30.5.2012,

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ. Ν. ΤΖΑΒΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Στείλτο Email


 

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κα Νίκη Τζαβέλα στη συζήτηση με θέμα την άτυπη συνάντηση κορυφής της Ε.Ε.

Στην παρέμβασή της η κα Τζαβέλα ζήτησε από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου να ξεκαθαρίσουν επιτέλους στους λαούς της Ευρώπης ποιο ακριβώς είναι το όραμά τους για το μέλλον της, καθώς και το προς τα που οδεύει η Ε.Ε.

Στην αναφορά της για την κατάσταση στην Ελλάδα τόνισε ότι τα μέτρα που απαιτηθήκαν από την Ελλάδα ήταν τόσο βίαια και άμεσα, που ούτε οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούσαν να τα εξηγήσουν στους πολίτες τους. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι η Ελλάδα γνωρίζει καλά το μέλλον της εκτός της ζώνης του ευρώ, αλλά υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το μέλλον της εντός της ευρωζώνης και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Ελλάδα βρίσκεται διχασμένη για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει.

Κλείνοντας η κα Τζαβέλα πρότεινε τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής καμπάνιας ενημέρωσης της Ε.Ε. στοχεύοντας κυρίως στις χώρες του Νότου που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και των οποίων οι λαοί δεν γνωρίζουν πια σε τι και με ποιον τρόπο μπορεί να τους βοηθήσει η Ε.Ε.