15.4.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9,ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 97,7

Στείλτο Email

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9

 

«Η 6η Μαΐου θα είναι δυσκολότερη από σήμερα. Θα είναι πιο περιπλεγμένα τα πράγματα. Υποχρεούμεθα να φτιάξουμε μια κυβέρνηση. Από κει και πέρα, εάν δεν υπάρχει επαρκής συνεννόηση, αυτό είναι ένα άλλης τάξεως θέμα.

Θέλω να ελπίζω ότι όλες αυτές οι εκλογικές διαδικασίες δεν θα είναι μακροχρόνιες. Γιατί νομίζω, στη κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία μας καθώς και οι πιέσεις που δεχόμαστε από το εξωτερικό, δεν έχουμε αυτές τις αντοχές». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ΡΑΔΙΟ 9 στον Μπ. Παπαπαναγιώτου.

 

Προκλητικές οι έξωθεν παρεμβάσεις

Παράγοντες από το εξωτερικό, συστήνουν να ψηφίσει ο ελληνικός λαός, αυτούς που υποτάχθηκαν και δεσμευτήκαν εγγράφως στη κ. Λαγκάρντ, για να είναι ήσυχοι και εμείς αλλά και αυτοί, για να μην ενοχληθούν, για να μην τους “τσιμπήσει καμία μύγα”.

Θεωρώ ότι αυτές οι πιέσεις και οι “υποδείξεις” που δεχόμαστε από το εξωτερικό, τελικά θα επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό το οποίο επιδιώκουν. Εκτιμώ ότι ο κόσμος θα αντιδράσει.

Ίσως, με αυτές τις πιέσεις που ασκούν, έχουν γίνει θιασώτες του κ. Τσίπρα και του κ. Μιχαλολιάκου!

 

Δεν πιστεύω ότι ήταν σύμπτωση η συγκεκριμένη ημέρα σύλληψης

Μου προκάλεσε έκπληξη η “σύμπτωση” να συληφθεί ο κ. Τσοχατζόπουλος, ακριβώς την ίδια ημέρα που διαλύεται η Βουλή! Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να είχε συμβεί αυτή η σύλληψη μια εβδομάδα πριν, ούτως ώστε να υπάρξουν και οι κατάλληλες τοποθετήσεις μέσα στο Κοινοβούλιο.

Δεν πιστεύω μέσα μου ότι ήταν σύμπτωση η συγκεκριμένη ημερομηνία που συνελήφθη ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Νομίζω ότι με την συγκεκριμένη πράξη, θέλουν να περάσουν την ιδέα και την εικόνα ότι “είμαστε αδέκαστοι και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν”. Μόνο που μιλάμε για καταστάσεις του παρελθόντος, για πολιτικά πρόσωπα “εν αποστρατεία”.

Σαφέστατα, το γεγονός ότι κάποιος είναι “εν αποστρατεία”, δεν σημαίνει ότι αυτός είναι λόγος για ατιμωρησία.

Αλλά, να ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους καλά. Θα ήθελα να μην δοθεί “άφεση αμαρτιών” στη SIEMENS και να ψάξουμε τους Ταμίες και τα Ταμεία…

Εκεί θα γέλαγε ο κάθε πικραμένος και θα βλέπαμε τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων να έχουν πάρει την κατιούσα! Αλλά, αυτό το συγκάλυψαν! Και ο ένας και ο άλλος. Κάναμε τόσες Εξεταστικές Επιτροπές και κανένας Πρωθυπουργός δεν εκλήθη να απαντήσει στη βάσανο των ερωτήσεων…

Πως θα μπορούσαν να καταλήξουν κάπου οι Εξεταστικές Επιτροπές όταν δεν κλήθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να πουν για όλα αυτά τα οποία γνωρίζουν; Αυτή η νοοτροπία καταχωρήθηκε ως συγκάλυψη.

Ο κόσμος προσθέτει οργή και θυμό απέναντι σε όλα αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα.

 

Το Διπλό Νόμισμα είναι το τελευταίο ανάχωμα

Φυσικά, επίσημο νόμισμα της χώρας θα είναι και θα παραμείνει το ευρώ.

Προτείνω και την παράλληλη χρήση της ευρωδραχμής, που θα ισχύει μόνο για τις εσωτερικές συναλλαγές.

Έχω συζητήσει και έχω ρωτήσει εάν έχει εκπονηθεί, μελετηθεί, οργανωθεί και καταστρωθεί ένα “Σχέδιο Β”, για να είμαστε προετοιμασμένοι στο ενδεχόμενο δυσκολότερων καταστάσεων. Έχουμε ένα σχέδιο για να θέσουμε ανάχωμα στη διαφυγή προς στο εξωτερικό 12 δισ ευρώ από τους λαθρομετανάστες και περίπου άλλων 30 δισ ευρώ που στέλνουν τα μεγάλα πολυεθνικά καταστήματα στις μητρικές τους εταιρείες;

Με την υιοθέτηση του διπλού νομίσματος – επίσημο νόμισμα το ευρώ αλλά ευρωδραχμή μόνο για τις εσωτερικές συναλλαγές ­- θα αποκτούσαμε έλεγχο της οικονομίας μας και θα δημιουργούσαμε προϋποθέσεις για ανάπτυξη.

Το κατάλαβαν αυτό, αλλά το φοβούνται. Τραπεζίτες και προσωπικότητες που έχουν στα χέρια τους τα ηνία των οικονομιών διαφόρων οικονομιών όπως ο Τραπεζίτης της Πολωνίας, καλωσορίζουν αυτές τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες.

Εάν υπάρχει και χρησιμοποιείται η ευρωδραχμή στις εσωτερικές μας συναλλαγές, τότε δεν θα “φαγωθούμε” την ημέρα, που ενδεχομένως- όπως λέει η κ. Λαγκάρντ και ισχυρίζεται και ο κ. Σόιμπλε – αναγκαστούμε να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα.

Για φανταστείτε, εάν συμβεί αυτό το ενδεχόμενο. Για έξι μήνες θα αδυνατεί το Ελληνικό Νομισματοκοπείο να κυκλοφορήσει δραχμές… Είναι η ρήση που είπε ο Πρωθυπουργός στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών!

Συνεπώς, σε αυτό το μεσοδιάστημα του εξαμήνου, θα βιώσουμε και θα ζούμε μια ζωοφαγία στους δρόμους όλης της χώρας.

Με τη δική μου πρόταση για διπλό νόμισμα, θα σωθεί το ευρώ, θα σωθεί η Ελλάδα και δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος να “φαγωθούμε” μεταξύ μας.

Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη ιδέα που έχει κατατεθεί σήμερα.

 

Τα πήγε χάλια ο κ. Σαμαράς

Δύο χρόνια θητείας ως αρχηγός, δύο κόμματα μέσα από τις σάρκες του! Δεν είναι επίδοση αυτή! Κατάντησε τη ΝΔ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ!

Ήταν λάθος μεγάλο. Δεν έπρεπε να επιτρέψει αυτή την εξέλιξη. Το κόμμα οδηγείται σε ένα κατακερματισμό. Κινδυνεύει η Δεξιά να γίνει σαν την Αριστερά! Σε λίγο εκεί θα την φτάσουμε! Εκεί κατατείνει τελικά και η Δεξιά.

Τα πήγε χάλια ο κ. Σαμαράς.

 

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας της κεντροδεξιάς

Προχθές, στη συνέντευξη του στον κ. Πρετεντέρη, είδα ότι ο κ. Σαμαράς ήταν εξαιρετικά ευγενικός και προσεκτικός, όσο αφορούσε το δικό μου πρόσωπο.

Αλλά, δεν αρκούν αυτές οι ενδεχομένως προεκλογικές αναζητήσεις.

Χρειάζεται μια σοβαρότητα και μια μπέσα την οποία δεν έχω διαπιστώσει ακόμα.

 

 

 

 

 

 

 

Αθήνα, 12 Απριλίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

 

«Η σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μου θυμίζει τα “προεκλογικά” στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών που κάθε φορά επαναφέρουν. Με την προκήρυξη των εκλογών “να στριμώξουμε και τον Άκη”! Μα δεν είναι μόνο ο Άκης. Και γιατί τώρα ο Άκης και όχι πριν μήνες; Εγώ θα ήθελα η υπόθεση να αγγίξει σπλάχνα.

Έκλεισαν άρον-άρον προχθές -και με συνομωτικό τρόπο θα μπορούσα να πω στις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής- την υπόθεση της Siemens, χωρίς να ψάξουμε ποτέ τα Ταμεία και τους Ταμίες των Κομμάτων, που είναι το κύριο θέμα. Γιατί φοβούνται καταστάσεις χιονοστιβάδας!

Καλύπτει ο ένας τον άλλον. Το ίδιο συνέβαινε και στις Εξεταστικές όταν υπήρχε πρόσκληση Πρωθυπουργών – του Σημίτη, του Καραμανλή, του Παπανδρέου». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

 

Για τις απεργίες

Ο ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας είναι η ελευθερία ενός ατόμου να μην ενοχλεί και να μην περιορίζει την ελευθερία του άλλου. Με όλη αυτή την ένταση, με την ΠΝΟ και με τους οδηγούς των ΚΤΕΛ, δημιουργείται μια απόπειρα διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής. Νομίζω αυτό θα είναι κακός συνοδός μέχρι τις εκλογές, αν έχουμε τέτοια φαινόμενα. Συστήνω σε όλους αυτούς συγκράτηση και να δούμε τα θέματά μας την επόμενη των εκλογών.

 

Να ψηφίσουμε με νηφαλιότητα και λογική και όχι με θυμό και οργή

Είναι ένα βουνό απέναντί μας. Ή θα πάμε χέρι-χέρι, βοηθώντας ο ένας τον άλλον, ή θα πάμε “σπρώχνοντας” ο ένας τον άλλον και θα πέσουμε όλοι στην χαράδρα. Δεν πρέπει ο λαός να ψηφίσει με θυμό και ιδιοτέλεια, αλλά με το μυαλό και την νόησή του. Ειδάλλως, η επόμενη μέρα θα είναι πιο δύσκολη. Χρειάζεται νηφαλιότητα. Ο κόσμος αύριο πάει να ψηφίσει Πρωθυπουργό. Αυτός πρέπει να γνωρίζει την Ευρώπη και να τον γνωρίζει η Ευρώπη. Πρέπει να μπορεί να αντιστέκεται, να μπορεί να συνομιλεί, να συνθέτει και να φέρνει ακραίες καταστάσεις σε συμβιβασμό.

 

Δεν υπέγραψα την υποταγή μου

Εγώ μπήκα μέσα να βοηθήσω. Δεν μπήκα μέσα για να γίνω “θεραπαινίδα”, ούτε υπαλληλίσκος του κ. Τόμσεν. Σε επιστολή της κ. Λαγκάρντ, υπήρχε όρος που δέσμευε του πολιτικούς αρχηγούς – ήθελαν να το υπογράψω και εγώ – πως όσο πολιτεύονται δεν θα μπορούν να ασκήσουν άλλη πολιτική πέρα απ’ αυτή του Μνημονίου. Και τους έλεγα “Αυτό είναι αυτοευνουχισμός, μην το κάνετε”. Δεν μπορούσα να υπογράψω τέτοιο χαρτί. Ομοίως, είχα διαφωνήσει και για το Αγγλικό Δίκαιο. Σηκώθηκα και έφυγα από την κυβέρνηση γιατί δεν μπορώ να υποταχθώ. Και σήμερα δημιουργείται μια ελπίδα και μια προσδοκία ότι υπάρχουν και άλλες δυνάμεις – όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Ν. Ευρώπη – που αντιστέκονται. Μπήκα μέσα, και προσπάθησα να διορθώσω κάποια πράγματα. Κάποια πρόλαβα και τα άλλαξα, όπως την διάθεση που είχαν να αφήσουν έξω τους λαθρομετανάστες, τους εγκληματίες με τα 10 χρόνια φυλακή. Τους πρότεινα λύσεις που δεν μπόρεσα να τις περάσω και αποχώρησα γιατί δεν μπορούσα να υποταχθώ.

 

Χρειαζόμαστε πολιτικές λύσεις

Δεν μπορούν να είναι “οδηγοί” του οχήματος αυτοί που έχουν τα χέρια τους δεμένα πισθάγκωνα. Δεν μπορεί να γίνει Πρωθυπουργός κάποιος, ο οποίος έχει υπογράψει υποταγή. Όμως, δεν είμαι αυτός που θα αφήσω την χώρα να πάει στα βράχια. Αυτή η ανευθυνότητα των ευκαιριακών κομμάτων, δεν με ακουμπά.

Νομίζω ότι υπάρχει υπερεπάρκεια στην προσφορά προσώπων για να είναι “οδηγοί” και θα βρούμε τον κατάλληλο εκείνη την μέρα. Μπορεί να μην είναι αναγκαστικά πολιτικός αρχηγός. Μπορούμε να βρούμε ένα πολιτικό πρόσωπο. Αυτό το οποίο χρειαζόταν ο τόπος, ή στο βαθμό που εξυπηρετήθη, ήταν ένας τεχνοκράτης. Από δω και πέρα θέλουμε πολιτικές λύσεις.

 

Για τη θητεία του κ. Παπαδήμου

Η προσδοκία μου για τον κ. Παπαδήμο ήταν να πετύχει στο 100%. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν το επέτρεψαν οι άλλοι. Τον έβαλαν να κινηθεί σε συγκεκριμένες “ράγες”. Εκείνο το βράδυ, είχαν αποφασίσει Σαμαράς και Παπανδρέου, για Πρωθυπουργό τον κ. Πετσάλνικο. Δηλαδή, το “υποκατάστατο” του κ. Παπανδρέου! Που θα ήταν σήμερα η Ελλάδα; Θα μοιράζαμε δραχμές στο κόσμο! Αυτή και μόνο η παρέμβασή μου, δείχνει την σοβαρότητα και την αναμέτρηση που έχω με το πολιτικό κόστος. Εγώ βάζω πρώτα την Ελλάδα. Δεν υπολογίζω το πολιτικό κόστος όταν πρόκειται για την Ελλάδα. Η παρέμβασή μας ήταν μεγάλη μια που το 5,66% ήρθε σε αντίθεση με το 80% (ποσοστά των τελευταίων εκλογών) και νίκησε.

 

Με τιμωρούν που αντιστάθηκα και δεν υπέκυψα

Υπήρξε μια καλοσχεδιασμένη επίθεση εναντίον μου, την οποία την ήξερα και είχα προβλέψει ότι θα μπορούσα να την αντιμετωπίσω. Εγώ, εν τοις πράγμασιν, απέδειξα ότι δεν είμαι εύκολος. Ότι μπορώ και αντιστέκομαι. Δεν ήταν εύκολο να πεις “όχι” σε Λαγκάρντ, Μέρκελ, Τόμσεν και όλους αυτούς, μέσα σε ένα χώρο που οι άλλοι 4 είχαν παραδοθεί. Ήξερα ότι ελέγχουν πάρα πολλά Μέσα – ευτυχώς όχι όλα – και ότι θα ελέγξουν τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Τα ήξερα όλα αυτά γιατί έχω περάσει από κάποια σχολεία των ίδιων. Είδα ποιοι είναι, κατάλαβα τον ρόλο τους και πέρασα απέναντι.

Ήξερα επίσης ότι θα είχε μεγάλο κόστος η εμμονή μου να φέρω τους Ρώσους στο Αιγαίο και η προσπάθεια που έκανα στο Κρεμλίνο. Ήξερα ότι κάποιοι ενοχλούνται. Ενοχλούνται αυτοί οι ίδιοι που έβγαλαν τον κ. Καραμανλή από τη μέση, πράγματα που βγαίνουν μετά από 4 χρόνια.

 

Υιοθετούν το πρόγραμμα και τις θέσεις του ΛΑΟΣ

Χαίρομαι που και ο κ. Καμμένος υιοθετεί και ακολουθεί τις δικές μας θέσεις και προτάσεις. Αν και νομίζω πως κάποιες τελευταίες αποκαλύψεις από τα Wikileaks και την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, καταδεικνύουν άλλα.

 

 

 

 

 

Αθήνα, 12 Απριλίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 97,7

 

«Προχωράμε την Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου, ως και Εβδομάδα Παθών της Ελλάδας. Θέλω να ελπίζω ότι θα ακολουθήσει και η Ανάσταση της Ελλάδας όπως αυτή του Ιησού Χριστού, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος γι’ αυτό». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣκ. Γ. Καρατζαφέρης σε σύντομη παρέμβασή του στο Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7.

 

Για τις εκλογές της 6ης Μαΐου

Είναι μια δύσκολη περίοδος, ο κόσμος πάει να ψηφίσει με θυμό. Πρέπει όλοι με σοβαρότητα και στιβαρότητα να πείσουμε τον Έλληνα ότι η ψήφος δεν πρέπει να βασίζεται στο θυμό, αλλά στις νοητικές διαδρομές. Από θυμό γίνονται εγκλήματα. Ας μην γίνει άλλο ένα έγκλημα εις βάρος της πατρίδας. Οι πολίτες δεν πρέπει να πάνε στις κάλπες για να τιμωρήσουν τους κακούς, αλλά για να βγάλουν τον καλύτερο για την επόμενη μέρα που θα είναι πολύ δυσκολότερη από την σημερινή. Να σκεφτούν ποιοι είναι οι ήρεμοι, οι ώριμοι, οι σοβαροί, αυτοί που μπορούν και αντιστέκονται, αυτοί που γνωρίζουν την Ευρώπη και τους γνωρίζει η Ευρώπη. Εγώ την αντίστασή μου την έδειξα έμπρακτα όταν αρνήθηκα να μπω στην “μηχανή του κιμά” της κ. Λαγκάρντ όπως μπήκαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Είδα την κατάσταση, την κατήγγειλα και σήμερα γνωρίζω από μέσα πράγματα που δεν γνωρίζουν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Άρα χρειάζεται σύνεση και σοβαρότητα. Οι ευκαιριακές ή οι ακραίες λύσεις δεν είναι η καλύτερη σύνθεση για την 7η Μαΐου. Πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί και υπεύθυνοι γιατί η Ελλάδα ανήκει σε όλους μας και η πορεία της αφορά όλους τους κατοίκους της.

 

Ευχές για το Πάσχα

Υγεία σε όλους τους Έλληνες. Και από κει και πέρα, με την καλή δουλειά και την καλή προσπάθεια, θα προσευχηθούμε στο Θεό να βοηθήσει και αυτός να έρθουν καλύτερες μέρες.