15.4.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ EXTRA 3 (12/4/2012)

Στείλτο Email

 

«Το συγκεκριμένο θέμα του κ. Τσοχατζόπουλου είναι γνωστό μια δεκαετία και μόνο τώρα ευαισθητοποιήθηκαν για να τον βάλουν φυλακή! Εκτιμώ ότι από την στιγμή που έφυγε ο κ. Παπανδρέου από τα πράγματα, τα οποιαδήποτε “χαρτιά” είχε ο Άκης στα χέρια του, έπαψαν να έχουν την ισχύ τους και τον συνέλαβαν. Αν ο κ. Παπανδρέου εξακολουθούσε να ήταν αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ, ο Άκης θα ήταν έξω. Σαφέστατα, υπήρχε ένας φόβος και ένας εκβιασμός εκ μέρους του Άκη. Τώρα που “κάηκε” το χαρτί του κ. Παπανδρέου, χάθηκε και η ομπρέλα προστασίας του. Θεωρώ ότι ήταν συμπαιγνία 100%». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο “ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ” και στον δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο.

 

Συμψηφίζουν και καλύπτουν τα σκάνδαλα

85 υποθέσεις έχουν έλθει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη Βουλή για σκάνδαλα, για υπουργούς, για κομπίνες κ.α. και καμία από αυτές δεν συζητήθηκε! Απαγορεύεται ακόμα και στον αρχηγό κόμματος να βγάλει αντίγραφο αυτών των υποθέσεων! Επιτρέπεται μόνο να τις διαβάσει!

Όλοι όσοι διετέλεσαν Υπουργοί Τουρισμού, έχουν ένα τεράστιο φάκελο με υποθέσεις που τους αφορά. Όλα συμψηφίστηκαν. Δεν έγινε τίποτα.

Σας παραπέμπω στα πρακτικά της Βουλής για να δείτε πόσες φορές φώναξα έντονα για καραμπινάτες και εξόφθαλμες υποθέσεις, ιδίως αυτές του Τουρισμού, που μυρίζουν έντονα. Και δεν κάνουν τίποτα.

Το σκάνδαλο του κ. Τσοχατζόπουλου δεν είναι το μόνο. Πρέπει να εξεταστούν και να ερευνηθούν και άλλοι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας! Να ερευνηθούν και άλλοι Γεν. Διευθυντές Εξοπλισμών. Να δουν και τον κ. Σμπώκο.

Βάζουν ένα μεγάλο όνομα και προσπαθούν να καλύψουν με σκόνη όλα τα άλλα. Θεωρώ ότι αυτό είναι θέμα Δημοκρατίας. Κατά τη προεκλογική περίοδο θα ζητήσω συγκεκριμένα ονόματα.

 

Μια σύλληψη με πολλές σκοπιμότητες

Φώναζα και προειδοποιούσα για τις μεγάλες επιπτώσεις που έχει το θέμα των λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Δεν με άκουγαν. Νομίζω ότι έχουν άλλη πρόθεση. Θέλουν να τους νομιμοποιήσουν για να καρπωθεί το ΠΑΣΟΚ τις ψήφους τους!

 

Για τις στημένες δημοσκοπήσεις

Πριν τρία χρόνια, οι δημοσκοπήσεις έδιναν πάλι στο ΛΑΟΣ 3% και τελικά πήραμε 7.5%. θεωρώ ότι και πάλι θα διαψευστούν! Δεν εξυπηρετεί κάποιους να είναι στα πράγματα ο ΛΑΟΣ!

Παίζονται παιχνίδια με τις δημοσκοπήσεις. Οι θέσεις και οι απόψεις του ΛΑΟΣ για την διεύρυνση της γεωπολιτικής μας στο Αιγαίο ενοχλεί. Δεν θέλουν να ανακινήσουμε το θέμα του επαχθούς χρέους της χώρας και χρόνιων υπερκοστολογήσεων σε έργα και εξοπλισμούς. Ενοχλεί που φωνάζουμε για τον τρόπο που έγινε συμβιβασμός της υπόθεσης SIEMENS. Θέλουν να με βγάλουν από το παιχνίδι.

 

Για τη συγκυβέρνηση

Πληρώνω το κόστος γιατί δεν προσκύνησα, δεν υποχώρησα και δεν υπόγραψα. Ήξερα ότι θα τιμωρηθώ για αυτή τη στάση μου. Άλλωστε, το είχα προαναγγείλει και είχα προβλέψει αυτή την εξέλιξη.

Κυκλοφόρησα και διανέμω δωρεάν στον ελληνικό λαό τις επιστολές με τις οποίες ενημέρωνα και γνωστοποιούσα τις θέσεις, τις απόψεις, τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες μου με την ακολουθούμενη πολιτική. Έβλεπα και διαπίστωνα ότι η όλη υπόθεση ξεστράτιζε. Δεν μπορώ να δεχτώ το Αγγλικό Δίκαιο. Δεν μπορώ να εκχωρήσω Εθνική κυριαρχία. Πως θα μπορούσα να δεχτώ ποτέ την Πρωθυπουργία του κ. Πετσάλνικου; Αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε τη δραχμή σήμερα…

Είδα πράγματα με τα οποία διαφώνησα και έφυγα.

Πρότεινα τον κ. Παπαδήμο για να υπάρχει πλεύση στη καταιγίδα που βιώνουμε. Εάν άφηνα τη χώρα στο κ. Πετσάλνικο, θα είχαμε καταστραφεί. Τουλάχιστον, σήμερα υπάρχει μια “σανίδα” για να ξεκινήσει η χώρα μας μια άλλη νέα προσπάθεια την επομένη των εκλογών.

 

Μια πολιτική απρέπεια του κ. Γερουλάνου

Ήταν παλιανθρωπιά η πράξη του κ. Γερουλάνου να πετάξει από το Μέγαρο Μουσικής τον κ. Πυλαρινό, μετά από 23 χρόνια θητείας και εμπειρίας, την ημέρα που έκλεισε η Βουλή, για να κάνει τα διάφορα κόλπα με τους δικού του και να βάλει τους συγγενείς του κ. Βενιζέλου! Γιατί διέπραξε αυτή την απρέπεια;

 

Για τις υποψηφιότητες του ΛΑΟΣ

Ο κ. Κύρτσος είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα που κοσμεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ. Έχει εξαιρετικές σπουδές. Έχει δουλέψει και ξέρει την πιάτσα. Διαθέτει το ακαδημαϊκό υπόβαθρο που είχαν και οι άλλοι που διετέλεσαν “τσάροι” της οικονομίας. Έχουμε συνυπάρξει και έχουμε συνεργαστεί στον Ελεύθερο Τύπο επί Βουδούρη. Ποιος δεν θα ήθελε μια τέτοια προσωπικότητα; Οι θέσεις και οι απόψεις μας είναι πολύ συναφείς.

Η υποψηφιότητα της κ. Βάνας Μπάρμα είναι ένα κόσμημα για τον ΛΑΟΣ. Προέρχεται από το πατριωτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και έχει σοβαρή και πλούσια συμμετοχή στα κοινά της Νίκαιας και στο Κερατσίνι. Ο ΛΑΟΣ σήμερα εκφράζει το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μια ταύτιση απόψεων και πεποιθήσεων.

Η απόφασή της να πολιτευτεί στην Ήπειρο, δείχνει την κομματική της ανιδιοτέλεια.

 

Ο Πατριωτικός Παρεμβατισμός είναι η ιδεολογία του ΛΑΟΣ

Ο πατριωτισμός είναι πάγια θέση του ΛΑΟΣ. Μέχρι πριν τέσσερα χρόνια, κανείς δεν μιλούσε και δεν αναφερόταν στον πατριωτισμό και στη πατρίδα. Τώρα ξαφνικά όλοι τα ανακάλυψαν. Χαίρομαι που έκανα μόδα τον πατριωτισμό και όλοι πλέον αναφέρονται. Τώρα ένας ολόκληρος λαός σκέφτεται και ενδιαφέρεται για την πατρίδα του. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούστηκε και έγινε αναφορά στο Ελληνικό Έθνος στη Βουλή; Οι πάγιες θέσεις και οι και διαχρονικές αρχές του ΛΑΟΣ επανέφεραν τις συζητήσεις και τις αναφορές στη Πατρίδα και στις καταβολές του Έθνους.

 

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών

Παρατάσσονται απέναντι στον ελληνικό λαό μερικοί δυνητικοί συνομιλητές. Δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με την κ. Παπαρήγα. Επίσης, δεν μπορείς και με τον κ. Τσίπρα που εκφράζει το δικό του ακραίο λόγο. Με τον κ. Κουβέλη, αν και οι θέσεις του είναι ασαφείς, τουλάχιστον μπορείς να συνεννοηθείς. Ο κ. Καμμένος είναι ένα καινούργιο, περιστασιακό και ευκαιριακό κόμμα που δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι. Και ο κ. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής. Πολλά κανάλια φοβούνται ακόμα και να αναφέρουν το όνομα της Χρυσής Αυγής ! Εάν η Χρυσή Αυγή μπει στη Βουλή, τότε όλοι οι Έλληνες θα έχουμε πιο δύσκολες ημέρες.

 

Για μετεκλογικές συνεργασίες

Θα μπορούσα να συνεργαστώ, αν δεχτούν να είναι “επιβάτες” στο όχημα της Ελλάδας. Αλλά, δεν μπορούν να έχουν αυτοί το “τιμόνι”. Πρέπει να το έχει κάποιος που δεν έχει τα χέρια του δεμένα. Κάποιος που να ξέρει και να τον εμπιστεύεται η Ευρώπη. Κάποιος που θα μπορεί να λέει όχι στις δύσκολες περιστάσεις.

Να μην δώσουμε 50% στα δύο μεγάλα κόμματα για να μην νομιμοποιήσουμε την πολιτική της κ. Μέρκελ και της κ. Λαγκάρντ. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο. Δεν πρέπει να ψηφιστούν τα Μνημονιακά κόμματα. Να ενωθεί σε ενιαίο μέτωπο όλος ο Νότος και να αντισταθεί στα σχέδια της κ. Μέρκελ. Αυτός είναι ο στόχος, αυτός είναι ο ρόλος και αυτή είναι η προσπάθεια.