Ιανουαρίου-θα την δείτε και μέσα στο έντυπο-Ακούστε κύριοι, βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι το πρωτοφανές-λέω στον πρωθυπουργό, στον Σαμαρά, στον Παπανδρέου και στον Βενιζέλο-ιδρύεται για την Ελλάδα μέσω αυτών των σελίδων που μας υποβλήθηκαν του Μνημονίου μια επονείδιστη κηδεμονία. Μια εξωσυνταγματική, αυθαίρετη και αυταρχικά υπερκείμενη των πάντων αρχή. Μια καμουφλαρισμένη δικτατορία δεκαετιών. Ένα μόνιμο καθεστώς καταπίεσης του λαού μας. Αυτά τους είπα και βεβαίως αντιλαμβάνεται κανείς, όταν γράφονται και υπογράφονται και παραδίδονται αυτά τα κείμενα ότι δεν είναι δυνατόν μετά να υπογράψω αυτά τα οποία υπέγραψαν. Ήταν μια συνειδητή πράξη η είσοδος στην κυβέρνηση για να μπορέσω να τους οριοθετήσω μια άλλη πορεία πέρα από τις ράγες, η εμμονή τους να παραμείνουν στις ράγες αλλά και το δικό μου μεγάλο «ΟΧΙ» απέναντι σε αυτά τα οποία μεθόδευαν.

 

Το Μνημόνιο δεν μπορεί να προχωρήσει είναι αδύνατον να επιτρέψουμε

Σήμερα λοιπόν η χώρα βρίσκεται σε συμπληγάδες, βρίσκεται στο κενό, το Μνημόνιο δεν μπορεί να προχωρήσει είναι αδύνατον να επιτρέψουμε. Τον Ιούνιο να υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων και εναρμόνιση με τους μισθούς και τις συντάξεις της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας όπως προβλέπει το Μνημόνιο στη σελίδα 427. Δεν θα διαλύσω την Ελλάδα. Εκεί θα πάμε με στόχο να ενώσουμε το Νότο Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία αλλά απ’ ότι φαίνεται και η Γαλλία μετά τις εκλογές που είναι μεγάλη υπόθεση να αλλάξει η Γαλλία και να έρθει με το Νότο, χρειάζεται να συμπτύξουμε ένα μέτωπο με επικεφαλής ίσως τον νέο Γάλλο πρόεδρο ο οποίος έχει ανάλογες ιδέες για την Δυναστεία της Μέρκελ και να πάμε στην Ευρώπη του Βορρά και των Σκανδιναβών και να τους πούμε «μέχρι εδώ και μη παρέκει».

 

Η πρόταση του ΛΑΟΣ

Εάν δεν συμπράξουμε, εάν δεν κάνουμε μια κίνηση απόδρασης από αυτή την πολιτική της λιτότητας, η ύφεση θα διαρκέσει πάνω από 30 χρόνια και θα σημαδέψει την ζωή των παιδιών μας και των εγγονών μας. Επειδή αυτό το δικαίωμα δεν το έχουμε, αντιτάσσομαι λοιπόν σε αυτή την πολιτική, προτείνω συγκεκριμένη πολιτική ένα πενταετές Μορατόριουμ και εν συνεχεία καταβολή 10 δισεκατομμυρίων τον χρόνο μέχρι εξοφλήσεως με επιτόκιο 1%. Που βρήκα το επιτόκιο; Είναι το επιτόκιο που δανείζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όλες τις τράπεζες. Μόνο έτσι έχουμε ελπίδα. Να χτίσουμε στην επένδυση, να προσπαθήσουμε όλοι να αλλάξουμε αντίληψη από αυτή την οποία επί 38 χρόνια ακολουθούσαμε κυβερνώντες και κυβερνώμενοι για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα μέγεθος και μια πορεία που θα είναι ιδανική για τα παιδιά και τα εγγόνια μας που δυστυχώς στερηθήκαμε εμείς.