14.6.2012,

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στείλτο Email


Όλοι και όλες δεν ασχολούνται ποιο είναι το πρώτο κόμμα. Όλοι ασχολούνται με το τι κάνει και θα κάνει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Είμαστε σε μία εξαιρετική φάση, που πρέπει όλες και όλοι να έχετε ανοιχτό το μυαλό σας. Αυτό το οποίο επιτρέψαμε όλοι, όλα αυτά τα χρόνια , σε κάποιους να μας δουλεύουν με τον τρόπο που μας δούλεψαν, να μας κλέβουν με τον τρόπο που μας έκλεψαν, να μας εξαπατούν με τον τρόπο που μας εξαπάτησαν, δεν μπορεί να έχει πλέον συνέχεια.

 

Χαμένοι από το κούρεμα

Σας ερωτώ λοιπόν και ρωτήστε και το διπλανό σας και πείτε μου αν είστε κερδισμένοι ή χαμένοι. Κάνετε μία δοσοληψία με κάποιον. Σας χαρίζει ένα κατοστάρικο και σας φορτώνει χρέος 130. Αυτό είναι όφελος; Προσπάθησα να καταλάβω αν είναι αφελείς ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ή είναι εξαιρετικά πονηροί. Πανηγύριζαν χθες γιατί, λέει, γλυτώσαμε από 100 δισεκατομμύρια χρέος, ενώ φορτωνόμαστε 130. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι μαθηματικές πράξεις ξέρουν;

 

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φέσωσαν την ΑΤΕ

Αν ήξεραν και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ από οικονομία, δεν θα είχαν φουντάρει τα κόμματά τους. Η BlackRock που έκανε έλεγχο στις τράπεζες, τρόμαξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με τις καθυστερήσεις των δανείων που είχαν αρπάξει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και η Αγροτική τράπεζα πτωχεύει. Η τράπεζα των αγροτών πτωχεύει, κλείνει. Γιατί ανάμεσα σε όλες τις τράπεζες, την τράπεζα των αγροτών πήγαν να λεηλατήσουν με 250 εκατ. Αν λοιπόν ήταν νοικοκυραίοι και ήξεραν να φτιάξουν τα οικονομικά του τόπου, θα έπρεπε προηγουμένως να ξέρουν τα οικονομικά του κόμματός τους. Όταν λοιπόν κάποιος δεν είναι νοικοκύρης και έχει φεσώσει τη γειτονιά, θα τον κάνατε λογιστή στην επιχείρησή σας;

Πως λοιπόν θα τους παραδώσουμε την Ελλάδα, όταν αυτοί οι ίδιοι δεν μπορούν να φτιάξουν τα οικονομικά των κομμάτων τους; Και να ήταν μόνο ανάξιοι, ανίκανοι και ανεπαρκείς; Μικρό το κακό. Ελάτε όμως που είναι και μπαγαπόντηδες; Και πήγανε προχθές να περάσουν τροπολογία, για να γλυτώσουν αυτοί τους τόκους και τα κεφάλαια. Ενώ εσείς που χρωστάτε 3000, 4000 ή 5000 σας απειλεί η τράπεζα καθημερινώς με τους λεβέντες που έχει για να σας πάρει τα λεφτά, παίρνοντάς σας το αυτοκίνητο, το σπίτι και οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο. Ενώ αυτοί, προχθές το βράδυ, έφεραν τροπολογία για να γλυτώσουν τα χρήματα που έχουν πάρει από τον Ελληνικό λαό. Γιατί η Αγροτική Τράπεζα είναι κρατική τράπεζα.

 

ΟΧΙ στους προσκυνημένους

Κυρίες και κύριοι, οι καιροί που περνάμε είναι εξαιρετικά δύσκολοι, είναι καιροί που όλοι πρέπει να αντιληφθούμε τι πρέπει να κάνουμε, που να πορευτούμε. Κάθε μέρα που περνάει, κάθε ώρα και κάθε λεπτό, σκέφτομαι που μας έχουν στριμώξει. Άκουσα τον Σόϊμπλε να λέει «εντάξει, αν θα κάνετε εκλογές αυτοί που θα βγουν θα πρέπει να τηρήσουν αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Δηλαδή, σώνει και καλά, να μας επιβάλλουν να βάλλουμε επάνω τους ήδη προσκυνημένους, δεν νομίζω ότι είναι ευφυές, δεν νομίζω ότι είναι σωστό να παραδώσουμε τη χώρα σε αυτούς που ήδη έχουν προσκυνήσει.

 

Σαμαράς-Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει μέτρα 13 δισ.

Άκουσα το σύμβουλο του πρωθυπουργού να λέει ότι «θα είμαστε στενάχωρα για πολλά χρόνια». Και σε ένα μήνα μετά τις εκλογές πρέπει να ληφθούν μέτρα τα οποία συνολικά για την επόμενη διετία θα είναι της τάξεως των 13 δισ.

13 δισ. σημαίνει μισθοί κατώτεροι της Ρουμανίας. Όταν αυτό το οποίο έγινε και για το οποίο έφυγα από το Προεδρικό Μέγαρο και φώναξα και κατήγγειλα, ήταν μόλις 325 εκατομμύρια, δηλαδή η μείωση των επικουρικών και των κυρίων συντάξεων κατά 7% ήταν μόλις 325 εκατομμύρια! Φανταστείτε πόσο είναι 13 δισεκατομμύρια. Τι μειώσεις θα γίνουν. Ομολογείτε ότι έρχεται σύμπτυξη του εφάπαξ! Δουλεύεις 40 χρόνια, περιμένεις εκείνη την ημέρα και δεν θα το πάρεις. Λέει μέσα το μνημόνιο –σελ. 427- ότι πρέπει να εναρμονισθούν οι μισθοί –σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα- με εκείνους της Ν.Α. Ευρώπης, δηλαδή Ρουμανία και Βουλγαρία.

Με άλλα λόγια φίλες και φίλοι, μας δίνουν μία σταγόνα ζωής και μας παίρνουν καντάρια αίμα. Για αυτό έφυγα και για αυτό διαφώνησα.

 

Μια γροθιά ο ΛΑΟΣ

Αγωνίστηκα περισσότερο από δέκα χρόνια με το κόμμα μας και άλλα τόσα ως βουλευτής και άλλα είκοσι πριν από αυτά ως δημοσιογράφος και έρχεται μία μέρα που πέτυχα τον άθλο που δεν πέτυχε ποτέ, κανένας πριν από εμάς. Το προσπάθησαν πολλοί και μεγάλοι άντρες. Μαρκεζίνης, Στέφανος Στεφανόπουλος, Κώστας Στεφανόπουλος, Τσοβόλας, Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Μάνος, Παναγούλης, Αρσένης, Τρίτσης και δεν το κατόρθωσε κανείς γιατί δεν είναι εύκολο πράγμα. Εμείς κατορθώσαμε το αδύνατο. Μέσα σε τέσσερα χρόνια από την ώρα που μπήκαμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατορθώσαμε να συγκυβερνήσουμε! Και νομίζω ότι αυτό για πάρα πολλούς είναι ένα άπιαστο όνειρο.

 

Γιατί έφυγα από την κυβέρνηση

Για να φύγω από ένα σχήμα όπου είχα τέσσερις υπουργούς και συγκυβερνούσα πρέπει κάτι να είδα και να τρόμαξα. Και είδα πολλά. Είδα, έμαθα, τρόμαξα, αντιστάθηκα. Αντιστάθηκα απέναντι σε υπέρτερες δυνάμεις. Γιατί όταν μέσα στην ομάδα αυτή συνεννοήσεως ήταν ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί, τους είπα ότι πρέπει να πολεμήσουμε την επικυριαρχία της Γερμανίας, πρέπει να πολεμήσουμε την κυρία Μέρκελ και ο μόνος τρόπος είναι να απευθυνθούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να ξεσηκώσουμε τους λαούς της Ευρώπης κατά της κυρίας. Ο Παπαδήμος και οι άλλοι, μόνο πιπέρι που δεν μου έβαλαν στο στόμα. «Τι είναι αυτά που λες»! Και πήγαμε μόνοι μας. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! Και απευθυνθήκαμε στους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που τους γνώριζα από την θητεία μου στο ευρωκοινοβούλιο, ως αντιπρόεδρος της INDEM. Και τι έγινε; Αποφάσισαν να καλέσουν την Τρόϊκα να απολογηθεί. Και πηγαίνουν την επόμενη εβδομάδα για να απολογηθεί ο κ. Πωλ Τόμσεν για την απρέπειά του εναντίον της Ελλάδος. Και πετύχαμε να έλθει το θέμα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να ξεσηκωθούν τα πολιτικά κόμματα και διά αυτών όλη η Ευρώπη. Και αυτό δεν το έκανε η κυβέρνηση της Ελλάδος, δεν το κάνανε τα μεγάλα κόμματα. Το έκανε όμως το ισχυρό κόμμα, το δικό σας κόμμα, ο ΛΑΟΣ.

 

Αβέβαιες οι εκλογές

Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι τις εκλογές. Κατ’ αρχήν δεν είναι σαφές πότε θα γίνουν. Και βεβαίως δεν μπορεί να πεισθεί κανείς σε αυτά που λένε κάποιοι. Θυμάμαι τον κ. Σαμαρά να λέει «αμετακίνητα οι εκλογές 19 Φεβρουαρίου». Δεν έγιναν. Μετά είπε για 25 Μαρτίου και τελευταία ημερομηνία έδωσε την 8 Απριλίου. Και έβγαιναν τα φερέφωνά του και έλεγαν ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν το Πάσχα, έχει «κλειδώσει». Και απ’ ότι φαίνεται δεν θα γίνουν καθόλου τον Απρίλιο. «Ζήσε Μάη μου» και βλέπουμε. Η αλήθεια είναι ότι τις φοβούνται τις εκλογές γιατί γνωρίζουν ότι ο κόσμος έχει ξυπνήσει. Δεν είναι οι εποχές εκείνες που κορόιδευαν τον κόσμο με τις πελατειακές σχέσεις, «ψήφισέ με και θα σου διορίσω το παιδί, τον ανιψιό. Ψήφισέ με και ας ψοφήσει το Έθνος». Όπως και έγινε!

 

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας έφεραν στην πτώχευση

Αυτές οι πελατειακές σχέσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας έφεραν εδώ. Τώρα που μιλάμε η Ελλάδα είναι σε καθεστώς πτώχευσης και δεν ξέρω την άτακτη ή την τακτική, την συντεταγμένη ή την ασύνταχτη. Και θα πάμε σε εκλογές με καθεστώς πτώχευσης. Ρωτήστε τους επιχειρηματίες. Τους στέλνουν, έστω και με πίστωση μία φόδρα; Θα πρέπει να πληρώσει μετρητά. Πάνε οι εποχές των εγγυητικών, γιατί καμία εγγυητική επιστολή δεν περνάει στο εξωτερικό. Και πήγε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία να καταθέσει μια εγγυητική επιστολή από κεντρική τράπεζα της Ελλάδας σε ένα υποκατάστημα της Αλβανίας και σηκώθηκε ο Αλβανός διευθυντής και του είπε «συγγνώμη δεν μπορούμε να την πάρουμε, γιατί η Κεντρική τράπεζα της Αλβανίας δεν δέχεται εγγυητικές από τράπεζες της Ελλάδας.

Εκεί φτάσαμε. Και δεν είναι ανέκδοτο, είναι πραγματικότητα. Ποιος την έφτασε την Ελλάδα εκεί; Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Με μεγάλες πλειοψηφίες και πήραν μια Ελλάδα που δεν χρωστούσε τίποτα την μεταπολίτευση και την έφτασαν εδώ. Με λάθη, πελατειακές σχέσεις, με φοβικά σύνδρομα απέναντι στις συντεχνίες που απαιτούσαν, επιτρέποντας και δίνοντας χώρο στο ΚΚΕ να κάνει κουμάντο στην Ελλάδα, όχι ως κυβέρνηση αλλά ελέγχοντας όλα τα συνδικάτα. Κλέβοντας, εισπράττοντας μίζες. Και αφού μας κατάκλεψαν με τις μίζες της Siemens, λέει η Siemens «να σας δώσω κάτι τι και να είστε και ευχαριστημένοι». Το μόνο που μένει τώρα, μετά την άφεση αμαρτιών, να φέρουμε τον Χριστοφοράκο να τον κάνουμε πρόεδρο στην διαύγεια, για τον πολύ διαυγή τρόπο που τους «λάδωνε».

 

Γιατί ξεφτίλισαν την Ελλάδα;

Και τους ρωτώ «Γιατί ξεφτίλισαν έτσι την Ελλάδα. Γιατί φτάσαμε να ντρεπόμαστε στο εξωτερικό που είμαστε Έλληνες;». Εμείς, ένας λαός υπερήφανος, εμείς που πολεμήσαμε στο πλευρό της Δύσης, εμείς που χύσαμε αίμα, που δώσαμε τα φώτα στην ανθρωπότητα, που πολεμήσαμε την Ανατολή για να μείνει ελεύθερη η Δύση και τα κάνουμε αυτά 2.500 χρόνια. Γιατί μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση; Είναι δυνατόν να διαβάζω στις Κυριακάτικες εφημερίδες, ότι θα έρθουν ξένοι υπουργοί στα δικά μας υπουργεία; Ότι θα έρθουν επίτροποι; Ψηφίσατε εσείς τον κ. Ράιχενμπαχ ή τον κ. Τόμσεν; Το βράδυ που έφυγα από εκεί, αφού επί 6 ώρες προσπαθούσαμε να βρούμε λύση να σώσουμε το κουλούρι από τον Έλληνα συνταξιούχο και αφού επιτέλους βρήκαμε μία φόρμουλα, λέει ο κ. Βενιζέλος «Ωραία,, συμφωνήσαμε. Να πάρουμε τηλέφωνο –αν και είναι αργά- και να παρακαλέσουμε τον κ. Τόμσεν να δεχθεί. Είμαστε οι 5 ισχυρότεροι άντρες της χώρας και θα πρέπει να πάρουμε τον υπάλληλο του ΔΝΤ για να αποφασίσει για την τύχη της Ελληνικής πολιτείας.

 

Πολιτική απάτη το Μνημόνιο 2

Αλλά και οι πολιτικές απάτες που είδα εκεί δεν περιγράφονται! Μας είχαν πει ότι θα έχουμε εγκαίρως το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι λίγο πιο χοντρό από τον Χρυσό οδηγό και έχει οικονομικούς όρους που δεν τους ήξερε η μεταφραστική υπηρεσία του Υπ. Εξωτερικών. Και έπρεπε να πάρουμε ειδικούς από το ΥΠ.ΟΙΚ. Και μας το έδωσαν 20 λεπτά πριν πάμε μέσα για να το ψηφίσουμε. Χωρίς να ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Αλλά ποια ήταν η μεγάλη τους απάτη; Είχαν μεταφράσει κατά λέξη τις 519 σελίδες. Στην σελίδα όμως που ήταν και το «κλειδί» της υπόθεσης, είχαν «πηδήξει» μία παράγραφο. Εντελώς συμπωματικά! Ήταν η παράγραφος προς την κ. Λαγκάρντ –την ισχυρή κυρία του ΔΝΤ- ότι «εμείς οι τρεις, για όσο καιρό πολιτευόμαστε δεν θα μπορούμε να ασκήσουμε άλλη πολιτική πέρα από αυτή του μνημονίου». Ήθελαν δηλαδή πολιτικό και συνειδησιακό ευνουχισμό. Κάποιοι το δέχθηκαν.

 

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Πρέπει να γνωρίζουν ότι εμείς δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε από την ίδια πάστα, δεν έχουμε τις ίδιες χρεώσεις, δεν έχουμε τα ίδια φοβικά σύνδρομα. Και σας ρωτώ «εσείς τι πιστεύετε σε αυτή την στιγμή της μεγάλης κρίσης; Τι ηγεσία χρειάζεται ο τόπος; Ηγεσία έμφορτη φοβικών συνδρόμων, ηγεσία που να τρέμει, ηγεσία που να τον κοιτάζει κατάματα η Μέρκελ και να μην μπορεί να σηκώσει το ανάστημα, ηγεσία που να λέει ότι θέλει η τρόικα θα κάνει; Ή ηγεσία που τους μιλάει στα ίσα, αντιστέκεται και τους λέει το μεγάλο ΟΧΙ;».

 

ΑΝΑΚΑΜΨΗ η λέξη κλειδί

Ένα είναι το σύνθημά μας. Μία λέξη «κλειδί» που θα την θυμάστε. Και αυτή θέλω να πιστεύω πως δεν θα μας την κλέψουν, όπως; Αρκετά από τα συνθήματά μας. Η λέξη «κλειδί» είναι ΑΝΑΚΑΜΨΗ. Ανάκαμψη του φρονήματος, του εμπορίου, της βιοτεχνίας, της βιομηχανίας. Ανάκαμψη του τρόπου που σκεφτόμαστε. Πρέπει να σκεφτούμε Ελληνικά, εθνικά, πατριωτικά. Δεν έχουμε ανάγκη από πατρώνους και αφεντικά. Δεν έχουμε ανάγκη την κατοχή της χώρας που εκχώρησε ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος.

 

20 χρόνια εκτός αγορών η Ελλάδα

Όταν προσερχόμουν στο Προεδρικό Μέγαρο, είχα πει ότι θα στηρίξω την κυβέρνηση με 3 όρους, με 3 προϋποθέσεις. Πρώτον, όχι μείωση μισθών και συντάξεων, όχι απώλεια εθνικής κυριαρχίας, όχι νομιμοποίηση άλλων λαθρομεταναστών. Όταν διαπίστωσα ότι και αυτά τα 3 πήγαν να τα ξεμοντάρουν, δεν είχα κανένα λόγο να μείνω μαζί τους. Μείωση μισθών και συντάξεων σημαίνει ύφεση, σημαίνει ότι για 20 χρόνια θα είναι αυτή η κατάσταση. Μην σας κοροϊδεύουν και σας εμπαίζουν ότι δήθεν μετά το 2014 θα βγούμε στις αγορές. Το λέγανε και το 2010 ότι το 2012 θα βγούμε στις αγορές. Χρειάζεται λοιπόν μια άλλη πολιτική. Τους είπα και το επαναλαμβάνω «μην μειώσετε μισθούς. Αν θέλετε η χώρα να γίνει ανταγωνιστική, να δώσουμε μια ώρα δουλειά στον Έλληνα, ποντάροντας στο φιλότιμό του». Όμως είχανε εντολές και αυτές τις εντολές υπέγραψαν, σε αυτές τις εντολές προσκύνησαν.

Τους έλεγα «δεν πρέπει να πάμε με το Αγγλικό Δίκαιο». Αγγλικό Δίκαιο σημαίνει πως με το πρώτο στραβοπάτημα, έρχονται και μας παίρνουν ότι διαθέτει η Ελλάδα –πλοία, αεροπλάνα, ακίνητα, λιμάνια, αεροδρόμια. Και τους είπα «εφόσον μπροστά είναι η Γερμανία, εφόσον πάμε με την Γερμανία, γιατί δεν ζητάτε εφαρμογή του Γερμανικού Δικαίου;». Γιατί το Γερμανικό Δίκαιο λέει ότι δεν μπορεί να σου πάρει περιουσιακά στοιχεία από την χώρα. Ψαχνόμουνα ένα μήνα μέσα μαζί τους και ρώταγα και μάθαινα και κρύβανε κουβέντες και μισόλογα. Μας πήγαν στο Αγγλικό Δίκαιο γιατί μάθανε για τα πετρέλαια και το αέριο που διαθέτει η Ελλάδα και θέλουν να μας το πάρουνε. Και θα μας το πάρουνε με τον πλέον βάναυσο, ποταπό και ιταμό τρόπο. Αυτό τον πλούτο για τον οποίο μιλάω 10 χρόνια και κάποιοι ανακαλύψανε τώρα.

 

Μιλούσα για ΑΟΖ όταν κανένας δεν ήξερε τίποτα

Και θυμούνται οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, όπως και οι βουλευτές όταν πριν από 4 χρόνια πρωτομίλησα στην Βουλή των Ελλήνων για την μαγική λέξη «ΑΟΖ», ήταν ο πρωθυπουργός απέναντί μου –ο Κ. Καραμανλής- και δεν ήξερε τι του έλεγα.

 

Και ρώταγε τον Βαληνάκη δίπλα του «τι λέει ο Καρατζαφέρης;». Πρωθυπουργός της χώρας και δεν ήξερε. Και όλοι σήμερα μιλάνε για ΑΟΖ. Αλλά είναι αδιάβαστοι και αμελείς. Δεν έχουμε δικαίωμα λοιπόν τώρα να παραδώσουμε τις τύχες της χώρας σε ανθρώπους που απέδειξαν ότι δεν μπορούν. Πόσες φορές πρέπει να αποτύχει η ΝΔ και άλλες πόσες το ΠΑΣΟΚ για να πειστείτε επιτέλους –όχι εσείς, οι γείτονες σας, οι φίλοι σας- ότι δεν αξίζει τον κόπο να τους εμπιστευτούμε έστω και για μια ακόμα μέρα την Ελλάδα; Τους λέω σε όλους τους τόνους πως αν δεν μειωθεί ΦΠΑ από 23% σε 13%, δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργηθεί συνθήκη ανάπτυξης στη χώρα. Δεν μπορεί όλα τα χρήματα να τα παίρνει το κράτος. Χρειάζεται να μείνει χρήμα στην αγορά, να κινηθεί η αγορά. Διαφορετικά θα αυξάνουν τα ενοικιαστήρια σε όλα τα μαγαζιά. Πότε άλλοτε θυμάστε τόσα ενοικιαστήρια σε τόσα μαγαζιά; Αυτό σημαίνει «λουκέτα». Μειώνονται οι ευκαιρίες για να βρει δουλειά το παιδί σας. Πρέπει λοιπόν πάση θυσία να γίνει ανάκαμψη. Και ανάκαμψη δεν μπορούν να φέρουν αυτοί που κάνανε επίκυψη.

 

Θα διώξω τους λαθρομετανάστες

Πρέπει να βασιστούμε στις δυνάμεις του τόπου. Όσο καιρό ήμουνα μέσα, τους είπα να νομοθετήσουμε να μην μπορούν οι λαθρομετανάστες να βγάλουν τα λεφτά τους στις χώρες τους. 12 δις ευρώ το χρόνο, σε 20 χρόνια 240 δις. Αυτό είναι το χρέος της Ελλάδας. Τα λεφτά που βγάλανε στην Αλβανία, στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και στις άλλες χώρες. Τους είπα να ληφθούν μέτρα για την εγκληματικότητα. Δεν μπορούν να σκοτώνουν τον κόσμο στο δρόμο. Τι φταίει ο περιπτεράς που πήγε να ανοίξει το περίπτερο για να ταΐσει την οικογένειά του και τον σκότωσαν; Τι φταίει ο επιχειρηματίας που μπαίνουν με τα καλάσνικοφ και του παίρνουν την περιουσία; Τι φταίει η γυναίκα που δεν μπορεί να πάει 100 μέτρα από το σπίτι της, στη φίλη της ή την αδελφή της; Το είπα, το επαναλαμβάνω και δεσμεύομαι. «Θα τους διώξω όλους». Και τους είπα ότι πριν τους διώξουμε, να τους στείλουμε σε στρατόπεδα του στρατού και θα σιτίζεται όποιος παράγει για την Ελλάδα… Δεν έχουμε φαγητό για χαραμοφάηδες. Δεν μπορούμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας, θα ταΐσουμε όλους αυτούς; Είναι καλό να γίνει μια έρευνα ποιοι ψήφισαν το Δουβλίνο ΙΙ, να τους ξέρουμε. Δουβλίνο ΙΙ σημαίνει ότι μένουν εδώ όλοι οι λαθρομετανάστες. Αν θέλει λοιπόν να κάνει «νούμερα» στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σαρκοζί, ο κ. Βενιζέλος και η παρέα του, να σφραγίσει αύριο 50.000 ταξιδιωτικά έγγραφα στους λαθρομετανάστες να πάνε στο Βερολίνο και το Παρίσι για να καταλάβουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, πως ζει ο Έλληνας.

 

Αδιαπραγμάτευτα τα εθνικά μας δίκαια

Θα πω μόνο για τα εθνικά θέματα. Τι δέχθηκαν; Μείωση των Ελληνικών δαπανών για την άμυνα κατά 400 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία κάνει πάρτι στο Αρχιπέλαγος. Κάνει ότι θέλει! Η μείωση αυτή δίνει στρατηγικό πλεονέκτημα στην Τουρκία, οποτεδήποτε θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα όπως έκανε στην Κύπρο το 1974 και στην Κωνσταντινούπολη το 1955. Δεν θα το επιτρέψουμε! Και να ξέρουν πως όλα αυτά που γίνονται, τα χρεώνονται. Και κάθε μέρα θα πρέπει να ξοφλήσουν από το εδώλιο της συνείδησής τους.

 

Για το όνομα της Μακεδονίας

«Μην τολμήσουν, επειδή η Ελλάδα είναι κουρασμένη οικονομικά, αυτό το οποίο μεθοδεύει η κυβέρνηση Παπαδήμου, με την ένοχη ανοχή κάποιων, να παραδώσουν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Θα κηρύξουμε Λαϊκή Επανάσταση. Το όνομα δεν το εκχωρούμε. Την ιστορία της χώρας δεν την δανείζουμε σε κανέναν. Αν τολμάει ο Σαμαράς ο οποίος έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 να δεσμευθεί ότι όποιο όνομα και να προτείνει ο ΟΗΕ, θα είναι υπό την κρίση του Ελληνικού λαού. Να γίνει δημοψήφισμα, να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός αν εκχωρεί το όνομα «Μακεδονία». Αν τους βαστάει, ας το κάνουν! Εμείς δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση, κανένα συμβιβασμό στα εθνικά θέματα. Όπως επίσης και στο θέμα των λαθρομεταναστών. Δεν κάνουμε πίσω.

 

Με γραπτούς όρους η όποια συζήτηση μετεκλογικά

Και αν αύριο, όπως σιγοψιθυρίζουν μας χρειαστούν πάλι για να «δέσει» η δουλειά και θέλουν τον ΛΑΟΣ συνομιλητή –και θυμίζω πως από την Παρασκευή ως την Τρίτη προσπαθούσανε να βρουν λύση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έπρεπε να πάμε εμείς για να δώσουμε την λύση εκείνη την δύσκολη μέρα- αυτό πρέπει να γίνει εγγράφως και όχι με λόγια. Γιατί έπεισαν ότι δεν έχουν μπέσα και τα λόγια τα προσπερνάνε. Πρώτον, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να βγει το Ελληνικό πετρέλαιο και αέριο. Δεύτερον, δεν θα εκχωρηθεί το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς. Τρίτον, θα υπάρξει επαρκής προστασία του Αιγαίου. Τέταρτον, δεν θα έχει δικαίωμα η τρόικα να επιβάλλει ποιοι και πόσοι θα μπουν στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων που τις εκχώρησε με υπογραφή του ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Και να δεσμευθούν ότι η εθνική κυριαρχία θα ξαναγυρίσει στα χέρια του τόπου μας. Αυτή η εκχώρηση δεν μπορεί να είναι «συνοδός» για να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Το έκανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος έστειλε χθες την πρεσβευτή του στο γραφείο μου και ανταλλάξαμε απόψεις πάνω σε αυτή την πείσμωνα άρνηση να μην προσκυνήσει. Το έκανε και η μικρή Ισλανδία η οποία είναι μικρότερη από τον Ν. Αχαΐας. Και όμως σήκωσε ανάστημα στην μεγάλη Αγγλία και στην μεγάλη Γαλλία.

 

Είμαστε Έλληνες. Μπορούμε να αντισταθούμε!

Είμαστε Έλληνες και μέσα μας υπάρχει η φλόγα της άρνησης και της επανάστασης. Σας θυμίζω τον Ρήγα «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή». Μπορούμε να αντισταθούμε και μπορούμε. Έχουμε τον τρόπο, έχουμε τα αποθέματα, έχουμε την ψυχή. Και η Ευρώπη μας «ζύγισε» και είδε ότι δεν είμαστε λιποβαρείς. Προσπάθησε να μας λυγίσει και είδε ότι είμαστε αλύγιστοι. Μας πολεμούν και θα μας πολεμήσουν μέσα στις εκλογές, με στημένες δημοσκοπήσεις, με αργυρώνητες γραφίδες και μικρόφωνα . Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι «πουλημένοι» στο σύστημα. Υπάρχουν δημοσιογράφοι με ψυχή, ιδίως τα νέα παιδιά και στα οποία «ποντάρω». Και πιστεύω ότι μαζί με αυτές τις αδέσμευτες και ανεξάρτητες γραφίδες και μικρόφωνα, θα πολεμήσουμε για να λάμψει η αλήθεια και να καταλάβει ο Ελληνικός λαός ότι δεν θα συνεχίσει με την ίδια αποτυχημένη συνταγή των 38 χρόνων.

 

Ο ΛΑΟΣ είναι το κόμμα των αποφάσεων και της δράσης

Δεν μας φοβίζουνε ούτε οι εξαγορές, ούτε τα «πιστόλια» κάποιων γραφίδων. Έχουμε συνηθίσει και μπορούμε απ’ αυτό το μεγάλο φυτώριο να βγάλουμε ικανούς που θα συνεχίσουν την πορεία του έθνους.