21.6.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM

Στείλτο Email

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM

 

«Πολύ καλά θα κάνει η ΝΔ να στηρίξει τη θέση της με την οποία ταυτίζει ως συνύπευθους τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Βενιζέλο. Η ΝΔ βρίσκεται η ίδια σε δεινή θέση. Το ερώτημα των εκλογών είναι: “Τι Βενιζέλος, τι Σαμαράς”;

Τα ίδια πράγματα υπέγραψαν και την ίδια δέσμευση προς την κ. Λαγκάρντ αποδέχθηκαν εγγράφως, δηλαδή, ότι “δεν θα ακολουθήσουν διαφορετική πολιτική από αυτή που ορίζεται στο Μνημόνιο, για όσο χρονικό διάστημα θα πολιτεύονταιω.

Αυτό σημαίνει ότι κανείς τους δεν μπορεί να ηγηθεί της κυβέρνησης την επόμενη ημέρα. Άλλωστε, αυτό αναγράφεται και στην έκθεση του ΔΝΤ».

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του REAL FM.

 

Για την εκλογή του κ. Βενιζέλου

Σαφώς αλλάζει κάτι στο ΠΑΣΟΚ με την εκλογή του κ. Βενιζέλου. Δεν γνωρίζω όμως αν θα προλάβει να “φουσκώσει”, στο λίγο χρονικό διάστημα που έχει, τα “ξεφούσκωτα λάστιχα” του ΠΑΣΟΚ, έχοντας μάλιστα μια χαλασμένη “τρόμπα”. Καλοδέχομαι την εκλογή του κ. Βενιζέλου. Τουλάχιστον, σαν άνθρωπος είναι κάποιος που μπορείς να συνεννοηθείς. Άλλη ταχύτητα είχαν οι συζητήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο όταν μιλούσες με τον κ. Βενιζέλο και άλλη ταχύτητα όταν μιλούσες με κάποιους άλλους.

 

Ένας μηχανισμός για τη βρώμικη δουλειά της τρόικα

Έφυγα από την κυβέρνηση γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν οι προϋποθέσεις τις οποίες είχα θέσει εγγράφως.

Τα ποσοστά δημοφιλίας του ΛΑΟΣ άρχισαν να πέφτουν από τη στιγμή που αποχώρησα από την κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι έχουν στήσει ένα μηχανισμό. Υπάρχει και λειτουργεί ένα γραφείο επικοινωνίας της τρόικα το οποίο έχει αναλάβει να κάνει όλη την καθαρή, αλλά και τη βρώμικη δουλειά με “γραφίδες”, με “μικρόφωνα” και με εταιρείες δημοσκοπήσεων.

 

Ο ΛΑΟΣ είναι ένα δεμένο κόμμα

Το γιατί έφυγαν στελέχη του ΛΑΟΣ είναι άλλης τάξεως θέμα και δεν με απασχολεί. Κανένα από τα άτομα που ήταν κοντά και ψήφιζε δεν τους ακολούθησε. Αυτό το γεγονός δείχνει πόσο δεμένος είναι ο ΛΑΟΣ. Βιώνουμε μια πρωτοφανή επανασυσπείρωση του ΛΑΟΣ που αγγίζει το 86%. Τριάντα μονάδες πάνω από τη συσπείρωση της ΝΔ! Αυτό δείχνει ότι ο ΛΑΟΣ έχει τεράστιες αντοχές. Πιστεύω ότι αυτό θα φανεί και στις κάλπες. Θα είμαστε πολύ κοντά σε διψήφιο αριθμό, χωρίς να κάνουμε τα “άλματα στο κενό” της Αριστεράς στο παρελθόν. Κερδίζουμε σκαλοπάτι-σκαλοπάτι την εκτίμηση του εκλογικού Σώματος.

 

Για το κόμμα του κ. Καμμένου

Ο κ. Καμμένος διετέλεσε υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή η οποία συμμετείχε σε όλη αυτή τη διαδικασία της καθίζησης της χώρας μας. Όλοι οι άνθρωποι που είναι κοντά του, ήταν όλοι στη ΝΔ. Από την ΝΔ “εισπράττει” ψηφοφόρους ο κ. Καμμένος. Αν κάποιος θα πρέπει να προβληματίζεται, αυτός είναι η ΝΔ.

 

Έδεσαν μόνοι τους τα χέρια τους

Αρχίζει και φαίνεται πλέον στον ορίζοντα ότι πιθανόν να μην συγκροτήσουν αυτοδυναμία και τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είναι ανέκδοτο να θεωρείς ότι ο ένας μόνος του θα αποκτήσει αυτοδυναμία!

Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος είναι στο περιθώριο της πολιτικής δράσης. Έχουν δέσει μόνοι τα χέρια τους πισθάγκωνα. Δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στην Ελλάδα πέρα από αυτά τα οποία αναφέρονται και καθορίζονται στο Μνημόνιο. Έχουν δεσμευτεί εγγράφως. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι που αντίκειται και πάει κόντρα στο Μνημόνιο.

Ή Ράιχενμπαχ, ή Σαμαράς, ή Βενιζέλος είναι το ίδιο πράγμα.

Συνεπώς, δεν είναι πολύ χρήσιμοι την επόμενη μέρα. Πιστεύω ότι το αντιλαμβάνονται αυτό το γεγονός. Βλέπω μια “συστολή” σε σχέση με τους βερμπαλισμούς των προηγούμενων εβδομάδων. Θα πορευτούμε στις εκλογές με όλη την αλήθεια.

 

Να μάθει ο Ελληνικός λαός όλη την αλήθεια

Ζήτησα από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο να κάνουμε ένα debate για να ακουστούν οι αλήθειες που προσπαθούν να αποκρύψουν, γι αυτά που συνέβησαν και διαδραματίσθηκαν στο παρασκήνιο των συναντήσεων το συγκεκριμένο τρίμηνο. Σε πόσα πράγματα δηλαδή είπα “ΌΧΙ”, την εμμονή μου να μην ισχύσει το Αγγλικό Δίκαιο, μεταξύ άλλων.

Σας θυμίζω ότι και η κ. Μπακογιάννη ψήφισε και η ίδια “ΝΑΙ”. O ΛΑΟΣ μπήκε στο κυβερνητικό σχήμα, ζύγισε, μέτρησε.

Είδα, έμαθα, τρόμαξα και αντιστάθηκα.

 

Έχουν καταστήσει τους εαυτούς τους ομήρους οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνυπάρξουμε και να συλλειτουργήσουμε την επόμενη μέρα. Άκουσα τη δημόσια έκκληση για την επόμενη μέρα που έκανε από τη Βουλή ο κ. Βενιζέλος. Ακούω και το “θρόισμα” από τη Συγγρού για την επόμενη μέρα. Πολύ φοβούμαι ότι έχουν καταστήσει τους εαυτούς τους ομήρους μιας πολιτικής, από την οποία θέλω να αποδράσω παντελώς, όχι μόνο εγώ αλλά και η Ελλάδα.

Δυσκολεύουν εξαιρετικά τα πράγματα. Εάν ψάχνουν το “άλλοθι”, ότι υπάρχει κάτι άλλο διαφορετικό, πολύ φοβούμαι ότι δεν είμαι πρόσφορος.