16.3.2012,

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Στείλτο Email

Ο ΛΑ.Ο.Σ στην Ευρωβουλή

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Νικόλαος Σαλαβράκος μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης (1-2 Μαρτίου), τόνισε τα εξής:

 

«Φοβάμαι ότι με αρκετή αοριστία μιλάμε για ανάπτυξη, ενώ δίνουμε κύρια σημασία στη δημοσιονομική πειθαρχία που όμως από μόνη της δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα προσπαθεί να επιλύσει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε: Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους. Παράλληλα αναγνωρίστηκε ότι η φοροδιαφυγή σε ευρωπαϊκό επίπεδο διογκώνεται και δεν ελέγχεται, ενώ το ασφαλιστικό είναι η επόμενη βόμβα που θα συνθλίψει το σύστημα.

 

Η ανεργία τείνει να πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Το μήνα Δεκέμβριο, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα έφτασε το 21% και ένας στους δύο νέους, ηλικίας 15 έως 24 ετών, είναι άνεργος. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τον κορμό της κοινωνίας, κλείνουν η μία μετά την άλλη. Τα φαινόμενα αυτά παρουσιάζονται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο κοινωνικός ιστός της Ευρώπης απειλείται.

 

 

Κύριε Van Rompuy, σας συγχαίρω για την ανανέωση της εντολής σας και θέλω να πω σε σας και στον κύριο Barroso ότι δεν πρέπει να περιμένετε να σας συγχαίρουν, διότι το συγχαίρειν είναι χαλεπότερο του συλλυπείσθε. Κάντε λοιπόν τη δουλειά σας και προχωρήστε μπροστά.

 

Ευχαριστώ πολύ».