15.3.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ “ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ”

Στείλτο Email


 

«Όλος ο πολιτικός κόσμος μπαίνει στη πολιτική μάχη, ο καθένας με την εμπειρία του, τον πολιτικό του λόγο, την ιστορία του, τη συνέπεια του, τα επιχειρήματα του, τα προγράμματα του, και τις προσβάσεις στις διεθνείς σχέσεις που μπορεί να καταθέσει και να χρησιμοποιήσει για το καλό της χώρας. Ο ΛΑΟΣ καταθέτει μια σειρά επιχειρημάτων και εμπειριών. Εξηγούμε στον Ελληνικό λαό πως έχουν τα θέματα, και πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Έχω την αίσθηση ότι ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται την κατάσταση, αρκεί να του επιτραπεί να πάει στις εκλογές με ελεύθερη τη βούληση του, και όχι καταπιεζόμενος κάτω από εκβιαστικά διλήμματα, όπως συνήθως κάνουν τα δύο μεγάλα κόμματα». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του “ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ” στο δημοσιογράφο κ. Π. Κασσιμάτη.

 

Ο κ. Σόιμπλε μας έδωσε την άδεια να κάνουμε εκλογές

Ο κ. Σόιμπλε μας παραχώρησε το δικαίωμα να πάμε στις εκλογές! Αλλά και μας «προσδιόρισε» επίσης, ποιοι πρέπει να κερδίσουν τις εκλογές! Πρέπει να κερδίσουν τις εκλογές “αυτοί που έχουν τα χέρια τους δεμένα”. Ο κ. Σαμαράς «έδεσε» τα χέρια του μόνος του, από τη στιγμή που δέχτηκε το επαίσχυντο, το ποταπό, το ιταμό για την Ελλάδα και τους πολίτες της κείμενο, βάσει του οποίου «… όσο θα πολιτεύεται, δεν θα ακολουθήσει και δεν θα εφαρμόσει πολιτική άλλη διαφορετική από αυτή που προδιαγράφει το Μνημόνιο». Όντας πολιτικοί απατεώνες, υπάρχει αυτή η ρητή και κατηγορηματική δέσμευση “μόνο στο Αγγλικό κείμενο”. Δεν υπάρχει στο μεταφρασμένο ελληνικό.

Δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές με ανθρώπους που ήδη έχουν αναλάβει και έχουν δεσμευτεί με τέτοιου είδους δεσμεύσεις.

Από τη στιγμή που λέει ο κ. Σαμαράς ότι “ψήφισε και πράγματα τα οποία δεν πιστεύει, ότι διαφωνούσε”, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει συνείδηση. Από τη στιγμή που έχω πολιτική συνείδηση, είπα ότι “δεν το ψηφίζω, γεια χαρά”. Αποχώρησα και το καταγγέλλω.

Ψήφισα μόνο το άρθρο 1 για να πάρουμε τα χρήματα για να μην πτωχεύσει η χώρα, και να ψάξουμε στη πορεία να βρούμε το δρόμο μας, να ανασυνταχθούμε και να οργανωθούμε. Αυτοί χάθηκαν στα διάφορα μονοπάτια της ανυπαρξίας τους. Είναι αδύνατο να λέει κάποιος «όχι» στο πρώτο Μνημόνιο, και να λέει «ναι» στο δεύτερο!

Εάν το άρθρο 1 το χειριζόταν μια διαφορετική κυβέρνηση από αυτή του κ. Παπανδρέου, θα ήταν αποτελεσματικό. Όμως, απέδειξαν εν τοις πράγμασιν, ότι ήταν ανίκανοι. Για αυτό το λόγο και ξεκίνησα τον ανένδοτο αγώνα. Για να φύγει ο κ. Παπανδρέου. Το πέτυχα, όταν κάποιοι άλλοι ψήφιζαν το Μεσοπρόθεσμο και τους Εφαρμοστικούς.

 

Για την επίθεση του κ. Σαμαρά στην Αριστερά

Κάλιο αργά παρά ποτέ. Όταν το έκανα πριν 3 χρόνια στη Βουλή, σκόνταφτα τότε στην άρνηση της ΝΔ που χειροκροτούσε την κ. Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα. Το ΚΚΕ είχε ωφεληθεί τα μάλλα από την ΝΔ, με διάφορες “εμφανείς” και όχι χρηματοδοτήσεις. Σας υπενθυμίζω το 1 εκατ. που έδωσε ο κ. Σιούφας στο ΚΚΕ…Τώρα βλέπει ότι το «φλερτ» τελείωσε. Δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς έχει μεγάλες ευθύνες για αυτή την εξέλιξη. Με την έντονη αντιμνημονιακή του ρητορική, δυνάμωσε και έστειλε τον κόσμο στην Αριστερά. Έχει τις Ερινύες του τώρα. Έβαλε τον κόσμο σε ένα λεωφορείο προς την Αριστερά, αλλά, κάπου στη μέση της διαδρομής αυτός κατέβηκε, ενώ έμεινε ο κόσμος μέσα στο λεωφορείο. Τώρα, θέλει να τους μαζέψει πάλι πίσω. Έχει ευθύνη για τη μεγάλη Αριστερά ο κ. Σαμαράς.

 

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Μην κοροϊδευόμαστε. Η Ελλάδα έχει απαιτήσεις. Το αντιλαμβάνονται και οι δύο τους, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, ότι είμαι απαραίτητος μέσα στην επόμενη μέρα. Για να υπάρχει κάποιος που δεν έχει δεσμευτεί, για να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις. Γνωρίζουν και οι δύο τους, ότι την επόμενη μέρα, δεν μπορούν να κάνουν καμία απόκλιση από αυτά που έχουν δεσμευτεί. Έχουν υπογράψει. Θα ευτελιστούν και θα ξεφτιλιστούν. Με θέλουν γιατί δεν έχω υπογράψει. Για να μου χρεώνουν, ή να μου πιστώνουν ανάλογα, τις διάφορες αποκλίσεις, από αυτά τα οποία ήδη έχουν εγγράφως δεσμευτεί.

Δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη σε ανθρώπους, που άλλα έλεγαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, και άλλα έκαναν μετά. Άλλα είχαμε συμφωνήσει, και άλλα έπραξαν μετά. Πώς μπορώ να έχω εμπιστοσύνη σε κάποιους που δεν φέρνουν καμία αντίρρηση στις απαιτήσεις της τρόικας;

 

Υπεύθυνη και εθνικά συνεπής η στάση του ΛΑΟΣ

Ο ΛΑΟΣ έχει υπεύθυνη στάση και απόλυτα εθνική συνέπεια στην πολιτική του. Ουδέποτε είπα ψέματα, ή πρόδωσα τις εντολές του Ελληνικού λαού. Όταν βλέπω ένα ευμετάβλητο πεδίο γύρω μου, δεν μπορώ να μείνω αμετακίνητος, γιατί θα πέσω κάτω. Έδωσα μάχη για να φύγει ο κ. Παπανδρέου και να υπάρξει αλλαγή. Η δική μου στάση στις επιλογές τους έφερε τον κ. Παπαδήμο. Δεν μπορούν να «μοιράσουν άχυρο σε δύο γαϊδάρους», γιατί δεν έχουν δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή τους. Προσπάθησε ο κ. Παπαδήμος, αλλά τον έβαλαν στις δικές του «ράγες», οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Τους φώναξα: “Αλλάξτε το κλειδί στις ράγες. Είναι λάθος αυτό που πάει να γίνει”.

Είδα και αποείδα ότι δεν μπορούσα να τους πείσω και ότι ήταν αποφασισμένοι να εκτελέσουν «κατά γράμμα» τις οδηγίες και τις εντολές της τρόικα και των Γερμανών, και για αυτό έφυγα. Είπα “δεν μπορώ, γεια χαρά”.

 

Ο κόσμος συστρατεύεται με τον ΛΑΟΣ

Έρχεται νέος κόσμος στις τάξεις του ΛΑΟΣ. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων παίζουν διάφορα παιχνίδια. Πολύ κόσμος ενστερνίζεται τις αρχές και τις αξίες του κόμματος και συστρατεύεται μαζί μας.

 

 

 

Για τον κ. Παμπούκη

Ας υπήρχαν 5-6 ακόμα άτομα σαν τον κ. Παμπούκη, θα ήταν καλά. Θα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα. Ήταν από τους καλύτερους. Αλλά, δεν το άφηνε, ούτε η «οικογένεια» Παπανδρέου να προχωρήσει γιατί “έτρεχε με το χέρι απλωμένο”, είτε άλλα πράγματα. Δεν απορρίπτω έτσι εύκολα ανθρώπους, γιατί δεν βρίσκω εύκολα όμοιους τους.

 

Για προσχώρηση στελεχών από τη ΝΔ

Αν κάποιος δεν έχει πολιτικό ήθος, θα πρέπει να πράξεις και εσύ το ίδιο; Να κάνω και εγώ πολιτικές ανηθικότητες; Δεν πρόκειται να υπάρξω πολιτικά ανήθικος, να φέρω στο κόμμα κάποιους και να ακυρώσω την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων που δουλεύουμε 12 χρόνια μαζί. Είναι πράγματα που δεν σηκώνει το ελληνικό φιλότιμο. Ο Έλληνας έχει φιλότιμο και το επιδεικνύει στη κάλπη.

 

Μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας

Ο Έλληνας έχει μέσα του αστείρευτες δυνάμεις και μπορεί να τα καταφέρει. Αν δει όμως ότι οι ηγεσίες του αντιστέκονται. Όταν βλέπει ότι παραδίδονται, τότε είναι φοβισμένος και κλεισμένος στο «καβούκι» του. Θέλουμε να βγάλουμε τον Έλληνα προς τα έξω. Το σύνθημά μας είναι: “Ψηλά το κεφάλι. Μπορούμε και μόνοι μας”. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Το σύνθημα μας είναι “ανάκαμψη”. Ελπίζω ο κ. Σαμαράς να μας καταβάλλει τα πνευματικά δικαιώματα για το καινούργιο δάνειο που πήρε από το ΛΑΟΣ.

Ανάκαμψη του ηθικού μας, του φρονήματος, της ψυχολογίας μας, της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας μας. Παντού ανάκαμψη!

 

Για το κόμμα του κ. Καμμένου

Ο καθένας σε αυτό το τόπο έχει δικαίωμα να δοκιμάσει και να προσπαθήσει. Άλλωστε, το έχουν δοκιμάσει και άλλοι πολιτικοί άνδρες στο παρελθόν. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην προσπάθεια.

 

Για τη Χρυσή Αυγή

Ο κόσμος γνωρίζει και κρίνει.

 

Για τους διαγραφθέντες

Αποφάσισαν μια δική τους πορεία. Κοιτάζω το αύριο. Δεν με ενδιαφέρει το χθες.

 

Ο ΛΑΟΣ προτάσσει τον Πατριωτικό Παρεμβατισμό

Ο ΛΑΟΣ μπορεί και προτάσσει τον Πατριωτισμό απέναντι στις ιδεολογίες του νεοφιλελευθερισμού που προωθούν και εφαρμόζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, και του κομμουνισμού όλων των διαφόρων αποχρώσεων. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η μέθοδος και ο τρόπος για να βγούμε επάνω.

 

Είμαι ανάμεσα στο κόσμο

Δεν είναι όλα πολιτική στη ζωή μας. Υπάρχει και η φιλότεχνη πλευρά της ζωής. Η τέχνη είναι το “αλάτι και το πιπέρι” στη ζωή μας. Ένας άνθρωπος που έχει ξεκινήσει από το ροκ, δεν μπορεί να είναι αποκλεισμένος σε γωνίες.

Ο κ. Γ. Σταθόπουλος μέσα από τα έργα ζωγραφικής του, αναδεικνύει και υμνεί μια αναζωογόνηση της Ελλάδας και δίνει μια προοπτική ανάκαμψης.

Θεωρώ ότι ο Γ. Σταθόπουλος έχει να μας δώσει πολλά ακόμα, τόσο με τη σκέψη του όσο και με τον τρόπο που εκφράζεται.

Παραβρέθηκα στη εκδήλωση αυτή χωρίς την προσωπική μου φρουρά. Ο κόσμος ξέρει και επιλέγει στόχους. Δεν είμαι ένας από τους άλλους. Είμαι ένας από αυτούς. Δούλευα και δουλεύω όλη μου τη ζωή. Ξέρω το πόνο, την ανησυχία, την αγωνία, το κλάμα, το δράμα του κόσμου γιατί είμαι ένας από αυτούς. Ταυτίζομαι και συμμερίζομαι τις λύπες και τις χαρές τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορώ να κινούμαι μέσα στο κόσμο άνετα και χωρίς φανφάρες και «στρατά», όπως μερικοί άλλοι.

 

Για την Κεντροδεξιά παράταξη

Το θέμα είναι να συνυπάρχουν άνθρωποι που είναι δυνατοί, ορκισμένοι να μην συμβιβαστούν. Να αλλάξουμε τη πορεία, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Να αναθεωρήσουμε τις σκέψεις του παρελθόντος και τα αστεία δόγματα που μας οδήγησαν σε αυτή την δυσχερέστατη κατάσταση. Το «ανήκομεν εις την Δύσιν», το «δεν διεκδικούμε τίποτα». Μπορούν να γίνουν πολλά. Δεν τα βάζω, δεν τα περιορίζω μέσα σε ένα τοπογραφικό περίβλημα.

Δεν ήταν τυχαίο το ταξίδι μου στη Ρωσία και το οποίο οδήγησε και τον κ. Σαμαρά, μετά από 3 μήνες να πάει να επισκεφτεί τους ίδιους ανθρώπους, εξηγώντας του ότι εκεί υπάρχει «πρόσφορο» έδαφος.

Σημειώνω ορισμένα πράγματα και χαίρομαι γιατί ο κ. Σαμαράς ακολούθησε τη δική μου πολιτική αντιπαράθεσης με την Αριστερά. Κάλιο αργά παρά ποτέ,

Χαίρομαι όταν συνειδητοποιεί, έστω και με χρονοκαθυστέρηση, βασικές αρχές του ΛΑΟΣ. Χαίρομαι που στρίβω – οδηγώ την όλη υπόθεση προς ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, και «έλκω» και τον κ. Σαμαρά.

Οι 3 μήνες που υπήρξαμε συνεργάτες σε αυτό το πλαίσιο, είναι αλήθεια, ότι άκουγε, και μάλιστα με προσοχή ορισμένα πράγματα.

Θέλω να εκτιμήσω το γεγονός ότι μου έδινε ένα προβάδισμα εμπειρίας.