25.5.2012,

(video) ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA

Στείλτο Email

 

 

 

«Βλέπω μια διστακτικότητα για τις εκλογές. Νομίζω ότι και ο πολιτειακός παράγων δεν είναι ενθουσιώδης. Και μπορεί να πάνε για αργότερα (πολύ ή λίγο). Ήταν για 19 Φεβρουαρίου, πήγαν μετά για τον Μάρτιο, μετά ήταν για τις 8 Απριλίου, στις 29 Απριλίου… Είχα πει τον Σεπτέμβρη εδώ σε σας ότι θα γίνουν οι εκλογές με κοντομάνικα.

Πρώτα-πρώτα πρέπει να γίνουν εκλογές χωρίς το θυμικό ως “πρωταγωνιστή”. Το θυμικό είναι κακός σύμβουλος και απ’ αυτό γίνονται εγκλήματα, υπερβολές κλπ και πιστεύω ότι ο Έλληνας πιέζεται απ’ αυτό, ενώ θα πρέπει να ψηφίσει με ελευθέρα τη βούληση». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του MEGA “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

 

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΘΑΓΚΩΝΑ

Πιστεύω ότι τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) θα δυσκολευτούν μαζί για την αυτοδυναμία. Δεν συζητάμε βέβαια για αυτοδυναμία της ΝΔ. Το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να κυβερνήσει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος γιατί έχουν δέσει τα χέρια τους πισθάγκωνα με την υπογραφή τους σε επιστολή προς την κ. Λαγκάρντ, δηλαδή πως ως αρχηγοί όσο πολιτεύονται, δεν θα μπορούν ασκούν πολιτική άλλη από αυτή του μνημονίου. Άρα ξέρουμε ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι θα ασκήσουν την ίδια πολιτική. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα παραπάνω.

 

ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Ψήφισα το άρθρο 1 μόνο του πρώτου μνημονίου. Καταψήφισα το Μεσοπρόθεσμο και τους Εφαρμοστικούς νόμους του Μεσοπρόθεσμου που ψήφισε η ΝΔ και καταψήφισα και το τελευταίο μνημόνιο. Εγώ είμαι άνθρωπος του μέτρου και του διαλόγου. Μου πήρε δυο χρόνια να τους πείσω για συνευθύνη και κάποιοι με λέγανε “λαγό”. Τελικά πείστηκαν μετά τα γεγονότα του Νοεμβρίου. Πήγαμε να κάνουμε μια κυβέρνηση. Εγώ στην συνεδρίαση τότε με τους πολιτικούς αρχηγούς είχα θέσει κάποιες προϋποθέσεις:

-Όχι μείωση μισθών και συντάξεων,

-Όχι ξεπούλημα της περιουσίας,

-Όχι απώλεια εθνικής κυριαρχίας και να δούμε τα θέματα των λαθρομεταναστών. Μόλις μπήκα μέσα είδα ότι πήγαιναν αλλού τα θέματα. Όσο ήμουν μέσα στην κυβέρνηση, έστειλα στον πρωθυπουργό 4 επιστολές, 2 υπομνήματα και μια δήλωση αποχώρησης. Από την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου έλεγα στις επιστολές μου ότι το πράγμα δεν πάει καλά με αναλυτική αναφορά των λόγων.

 

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑ

Είχα 4 υπουργούς και συγκυβερνούσα. Ποιος τα παρατάει αυτά; Κάτι είδα. Είδα το Αγγλικό Δίκαιο που διαφωνούσα. Τους είπα «πάμε με Γερμανικό, αφού τα λεφτά είναι από την Γερμανία». Θα μπορούσαμε να το διαπραγματευτούμε με την κ. Μέρκελ ότι εφόσον είναι ο κύριος τροφοδότης να πάμε με το Δίκαιο της χώρας της. Θέλανε το Αγγλικό γιατί με αυτό μας παίρνουν ότι θέλουν, ότι ώρα το αποφασίσουν. Στο Γερμανικό δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Ο Έλληνας θα ήταν πιο ασφαλής με το Γερμανικό Δίκαιο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πρότεινα αντί την μείωση των μισθών και των συντάξεων, να δουλεύει ο Έλληνας μια ώρα παραπάνω. Γιατί η μείωση των μισθών οδηγεί σε μείωση του ΑΕΠ. Θα μειωθούν τα έσοδα από το ΦΠΑ, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει το κράτος. Εγώ μέχρι την ώρα που έφυγα από την συνάντηση δεν υπήρχε μείωση μισθών, συντάξεων και επικουρικών. Μετά υπήρξε το εφεύρημα.

Από τις 18:00 μέχρι τα μεσάνυχτα συζητάγαμε όχι για μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις. Δώσαμε τα χέρια. Εκεί όμως που τρελάθηκα και έφυγα ως ταύρος είναι πως μετά την συμφωνία των 5, ο Βενιζέλος λέει: «Να πάρουμε τον κ. Τόμσεν τηλέφωνο, να τον παρακαλέσουμε να δεχθεί». Και τους λέω: «Είστε με τα καλά σας; Είμαστε οι 5 πιο ισχυροί άντρες της Ελλάδας. Εκτιμούμε μια κατάσταση και αποφασίζουμε και θα την θέσουμε υπό την αίρεση του υπαλλήλου του ΔΝΤ;». Και γελάσανε. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Παντελής απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Δεν μπορούσα να τους παρακολουθήσω. Όταν τους έλεγα ότι πρέπει να πάει η υπόθεση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, γιατί είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να αντισταθεί στην Μέρκελ, μου λέγανε «θα σου βάλουμε πιπέρι στο στόμα». Όταν έλεγα πριν δύο μήνες -και προβλήθηκε και από το κανάλι σας- ότι υπάρχει ένας πύργος έξω από το Βερολίνο που η κ. Μέρκελ κάνει «αντικάμαρα» με τον Ολλανδό, τον Φιλανδό και τον Αυστριακό εις βάρος της Ε.Ε., προχθές η «Καθημερινή» έδειξε τον πύργο. Και τους λέω: «έχει φύγει το κέντρο βάρους από την Ευρώπη και έχει πάει στη Γερμανία. Ελάτε να ξεσηκώσουμε το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο». Μου είπαν «όχι» και το έκανα μόνος μου. Και είδατε την Ολομέλεια στην Ευρώπη να φωνάζει.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΡΙΔΗ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Δεν είμαι σε δύσκολη θέση. Κατ’ αρχήν είχαμε μια πολύ μεγάλη επανασυσπείρωση. Τώρα, αν αυτοί από πατριώτες, αποφάσισαν να γίνουν νέοφιλελεύθεροι, αυτό είναι επιλογή τους. Αποφάσισαν ο νεοφιλελευθερισμός να προτάσσεται του πατριωτισμού. Όλοι είναι πατριώτες αλλά το θέμα είναι με τι σειρά θέτεις τις προτεραιότητες. Εγώ βάζω πρώτα την πατρίδα, μετά την οικογένεια και μετά την κομματική ιδιοτέλεια. Εμείς φωνάζαμε –όλη η Κ.Ο.- «όχι απώλεια εθνικής κυριαρχίας» και κάποιοι επέλεξαν να είναι κοντά στον νεοφιλελευθερισμό. Δεν με απασχολεί. Εξάλλου οι 11 μείνανε πιστοί στο Χριστό και το λέω με ήτα (Χρηστός) για τα ήθη και τον τρόπο που σκέπτομαι.

Αλλά, δεν είναι εντυπωσιακό ότι ο εξ απορρήτων, το “Alter Ego” του κ. Σαμαρά, ο κ. Μαρκόπουλος -που ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε μόνο με Μαρκόπουλο συνοδό- δεν τον ακολούθησε και πήγε με τον κ. Καμμένο;

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ κ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Κατ’ αρχήν όλοι έχουμε δικαίωμα στη Δημοκρατία. Και άλλοι πολιτικοί στο παρελθόν όπως οι Κ. Στεφανόπουλος, Στ. Στεφανόπουλος, Σαμαράς, Τρίτσης, Αρσένης, Τσοβόλας, Μάνος, Αβραμόπουλος το προσπάθησαν. Όμως, ο κ. Καμμένος έχει κοντά του υπουργούς της ΝΔ. Επομένως θα αντλήσει από την “πελατεία” τους. Δεν με προβλημάτισε καθόλου αυτό. Για την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος του κ. Καμμένου δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν έχω καταλάβει.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Μας ενοχλεί η μαχητικότητα; Που αποκάλυψε ότι έχουμε υπογράψει με την Φιλανδία εμπράγματες δεσμεύσεις; Είναι ένας γνήσιος λαϊκός διάλογος του κάμπου.

Επρόκειτο για ένα γνήσιο, βουκολικό διάλογο που πρέπει να τον αντιληφθούμε. Πρέπει να μάθει και το παιδί ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται. Όταν τους «πιάνουν στα πράσα», εμείς θα τους καταγγέλλουμε. Και θα ήταν απρέπεια να κρύψουμε από τον Ελληνικό λαό κάτι που έβγαλε το Reuters και η Βουλή της Φιλανδίας.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Υπάρχει μια «μπαχαλοποίηση» στην κοινωνία. Οι «μπαχαλάκηδες» είναι κράτος εν κράτει. Οι 200 μπαχαλάκηδες διαλύσαν το ΟΑΚΑ και δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει η Πολιτεία. Κι γίναμε και πάλι διεθνώς ρεζίλι.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την παρέλαση την κάνουμε για να τιμήσουμε εκείνους οι οποίοι έπεσαν για να είναι σήμερα ελεύθερη η Ελλάδα. Και θα «τρίζουν τα κόκκαλά τους» όταν βλέπουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να διαλύουν την χώρα. Και για την κατάσταση που έχουμε φτάσει, κάποιος φταίει. Δεν μπορεί να φταίει ο Έλληνας που έγινε τεμπέλης ξαφνικά. Η γη μας δεν έπαψε να είναι εύφορος. Κάποιοι κυβέρνησαν και μας οδήγησαν στα «μπάζα». Και αυτοί έχουν την αναίδεια να θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι. Αυτοί που έφεραν τα μνημόνια, που μας κατέστρεψαν.

 

ΣΤΟΧΟΣ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Το αισθάνομαι πως η τρόικα και το ΔΝΤ μας έχουν βάλει σαν κόμμα στο στόχαστρο. Ενοχλήθηκαν που «σήκωσα κεφάλι», που δημιούργησα κατάσταση με την κίνηση που κάνω σε όλη την Ευρώπη για να φέρω όλους τους ενοχλημένους κατά της Γερμανικής επικυριαρχίας. Ενοχλούνται που είμαι σε επαφή με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Β. Ορμπάν, μέσω της εδώ πρεσβείας, ο οποίος λέει τα ίδια πράγματα που λέω και εγώ. Δεν μπορώ να κάνω πέρα κάτι από κάποιο όριο και να βλάψω τον λαό μου. Ενοχλεί αυτή η κουβέντα. Ενοχλούσε που ήμουν ο πρωταγωνιστής του «όχι» στο Σύνταγμα, ως αντιπρόεδρος της ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΟΠΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Χαίρομαι που αυτό που είπα για τα στρατόπεδα τα υιοθέτησαν Σαμαράς και Χρυσοχοίδης. Μου έκανε εντύπωση η ταχύτητα που το υιοθέτησαν.

Όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, θεωρώ ότι ο νομοταγής πολίτης, δικαιούται να οπλοφορεί, αν το θέλει, και η Πολιτεία θα επιλέξει που θα τα δώσει. Και να δώσει άδεια η Πολιτεία και να χρηματοδοτήσει και το όπλο, από τη στιγμή που η ίδια δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια της οικογένειας μου. Ο νόμος τώρα λέει πως δεν μπορείς να αμυνθείς αν μέσα στο σπίτι σου μπουν ληστές. Αν σκοτώσεις κάποιον απ’ αυτούς θα θεωρηθεί δολοφονία. Ζητάω να μπορώ να αμυνθώ όπως γίνεται και στις άλλες χώρες. Όταν κάποιος μπαίνει στο σπίτι σου, να μπορείς να αμυνθείς με κάθε πρόσφορο μέσο. Και σε αυτό συμβάλλει το γεγονός του μεγάλου ποσοστού λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα που φτάνει το 20%, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμιά άλλη χώρα που στην Ευρώπη έχουν 2,5% μέσο όρο επίπεδα λαθρομετανάστευσης. Δεν υπάρχει χώρα που να έχει διπλάσια εγκληματικότητα σε σχέση με πέρυσι. Και στον Κορυδαλλό που έχει «πλημμυρίσει», το 70% των κρατουμένων είναι λαθρομετανάστες.

Πρέπει να σώσουμε την Ελληνική οικογένεια. Άκουσα εκπρόσωπο της Αστυνομίας να λέει πως να σου σπάνε το σπίτι με βαριοπούλα και δεν έρχεται η Αστυνομία, κάνε ότι κοιμάσαι. Μα είναι δυνατόν, να μου βιάζουν την κόρη και εγώ να είμαι απαθής; Δεν θεωρώ σωστή την άποψη να κυκλοφορούν όλοι με ένα όπλο και να σκοτώνουν στον Αγ. Παντελεήμονα και δεν πρέπει να γίνει αυτό, αλλά από το να με σκοτώνει ο άλλος, νομίζω ότι η άμυνα είναι ιερό πράγμα. Να καταλάβουν ότι εδώ δεν είναι παράδεισος της παρανομίας. Και ο κόσμος στον Αγ. Παντελεήμονα σκέφτεται να βγει έξω από το σπίτι του, να πάει 3 τετράγωνα παρακάτω.

Και εφόσον η Πολιτεία έχει «ευνουχίσει» την Αστυνομία, τα όπλα τα έχει διακοσμητικά, πρέπει να υπάρξει αλλαγή πλαισίου

 

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό το «τρύπιο» που γίνεται στον Έβρο πρέπει να ελεγχθεί. Πρέπει να πάνε φυλακή όσοι διατέλεσαν υπουργοί Δημοσίας Τάξης. Μας λένε ψέματα. Μπαίνουν κάθε μέρα 1.000 άτομα μέσα και 10.000 μπαίνουν καθημερινά από τα νησιά. Και υπάρχουν νησιά που έχουν περισσότερους λαθρομετανάστες από μόνιμους κατοίκους, όπως το Αγαθονήσι. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και πρέπει να φύγουν άμεσα οι λαθρομετανάστες. Δεν αντέχουμε άλλο. Και όλα αυτά από το έγκλημα που διέπραξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ψήφισαν το Δουβλίνο ΙΙ. Ποιος διασφαλίζει τα σύνορά μας; Αν πιάσουν 10 λαθρομετανάστες στο Βερολίνο, τους γυρίζουν στην χώρα από την οποία μετακινήθηκαν –την Ελλάδα δηλαδή- και όχι την χώρα τους, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν. Εγώ προτείνω κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙ και την άλλη μέρα σφραγίζω ταξιδιωτικά έγγραφα για 50.000 που διώχνω να πάνε Βερολίνο και Ρώμη. Τότε θα καταλάβει η Γερμανία και θα αναστενάξει. Και το λέω δημόσια στον Ελληνικό λαό, πως αν η Ευρώπη μας απαλλάξει από τους 2 εκατ. λαθρομετανάστες και αναλάβει την ευθύνη της να φυλάξει τα σύνορα μας έναντι της Τουρκίας, η Ελλάδα μπορεί να ζήσει μόνη της, αυτοδύναμη. 12 δις ευρώ στέλνουν στις πατρίδες τους ετησίως. Όσο είναι όλο το έλλειμμα της Ελλάδας. Ο Έλληνας πολίτης, για να πάρει λεφτά από την τράπεζα, θέλει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Η φυματίωση και η ηπατίτιδα είναι σε έξαρση εξαιτίας των λαθρομεταναστών. Ο λαθρομετανάστης για να βγάλει τα λεφτά στη χώρα του δεν χρειάζεται κανένα χαρτί. Να υπάρξει κάποια ισονομία, κάποια στιγμή. Ελέγχεται η οποιαδήποτε συσκευή φεύγει να πάει στην Αλβανία αν είναι προϊόν κλοπής; Να ξεκαθαρίσουμε πως όποιος μπαίνει στο σπίτι σου το βράδυ πυροβολείται. Η συχνότητα δολοφονιών είναι δύο την ημέρα. Όταν ήμουν εγώ ρεπόρτερ, η δολοφονία ήταν πρωτοσέλιδο θέμα για 5 μέρες. Τώρα δεν είναι καν είδηση.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Χθες πτώχευσαν 3 τράπεζες, συνεταιριστικές με 50.000 καταθέτες και δεν αναφέρθηκε σαν είδηση. Φτάσαμε να κλείνουν οι τράπεζες και αυτό να μην αποτελεί είδηση, γιατί είναι αναμενόμενο να κλείσουν οι τράπεζες. Η Αγροτική Τράπεζα πτωχεύει και δεν υπάρχει ένα πλαίσιο του τι θα γίνει ο κόσμος. Έχει το 70% της Ελληνικής γης. Και αυτοί που την πτώχευσαν είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που την έχουν «φεσώσει» με 250 εκατ. ευρώ.

 

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Έκανα μια επιστολή στον κ. Γιαννίτση, ο οποίος φεύγει και του λέω «φέτος, με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει, με τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, μην υπάρξει κρατική επιχορήγηση στα Κόμματα και να κάνουμε εκλογές με ότι έχουμε. Είναι πρόκληση να πάρω εγώ 25 εκατ. επιχορήγηση. Να κάνουμε εκλογές με ότι έχουμε και τα 25 εκατ. να τα δώσουμε προς ενίσχυση των μικροσυνταξιούχων. Αλλά κανένα άλλο Κόμμα δεν το δέχθηκε. Και αυτό γιατί είμαι το μόνο Κόμμα που δεν χρωστάει. Και το λέω αυτό με παρρησία και με θάρρος. Το μόνο Κόμμα που δεν χρωστάει, που δεν έχει πάρει λεφτά από τις Τράπεζες, που δεν οφείλει στο ΙΚΑ και γιατί μπορώ εγώ και δεν μπορούν οι άλλοι; Επειδή εμένα, όλα τα ενοίκια είναι κάτω από 10.000 ευρώ. Η ΝΔ στο νέο κτίριο της «φιγούρας», δίνει μηνιαίως τους μισθούς 10 ετών ενός νεοεισερχόμενου. Δεν είχε την Ρηγίλλης; Γιατί να δίνει τώρα 55.000, για να μην μπορεί να τα πληρώνει και να της κάνει έξωση ο Βωβός; Και αυτό που κάνουν στα Κόμματα το κάνουν και στην κυβέρνηση. Γι’ αυτό πτώχευσαν τον λαό.

 

ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ

Αυτοί οι δύο ξέρουν ότι έχουν δέσει τα χέρια τους και δεν μπορούν να προχωρήσουν σαν πρωθυπουργοί. Θα αναζητήσουν να βρουν λύσεις. Και επειδή είμαι παθός και μαθός, θα υπάρχουν έγγραφες δεσμεύσεις ότι δεν θα προχωρήσουμε σε μειώσεις μισθών και συντάξεων τον Ιούνιο. Μέτρα εξοικονόμησης 14 δις ευρώ έδωσε εντολή η Λαγκάρντ. Τι λέει η σελίδα 427 του μνημονίου; Μείωση των μισθών για να τον φτάσουμε στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας Εγώ δεν μπορώ να συνεργήσω να πάνε τον μισθό στα 250 ευρώ από τα 500 που τον πήγαν τώρα.