11.3.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL

Στείλτο Email

 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL

 

«Με αυτό που έγινε με το κούρεμα του χρέους, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σαν Ελλάδα, ότι δεν μπορούμε να πάμε ξανά στις αγορές, σε βάθος χρόνου 10, 20 ετών. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως αν η Ελλάδα χρειαστεί εσωτερική βοήθεια, κανείς δεν εμπιστεύεται τα ομόλογα. Ποιος θα πάρει ομόλογα όταν του έχουν «ψαλιδίσει» τα λεφτά; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο πανηγυρισμός! Δεν είδα κάποιον να λέει πως «μετά από αυτό θα έρθω στην Ελλάδα να επενδύσω». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του REAL FM στον Ν. Χατζηνικολάου.

 

Διεθνώς αναξιόπιστοι

Μας «κόψανε» 100 δισ. χρέος και φορτωθήκαμε 130 δισ. εκ των οποίων δεν πηγαίνει τίποτα στον Ελληνικό λαό. Τους ρώταγα τις τελευταίες μέρες: «Μοιράζετε 100 δισ, εξασφαλίζετε τους δανειστές, που στο κάτω-κάτω, παίξανε τζόγο μαζί μας και θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν χάσει και ένα κομμάτι. Δίνετε στις τράπεζες. Ο Ελληνικός λαός, τι παίρνει;» Δεν μου απάντησε ποτέ κανείς. Αυτό όμως που διαβάζω στο μνημόνιο, σελ. 427 είναι ότι οι μισθοί τον Ιούνιο θα γίνουν μισθοί ΝΑ Ευρώπης, δηλαδή μισθοί Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

 

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών

Το πάθημα έγινε μάθημα. Τώρα που έμαθα, όλα αυτά θα γραφτούν σε «πρωτόκολλο».  Και αν μπορεί ο Ούγγρος Πρωθυπουργός ο κ. Όρμπαν, να τους λέει: «Δεν μ’ ενδιαφέρει τι υπέγραψε ο προηγούμενος, εγώ ως Ουγγαρία μπορώ αυτά και αυτά» και έχει ρίξει την «μπάνγκα» στον αέρα και τρελαίνεται η Ε.Ε., η Μέρκελ και το ΔΝΤ, σημαίνει ότι μπορεί να γίνει. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, για τη στάση που τήρησα, μου έστειλε την πρέσβη του και συζητήσαμε ακριβώς πάνω στο πρόγραμμα και τις σκέψεις τις δικές μου. Δημιουργείται μια ομάδα αντίστασης. Δεν είναι τυχαίο ότι από όλη την Ευρώπη, Πρόεδρος του Κόμματος της Ελευθερίας και Δημοκρατίας, εξελέγη προχθές η κ. Τζαβέλα – η ευρωβουλευτής από το μικρό κόμμα του ΛΑΟΣ – από τη μικρή χώρα, την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει, ότι αυτό που ξεκινήσαμε, δημιουργεί έναν πόλο έλξης αντίστασης εναντίον όλων αυτών των πραγμάτων. Ποιος είπε ότι εγώ θα πάω εκεί; Και το «όχι» έχει να κάνει με την επόμενη Κυριακή. Γιατί, αν μέσα εκεί ήταν μόνο το «ναι», λίγα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν.

 

Αναζητούν άλλοθι Σαμαράς, Παπανδρέου

Αυτή τη στιγμή, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου θέλουν ένα “άλλοθι” για να μπορέσουν να προσαρμόσουν μια πολιτική. Αυτοί οι δύο, μετά την υπογραφή που έβαλαν ξεκάθαρα στο Μνημόνιο, ξέρουν ότι θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα υπηρετούν πάντα την πολιτική του μνημονίου – και αυτό άλλωστε έλεγε η επιστολή προς την Λαγκάρντ: «Όσο πολιτεύομαι, θα υπηρετώ την πολιτική του μνημονίου». Ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν χειρισμούς. Αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό το θέμα.

Η δική μας περίπτωση νομίζω είναι η απαραίτητη συνταγή της επόμενης μέρας. Με τον έναν, ή τον άλλον τρόπο.

 

Για τα νέα κομματικά σχήματα

Ο καθένας στη Δημοκρατία έχει δικαίωμα να προσπαθεί. Το προσπάθησαν πριν από μένα μεγάλοι πολιτικοί άντρες όπως ο Μαρκεζίνης, ο Κ. Στεφανόπολουλος, ο Αβραμόπουλος, ο Σαμαράς, ο Τσοβόλας, ο Αρσένης, ο Τρίτσης, ο Παναγούλης, ο Μάνος. Κάποιοι απ’ αυτούς δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν. Ένας πέτυχε. Ίσως, αποτελώ το κίνητρο και για άλλες προσπάθειες. Δεν είναι κακό αυτό. Από εκεί και πέρα, ο λαός κρίνει. Ξέρει. Αλλά, κάποια πράγματα τουλάχιστον, πρέπει να έχουν μια στοιχειώδη λογική επεξεργασία. Ακούω κάποιες θέσεις που μου ηχούν κάπως περίεργα, όπως «μέσα στην Ευρώπη και εκτός ευρώ». Εδώ υπάρχει και ένα προηγούμενο της Αγγλίας, της Δανίας, της Σουηδίας. Ακούω όμως και το αντίθετο: «Να κρατήσουμε το ευρώ και να βγούμε από την Ευρώπη». Αυτό δεν έχει κάποια λογική αντιστοιχία. Ο κόσμος θα τα κρίνει όλα αυτά.

 

Η απελπισία ανεβάζει τους ακραίους

Δεν ξέρω πόσο ψηλά είναι η Χρυσή Αυγή, ή αν υπάρχει σκοπιμότητα που θα αποκαλυφθεί τις προσεχείς μέρες. Πιστεύω όμως, ότι ο κόσμος,  όντως  στην απελπισία, καθοδηγείται προς τα εκεί, εξαιτίας της ασυνέπειας, της ανωριμότητας και τα ανομήματα των κομμάτων εξουσίας. Είναι ένας τρόπος αντίδρασης. Και πιστεύω ότι την Κυριακή, ο κόσμος δεν θα φτάσει μέχρι εκεί, μια που στην ουσία, θα ψηφίσει τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό  με γνώμονα τη σοβαρότητα, την ευφυΐα, την αποτελεσματικότητα, τις γνωριμίες, τη γνώση της Ευρώπης.

 

Για το κόμμα του Π. Καμμένου

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να προσπαθεί. Για το κόμμα του Π. Καμμένου, περιμένουμε να δούμε δείγματα γραφής. Δεν έχουμε δει ακόμα.

 

Για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών

Πρέπει να λέμε αλήθειες. Οι εκλογές θα γίνουν όταν συμφέρει τους δύο κυρίους “μετόχους”  του πολιτικού παιχνιδιού, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και όχι όταν συμφέρει την Ελλάδα. Είναι ένα “καπρίτσιο” με την Ελλάδα. Φάνηκε χθες με την αφροσύνη τους, με την αυθάδειά τους, με την αλλοφροσύνη τους, με το να φέρουν νόμο που να χαρίζουν στον εαυτό τους τα χρήματα που χρωστάνε. Εξωφρενικά πράγματα. Θέλησαν να πληρώνουν τον μισό τόκο. Σκεφτήκαν την πάρτη τους τα δύο κόμματα. Είναι δυνατόν; Αυτά που λέτε κάντε τα για τον κόσμο. Και πρότεινα σήμερα και το επαναλαμβάνω, να μην πάρουμε φέτος κρατική χορηγία. Δεν πρέπει να την πάρουμε. Αυτά τα 25 εκατ. να πάνε για εξυπηρέτηση του φτωχού και του ανήμπορου. Να κάνουμε ήσυχες εκλογές, με οποιαδήποτε λεφτά έχουν περισσεύσει από πέρυσι και πρόπερσι. Γιατί να πάρουμε λεφτά φέτος; Για να μην μπορούμε να βγούμε στην πλατεία; Να δώσουμε αφορμή σε όλους αυτούς τους τραμπούκους της Ρόδου, ή της Θεσσαλονίκης να μην επιτρέψουν να γίνει προεκλογική εκστρατεία; Όχι. Λεφτά δεν πρέπει να πάρουμε. Και αν τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή, εγώ θα ζητήσω ονομαστικές ψηφοφορίες, για να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη απέναντι στο ψηφοφόρο του. Έχουν εκτροχιασθεί. Πρέπει να σκεφτόμαστε το συμφέρον της Ελλάδας, ενώ αυτοί σκέφτονται εντελώς διαφορετικά.

 

Για τα διαγραφέντα στελέχη

Δεν με απασχολεί το θέμα. Αυτά ανήκουν στο χθες. Ο καθένας κρίνεται από την πολιτική του ιστορία. Δεν με ενδιαφέρει. Εγώ βλέπω το κόμμα μου. Βλέπω την συσπείρωση. Βλέπω ότι επιστρέφουν άνθρωποι που είχαν φύγει από το κόμμα και διαφωνούσαν με τις πολιτικές κάποιων. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Αναδύεται μια νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία ζούσε κάτω από μια βαριά σκιά. Νομίζω ότι αυτή η εξέλιξη, ήταν η καλύτερη δυνατή για το κόμμα.

 

ΠΑΣΟΚ  και ΝΔ «μαγείρευαν» τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ

Είστε ο πρώτος δημοσιογράφος και εκδότης που ασχολείται με το θέμα να εξεταστούν τα αίτια και να βρεθούν ποιοι ευθύνονται, και είναι ένοχοι για την κατάσταση που είναι η χώρα σήμερα. Γιατί αυτό το θέμα, έχει περάσει στην «ανυπαρξία» των δελτίων ειδήσεων; Θυμάμαι ατελείωτες ώρες αναφορών στις Εξεταστικές Επιτροπές παλαιότερα στο Alter. Να γιατί λείπει από την ενημέρωση το Alter.

 

Να αποκαλυφθούν τα «μαγειρεία» και να πάνε φυλακή

Δεν θα πρέπει να αποκαλυφθούν τα «μαγειρεία» που μας ξεφτίλισαν στην Ευρώπη; Που άφησαν το επιτόκιο σε απαγορευτικό βαθμό; Που έφεραν το PSI και νέους τόκους με πάνω από 4,3% μετά από 7, 8 χρόνια; Δεν πρέπει να πάει να μιλήσει ο κ. Καραμανλής ή ο κ. Παπανδρέου; Γιατί έφυγαν κάποιοι από εκεί μέσα; Να μάθει ο Ελληνικός λαός, το απάτες και τι κομπίνες γίνανε, και ποιον εξυπηρετούσαν όλες αυτές οι απάτες. Αλλά, στο σκοτάδι και σε συμφωνία βεβαίως μεταξύ των δύο μεγάλων,  «εγώ δεν θα έρθω, κάνε εσύ την δουλειά» για να «το πνίξουν» και να το κλείσουν. Για άλλη μια φορά δεν θα πάει κάποιος φυλακή, ενώ, θα έπρεπε να πάει φυλακή. Γιατί εξαιτίας τους, την «πληρώνει» ο μισός Ελληνικός λαός. Κάποιοι σε πιο βαριά μορφή, και σε λιγότερο βαριά ο άλλος μισός.