17.3.2012,

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Στείλτο Email

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό (-και στην οποία απάντησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δ. Δόλλης), με θέμα τη “Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων”.

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Θα ξεκινήσω την ερώτησή μου με μία έκκληση προς τον σκηνοθέτη του καναλιού της Βουλής. Παρακαλώ θα ήθελα ένα γενικό πλάνο στην αίθουσα, για να δούμε το ενδιαφέρον που έχουν οι βουλευτές για το τεράστιο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ιδίως κάποιοι νεόκοποι υπερασπιστές των δικαίων. Άδεια η αίθουσα! Κανέναν δεν ενδιαφέρει το θέμα, αυτό το τεράστιο θέμα, που αν η Ελλάδα το είχε λύσει με κάποιες ισχυρές κυβερνήσεις στο παρελθόν, σήμερα δεν θα ήμασταν σ΄ αυτή την πανευρωπαϊκή, παγκόσμια ξεφτίλα της πενίας!

Εγώ, έχετε υπόψη, πέρα από πρωτόκολλα και θεσμικές διαδικασίες, είμαι εδώ ως Πρόεδρος κόμματος να δεχτώ την απάντηση και από έναν υφυπουργό. Δεν έχω τέτοια προβλήματα, όμως είναι ντροπή! Ντροπή, στον Πρωθυπουργό της χώρας να μην έρχεται γι΄ αυτό το τεράστιο θέμα. Ντροπή, φόβο και πανικό δείχνει!

 

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΒΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Όπως και χθες στην Επιτροπή, η οποία συνεκλήθη και το ΄βαλαν στα πόδια! Ο Βενιζέλος, ο Δήμας και ο Παπαϊωάννου. Μα είναι δυνατόν;;! Ένα τεράστιο θέμα που απασχολεί τη Βουλή, μικτή επιτροπή Οικονομικών και Εξωτερικών και να κρύβονται, γιατί φοβούνται ένα νεύμα; Φανταστείτε την οργή της κα Μέρκελ. Πού φτάσαμε; Εδώ δεν είναι “επιτροπάτο”! Εδώ είναι “χαλίφηδες”, που τρέμουν, ξεγυμνώνονται μπροστά στην πιθανή ενόχληση της κας Μέρκελ. Είναι δυνατόν;

Υπάρχει ένα θέμα το οποίο σέρνεται χρόνια! Υπολογισμοί που έχουν γίνει -επιεικείς υπολογισμοί- μιλάνε για χρέος 168 δις, πλέον τόκων. Είναι δυνατόν σήμερα η Ελλάδα να φοβάται να τα διεκδικήσει; Αν δεν μπορείτε, πάρτε το «φασόν» από το Ισραήλ που ξέρει να τα εισπράττει! Είναι δυνατόν μόνο η Ελλάδα να μην παίρνει λεφτά; Την στιγμή που -δεν ξέρω αν το ξέρετε- με δύο αποφάσεις της τότε κυβέρνησης των δοσιλόγων, εμείς αποζημιώσαμε Γερμανία, Ιταλία, Αλβανία και Βουλγαρία γιατί αντισταθήκαμε. Επειδή αντισταθήκαμε, μας έβαλαν και πληρώσαμε! Αυτοί που κατέσφαξαν την Ελλάδα, την κάθε προοπτική, που σκότωσαν τόσα παιδιά! Θα ήταν έτσι η Ελλάδα αν δεν είχαν εισβάλλει η Γερμανία, η Ιταλία και η Βουλγαρία; Και δεν το συζητάμε καθόλου; Ντροπή επιτέλους! Κάποιος να σηκώσει ανάστημα! Μη κρύβονται όλοι πίσω από τη φούστα της κας Μέρκελ!

 

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Δόλλη, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η δειλία δεν αλλάζει! Είναι σύμπτωμα διαρκές για την Ελληνική Πολιτεία τα τελευταία χρόνια.

Τι σημαίνει “το θέμα είναι ανοιχτό”; Το ακούμε αυτό συνέχεια από την εποχή της ΕΡΕ. Τι σημαίνει ανοιχτό; Πότε; Πότε, αν όχι τώρα που λιμοκτονεί ο ελληνικός λαός; Γιατί οι άλλες χώρες τα έχουν πάρει αυτά που δικαιούνταν εδώ και 50 χρόνια; Γιατί αυτή η δειλία από εμάς; Και δεν είναι μόνο αυτό, είναι μία αλληλουχία πραγμάτων ακόμα. Σας ερωτώ: Μπορεί η Ελλάδα σήμερα να στείλει ένα αεροπλάνο και να φέρει πάλι μέσα στη χώρα το χρυσό της; Είναι δικό μας ή δεν είναι; Μπορούμε; Έχουμε κάτι δικό μας μετά την υπογραφή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης; Αυτά τα αποθέματα του ορυκτού πλούτου τα οποία υπάρχουν και τα ποία εδεήσαμε ως χώρα να ξεκινήσουμε να βγάλουμε, μετά από συνεχείς πιέσεις του ΛΑΟΣ -που όταν πρώτοι αναφέραμε μέσα σε αυτήν την Αίθουσα την έννοια της ΑΟΖ, ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κ. Καραμανλής δεν ήξερε τι ήταν και ρωτούσε- τώρα δεν θα είναι δικά μας μετά από αυτήν τη δανειακή. Και έσπευσε μάλιστα κάποιος νεόκοπος στα πολιτικά δρώμενα να τα προσδιορίσει σε 110 δις ευρώ…

κ. Υπουργέ, η απόφαση που βγήκε από τη Χάγη (για το Δίστομο) αφορούσε στην προσφυγή και εκδίκαση της υπόθεσης από τα ιταλικά δικαστήρια. Η απόφαση όμως του Δικαστηρίου της Λειβαδιάς παραμένει ενεργή και είναι στο χέρι της κυβέρνησης να προχωρήσει οποιαδήποτε στιγμή και να αποζημιωθούν τα θύματα της σφαγής του Διστόμου.

Έχετε, όμως, παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς. Ακόμα και στο αεροδρόμιο που είναι η Hochtieff, εάν πάτε να περάσετε σήμερα, ελέγχουν Γερμανοί αστυνομικοί. Έχετε παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους Γερμανούς; Μα αυτό έγινε τον Απρίλιο του ΄41.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αυτά ήθελα να συζητήσω σήμερα με τον πρωθυπουργό, στον οποίο πρέπει να υπενθυμίσετε ότι είναι Πρωθυπουργός Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και πρέπει να έρχεται στη Βουλή, όπου έχει να εμφανιστεί δύο μήνες! Πάμε σε εκλογές κι πρέπει να ακουστούν όλες οι αλήθειες στον ελληνικό λαό και η απουσία του Πρωθυπουργού στενεύει αυτά τα περιθώρια.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Θέλω μία ξεκάθαρη απάντηση: Θα διεκδικήσουμε ή όχι τις αποζημιώσεις αυτές που από μόνες τους ξεπληρώνουν μεγάλο ποσοστό του δημοσίου χρέους μας; 11,5 δις μας ζητά η Γερμανία ακόμα μέτρα τον Ιούνιο με τον εδώ “πρωθυπουργό” της, κ. Ράιχενμπαχ. Και ο ίδιος ο κ. Ράιχενμπαχ είπε ότι δεν μας παίρνει άλλο για αύξηση φορολογίας, θα κόψουμε μισθούς τώρα. Αυτό που γράφει δηλαδή στη σελίδα 427 του Μνημονίου, ότι θα φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας κλπ.

Πήρατε μία Ελλάδα κραταιά και την καταντήσατε Μπαγκλαντές. Αλλά και το Μπαγκλαντές έχει τουλάχιστον μία εθνική αξιοπρέπεια.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ένα τελευταίο θέμα: Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ότι είχε ενημερώσει τους δύο πρώην Πρωθυπουργούς, τον κ. Καραμανλή και τον κ. Παπανδρέου για την πορεία του ελλείμματος. Εδώ ενδέχεται να ανακύπτουν και ποινικές ευθύνες εναντίον τους. Να τον ρωτήσουμε λοιπόν: τους ενημέρωσε εγγράφως ή προφορικώς; Εάν ήταν εγγράφως, να κατατεθεί αυτή η αλληλογραφία, ειδάλλως, εάν ήταν προφορικώς, να έρθουν να καταθέσουν και ο κρυπτόμενος κ. Καραμανλής, αλλά και ο κ. Παπανδρέου.

Εάν ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα, η θέση τους είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

 

Ύστερα από τη δεύτερη τοποθέτηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Δόλλη, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

 

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

κ. Υπουργέ, σε προσωπικό επίπεδο σας εκτιμώ, όμως, σήμερα η αποστολή του Δόλλη στη Βουλή είναι δόλια!